Travel: 5 leuke hotspots in Gent

hotspots in Gent

Gent begint zo langzaam maar zeker mijn hart te veroveren, ik voel me er steeds meer thuis. Dat is ook niet zo gek, het lijkt ook heel erg op mijn thuis: Utrecht. Maar dan net wat mooier! Waar ik Utrecht al op mijn duimpje ken valt er in Gent nog genoeg te ontdekken. In deze post de leukste hotspots in Gent, leuk voor als je zelf ook eens een keer naar Gent gaat!

hotspots in Gent
hotspots in Gent

The other shop

Deze bijzondere boekhandel opende begin dit jaar haar deuren. Je komt hier niet voor standaard fictie, maar juist voor hele toffe en bijzondere boeken. Denk aan fotoboeken voor op de koffietafel, leuke cadeauboekjes, mooie kookboeken of boeken met grappige weetjes. Vandaar de naam ‘other’ natuurlijk!

Naast boeken vind je hier ook leuke kaartjes, posters en notitieboekjes. Je vindt The Other Shop op de Mageleinstraat 40.

hotspots in Gent
hotspots in Gent

l’amuzette concept store

L’Amuzette is echt een winkel naar mijn hart: alles wat je ziet is er te koop, dus ook de mok waar je je koffie uit drinkt of het bord waar je lunch op ligt. Bij L’Amuzette kun je naast shoppen namelijk ook terecht voor een koffie, een ontbijtje, een lichte lunch of een borrel.

Naast een heleboel mooie design items (voor grote maar zeker ook kleine prijsjes) vind je hier ook wat vintage items. Of je nou op zoek bent naar een cadeautje, nieuw servies, iets voor interieur of een speciaalbiertje: je vindt het allemaal bij l’Amuzette. Wanneer je er geen genoeg van krijgt kun je er zelfs blijven slapen.. ideaal! Je vindt l’Amuzette aan de Krommewal 2.


mus in een plas

In een prachtig pandje met blauwe gevel zit de winkel Mus in een plas. Alleen de naam al maakte me nieuwsgierig. Je kunt hier terecht voor heel veel leuke kaartjes en andere papierwaren, mooie (handgemaakte) sieraden, leuke items voor in je interieur of kleine cadeautjes.

Alles heeft een enorme dosis ‘schattigheid’, het is erg lastig om de winkel met lege handen uit te lopen.. Je vindt Mus in een plas in de Serpentstraat op nummer 22.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/Marlousvdh008/CA1A6863-E1CC-43E7-8E24-57DE0B3C2C3D_zpsiaevmhhh.jpg

vandekerckhove koffiebranderij

Een van de favoriete hobby’s van m’n Favoriete Belg en mij is ‘een koffietje gaan drinken’. Zo hebben we al heel wat koffiespots in Gent afgedaan en bij Vandekerckhove Koffiebranderij hebben ze by far de lekkerste koffie. Dat is ook niet zo gek, want ze branden hun bonen zelf – al sinds 1854.

Naast een kopje koffie kun je er dus ook terecht voor koffiebonen en allerlei andere koffie toebehoren zoals verschillende koffiezetapparaten en leuke mokjes. Naast koffie is er ook een groot aanbod in thee, om daar te drinken of om mee naar huis te nemen. Je vindt Vandekerckhove Koffiebranderij op de Brabantdam 55.

hotspots in Gent
hotspots in Gent

piet Moodshop

Always save the best for last.. Van alle hotspots in Gent is Piet Moodshop al vanaf mijn eerste bezoekje aan Gent favoriet. Hier vind je de leukste cadeautjes, voor een ander of voor jezelf. Van toffe design items tot prachtig Deens servies en van leuke kaartjes tot bijzondere items voor in je interieur.

Ik móet er altijd even binnenlopen als ik in Gent ben, waarop mijn Favoriete Belg zuchtend zegt ‘maar je hebt alles toch al gezien?’. Ja. Maar het is zo mooi. Ik wil het nog een keer zien (en het liefst alles meenemen!). Je vindt Piet Moodshop op de Sint-Pieternieuwstraat 94.

Dit waren mijn favoriete hotspots in Gent van dit moment. Er valt nog genoeg te verkennen dus er komt vast een deel 2!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Eline

  Wat een ontzettend leuke hotspots! Ik word helemaal hebberig van al die leuke winkeltjes. Dat vind ik altijd zo gezellig als ze lekker vol staan. Dan kijk je echt je ogen uit.

  1. Haha jaa, ik houd ook van die winkels waar over waar je kijkt leuke spullen staan, dat je niet weet waar je moet beginnen. En dan rustig alles afgaan :-)

 2. Mus in een plas! Wat een leuk plekje lijkt dat me, zeg. Nu je zegt dat Gent een beetje is als Utrecht ben ik wel heel benieuwd, ik ben helaas nog nooit in Gent geweest! Malou x

  1. Echt een keer naartoe gaan hoor! Met de auto ben je er zo, en ook met de trein doe je er max 3 uur over. Bovendien kost een enkele reis nog geen €8 (mits je <26 bent en een studenten OV hebt).

 3. Dionne

  Ziet er onwijs leuk uit! Ik hou van dit soort dingen. Ik ben nog nooit in Gent geweest, toch maar een keertje naar toe gaan

 4. Anna

  Jaaa, Gent <3. Ben er een paar jaar geleden geweest, en vond het zo'n gezellige stad. En ha, het deed mij inderdaad ook heel erg aan Utrecht denken. Grappig! Deze hotspots ben ik overigens allemaal niet langsgegaan – reden om nog eens terug te gaan :). Ziet er tof uit allemaal!

 5. Femke

  Super leuke hotspots! Ik sla ze op voor een dagje Gent. Ik krijg het nog druk door al jouw hotspots haha. Utrecht staat namelijk ook nog hoog op mijn lijstje om een dagje naar toe te gaan :-)

 6. Mylene

  Echt superleuk dit. Hoe meer ik jou over België zie posten, hoe meer ik ook zin krijg om die kant op te gaan! Zou je er (ooit) kunnen/willen wonen of ben je daarvoor te gehecht aan Utrecht?

  1. Haha yes, ben blij dat het aanstekelijk werkt. Ik ben dol op België, maar er zijn af en toe ook genoeg irritatiepuntjes hoor. Op veel punten loopt België achter op Nederland. Zo mis ik vaak producten in de supermarkt en zijn op zondag alle winkels dicht (nu ze in Utrecht al ruim 3 jaar permanente koopzondag hebben vind ik dat ouderwets haha).
   Overigens kom ik uit Nijmegen, dus ben ik geen ‘echte’ Utrechter. Maar als ik me zo erg kan hechten aan Utrecht kan dat vast ook wel ergens anders. Geen idee of dat België wordt, maar ik denk eerder zuidelijker dan Utrecht dan noordelijker ;-)

 7. Zoë

  Yay! Ik kan niet wachten om Gent te herontdekken :) ik heb het gevoel dat ik al erg veel vergeten ben van sinds ik er op kot zat. Gelukkig zijn we aan het plannen om terug te keren. Sowieso de fijnste stad van België ;)

 8. Eva

  Ik vind ‘t zo jammer dat Gent nu zo ver weg is, volgens mij is het echt de perfecte stad om een paar dagen rond te slenteren!

 9. Wat een super leuk artikel dit! Ik ben eind vorig jaar nog in Gent geweest en ben toen ook bij The Other Shop geweest. Werd daar zo hebberig van al die leuke stationery en boekjes, kon mezelf maar moeilijk inhouden. Ik ga dit artikel zeker bewaren voor als ik nog eens in Gent ben!

 10. Karlijn

  Ah, zo te zien heb ik aardig wat leuke winkels gemist toen ik in Gent was. Dit is een goede reden om nog een keer terug te gaan!

 11. Marlies

  Ha, ik woon in Gent en zelf ik kende niet al deze plaatsjes! Fijn om nog eens iets nieuws over mijn stad te leren kennen. En misschien moet ik dan maar een Utrecht gaan verkennen! ;)

 12. Ondanks dat ik een Belg ben, ken ik Gent eigenlijk helemaal niet zo goed! Een van mijn beste vriendinnetjes is recent wel naar daar verhuisd, dus ik moet er dringend eens wat meer tijd doorbrengen, zeker nu ik deze post gezien heb!

 13. Florence

  Super leuke adresjes! Zelf kende ik alleen Piet Moodshop maar ben heel blij met de andere hotspots! Heb ze aan mijn must-visit lijstje toegevoegd :)

Geef een reactie