Diary week 11: Verkiezingsdag, gouden hotdogs & weekendje Nijmegen

Goedemorgen! Wat een heerlijke zonnige dagen hadden we afgelopen week he? Beetje jammer van die regen vandaag, maar het zonnetje komt later deze week weer terug en dan gaan de temperaturen weer richting de 16 graden. Voorjaar! En dat klopt, want vandaag – 20 maart – is het de ‘first day of spring’. Vandaag is de dag precies even lang als de nacht, en vanaf morgen wordt de dag telkens een stukje langer. Heerlijk!

Maar goed, even terug naar begin van de week. Maandag scheen dat zonnetje nog zo lekker, dus haalde ik samen met Roos ons eerste ijsje bij Venezia dit jaar. De ijskar staat weer op de brug aan de Oude Gracht. Lekker!

‘s Avonds at ik met wat vrienden bij de Mac en moest ik even een foto maken van mijn burger want dit zag er zowaar lekker uit. Geen klef platgedrukt broodje meer!

Ik zag de film Hidden Figures en ik vond ‘m zo goed! Gebaseerd op een waargebeurd verhaal (daar houd ik altijd van), over de zwarte vrouwen die alle belangrijke berekeningen deden voor NASA in de jaren ’60. Mede dankzij deze vrouwen is de eerste vlucht naar de maan mogelijk gemaakt. Dit is een lang bewaard geheim gebleven, gelukkig wordt het nu aan iedereen verteld door deze film.

Ik vond de drie zwarte actrices in deze film zo goed! De film is grappig en ontroerend tegelijk, ik liep met plaatsvervangende trots (is dat een ding?) de bioscoop uit :-).

Dinsdag zat ik samen met een klasgenootje in mijn favoriete werkplek op dit moment: Het Gegeven Paard. Op dit moment werken we aan veel projecten waardoor we niet altijd per se op school hoeven te zijn. Aangezien ons school in een oud en vervallen gebouw zit (niet echt een inspirerende omgeving) werken we liever op een andere plek.

Ondertussen schreef ik ook een blogje met de laatste tips voor de verkiezingen, ben zo blij dat velen van jullie er iets aan hebben gehad!

‘s Avonds at ik samen met Roos bij twee oud-collega’s van Starbucks. Zo grappig als jongens voor je koken, dan krijg je van dit soort heerlijke studentikoze maaltjes. Het was lekker hoor!

Samen keken we het slotdebat en deden we voor de laatste keer de stemwijzer..

Woensdag was het zover: verkiezingsdag! ‘s Ochtends had ik eerst een paar uur college, daarna liep ik heerlijk in het zonnetje naar het stadhuis om daar mijn stem uit te brengen. Vervolgens heb ik samen met Roos nog even in het zonnetje op het terras gezeten. We zagen veel jongeren uit het stembureau komen, dat gaf ons goede moed. Helaas blijkt achteraf dat dit jaar slechts 66% van de jongeren zijn gaan stemmen (in 2012 was dit nog 70%..). Tja. Sukkels!

Gelukkig was de algehele opkomst in ‘mijn stad’ Utrecht erg hoog: 83,8% heeft zijn stem uitgebracht. Toevallig gingen de meeste stemmen in Utrecht naar D66, de partij waar ik ook op gestemd heb.

Omdat het toch een beetje een speciale dag was besloten we er maar een feestje van te maken. Ik was door Dogma (die ene lekkere hotdogbar in Utrecht) uitgenodigd om hotdogs te komen eten met een hele speciale topping: bladgoud snippers! Dogma bestond afgelopen week namelijk 1 jaar en vierde dat door elke gast deze bijzonder topping op zijn hotdog te geven. Je proeft er niks van, maar het staat wel heel fancy ;-).

Donderdag werkte ik de hele dag aan opdrachten en studeerde ik voor een tentamen dat ik vrijdag had. Ik zat blijkbaar zo erg met mijn neus in de boeken dat ik vergat een foto te maken.

Wel maakte ik deze lekkere salade met bulgur, kip, mango, avocado en geroosterde kikkererwten. Het was zulk lekker weer, dan krijg ik altijd trek in salade. Het recept van deze salade deelde ik vorig jaar al eens, je vind ‘m hier.

Vrijdag begon ik de dag met een goed ontbijtje: twee volkoren boterhammen met avocado en een zachtgekookt eitje. Ik begin vrijdag pas om 10:30, dus ik had tijd om wat uitgebreider te ontbijten.

‘s Middags had ik een tentamen dat voor mijn gevoel wel goed ging.

Aan het eind van de dag pakte ik de trein richting thuisthuis. Ik moest afgelopen weekend even flink aan school/werk werken, dus besloot naar mijn vader te gaan omdat ik daar minder afleiding heb. Ik kocht deze nootjes en gedroogde bessen op het station, als poging om wat gezonder te doen. Die hamburger aan het begin van dit weekoverzicht doet anders geloven haha, maar ik probeer weer wat gezonder te eten. Dus meer groentes, volkoren producten en dus nootjes als snack i.p.v. chips. Eens kijken hoe lang ik dit volhoud..

In Nijmegen aangekomen bleek dat we uiteten gingen, bij een Spaans/Mexicaans restaurant. Zo’n bord vol eten ziet er nooit heel chic uit haha, maar wat is de Mexicaanse keuken toch lekker! Ik had taco’s met lekker veel groentes.

De avond eindigde lekker lui, knuffelend met de beestjes.

Zaterdag zat ik grotendeels achter mijn laptop.


Af en toe had ik gezelschap..

Zondagochtend begon met een heerlijke wandeling door de polder, lekker uitwaaien.

Ennn weer aan de slag voor school. Ik moet een app ontwerpen en heb gekozen om er een hotspot app van te maken, in de stijl van mijn blog. Ik hoef ‘m niet te ontwikkelen (daar heb ik de kennis ook helemaal niet voor), maar zou het stiekem wel tof vinden als ie echt bestond!

‘s Middags bakte ik een cheesecake samen met mijn vader, die tegen de verwachting in zo goed gelukt is!

Check dit perfecte stukje! Een krokant afgebakken laagje (cheesecakes die niet worden afgebakken vind ik maar meh), een stevige maar toch zachte binnenkant en een lekker zompige bodem. Yum!

We aten lekker uitgebreid: wildvlees met gebakken champignons, boontjes, zoete aardappelpuree en een salade.

Vandaag ben ik weer de hele dag bezig voor school. Over 2 of 3 weken breekt de tentamenweek weer aan, dus de deadlines komen steeds dichterbij. Deze week staan er allerlei leuke dingen gepland, zo mag ik op uitnodiging naar een voorstelling van het Scapino Ballet, heb ik een lunch bij restaurant Le Jardin in Utrecht (ik was al zo benieuwd naar dit restaurant!) én heb ik woensdag een afspraak staan om m’n haar weer wat te blonderen.. Spannend!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Mieke

  Hahahaha mijn lievelingsfoto uit deze post is toch wel die bol pluis in die schoenen(?)doos. Wat heerlijk!

  Ik deel je opluchting (of misschien wel trots) dat in Utrecht zo’n hoge opkomst was. Ik was een beetje verbaasd dat de jongerenopkomst lager was dan voorgaande jaren, maar misschien was mijn beeld vertekend door het Utrechts stempubliek. Ik hoop dat alle thuisblijvende jongeren zich schamen. En als ik dan toch bezig ben: dat hun ouders zich ook schamen. Toen ik voor het eerst mocht stemmen (lang lang geleden in een stad hier ver vandaan) lieten mijn ouders zich geen kans voorbij gaan om me aan te moedigen wel écht te gaan stemmen (alsof er uberhaupt een kans was dat ik dat niet zou gaan doen, veel te blij dat ik ein-de-lijk mocht).

  1. Ja, helemaal eens met je reactie. Gelukkig waren de ‘jongeren’ van 25-33 wel veel meer gaan stemmen. Hopelijk zijn dit ouders in spé die straks hun kind ook leren dat stemmen heel belangrijk is!

 2. Loes

  Een fijne week! En die cheesecake ziet er goed uit, mooi gelukt inderdaad. Verbaasde me ook over de burger van de Mcdonalds, die ziet er niet uit als een burger van de Mc inderdaad!

 3. Wat stom he, dat er minder jongeren zijn gaan stemmen?! Echt heel stom… Die film vind ik trouwens wel een heel goede tip, vanavond ga ik die maar even aan zetten onder het schoonmaken ;)

 4. Anna Maria

  Ik krijg toch altijd wel trek van je weekoverzichtjes ;) en tja stemmen… Ik heb uiteraard gestemd, wist voor het eerst ook waar op. Dus kan me ook wel weer ergens voorstellen dat iemand van net 18 nog niet zo goed weet… Toch dan misschien een ver van je bed show. Terwijl het je toekomst is…

 5. Roos

  Ah heerlijk inderdaad als jongens (over het algemeen) voor je koken, altijd heel makkelijk en snel haha. De cheesecake ziet er ontzettend goed uit!

 6. Danique

  Ik wil Hidden Figures ook echt graag zien! Wat zien die salade en cheesecake er heerlijk uit! Het water loopt me in de mond, gelukkig ga ik zo eten haha.

  1. Haha eet smakelijk alvast ;-) Hidden Figures is zeker een aanrader! Hij draait geloof ik niet meer zo veel in de bioscoop dus ik denk dat je ‘m snel moet gaan zien, als je ‘m nog in de bioscoop wilt zien.

 7. Kim

  Zoveel lekker eten!!! Ik krijg er enorme trek van haha. Misschien niet zo’n goed idee geweest om je artikeltje rond etenstijd te lezen haha.

 8. Angélica

  Ha ik had vorige week ook die hotdogs met bladgoud! Zag er echt tof uit :D
  En ohhh ik wil die cheesecake! En die ruimte bij je vader ziet er echt heerlijk uit, zou daar ook wel even een dagje willen typen haha!

 9. Shirley

  Mijn eerste ijsje bij Roberto Gelato is ook alweer binnen. Kom je daar wel eens? Echt zo lekker! Venezia is ook lekker. IJssalons hoeven van mij niet dicht in de winter.

 10. Cathelijne

  Mhmm! Le Jardin is zo geweldig! Voor de 60e verjaardag van mijn moeder heel bijzonder daar gedineerd! My favorite! Geweldig concept, ook met de bloemenwinkel!
  Zo puur en heerlijk! Geniet ervan!

  Liefs!

 11. Elaintje

  Ik wil Hidden Figures ook erg graag zien. Heb er zoveel over gehoord, al helemaal in de gekleurde gemeenschap. Die cheesecake ziet er echt goed uit zeg! En dat broodje van Mac ook haha. Gelukkig de salade ook hoor ;-)

 12. Josianne

  Hidden figures wil ik ook heel graag nog zien, eens kijken of ik binnenkort kan gaan. En de foto van Dogma met de goudsnippers doet het niet bij mij :( Maar volgens mij heb ik hem al op Instagram gezien, zag er goed uit!

Geef een reactie