Happy List #06

Pfoe, januari a.k.a. ‘deadline maand’ zit erop. Het was even flink aanpoten, maar alle vakken zijn gehaald en 15 studiepunten dus binnen. Tijd voor leuke dingen! Daarom weer een nieuwe Happy List, want ik heb genoeg leuke nieuwtjes te melden!

#Happy List 06

1. Over rupsen en vlinders (deel 2)

De vele bezoekjes aan het mooie België zijn jullie vast ook niet ontgaan. Ik kan inmiddels bevestigen dat de rupsjes tot grote fladderende vlinders zijn uitgegroeid ;-). Ik heb er verder niet zo heel veel over te zeggen, behalve dat ik heel gelukkig ben :-).

2. Stuur een gratis valentijnskaartje

Ook dit jaar heeft PostNL weer een hele leuke Valentijnsactie. Onder het motto #nietplakkenmaarsmakken kun je tot en met 13 februari 17:00 gratis een kaartje versturen door de postzegel te vervangen met een kusmondje. Hoe leuk is dat? Ik heb alvast een lading kaartjes ingeslagen, zodat ik al mijn vriendinnen een kaartje kan sturen. Wil jij ook een kaartje ontvangen? Check dan mijn Facebookpagina!

3. Ik heb m’n propedeuse!

Maandag had ik mijn laatste herkansing uit jaar 1 van mijn opleiding. Vorig jaar heb ik door een hersenschudding een paar weken school gemist, waardoor ik twee vakken niet gehaald had. Nu is die achterstand ingehaald en heb ik alsnog mijn propedeuse gehaald! Zo fijn, nu mag ik volgend schooljaar op stage! Ik hoef pas in september op stage, maar ik ben stiekem al een beetje aan het rondkijken. Als jullie nog toffe stageplekken weten (ik ga denk ik voor een all round communicatie stage, of iets in (social) media marketing).. let me know! Dan ga ik alvast op onderzoek uit.

Ik hoorde gisterenavond ook dat ik mijn tentamen van afgelopen week gehaald heb, dus alle studiepunten zijn weer binnen. Gaat lekker zo!

4. ik stond op nos.nl

Vorige week werd ik geïnterviewd naar aanleiding van mijn artikel over de Tweede kamerverkiezingen. Echt zo ontzettend gaaf om op deze manier met mijn blog in de spotlights te staan. Je kunt het artikel hier lezen. Ik heb heel veel leuke reacties gehad van vrienden en van vreemden, en ook een heleboel nuttige tips in m’n mailbox voor een volgend artikel. Ik wil morgen of later deze week een update plaatsen over mijn ‘politieke zoektocht’. Ik heb inmiddels enkele stemwijzers ingevuld en ben me gaan verdiepen in verschillende partijprogramma’s.

5. terugkijktip: dreamschool

Ik kijk zelden TV, maar zo nu en dan zijn er enkele programma’s die de moeite van het terugkijken waard zijn. Dreamschool is er zo een. ‘In DREAM SCHOOL proberen bekende Nederlanders 16 schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. De jongeren die centraal staan zijn tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Onder leiding van coach Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren 3 weken les van o.a. Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, schrijver Abdelkader Benali, profvoetballer John Heitinga en cabaretière Karin Bloemen.’

Een beetje sensatie is het af en toe wel, maar verder is het programma vooral heel erg leerzaam en inspirerend. Ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk afloopt met alle leerlingen!

6. Een comeback voor TGIF?

Van april 2014 tot eind december 2015; ruim 1,5 jaar vond je hier op vrijdag de rubriek ‘TGIF: welcome to the weekend’. Een verzamelartikel met een kijkje achter de schermen, leuke freebies, een tof font en linkjes naar andere leuke blogs. Zie hier een voorbeeld. Ik vond het een super leuk artikel om samen te stellen, maar na 1,5 jaar was het tijd voor iets nieuws. Toch heb ik de afgelopen jaren nog vaak gehoord dat de rubriek gemist wordt. Dus nu de vraag aan jullie: moet TGIF terugkomen?

Moet de TGIF terugkomen?

Ja, wekelijks
Ja, maandelijks
Ja, maar in andere vorm
Nee

Ik ben er zelf ook nog niet helemaal uit. Als hij terugkomt, moet dat dan in dezelfde vorm? En weer wekelijks of is minder vaak ook prima? Ben heel benieuwd hoe jullie hier over denken! Licht vooral je stem toe in de comments.

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Eline

  Gefeliciteerd met je propedeuse! Wat zal dat goed voelen om hem eindelijk te hebben behaald. Geniet er lekker van!

 2. Shirley

  Gefeliciteerd met je P (en het halen van je andere tentamen)! Fijn dat alle studiepunten binnen zijn. Sowieso een hele mooie happy list. Ik ben benieuwd naar je volgende ‘stem’-artikel. Ik ben zelf ook net begonnen me er meer in te verdiepen.

 3. Ayla

  Gefeliciteerd met je schoolresultaten! Heel fijn dat je nu de achterstand hebt weggewerkt en je weer goed voelt tegelijk! En ook gefeliciteerd met je vlinders :)

 4. Fleur

  Wat een positiviteit! Dreamschool is inderdaad een onzettend goed programma, ben benieuwd hoe het die leerlingen af gaat als het straks klaar is! En hopelijk vind je een leuke stage!

 5. Eline

  Ik kijk ook Dreamschool en vind het heel interessant. Laatste aflevering was best heftig! Ik hoop echt dat het elke leerling lukt om te bereiken wat hij/zij wil. Fijne zaterdag! :-)

 6. Dees

  Gefeliciteerd met alle mooie ontwikkelingen! Geniet ervan!
  Toch valt me ook iets op: je lezers missen de tgif. Maar jij? Je bent ermee gestopt omdat je zelf iets nieuws wou. Denk dus goed na of je dit zelf weer wilt en zo ja: hoe? Dicht bij jezelf blijven! (Dat heeft je zo te lezen al veel moois gebracht ;))

  1. Helemaal mee eens hoor! Ik twijfelde omdat ik het zelf altijd een leuke blogpost vond om samen te stellen. Inmiddels mis ik het zelf misschien ook wel een beetje, maar ik vroeg me af of er uberhaupt nog animo voor was. Wel heel fijn je comment, ik ga er eens goed over nadenken!

 7. Karlijn

  Superleuk dat je op de website van NOS staat! Ook leuk dat zij oppikken dat bloggers zich inzetten om mensen en vooral jongeren aan het stemmen te krijgen :)

 8. Roos

  Gefeliciteerd met je propedeuse! En ontzettend fijn dat de rupsjes uitgegroeid zijn tot vlinders :)

 9. Eva

  Hee hoera nog voor je P! En ook met de vlinders uiteraard ;)
  Die bovenste foto is trouwens geweldig, heerlijk zomers!

 10. Daphne

  Yes, Thank God it’s Friday mag terug! Ik vond dat artikel ook altijd heel fijn om te lezen. En gefeliciteerd met je propedeuse!

Geef een reactie