Diary week 7: interview dagblad Trouw, menu tasting bij Badhu & happy new hair!

We zitten alweer in week 8! Cliché, maar wat vliegt de tijd. In de korte maand Februari lijkt dat nog net even sneller te gaan. Gelukkig betekent dat ook dat de lente steeds dichterbij komt.. Afgelopen week was leuk maar ook onwijs druk – vandaar de stilte hier op mijn blog. Blijf lastig om mijn opleiding, bijbaantjes en sociale leven met mijn blog te combineren..

Maandagochtend begon natuurlijk met het posten van wat Valentijnskaartjes. Hebben jullie ook meegedaan met de PostNL actie waarmee je een kaartje kon versturen met een kus i.p.v. een postzegel? Zo’n leuk gebaar van PostNL!

Daarna ging ik door naar school. Ik kreeg mijn eerste (deel)cijfer van het nieuwe blok terug: een 8! Dat is wel lekker starten zo. Moet zeggen dat het nu ook echt lekker gaat en ik het heel erg naar mijn zin heb op mijn opleiding.

Daarna ging ik door naar Papendrecht, om voor mijn freelance klus aan de slag te gaan. Samen met een vormgever ben ik bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website voor een klant. Ik ben verantwoordelijk voor de ‘communicatie-kant’, dus het ‘vullen’ van de website maar ook planning maken en overleg voeren. Maandagmiddag hebben we 3 uur lang vergaderd met allerlei afdelingsleden om zo tot de perfecte navigatiestructuur en inhoud te komen.

Klinkt misschien heel saai voor jullie, maar ik vond het zo tof! Dingen die ik de afgelopen maanden op mijn opleiding heb geleerd mag ik hier nu in het echt toepassen. Het geeft echt een heel tof gevoel als je serieus genomen wordt en een groep volwassen mannen naar je luisteren en jouw aanbevelingen aannemen.

Na een lange school/werkdag kwam ik dan ook moe maar zeer voldaan thuis. Ik had geen zin om te koken dus besloot ik mezelf te trakteren op frietjes met stoofvlees. Yum!

Ook leuk: voor een samenwerking met Blokker kreeg ik deze notitieboekjes binnen. Eentje is zelfs gepersonaliseerd met mijn naam erop! Handig, want nu heb ik een voorbeeld als ik zelf een poging tot het kalligraferen van mijn naam doe. Tot nu toe mislukte dat namelijk steeds.. haha!

Dinsdag was een leuke dag op school, we mochten namelijk met Lego bouwen. Dit was bedoeld om een bepaalde projectmanagement methode te verduidelijken, maar stiekem was het gewoon even back to de kleutertijd en lekker met Lego spelen. Heel veel wijzer ben ik er namelijk niet van geworden ;-).

‘s Middags werkte ik bij Starbucks aan wat schoolopdrachten, terwijl ik wachtte op mijn oud-collega’s klaar waren met hun shift. Tegen het eind van de middag viel opeens de stroom uit, waardoor de Starbucks dicht moest! Haha, hoe vaak ik dit niet heb gewenst als ik op mega drukke zaterdagen met een halve kater aan het werk was.. en nu gebeurde het echt! Bizar!

‘s Avonds at ik samen met wat oud-collega’s bij de Spaghetteria (een van m’n favoriete snelle hap plekken in Utrecht), om daarna door te gaan naar..

..de Titanic!! Vanwege de Oscar uitreiking draaien er deze maand enkele met Oscar(s) bekroonde films in de bioscoop, zo ook de Titanic. Perfect voor Valentijnsdag, was weer heerlijk wegzwijmelen bij jonge Leo hoor..  Goeie foto ook he? Moest heel stiekem en snel door m’n 3D-brilletje heen ;-).

Toen ik na een lange dag eindelijk thuis kwam, lagen er allemaal Valentijnskaartjes voor me! Ik had er zelf natuurlijk een hoop verstuurd, maar ook een paar teruggekregen, waaronder deze grappige.

En deze! Lief he. Niet van ‘mijn lief’ trouwens haha, die is altijd al lief voor me en heeft genoeg verrassingen, dus dat hoeft van mij niet speciaal op zo’n dag.

Van woensdag heb ik helemaal geen foto’s! Ik had een lange lesdag, van 8:30 tot 17:30 en de hele dag last van migraine.. Gelukkig slechts lichte migraine, maar toch irritant om de hele dag het gevoel te hebben alsof er een priemende vinger op je slaap drukt. Na school dook ik dus meteen m’n bed in!

Donderdag was ik weer up & running, dus tijd voor een grote schoonmaak! Door de tentamendrukte in januari was het poetsen er een beetje bij ingeschoten, dus besloot ik een grote schoonmaak in te lassen.

‘s Middags ging ik even de stad in om te lunchen met mijn BFF en oud-huisgenoot Arthur. We spreken elkaar best veel via Whatsapp, maar de laatste keer dat ik ‘m zag lagen we nog in onze zwembroek in het water bij de Munt! We lunchten bij Rabarber, waar ik heerlijke pannenkoekjes met pompoenmousse at.

Daarna hopte ik snel de boekhandel binnen om even een exemplaar van Trouw te scoren. De dag ervoor was ik namelijk geïnterviewd over mijn blogreeks over de Tweede kamerverkiezingen. Na NOS heeft dus ook dagblad Trouw mijn blogs erover opgepikt, zo tof! Heb nog nooit eerder in de krant gestaan, dus was best wel trots :-). Komende week komt er een nieuwe update online en tot aan de verkiezingen zal er wekelijks een nieuwe blog online komen.

Rond 18:00 pikte ik m’n favoriete Belg op van het station. We aten bij vriendinnetje Roos en haar vriend, waar we begonnen met een lekker aperitiefje: stokbroodjes met brie en rode ui uit de oven.

En wederom de gevulde zoete aardappel! Zo lekkerrrrr! Op mijn Patreon pagina vind je alvast het recept, zodra ik iets meer tijd heb zal ik met goed daglicht nieuwe foto’s maken en het recept hier ook eens delen.

Vrijdag had ik ‘s ochtends college, ‘s middags werkte ik wat aan school en mijn blog.

‘s Avonds deden we samen met mijn huisgenootje en haar vriend een drankje bij het Gegeven Paard, het café in Tivoli Vredenburg, om vervolgens door te gaan naar..

Singlefeestje! Geen feest speciaal voor vrijgezellen, maar een feestje met allerlei cd-singletjes. Deze liggen vooraan bij de dj in bakken, waar je er een kan uitzoeken en aan de dj kan geven. Dit levert een hele grappige en vrolijke playlist op met allemaal gouwe (ouwe) hitjes. Super leuk!Zaterdag kwamen we wat langzaam op gang, maar hadden we ‘s middags iets heel leuks op de planning staan: een menu tasting bij restaurant Badhu. Ik was uitgenodigd om het nieuwe menu te komen proeven en nam m’n Favoriete Belg mee. Om mee te genieten van het eten (op dit soort meetings is er altijd veeel te veel eten haha) en om ‘m een kijkje te geven in mijn soms ietwat bizarre blogwereldje ;-). Daarnaast werd het georganiseerd door vrienden van me, dus wat het ook gewoon een gezellige get togehter.

De foto’s spreken al voor zich, maar wat was dit lekkerrrrr! Zo lekker dat we gelijk voor de volgende avond een tafeltje reserveerden. Jullie begrijpen: binnenkort meer over Badhu hier op de blog!

Daarna gingen we samen naar de kapper, Salon B in Utrecht. Romantisch he?

Ik moest een beetje grinniken toen ik de kapster van mijn Favoriete Belg hoorde vragen of ze misschien een foto van zijn haar mocht maken. Gelukkig is ie door mij inmiddels wel gewend dat er van alles en overal een Instagrammetje moet worden gemaakt, al duikt hij voor mijn foto’s vaak nog weg. Tegen de kapster zeg je natuurlijk geen nee ;-) Zie hier het eindresultaat, mooi surfhaar he? Van mijn nieuwe coupe heb ik alleen nog deze ietwat debiele snap, ik zal deze week eens een betere foto proberen te maken. Er is in ieder geval een stuk af!

Alsof we nog niet genoeg hadden gegeten aten we een burger bij Meneer Smakers. Dit was er nog niet van gekomen de vorige keer, terwijl Meneer Smakers bij een bezoekje aan Utrecht eigenlijk niet mag ontbreken.

We sloten onze avond af met een avondje bios: we zagen Moonlight. Prachtige film, niet voor niets voor 8 Oscars genomineerd. Gaat dat zien!

Zondag kwamen de ouders van mijn Favoriete Belg een dagje naar Utrecht, zo gezellig! We wandelden langs de grachten, waar ik dit huis vol Nijntjes spotte.

Door heel Utrecht waren er extra veel Nijntjes te zien en Nijntjes met veel bloemen, wegens het overlijden van Dick Bruna.

We sloten de gezellige dag af in Badhu waar we enkele favorieten van de tasting bestelden. Het was weer mega lekker, ik ging met een vol buikje naar huis (al begreep ik dat deze uitdrukking in België een iets andere lading heeft.. haha).

Een super leuk en vol weekend dus! Komende week blijft dat zo: vandaag moet ik weer op pad voor m’n freelance werk, morgen heb ik een interview over mijn blog en donderdag weer een leuk blogevent bij een restaurant. #zwaarleven. Volgende week zie je hoe dat was, tot dan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Man al dat eten! Spaghetteria en Meneer Smakers, echt zó lekker. En wat heeft je Belg leuk haar zeg! Ik ben nog steeds een beetje van slag dat Dick Bruna dood is, stom hè?! Malou x

 2. Dionne

  Wat een leuke week! Die notitie boekjes zijn heel gaaf!

 3. Esmee

  Zohee! Wat een lekker eten allemaal! Dat ziet er stuk voor stuk heerlijk uit… krijg er honger van! De PostNL actie was inderdaad erg leuk, tof dat je daar ook aan meedeed. Die love-tickets zijn onwijs geinig, ga ik onthouden als inspiratie voor een cadeautje voor mijn vriend :-)

 4. Shirley

  Wat heb je veel lekkere dingen gegeten. Ik heb nu honger, terwijl ik al in mijn bed lig. Ik lig in een scheur trouwens over je ‘vol buikje’-opmerking. Ik heb tijdens de eerste Belgische schoonoudersontmoeting ‘Nee dankje, ik zit vol’ gezegd. Viel ook in heel goede aarde. Hahaha, die communicatieproblemen soms :’)

 5. Mylene

  Wat fijn dat je een klus hebt die aansluit op jouw opleiding. En die pannenkoeken van Rabarber zijn zo lekker, yum!

Geef een reactie