Hotspot: Hotel en restaurant Badhu in Utrecht

Badhu

Bij Badhu in Utrecht serveren ze heerlijke Arabische hapjes, ook wel Mezze genoemd. Van ontbijt tot diner, je kunt hier de hele dag terecht. Wanneer je geen zin hebt om naar huis te gaan, blijf je gewoon slapen! Naast heerlijk eten kun je bij Badhu namelijk ook een kamer of zelfs een heuse loft huren. Afgelopen week mocht ik het nieuwe menu proeven en was ik zo enthousiast dat ik direct een tafeltje voor de volgende avond boekte.

De prachtige foto’s in dit artikel zijn door Desmond Gerritsen van Our Hangry Kitchen gemaakt.

Badhu
Badhu
Badhu

Voormalig badhuis

Badhu zit in een voormalig badhuis, vandaar de naam ‘Badhu’. Dit gebouw werd in 1927 gebouwd, en tot 1968 kwam de buurt hier om te badderen en zichzelf te wassen. Toen vrijwel iedereen een eigen badkamer had werd het badhuis omgedoopt tot buurthuis. Inmiddels is het hotel en restaurant Badhu.

Bij binnenkomst heb je gelijk het idee dat je in het Midden-Oosten bent beland, maar dan wel met een moderne twist. Je kunt er voor kiezen om aan een tafeltje te zitten, maar je kunt ook plaatsnemen in de gezellige voorkamertjes met lange banken. Dit waren vroeger de kleedruimtes voor de mannen en vrouwen, nu is het vooral gezellig wanneer je met een grotere groep bent.

Badhu Badhu
Badhu
Badhu

arabische tapas

Bij Badhu is het eten niet alleen heel lekker, maar ook erg gezellig. De kaart staat vol kleine gerechtjes, welke je samen kunt delen. Zo kan je van elk bordje wat proeven. Dit concept komt je misschien bekend voor; de eigenaren van Badhu hebben ditzelfde concept doorgevoerd in hun restaurant LE:EN waar je terecht kunt voor Aziatische hapjes.

Er wordt geadviseerd om per persoon ongeveer drie gerechtjes te kiezen en deze vervolgens samen te delen. Zaterdag kwam er van alles voorbij: kleine tajine’s (met kip of rundvlees), falafel, courgette burgers, geroosterde pompoen, gerookt buikspek, gegrilde groentes.. Ik kan nog wel even doorgaan.

Vergeet met al dat lekkers niet om ook nog plek over te houden voor het toetje, want ook dat is lekker. Wat dacht je van home made frozen yoghurt met rode vruchtjes, of een courgette cake?

Al die kleine gerechtjes lijken misschien niet veel, maar door van alles wat te proeven krijg je genoeg binnen. Ik vind vooral het sociale aspect van hier eten erg leuk. Doordat je alles samen deelt ben je meer met elkaar bezig. Bovendien is de keuken uit het Midden-Oosten een van de lekkerste keukens van de wereld, wat mij betreft.

Badhu

Buiten de gebaande paadjes

Zoals het hoort op een Instameet, werden er veel foto’s gemaakt. Wat wil je ook met al die fotogenieke gerechtjes! Badhu ligt in Utrecht-Oost, net een beetje buiten het centrum. Even iets verder rijden dus, maar dat houdt het wel een goed bewaard geheim ;-). Alle gerechtjes liggen rond de €7, doordat je zelf je ‘menu’ samenstelt kun je het natuurlijk zo duur maken als je wilt.

Ik vind Badhu echt een aanrader! Of je nou met z’n tweetjes wilt eten of met een hele groep en of dat nou even snel of lekker uitgebreid mag.. het kan allemaal. Mocht je nog een leuk restaurantje in Utrecht zoeken, sla de Neude dan over en ga naar Badhu!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Eline

  Wat ziet dat er gezellig uit met die ronde tafel en al die hapjes! Het lijkt me echt super leuk om daar eens te gaan eten. Echt een unieke plek om eens heen te gaan.

 2. Roos

  Pfoeh, wat ziet dit er ontzettend goed uit zeg! Leuk ook dat het zo uniek is, tenminste ik ken zelf geen plaatsen die hier ook maar van in de buurt komen. Deze ga ik zeker onthouden!

 3. Mylène

  Dit is zo’n fijne plek. En de foto’s zien er echt goed uit <3

 4. Benthe

  Wat grappig, toen ik de foto’s zag, dacht ik: “Hee, dat lijkt een beetje op LE:EN”! En even later las ik dat het inderdaad dezelfde eigenaren heeft. Het ziet er heerlijk uit, prachtige foto’s! Die komt op mijn to-dine lijstje :).

 5. Karin

  Bedankt voor de aanrader! Ik vind buiten het centrum juist wel fijn, gaat wat gemakkelijker met de auto ;) Ik heb laatst in Brussel weer eens Libanees gegeten, dat leek hier qua eten op en was ontzettend lekker, dus superleuk dat ik nu ook hier naar toe kan :D

  1. Ja klopt, parkeren is een stuk makkelijker en op zondag zelfs gratis in Utrecht! De gerechtjes hier zijn gebaseerd op de keuken uit het Midden-Oosten, daar hoort de Libanese keuken zeker bij! Zo lekker he?

Geef een reactie