Boek review: Pretty Happy door Kate Hudson

Pretty Happy

Over boeken geschreven door celebrity’s ben ik vaak sceptisch. Hoezo zijn ze ook opeens schrijver? Hebben ze het boek überhaupt zelf geschreven? Maar toen Kate Hudson vorig jaar met haar boek Pretty Happy kwam heb ik gelijk opgezocht wanneer hij vertaald zou worden naar het Nederlands. Dit boek gaat namelijk niet over haarzelf of haar beroep, het is een gids naar een ‘pretty happy’ leven. Mijn interesse was gewekt!

Pretty Happy Pretty Happy

een pretty happy leven

Pretty Happy helpt je om een zo gelukkig mogelijk leven te leiden. Het is een gids vol tips en leerzame artikelen, maar ook met testjes, invuloefeningen en handige schema’s. Een praktisch boek dus, dat je als handvat of ondersteuning kan gebruiken bij het ‘verbeteren’ van je kwaliteit van leven.

Het boek focust zich voornamelijk op spiritualiteit, gezond eten en bewegen. Verwacht geen zweverig zelfhulpboek, het boek is juist erg praktisch door te vele toepasbare tips en lijstjes.

Pretty Happy Pretty Happy Pretty Happy

de vier pilaren van zelfliefde

Het boek van Kate Hudson draait eigenlijk om de ‘vier pilaren van zelfliefde’, vier belangrijke handelingen waarop Kate haar leven indeelt. Deze vier pilaren vormen als het ware een fundering waar de rest van haar leven op steunt. Dit zijn de pilaren kort samengevat:

 • Pilaar 1 vraagt je om een intuïtieve relatie met je lichaam te ontwikkelen.
 • Pilaar 2 laat zien hoe goed je kunt eten.
 • Pilaar 3 helpt je om je lichaam wakker te schudden met bewegingen waar je van houdt.
 • Pilaar 4 laat je kennismaken met het wonder van mindfulness.

Samen zorgen deze pilaren ervoor dat als je ze volgt, je lichaam beter gaat functioneren en je lekkerder in je vel zal zitten.

ayurveda

Op het eerste gezicht lijkt dit lijstje misschien wat vaag, maar het boek gaat er gelijk praktisch op in. Je moet een kort logboek bijhouden om inzicht te krijgen in je gewoontes. Daarnaast wordt via een testje je Ayurvedische lichaamstype (ook wel Dosha genoemd) vastgesteld. Op basis hiervan geeft het boek verdere adviezen.

Ayurveda is een traditionele (en alternatieve) geneeswijze afkomstig van India. Hier wordt het boek misschien wat spiritueel, al vind ik zelf de Ayurvedische leer erg interessant. Ik heb ooit een massage bij Aveda gehad waarbij mijn massage werd afgesteld op mijn ‘Dosha’. Ik neem dit soort adviezen vaak met een korreltje zout maar probeer er wel wat uit mee te pikken.

Gewoon Kate

Hoewel Pretty Happy vrij luchtig is geschreven en vol staat met prachtige plaatjes, is het geen simpel boek. Je kunt het boek er af en toe bij pakken om wat zinvolle tips uit te halen, of er echt mee aan de slag gaan. In dat geval begin je dus een logboek en houd je al je veranderingen bij en volg je de tips van het boek. De heldere voorbeelden, handige lijstjes en praktische tips maken het allemaal heel toegankelijk, waardoor dit boek echt een steuntje in de rug vormt.

Het leuke is dat Kate ook maar gewoon een mens blijkt. Hoewel ze een beroemde actrice is heeft ze geen heftige sportsessies met personal trainers en ook het voorbeeldmenu van Kate bestaat uit gezonde maar gewone maaltijden als salade met kip of pasta met groente. Dit maakt haar boek realistisch en haalbaar voor de ‘gewone’ vrouw.

cadeautje voor jezelf

Vooralsnog heb ik het boek gebruikt om wat tips en nieuwe inzichten uit te halen, maar ik zit er sterk over te denken om het stappenplan uit het boek te volgen om zo weer wat meer ritme en structuur in mijn leven te brengen. En om wat gezonder te worden, met het oog op de aankomende zomer.. ;-)

Het boek kost €19,99 en is o.a. hier te koop. Voor nog geen twintig euro krijg je een heleboel nuttige tips! Ook zeer geschikt als cadeautje, voor een vriendin of gewoon voor jezelf.

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Roos

  Wat leuk om deze review te lezen! Had niet verwacht dat het zo’n interessant boek zou zijn eigenlijk :)

 2. Roos

  Wat leuk om deze review te lezen! Had niet verwacht dat het zo’n interessant boek zou zijn eigenlijk :)

 3. Kimberly

  Oeh, ik denk dat ik dit boek wil hebben! Ik ben dol op Kate Hudson als actrice én als persoon. Had niet echt verwacht dat dit een boek voor mij zou zijn (jammer genoeg) maar afgaande op je review denk ik toch dat ik het wel leuk ga vinden!

 4. Anna Maria

  Voor het eerst ben ik wel een beetje nieuwschierig naar zo’n boek. Meestal denk ik altijd “weer een boek….” Dit als het om lichaam en geest gaat.

 5. Benthe

  Wat tof! Ik wist niet dat zij een boek geschreven had, ben nu erg benieuwd. Hij komt op mijn wishlist !

 6. Roos

  Fijne review! Ik had al meerdere dingen over dit boek gehoord, maar nog niet echt een review gelezen. Ik ben wel heel erg benieuwd hiernaar!

 7. Linda

  Ik heb het normaal gesproken niet zo op al die boeken over gezond leven die worden geschreven door actrices en andere beroemdheden, maar dit lijkt me echt een handig en leuk boek. Bedankt voor de tip!

  1. Ja ik sta daar meestal ook een beetje sceptisch tegenover. Dit boek is echter samen geschreven met iemand die er verstand van heeft, dat scheelt ;-) Zeker de moeite waard om eens door te bladeren in de boekhandel!

Geef een reactie