Diary week 6: Een nieuw semester, sneeuw en heel veel comfort food!

Afgelopen week was LEUK! Ik heb wat highlights al in mijn Happy List gedeeld. Zo had ik maandag mijn laatste tentamen, waarmee ik niet alleen m’n tentamenweek afsloot maar ook m’n P binnenhaalde. Ook werd ik blij van mijn vermelding op NOS.nl, maar er was nog meer! Alvast een waarschuwing: niet verder lezen met een lege maag ;-)

Maandag begon een nieuwe periode, ik krijg daar altijd energie van. Na een vrij theoretisch half jaar krijgen we nu veel creatievere vakken. Zo zijn we bezig met een crossmediaproject, hebben we een vak ontwerpen, een vak concepting en krijgen -thank god finally- colleges over onderzoeksvaardigheden.

Ik dacht: laat ik jullie eens een kijkje geven in mijn lessen. We begonnen maandag met ontwerpen. Voor dit vak moeten we elke week een opdracht inleveren. Deze week moesten we een advertentie inleveren. Naar aanleiding van de gekke advertentiekreet (zo grappig, dit is een spelletje uit de jaren ’50 dat ook altijd bij mijn opa en oma lag) moesten wij een poster ontwerpen.

Ik interpreteerde de zin ‘Met spoed gezocht: feestneus met snor voor het maken van mijn huiswerk’ als een soort hulpkreet van een scholier die bijles nodig had. En dan niet van een saaie gepensioneerde docent, maar van een leuke student (feestneus) die wel serieus (snor) bijles geeft.

Omdat ik nog altijd beter analoog dan digitaal ben, begon ik met schetsen. Kon ik ook gelijk het handletteren toepassen! Later meer hierover, want de les was voorbij en ik had mijn laatste tentamen voor mijn P!

Dat laatste tentamen was een assessment, waardoor ik meteen wist of ik ‘m gehaald had. Dat was het geval, dus haalde ik gelijk een bosje bloemen. Moet gevierd worden toch?

‘s Avonds maakte ik zoete aardappelsoep. Zo simpel en zo lekker! Het recept vind je hier.

Dinsdag was een lange en drukke dag. Mijn enige rustmomentje was blijkbaar het avondeten, waar ik deze foto maakte. Ik at een simpele salade (komkommer, tomaat, feta) wederom met de 100% plantaardige kipschnitzel van Vivera. Ik ben echt fan. Ik denk dat ik vanaf nu gewoon zoveel mogelijk ‘nepkip’ ga eten.

Dinsdagmiddag had ik na college een gesprek met de klant van een van m’n freelance klussen. Dit is altijd super leerzaam, én leuk want hier kan ik alles wat ik heb geleerd op mijn opleiding toepassen in de praktijk.

Vlak voordat ik het gesprek in ging kreeg ik al een berichtje dat het artikel over mij op NOS.nl live was gegaan. Ik was mega nieuwsgierig maar kon pas na het gesprek m’n telefoon checken. Die was inmiddels ontploft, ik heb zoveel leuke reacties gekregen! Ook van oud-klasgenootjes en kennissen die ik al lang niet meer had gesproken. Super gaaf!

Woensdag begon m’n college pas om 9:30, dus kon ik rustig opstarten. Ik heb m’n Brinta ontbijtje even vervangen voor crackers omdat ik opeens een mega slechte huid had. Kan natuurlijk van de tentamenstress zijn, maar omdat ik opeens m’n melkconsumptie omhoog had geschroefd (van gemiddeld 1 cappuccino per week naar elke dag een kom Brinta) bedacht ik me dat het misschien ook wel eens daardoor kon komen..

Woensdagavond maakte ik weer m’n comfortpasta, met veel crème fraîche en geraspte kaas. Dit keer maakte ik ‘m echter niet met ham, maar ging ik voor deze vega variant van Vivera:

Aangezien de kipschnitzels me zo goed bevallen waren! Ik vond de ham echter een minder succes. Hij was wel oke hoor, maar de structuur was niet zo stevig (ik had het idee dat je er mee kon kleien haha) en qua smaak was hij een beetje melig. Nog steeds best goed gelukt voor een vegetarische ham, maar ik denk dat ik een ander alternatief moet zoeken.

Overigens eet ik niet vegetarisch – of ja, onbewust de helft van de tijd wel. Ik vind het gewoon leuk om hiermee te experimenteren.


De pasta was een goede bodem, want die avond ging ik trampoline springen! Een klasgenoot van me werkt bij Jumpsquare in Nieuwegein. Dit is een enorme hal met allerlei soorten trampolines. Mijn klasgenoot doet de sport ‘Bossaball’, dat is een soort volleybal maar dan op trampolines. Hij kan dus goed springen, ik ehh.. wat minder haha.

Samen met een andere klasgenoot gingen we een uurtje springen. Dat klinkt kort, maar na een kwartier staat het zweet al op je voorhoofd. We kregen speciale anti-slip sokjes en konden toen overal gaan en staan.

Naast gewone trampolines, trampolines met een basket en trampolines met een muurtje waar je op en af kon springen waren er ook hoge trampolines met een landingskussen er onder. Het grappigst vond ik deze bak met zachte schuimblokken. Hier kon je je in laten vallen na een sprong of als je een poging tot koorddansen deed. Deze blokken zorgden voor een zachte landing (en de slappe lach, want het was bijna onmogelijk om hier uit te komen haha).

Ik vond het echt een mega leuke avond! Best een leuke ‘sport’ ook, stiekem verbrand je nog heel wat calorieën terwijl het vooral leuk is. Goed idee voor een team/klassenuitje.

Op donderdag heb ik geen college, dus ging ik naar kantoor van m’n andere freelance klus. Hier praatten we wat bij en gingen we naar een klant waarvan de zaak en wat gerechten op de foto moesten worden gezet. Mooie borrelplank he? Gelukkig mochten we er ook van proeven nadat we ‘m uitgebreid op de foto hadden gezet ;-).

‘s Avonds at ik even snel een hapje met Sander en bespraken we de plannen voor de Dudes & Don’ts blog. Ik schrijf af en toe voor ze, binnenkort komt hun nieuwe website online en worden er wat veranderingen doorgevoerd. Spannend, maar leuk!

Ik was ‘s avonds pas laat thuis, dus trakteerde ik mezelf op een Kitkat Chunky. Ik was benieuwd naar deze ‘cookie dough’ smaak, maar wat een deceptie. Hij smaakte nogal muf. Het leek nog het meest op van die koffie likkoekjes, maar dan minder lekker. Meh.

Vrijdag is een relatief lange lesdag. Ik heb dan college tot 16:30, en op sommige dagen zelfs tot 17:30. Wie bedenkt dat op de vrijdagmiddag??

Daarna ging ik door naar Roos en maakte ik voor haar en haar vriend deze goddelijke gevulde zoete aardappelen, Mexican stylo. Zo lekker!!

Kijk dan! Comfort food to the max. Jammer alleen dat het nog zo vroeg donker is. Wanneer ik wat meer tijd heb zal ik ‘m nog eens maken en dan goede foto’s maken, zodat ie als recept op m’n blog kan. Voor wie niet kan wachten: op Patreon zal ik het recept alvast delen!

Zaterdag sneeuwde het! En het bleef voor de verandering eens echt liggen! Zo’n “dikke” laag hebben we al lang niet meer gehad in Utrecht!

Utrecht met een wit jasje. Mooi he :-).

Zaterdag was een thuiswerk dagje. Ik had een hoop te doen: artikelen schrijven, foto’s editten, gesprek met klant voorbereiden, huiswerkopdrachten maken.. Gelukkig was het perfect weer om binnen lekker aan de slag te gaan.

Ik ging weer naar Roos omdat zij op zoek moet naar een stage en wel wat hulp kon gebruiken om d’r social media op de pimpen.

De vriend van Roos bakte als lunch heerlijke crêpes voor ons, yum!

In de middag schoten we een heleboel ‘stockfoto’s’. We maakten een ‘flatlay’ van Roos aan d’r bureau. Een van de eindresultaten kan je op Roos haar twitterprofiel zien: klik. Als je daar dan toch bent geef die meid dan gelijk een follow, want ze moet d’r social game een beetje uppen, haha. Mocht je ook nog een toffe redactiestage voor haar in de aanbieding hebben dan zijn we helemaal blij.

We maakten ook een foto met mijn handjes, deze vind je hier. Ik vind dit zo leuk om te doen! Het bedenken van het concept, de styling, de foto maken (met de juiste belichting, hoek etc) en vervolgens het nabewerken. Lijkt me best tof om dit later ook als onderdeel van mijn werk te doen!

Ik heb zaterdag echt veel werk kunnen verzetten, heerlijk! Ondertussen viel de avond en stond er opeens een borrelplankje voor m’n neus. Ook niet verkeerd.

Ik bleef weer eten, dus gingen we even snel naar de Appie. Onderweg kwamen we deze sneeuwpop tegen, hoe leuk is ie?! Hij heeft zelfs een pijpje, zo schattig.

Ik maakte een simpele (maar oh zo lekkere) Thaise curry. Heerlijk comfort food deze week haha.

Zondag ging ik verder met mijn ontwerpopdracht voor school. Ik was dus bezig met een poster, waarvoor ik deels analoog en deels digitaal werk. Ik tekende de schetsen met pen op papier, en digitaliseerde deze vervolgens met Illustrator.

En dit is uiteindelijk het eindresultaat! Eventjes snel in een ‘mock up’ van een abri gephotoshopt, zodat ie er nog echter uit ziet. Best leuk toch? Hoe gaaf dat ik dit voor school mag doen, in plaats van allerlei saaie artikelen lezen? Ik vind het nog steeds zo stom en jammer dat mijn studie na mijn lichting is opgeheven? Ik was denk ik de beste ambassadeur geweest voor nieuwe studenten, haha.

Ondertussen schreef ik nog een hoop Valentijnskaartjes. Let op: alleen vandaag kun je nog tot 17:00 een kaartje versturen met een kusje i.p.v. een postzegel. Haal dus nog snel even een kaartje voor je vriend(in)/bff/oma/buuf/zus/huisgenoot (of gewoon jezelf, en dan heeeel verbaast doen ;-)).

Bam! Er zitten ook wat kaartjes voor mijn volgers tussen, dus misschien krijg jij wel een kaartje in de brievenbus!

‘s Avonds at ik weer de zoete aardappelsoep (ik had eerder deze week extra veel gemaakt zodat ik ‘m kon invriezen), dit keer met een focaccia.

‘s Avonds ging ik met mijn huisgenootjes en twee vriendinnen naar Fifty Shades Darker. Met m’n Pathépas kan ik ‘m ‘gratis’ zien, maar ik wilde ‘m sowieso wel zien. Ik heb de boeken nooit gelezen, maar vond deel 1 al best een prima film. Ook deel 2 is best leuk hoor! Af en toe wel wat cliché, maar hij kijkt fijn weg. Dat lichaam van Jamie Dornan is ook niet vervelend om naar te kijken.. haha.

Zo! Dan wil ik graag afsluiten met dit prachtige liedje van Thomas Azier. Z’n nieuwe album is sowieso een aanrader, maar deze heb je wellicht al eens voorbij horen komen. Fijne stem heeft ie.

Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Eline

  Wat een leuke ontwerpopdracht! Ik zou willen dat ik zulk huiswerk kreeg, haha. Veel plezier deze week!

 2. Anna Maria

  Als eerst merci voor de tip van de lege maag :D had anders echt super trek gekregen!!! Maar wat een weekje en ik vind het toch knap dat je zo iets maakt van een ontwerpopdracht.

 3. Elyne

  De beste ‘nepkip’ vind ik persoonlijk de kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Quasi alles is van hen echt lekker. Mijn vriend, een rasechte vleesliefhebber, is er zelfs fan van!

  1. Ja die vind ik ook erg lekker! Maar bij deze schnitzel vind ik dat krokante randje zo lekker! En deze zijn in verhouding echt goedkoop (bv maar 9 cent duurder dan echte kipschnitzels).

 4. Roos

  Hmm, inderdaad wat een lekker eten allemaal! Maar goed dat ik net mijn ontbijt achter de kiezen heb :)

 5. Nathalie

  Leuke week! Ben heel benieuwd naar het recept van de gepofte aardappel :)

 6. Roos

  Super leuk dat je nu meer praktijkgerichte vakken hebt op school! Die zijn ook altijd mijn favoriet :)

 7. Kaylin

  Damn it! Ik had wel honger maar gelukkig zijn de scampi’s hier bijna klaar :D Iemand die ik ken is onlangs ook gaan trampolinespringen en was ook héél positief. Nu wil ik dat ook graag eens doen :) En wow, chapeau voor je teken/handlettertalent :D

 8. Oh die ontwerpopdracht lijkt me superleuk! Ik zag die Kitkat laatst in de Kruidvat en heb heel lang staan twijfelen om hem dan toch niet mee te nemen. Wat een geluk. Haha :D

 9. Marlies

  Je schoolopdrachten klinken echt heel erg leuk. Gefeliciteerd nogmaals met je P. Dat bosje bloemen had je wel verdiend :-)

 10. Loes

  Wat een fijne week! Lekker veel lekker eten inderdaad, altijd goed! En ik ben stiekem best jaloers op je fotobewerk-kunsten!

Geef een reactie