Binnenkijker: Het mooiste studentenhuis van Utrecht

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Lotte, of ik bij haar en haar huisgenoten Elskemare en Elise langs wilde komen om een binnenkijker te schieten. Een heel studentenhuis dus! Ik ben altijd mega nieuwsgierig naar studentenhuizen, omdat studentenkamers meestal niet al te groot zijn en het budget om in te richten beperkt is. Daar komen vaak verrassende en creatieve creaties uit, maar zo mooi als in dit huis had ik nog nooit gezien! Kijk mee in dit meidenhuis, in hartje Utrecht.

Een huis met wanderlust gevoel

Op een zonnige donderdagmiddag belde ik aan bij Lotte en Elise (Elskemare was die middag niet thuis). Ze wonen in een studentenhuis op de Mariaplaats, een pleintje midden in Utrecht. Alledrie wonen ze hier al ruim 2 jaar, ze zijn afzonderlijk door te hospiteren in het huis gekomen maar toevallig hebben ze alledrie veel gevoel voor interieur. Dat resulteert in een leuk huisje met allerlei lichte kamertjes vol wereldkaarten en verse bloemen.

Dat ‘wanderlust’ gevoel hangt door het hele huis maar het meest op de toilet: deze is namelijk behangen met wereldkaartjes. Handig, dan kun je tijdens de grote boodshap alvast een nieuwe reis uitstippelen ;-)

Dit keer dus niet een maar drie (of eigenlijk vier, want Elise heeft twee kamertjes) binnenkijkers in een. We kijken per kamer en beginnen met Lotte!


 

DE KAMER VAN LOTTE

Lotte is enkele jaren geleden naar Utrecht verhuisd vanuit Sittard, om in Utrecht Psychologie te gaan studeren. Sinds twee jaar woont ze in deze kamer op de Mariaplaats, met lekker veel licht en uitzicht op het Conservatorium. Lotte is net als ik gek op Kopenhagen en heeft er zelfs een tijdje gewoond voor haar studie!

Haar kamer straalt ondanks alle spullen toch rust uit, door de grote ramen en de mooie lichte zandkleur op de muur. Haar favoriete plek in de kamer is aan het voeteneind van haar bed, waarvandaan ze uitkijkt op de Mariaplaats en het Conservatorium. Lekker een boekje lezen of een serie kijken, of gewoon uit het raam turen. Met zo’n uitzicht valt er altijd wel iets te zien!de kamers van elise

Elise boft, want die heeft twee kamers. Een slaapkamer en een woonkamer, al zitten ze vaak met z’n drietjes op haar woonkamer. Ook Elise studeert Psychologie, een paar jaar geleden is ze vanuit Rotterdam naar Utrecht verhuisd voor haar studie. De grote oude wereldkaart aan de muur hing op de school waar haar moeder werkt. Toen deze kaarten werden vervangen mocht zij ‘m meenemen. Hoe tof staat dat in huis?

Ook Elise is dol op haar uitzicht: haar favoriete plek is het bureautje bij het raam, waar ze tijdens het ontbijten of het studeren lekker naar buiten kan kijken.Haar slaapkamertje is klein maar fijn: een beetje lastig om op de foto te zetten, maar alles past precies! Vanuit het raampje naast haar bed kijkt ze ook weer uit op de Mariaplaats. Onder haar bed hangen haar kleren en ligt haar make up. Het is even klimmen om in bed te komen, maar het voordeel van een hoogslaper is volgens Elise dat wanneer je eenmaal beneden bent je ook echt wakker bent. ‘Ik duik niet snel weer terug m’n bed in’, zegt Elise.


de kamer van elskemare

De laatste kamer zagen jullie al even voorbijkomen helemaal aan het begin van deze post: die van Elskemare! Elskemare studeert Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health & Life Sciences. Een hele mond vol, Lotte en Elise weten eigenlijk ook niet zo goed wat het inhoudt, haha.

De kamer van Elskemare heeft een prachtige houten vloer en een nog originele schouw. Dat is ook gelijk het favoriete item in haar kamer. De tafel is een DIY-projectje, is ie niet tof? En oh, die kleur op de muur.. zo mooi!

het mooiste studentenhuis van utrecht

Hoe leuk is dit studentenhuis? Ik kan niet kiezen welke kamer ik het leukst vind. Elise’s slaapkamer is zo lekker knus en die vintage wereldkaart in haar woonkamer zo tof! Elskemare heeft een prachtige vloer en ik ben gek op de kleur verf die ze op haar muur heeft.  Maar ook de kleur die Lotte op de muur heeft zitten vind ik prachtig, heerlijk ook hoe licht alle kamers zijn.

Voor een mooi interieur hoef je niet per se een groot budget te hebben, met de juiste accessoires kom je ook een heel eind. Gooi voortaan in ieder geval geen enkele stadsplan of landkaart weg, maar hang ‘m de muur. Bij voorkeur op het toilet. Daar hadden jullie natuurlijk nog een foto van tegoed ;-)

[bg-box]Jouw huis ook een keer als binnenkijker op mijn blog? Of je nou in een bezemkast, een villa of een boomhut woont: stuur even een berichtje! Ik ben vooral op zoek naar bijzondere huisjes in Utrecht of Gent, maar woon je in een hutje in de hei dan kom ik ook graag een keertje bij je langs. Al wordt dat waarschijnlijk een project voor de zomervakantie ;-)[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Aneta

  Wat hebben die meiden het leuk ingericht zeg! Het bureau die tegen het raam staat is zeker een fijn plekje. Wel zou ik een beetje angstig zijn voor het hoge bed, dat ik eruit zou vallen haha.

 2. Truusje

  Wat een leuke blogpost! Heel inspirerend. Mooie foto’s en vlot geschreven.

 3. Siroon

  Zo leuk! Die wereldkaarten doen het hem wel he ;) Heb jij er zelf al een Marlous? Ze hebben ook een toffe kaart van Gent bij Piets Moodshop…

  1. Haha ja ik heb een wereldkaart, toevallig dezelfde die Lotte op haar kamer heeft hangen. Hij ligt alleen opgerold want ik heb niet echt plek meer in mijn kamer… haha.

 4. Mieke

  Ohhhh wat een toffe plek om te wonen! Mariaplaats is zo leuk (en de laatste tijd ook zoveel leuker geworden. Vooral het pleintje voor Keck&Lisa/Jozef is zo verbeterd). Schitterende kamers. Ben best wel jaloers!

 5. Anna

  Wauwie, wat een plaatje! Echt allemáál ook een super mooie kamer gewoon – heel tof. Leuk om zo’n passie voor interieur te delen met huisgenoten. Tof om te zien! :)

 6. Wauw! oke ik ben aardig trots op mijn kamertje, maar dit is natuurlijk echt fantastisch! Dat hele huis blinkt en straalt gezelligheid! En mag ik ook even jaloers zijn op de locatie haha…

 7. Loes

  Oh wauw deze kamers zijn super leuk! Goede inspiratie voor als ik zelf volgend jaar op kamers ga. Ik zou echt heel graag willen weten waar Lotte die poster met de hersenen vandaan heeft. Ik studeer zelf namelijk ook psychologie en die poster zou ik heel tof vinden op mijn kamer.

 8. Ayla

  Wat tof zeg! Leuk om een studentenhuis zo stylish in te richten. In die van mij hingen altijd overal slingers, was de keuken behangen met receptkaartjes van de Ap en werd de w.c. versierd met o.a. een discobal. Vind ik dit toch een stuk mooier :)

 9. Donna

  Wauw, wat een leuk huis! Hier krijg ik helemaal kriebels van om mijn kamer opnieuw in te richten!

 10. Resy

  Wat hebben zij er een mooi huisje van gemaakt zo met elkaar. Utrecht lijkt me sowieso een fijne plek om te wonen, ik houd van die stad!

 11. alexa

  heel erg leuk en zo knus! ik word hier echt enorm blij van!

 12. Mariska

  Wauw dat ziet er tof uit! In zo’n klein kamertje is het best een uitdaging om het persoonlijk te maken. Goed gelukt, en ook nog gezellig :-)

 13. Esther

  Gave kamers! En sommige zijn erg handig ingedeeld ivm de beschikbare ruimte, toffe blog! Esther

 14. Eva

  Hele sfeervolle kamers, super leuk ook, al die reisspullen en -boeken!

 15. Heleen

  Super mooie kamers, ik zou alleen nooit voor een hoogslaper kiezen zonder reling. Ik ben al eens eerder op bed gevallen en dan ben ik toch erg blij dat ik maar op een halve meter hoog lig hahaha!

Geef een reactie