Diary week 10: Stemfestival & Zonnig weekend

Goedemiddag! Ik was dit weekend in een Sherlock Holmes marathon verzeild geraakt waardoor ik even vergeten was dat er nog een dagboekje online moest.. my bad. Mocht je nog een leuke serie zoeken; Sherlock Holmes dus. Maar niet als je nog allemaal deadlines hebt. Afgelopen week begon nogal regenachtig en toen opeens was de zon er. Instant happiness en dat is in mijn weekoverzichtje terug te zien!

Maandagochtend had ik college, daarna verplaatste ik me naar Starbucks om verder te werken aan mijn opdrachten. Soms werkt het beter voor me om buiten de deur te werken, dan ben ik wat productiever. Bij Starbucks waren nog wat oud-collega’s van me aan het werk, dus dat was nog gezellig ook!

De rest van de avond heb ik in bed gelegen want ik kreeg een migraine aanval. Mega irritant, iets wat ik eigenlijk altijd in mijn stopweek heb. Superfijn, al die hormonen..

De dag na migraine voel ik me altijd alsof ik door een auto ben overreden en gek genoeg gaat dat gevoel pas over als ik iets vettigs of zouts eet. Zak chips deed wonderen ;-). Toen ik thuis kwam lag dit boekje in de brievenbus, erg handig! Er was al een 100% gidsje van Gent, maar nu alle gidsjes vernieuwd worden was deze niet meer beschikbaar.

Nu is er een volledig nieuw gidsje over Gent, vol leuke adresjes en ik kan niet wachten om de stad nog meer te verkennen!

Ook woensdag zat ik weer de hele dag op school. De tentamenweek komt er weer aan en naast tentamens heb ik ook allerlei projecten die nu afgerond moeten worden. Niet het allerleukste werk, maar ik kijk al uit naar de vakantie ;-)

Donderdag sprak ik met vriendinnetje Marieke af bij Daens. Hun tomatensoep is zo lekker! Marieke was een maand in het buitenland geweest dus we hadden genoeg bij te kletsen.

‘s Middags moest ik even naar kantoor voor een van mijn freelance klussen, lekker midden in de stad.

‘s Avonds at ik met Roos en haar vriend en maakten we taco bowls, zo lekker! Recept is simpel: je maakt een gehaktmengsel (met bonen, mais, tomaat en Mexicaanse kruiden), doet dit in een kommetje en doet daar nog wat tomaat, ui, guacamole en zure room bij. En natuurlijk tortilla chips om te dippen!

‘s Avonds ging ik met Roos naar het Stemfestival in Tivoli, waar verschillende politici met elkaar in debat gingen en er allerlei andere interessante sprekers waren. Ik ben er inmiddels uit waar ik op ga stemmen en zal morgen met een laatste post over de verkiezingen komen.. Weten jullie het al?

Daarna dronken we nog een cocktail bij Stan & Co, alcoholvrij! Sinds het nieuwe jaar probeer ik mijn alcoholinname wat te beperken en dat gaat me makkelijker af dan ik dacht! Alvast compenseren voor alle wijntjes op het terras straks.. haha.

Vrijdag zag ik deze quote op mijn Flow jaarkalender (deze zit altijd gratis bij het decembernummer van Flow). Vond het wel een hele mooie :-).

Nog een screenshotje van mijn les, hier houd ik me op dit moment o.a. mee bezig haha. Dit is een handige tool om je doelen, instrumenten, activiteiten en resultaten te bepalen. Op dit moment moeten wij een crossmedia campagne ontwikkelen, erg interessant maar ook nog best ingewikkeld..

‘s Avonds pikte ik m’n Favoriete Belg op van het station, hij was weer een weekendje in Utrecht!

We begonnen ons weekend goed met een ontbijtje bij Puschkin! Ik heb het Uutflükt gidsje gekregen, daarmee krijg je bij verschillende hotspots kortingen. Zo hadden we hier 2 ontbijtjes voor de prijs van 1, super leuk!

We besloten om een beetje door Utrecht te wandelen en dan af en toe ergens neer te ploffen voor een koffie. Omdat ik bij te veel koffie ga stuiteren ging ik voor deze bijzondere komkommer basilicum limonade bij Koffie Leute, erg lekker was ie!

Bij koffie leute lag ook het spel Mastermind, kennen jullie dat nog? Dat lag vroeger altijd bij mijn oma, zo leuk! We deden een potje (maar zoals je ziet had m’n Favoriete Belg me snel door, hehe).

We wandelden terug langs de oude gracht en stopten voor een soepje bij de Burgemeester op de Ganzenmarkt. Ik had een linzensoepje en die was zo lekker! Moet ik ook eens zelf maken.

Via de bloemetjesmarkt gingen we (uiteraard met bloemetjes) we weer naar huis, waar we op de bank neerploften en Sherlock op Netflix keken. En vervolgens niet meer van de bank af kwamen.. Wat een goede serie! Verslavend wel.

Inmiddels was het al 20:00 geweest en hadden we echt geen zin meer om boodschappen te doen en te koken, dus gingen we een pizza eten bij Da via Portare. Yum!

Zondag begonnen we met een goed ontbijtje. Ik heb eindelijk filters gekocht voor mijn chemex, dus kon er nu eindelijk koffie mee zetten. Vind ik zo gezellig op de zondag ;-)


Het was zulk lekker weer! Echt lente! En wat past er nou beter bij de lente dan babygeitjes?? Dus gingen we naar de kinderboerderij achter mijn huis, waar naast babygeitjes ook enorme varkens lagen te chillen. Zo schattig haha. We mochten ze helaas niet knuffelen, dus liepen we terug de stad in.

Bij de Village stopten we voor een drankje en konden we gewoon zonder jas in het zonnetje zitten. Zo lekker!

We maakten een tussenstop bij het Frietatelier van Sergio Hermans, Nederlands chefkok in België (dus dat was wel toepasselijk). Ze waren errrrg lekker!


Ik word hier zo intens gelukkig van! Mijn favoriete seizoen van het jaar is weer aangebroken!

We maakten zelf guacamole en keken nog wat afleveringen van Sherlock Holmes.

Een super lui en relaxed weekend dus, heel erg fijn! Komende week wordt het lekker zonnig, dus geniet er zoveel mogelijk van! Ik ben een beeeetje zenuwachtig voor de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen woensdag. Het voelt dit jaar spannender en belangrijker dan ooit, hebben jullie dat ook? Ik wens jullie een hele fijne week!

dit heb je afgelopen week gemist:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Josianne

  Ooh, door jouw blogje heb ik nu megaveel zin in frietjes en guacamole haha. Thanks!

 2. Shirley

  Ik word ook zo blij van dit weer. Het voelt als een voorbode voor de zomer (of zullen we het eerst maar gewoon bij lente houden?) Vervelend dat je migraine krijgt in je stopweek. Kun je de pil niet langer doorslikken?

  1. Haha ja ik slik ‘m al zo lang mogelijk door, om dit te voorkomen. Blijven natuurlijk hormonen die je in je lichaam stopt, ik heb helaas nog geen goed alternatief gevonden..

 3. Mylène

  Halloooo wat heb je veel lekkers gegeten zeg! En Sherlock Holmes staat op mijn lijst, haha

 4. Loes

  Een fijne week, met veel lekker eten! En ja, ik speelde Mastermind ook altijd met mijn oma haha, heel grappig!

 5. Die taco bowls zien er echt intens lekker uit! Ga ik snel een keer proberen :) Ik ken koffie leute helemaal niet, snel een keer langs dus… Vind het super leuk dat je in Utrecht eigenlijk nooit alle koffietentjes kunt kennen haha. Het zijn er zo veel en ze poppen echt uit de grond

 6. Angélica

  Oooh ik wil die taco bowl eens maken! Sowieso guacamole <3 Die frietjes! Pizza! Ik krijg honger van je diary haha, snel koken!
  Woensdag wordt wel een spannend dagje ja, ben heel benieuwd…

 7. Eline

  Wat leuk zo’n taco bowl! Dat heb ik nog niet eerder gezien, maar ik ben echt dol op taco’s. Ik moet dit binnenkort echt gaan uitproberen.

 8. Roos

  Vind het zelf ook heel spannend wat eruit gaat komen, we zullen het zien. Ook wel enorm benieuwd naar de opkomst na al deze acties van de afgelopen maanden! X

 9. Danique

  Wat rot dat je zo’n last hebt van migraine zeg. Gelukkig heb je wel een fijn weekend gehad!

Geef een reactie