Diary week 5: een productief weekje

Afgelopen week was de laatste week van het tweede kwartaal van mijn opleiding, wat altijd een lesvrije week is. Toch vlogen de dagen voorbij! Begin van de week zat ik nog in België, ik was nog druk bezig met een herkansing, had klussen voor allebei mijn opdrachtgevers én had een spontage reünie met oud-collega’s van de Yoghurt Barn. Weinig stil gezeten dus!

Maandagochtend werkte ik aan een klus voor mijn bijbaantje als content marketeer. Ik heb op dit moment twee verschillende opdrachtgevers waar ik als freelancer voor werk. Gelukkig kan dat makkelijk vanachter mijn computer, ook gewoon vanuit België. M’n favoriete Belg had die ochtend zijn een na laatste tentamen, voor de rest van ‘het kot’ (z’n studentenhuis) was het de laatste examendag. Dat moest gevierd worden, en hoe kan dat beter dan met Vlaamse frieten en stoofvlees? Yum!

Die middag hebben we door de stad gelopen, nog een koffietje gedronken.. Beetje quality time :-). Ter compensatie van de frieten aten we ‘s avonds een salade, en keken we naar mijn guilty pleasure: Komen Eten. Dit is een Vlaamse tv-programma dat van maandag tot en met donderdag wordt uitgezonden. Hierin gaan vier ‘gewone’ Belgen (dat wil zeggen dat het geen BV’ers zijn, maar echt gewoon zijn ze meestal ook niet haha) bij elkaar eten, elke avond kookt iemand uit de groep en wordt deze beoordeeld door de rest. Degene met de meeste punten wint uiteindelijk.

Het staat schijnbaar bekend als een nogal simpel programma, maar ik vind het fantastisch haha. Super leuk kijkje in de Vlaamse cultuur, en ik vind het sowieso leuk om kook- en eetprogramma’s te kijken. Tot zover mijn bekentenis haha.

Dinsdagochtend was het alweer tijd om de trein terug naar huis te nemen. Ik heb hier altijd een hekel aan, omdat die drie uur treinen het afscheid altijd tot een echt afscheid maakt. Stom.

Ik word ook altijd moe van het treinen, dus ‘s middags heb ik lekker op de bank gehangen en ‘s avonds at ik een groot bord feelgood pasta (maar wel volkoren, hey!).

Woensdag werkte ik aan m’n blog en aan m’n twee freelance klussen. Een thuiswerkdagje.

‘s Avonds at ik kip met appelmoes en frietjes, maar dan net even anders. De frietjes zijn namelijk van zoete aardappelen gemaakt, en de kip was een ‘nepkip’ en 100% plantaardig! Ik vind het altijd leuk om vleesvervangers te proberen, het schap in mijn Jumbo is ook best wel groot. Ik ben dan altijd nieuwsgierig of het een beetje lekker smaakt.

Ik koos deze omdat ik ze er lekker uit vond zien, en dat waren ze ook! De korst was niet heel erg krokant, maar de schnitzel zelf smaakte gewoon echt naar kip. Zelfs de structuur klopte. Vond dit wel een aanrader, en ook helemaal niet duur (goedkoper dan echte kip). Geen spon, gewoon een tip! Leuk om eens stiekem voor te schotelen aan je vleesliefhebbende vriend/broer/vader.

‘s Avonds ging ik nog even langs een vriendinnetje dat rotnieuws had gekregen, dus nam ik de grootste reep chocola mee die ik kon vinden en mijn lievelingsthee.

Donderdagochtend startte ik mijn dag nog steeds trouw met een Brinta-ontbijtje. Ik merk wel dat mijn huid er sinds twee weken een stuk slechter aan toe is. Dat kan natuurlijk komen door de drukte/stress van de tentamens, maar ik vraag me af of de plotselinge verhoging van melkconsumptie er ook iets mee te maken heeft. Ik drink namelijk normaal amper melk, hooguit een cappuccino per week. Heb voor komende week dus amandelmelk in plaats van koemelk, ben benieuwd of ik verschil ga merken.

Toen donderdag allll mijn deadlines ruim op tijd af waren, keek ik eindelijk de eerste aflevering van het vijfde seizoen van Homeland. Dit staat alweer ruim een halfjaar op Netflix, maar telkens had ik het te druk om er rustig aan te beginnen.

Vrijdag ben ik de hele middag bezig geweest met mijn herkansingsopdracht: webprogrammeren. Ik vind programmeren heel erg leuk, maar vorig jaar kreeg ik midden in de periode van dit vak een hersenschudding waardoor ik lessen miste en achter raakte. Programmeren is leuk, maar wel best ingewikkeld. Gelukkig had ik nu eindelijk wat meer tijd en ruimte om me te focussen op de herkansing. Ik moet vanmiddag tijdens een assessment m’n codes uitleggen, dus wish me luck!

Na een skypesessie met m’n lief (op z’n Vlaams klinkt dit toch veel leuker?) én een telefonisch interviewtje voor NOS op 3 (jaaaa! In de volgende politiek update meer daarover) sjeesde ik door naar Pickles voor een heerlijke burger én een reünie met mijn oud-collega’s van de Yoghurt Barn!

Eind 2012 heb ik een tijdje bij de Yoghurt Barn gewerkt, wat ontzettend gezellig was. Ik spreek sommige oud-collega’s nog, een daarvan is zelfs een van m’n beste vriendinnen geworden! Door een reminder op Facebook van een etentje van 3 jaar geleden (we deden heel vaak leuke dingen samen buiten werk om) ontstond er eigenlijk een spontane reünie, zo leuk! Echt een super leuke groep mensen is dit, toch grappig dat we het als collega’s allemaal zo goed met elkaar konden vinden.

Het was niet heeel erg laat geworden, toch deed ik zaterdagochtend een beetje rustig aan. Samen met Maura ontbeet ik bij de Keuken van Thijs. Zij met pancakes, ik met wentelteefjes. Yum!

Na de hele middag door de stad gesjokt te hebben hielden we even een pauze bij een leuk nieuw tentje: Cafe Lewis. Heel hip ingericht met marmeren tafeltjes en leuke zit hoekjes. Het zit schuin tegenover de uitgang van Hoog Catherijne, Utrechts’ lelijke shopping mall en tevens entree van de stad als je met de trein komt. Dat levert een grappig publiek op bij Lewis: hippe jonge mensen die op een hip nieuw tentje afkomen, en dagjesmensen en 65+ers die vertwijfeld naar hun avocado toast met poached egg staren.. haha.

‘s Avonds maakten we een super simpele, maar oh zo lekkere Thaise curry. Echt een aanrader, ik zal dit recept binnenkort eens delen want het is zo makkelijk!

Ik sloot de avond af met een bioscoopbezoekje en ging naar ‘The Rings’, wat een soort spin-off van The Ring is. The Ring was vroeger m’n favoriete horror, dus ik was wel benieuwd naar deze film. Hoewel hij vrij slecht geacteerd was vond ik ‘m wel vermakelijk. Hij was best spannend en ik werd er een beetje nostalgisch van haha. Niet per se een aanrader, wel leuk om te zien.

Gisteren was een beetje een luie dag. Ik bereidde m’n herkansing voor, Maura kwam op de thee en ik maakte de planning voor de nieuwe week. Ik word altijd een beetje onrustig als er een nieuwe periode aanbreekt, want ik wil dan gelijk goed starten. Komende week is druk, ik heb veel college en moet voor beide freelance klussen naar kantoor. Gelukkig creer ik met het invullen van een planning altijd een beetje overzicht en rust voor mezelf. Ik gebruik hiervoor mijn eigen planner, die je hier gratis kunt downloaden.

‘s Avonds ging ik weer naar de bioscoop en zag ik de film Split. Een thriller die gaat over drie meisjes die worden ontvoerd door een man met een meervoudigepersoonlijkheidsstoornis. James McAvoy speelt geweldig, echt heel bizar om te zien hoe hij van de ene persoonlijkheid in de andere verandert. De film is best spannend, maar het einde vond ik een beeeetje een tegenvaller. Toch vond ik ‘m wel vermakelijk en dus wel een aanrader!

Ennnn dat was mijn week! Tussendoor heb ik ook nog wat gesnapchat en voor het eerst experimenteerde ik een beetje met Instagram stories. Wat vinden jullie fijner? Gebruiken jullie meer snapchat of Instagram stories?

Komende week wordt dus een beetje druk, maar ik heb gelukkig al wat blogjes klaarstaan ;-). Fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Shirley

  De afgelopen week klinkt gezellig.bSucces met je drukke week! Als ik in België bij ‘de frituur/het frietkot’ kom, heb ik altijd stress. Zoveel sauzen (behalve dan mijn favoriet pindasaus), alle snacks net een andere naam. In een vlaag van verstandsverbijstering maak ik dan altijd hele rare keuzes. Ligt dat aan mij? ;-) Ik kijk tegenwoordig echt alleen nog maar naar Instagram Stories, omdat daar meer mensen zitten.

 2. Ooooh, zie je alsjeblieft Komen Eten niet als een inkijk in de Vlaamse cultuur (zeg ik als Belg); :D Het staat inderdaad gekend als een programma met eerder een inkijk in de rand van cultuur. ;-) Veel succes met je herkansing vandaag!

 3. Wat zien die Vlaamse frieten er ongelofelijk goed uit zeg! Net als de burger bij Pickles. Grappig dat je bij Yoghurt Barn hebt gewerkt, daar werkt een vriendin van mij nu ook! Die pasta ziet er trouwens ook zo goed uit (ja ik ben een sucker voor eten). Ik begrijp heel goed dat je dat Komen eten leuk vindt, zulk soort programma’s vind ik ook geweldig. Toevallig gaat een blogger er deze week aan mee doen, haha! Malou x

 4. Mylène

  Haha dat Vlaams programma! Volgens mij is er ook een Nederlandse versie van. Weet alleen niet meer hoe het heet.

  1. Haha ja, ik heb het even Gegoogled.. surprise: het heet ‘Komen eten’, haha. Toch lijkt me de Vlaamse variant dan leuker, omdat ik het grappig vind om de gewoontes van de Vlaamse cultuur te leren kennen.

 5. Roos

  Wat een fijne week heb je gehad! Ik ben ontzettend benieuwd naar Split, daar moet ik binnenkort toch maar eens een keer heen. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat het einde wat minder was, maar als dat het enige is..

 6. Nathalie

  Leuke week! Al die tentjes in Utrecht moet ik toch echt een keer bezoeken :)

 7. Roos

  Dat eet-programma hebben we ook in Nederland gehad volgens mij, zo leuk inderdaad! X

 8. Ik las net ook een overzichtje van Lifebyrosie en die had ook stoofvlees gemaakt. Heb er ook helemaal zin in! :D Ik hoop wel niet dat je Komen Eten ziet als typisch onze cultuur. Haha. Wij vragen ons altijd af waar ze die mensen in godsnaam vinden :p ze komen er meestal niet zo positief uit. Maar wel vermakelijk om te kijken!

  1. Haha nee, ik zie het niet als voorbeeld maar het is wel echt veel vermakelijker dan de Nederlandse versie! Helaas kan ik het vanuit Nederland niet bekijken :p

 9. Marjoke

  OMG al dat eten weer!! Ik zit je blog te lezen vóórdat ik ga koken en dat is echt killing, haha! Alleen al op die burger met frietjes van Pickles ben ik jaloers. Is een heel leuke tent en de burgers zijn superlekker.
  Zo te zien en te lezen heb je een hele toffe week gehad. Hopelijk is je assessment vandaag goed gegaan!

 10. Zoë

  Ziet er een heerlijke week uit! Letterlijk dan ook ;)
  Confession: in oktober vroeg Komen Eten mij om deel te nemen aan hun Bloggerweek ;) Ik heb er even over nagedacht maar het dan toch afgeslagen. Die bloggerweek is nu op TV! (Langs één kant stom dat ik het niet heb gedaan, maar langs de andere kant …. Het is wel echt uitlachtv he? ;) )

  1. Haha nooo! Nou ik moet zeggen dat ik niet écht uitlach hoor. Ok er zitten wat rare types tussen, maar vaak zijn het wel lieve rare types haha. Ben wel heel benieuwd naar deze bloggerweek! Ik ben alleen deze maand niet meer in België denk ik dus het duurt nog lang voordat ik het kan kijken haha.

 11. Ik wist helemaal niet dat je ooit bij de Yoghurt Barn hebt gewerkt! Ik werk er nu.. Heerlijke baan, ik merk ook dat echt alle collega’s goed met elkaar overweg kunnen, zo fijn! En dat afscheid lijkt me overigens verschrikkelijk! Daar mag wel wat troostpasta voor gemaakt worden :)

 12. Josianne

  Ik wilde vragen hoe je assessment ging, maar ik zie dat je hem hebt gehaald. Goed bezig! En om je vraag: Instagram vs Snapchat te beantwoorden, ik kijk alleen nog maar op Insta stories. Snapchat heb ik helemaal van m’n telefoon gegooid. Teveel apps, m’n hoofd kan dat niet zo goed aan haha.

  1. Ja, ik heb dat ook een beetje en merk dat ook aan de kijkersaantallen op snapchat. Maar bij instastories moet alles gelijk zo netjes heb ik het idee haha

 13. Eva

  Split lijkt me echt te gek trouwens! Rings sla ik denk ik maar over ;)
  Die wentelteefjes zien er overheeerlijk uit!

 14. Ineke

  Cool, ik ga de kipschnitzels deze week een keer proberen! kijken of vriendlief er iets van merkt :-)

Geef een reactie