Diary week 8: Interview, blog-etentje en een dagje Antwerpen

Afgelopen week had ik wat minder college, waardoor ik wat meer tijd in leuke dingen kon steken. Zo werd ik geïnterviewd over mijn blog, ging ik naar de bioscoop, had ik een etentje voor mijn blog en was ik dit weekend weer in m’n geliefde België. Lees verder voor een een kijkje in mijn week. Zoals altijd: niet met lege maag kijken ;-)

Maandag maakte ik weer m’n favoriete simpele salade: sla met groente (tomaat, komkommer, avocado), feta en vegan kipschnitzels. Gezond maar toch voedzaam. ‘s Middags was ik weer langs de klant geweest voor mijn freelance klus. Dit keer zonder ‘de baas’, dus nam ik de rol van projectleider op me. Spannend, maar het ging helemaal goed dus dat gaf een goede boost!

Ik dook m’n bed in met de laatste aflevering van Wie is de Mol? Sinds het op zaterdag i.p.v. donderdag wordt uitgezonden volg ik het minder intensief. Meestal heb ik zaterdagavond andere plannen, en telkens terugkijken via je laptop is ook zo’n gedoe.. Jammer.

Op dit moment zijn we op school ook met een project bezig en werkelijk overal worden ‘geeltjes’ voor ingezet. En dat bij een project over duurzaamheid.. ik kan geen memoblaadje meer zien!

De rest van de middag werkte ik in Het Gegeven Paard, het café van Tivoli Vredenburg. Een fijne ruime plek waar je lekker ongestoord een paar uurtjes kan werken. Ik schreef wat artikelen voor mijn blog en mijn freelance werk en werkte eindelijk mijn mail bij. Ik krijg best wel wat mailtjes en omdat ik naast mijn blog ook nog gewoon studeer en werk lukt het met niet om die direct te beantwoorden, waardoor iedereen weer reminders gaat sturen.. haha. Zo raakt je mailbox wel vol.

‘s Middags werd ik geïnterviewd door Liselotte, voor de website In de buurt. Dit keer niet over de verkiezingen, maar gewoon over mijzelf ;-). Morgen staat het online, dan zal ik het delen op Facebook!

‘s Avonds zag ik John Wick 2 in de bioscoop. Waar deel 1 nog best wel een toffe actiefilm was, was dit echt afschuwelijk. Deze mag je skippen.


Woensdag zat ik weer in ‘t Paard, dit keer samen met een klasgenootje om aan onze infographic te werken. Als het goed is hebben jullie die inmiddels wel gezien ;-). Hij is erg tof geworden, en inmiddels alleen al op LinkedIn door meer dan 4000 mensen gezien. Zo gaaf!

Ik kwam helemaal verregend thuis dus besloot die avond niet meer zoveel te doen. Donderdag was ik vrij – gelukkig maar, want met die storm wilde ik de deur ook niet uit.

Toch was er donderdag een goede reden om de deur uit te gaan: een etentje bij het vernieuwde Popocatepetl! Dit Mexicaanse restaurant heeft een volledige make-over gekregen. Van kitscherig en hysterisch naar stijlvol en rustig. Ook het eten is er flink op vooruit gegaan. Waar het eerst lekker maar wel heel erg studentikoos was, was het eten nu restaurantwaardig en werd het op mooie bordjes gepresenteerd. Later meer hierover!

Vrijdag was een laaaange dag. Ik had tot 17:30 college (wie bedenkt dat op vrijdagmiddag??) en pakte daarna meteen de trein door richting België. Gelukkig stond daar een Komen Eten marathon voor me klaar, dit keer met Belgische bloggers. Zo leuk om te zien!

Zaterdag deed ik een dagje Antwerpen met m’n Favoriete Belg.

Is dit niet het liefste standbeeld ooit?

En hoe mooi is deze winkel? Het is conceptstore St. Vincent’s, je vindt ‘m op de Kleine Markt 13. Vrij prijzig, maar zeker een kijkje waard!

Natuurlijk moesten we ook het MAS (Museum aan de Stroom) op. Entree van het gebouw is gratis, vanaf het dak (maar eigenlijk vanaf elke verdieping) heb je prachtig uitzicht op Antwerpen.

We lunchten met heerlijke broodjes bij Tartine.

De rest van de middag slenterden we nog een beetje door de mooie straatjes van Antwerpen.

Zondag was een echte luie zondag. ‘s Middags keken we Zootropolis, een leuke animatie die vannacht een Oscar heeft gewonnen. De moeite waard dus (en hij staat gewoon op Netflix!).

Ook maakten we samen een simpele apple crumble.

‘s Avonds aten we witlof soep en een visje met aardappeltjes en groente.

We sloten de avond af met een potje Triviant, welke al 20 jaar oud was waardoor sommige vragen heel erg achterhaald of ouderwets waren haha. Toch lukte het me om 4 ‘taartpuntjes’ binnen te halen!

Deze week heb ik vakantie, dus ik blijf nog eventjes in België. Vandaag gaan we naar Gent, waar ik vanavond met de Blokes van bloke.be eet. Woensdag help ik Maura met verhuizen en dit weekend staat er weer een leuk blogeventje op de planning. Genoeg te doen dus! Jullie ook een fijne week, tot de volgende diary!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Vreemd genoeg was Trivial Pursuit als kind echt mijn favoriete spel. Haha. ‘t Is al zo lang geleden dat ik het nog speelde. Antwerpen is super tof om een keer te bezoeken! Ben zelf nog maar één keer in het MAS geweest maar ‘t is echt een heel mooi uitzicht! Ben misschien wat te nieuwsgierig, maar van waar kennen je Belgje en jij elkaar? :)

  1. Van een speciaal dating bureau voor Hollandse die een Belg zoeken. Grapje ;-). Afgelopen zomer ben ik gaan surfen, en daar liep ik m’n Vlaamse surfdude tegen het lijf!

 2. Shirley

  Zootropolis is echt een schattige film. Klinkt als een goede week. Geniet nog van je vakantie!

 3. Inez

  Haha, Tartine is bij mij in de straat! Ben er wel nog nooit geweest :D

 4. Neelke

  Wat een heerlijke food foto’s zitten hier tussen <3 ik krijg er trek van. Leuk om je via je diary weer te ontdekken, je hebt een prachtige blog.

 5. Roos

  Wat een leuke foto’s weer! Ik heb meteen zin in apple crumble nu. Heel tof is die infographic geworden, zeg :)

 6. Danique

  Die salade lijkt me echt erg lekker & simpel voor wanneer je een keer alleen moet eten. Ga ik binnenkort maken denk ik! Jammer van de film, ging je in je eentje?

  1. Nee, ik ging met twee vrienden die de film ook allebei stom vonden. Alleen dachten we allemaal van elkaar dat we ‘m wel leuk vonden, daarom bleven we zitten haha! Normaal lopen we dan gewoon de film uit, aangezien we alledrie een Pathépas hebben dus dan is het ook niet zozeer ‘zonde’ van je geld.

 7. Anne-Sterre

  Geeltjes, één van mijn collega’s noemt het ook altijd zo, op de een of andere manier vind ik dat echt een vreselijk woord haha.
  Lang geleden dat ik in Antwerpen ben geweest, zo te zien een hoop nieuws te ontdekken. Dat standbeeld is echt cute :)

  1. Haha ja ik vind geeltjes ook een afschuwelijk woord, ik noem ze gewoon post-it’s of memo’s maar bij ons worden ze er bij ELKE les bij gehaald en elke docent noemt ze ‘geeltjes’.. mijn tenen gaan er van krullen haha. Antwerpen is super leuk, zeker ook voor een dagje goed te doen vanuit Nederland!

 8. Loes

  Wat een fijne week! Antwerpen is een leuke stad, ben er al een tijdje niet geweest helaas.

 9. Laurine

  Dat leek een fijne week! Leuk om te horen dat je naar België bent gekomen! Veel plezier volgende week in Gent, want dat is -net zoals Antwerpen- echt een prachtige stad! Geniet ervan!

 10. Sonja

  Ik ben zooo benieuwd naar je artikel over Gent, ik ben een beetje verliefd op die stad en ga er met Pasen weer een lekker lang weekend heen! <3 Heerlijk die weekendjes weg, zo fijn dat jij nu een goed excuus hebt om veel in ons buurland te zijn;) Ben je trouwens freelance schrijver nu? Ik ben daar altijd wel nieuwsgierig naar, hoe pak je zoiets aan? Het trekt me namelijk wel, zo voor erbij! Misschien kan je er eens een artikel over schrijven, ik ben in ieder geval wel erg benieuwd :)

  1. Ah ja dat is er eigenlijk een beetje bij ingeslopen! Mijn blog is natuurlijk al mijn eigen bedrijfje, en vanuit daar ben ik meer freelance dingetjes gaan doen, o.a. schrijven! Hoe je zoiets aanpakt.. Denk allereerst door zelf veel te schrijven, een blog is natuurlijk een uitstekend ‘portfolio’. Daarnaast kun je anderen benaderen of word je benaderd. Misschien wel leuk om over te schrijven ja!

 11. Dylan

  Erg leuke blog. Ik lees jouw blogs erg graag.

Geef een reactie