Diary week 12: Creative Life beurs, eten in de watertoren & een mega drukke week!

Pfoe, afgelopen week was een beetje druk. Leuk druk wel, maar ik had mezelf iets te veel werk op de hals gehaald waardoor ik echt toe was aan weekend. Gelukkig had ik allemaal leuke plannen voor het weekend: ik ging naar Creative Life, de beurs voor creatievelingen,  m’n Favoriete Belg kwam langs en ik ging uit eten met mijn vader voor z’n verjaardag. Zoals ik al zei: leuk druk dus, maar ik kijk al uit naar de Paasvakantie.. lekker niks doen! ;-)


De les van maandag was facultatief, dus besloten m’n klasgenootje en ik in ons favoriete café te gaan werken: ‘t Gegeven Paard. De eindopdracht voor het vak ‘Ontwerpen’ was het ontwerpen van een app. Ik besloot een hotspot app voor mijn blog te ontwerpen. Ik ben nogal een Photoshop-leek, dus ik was best tevreden over mijn eindresultaat!

Zie hier het laadscherm en het menu.


Hier een paar andere pagina’s. De kwaliteit is door het uploaden wat verslechterd, maar you get the idea. Best grappig toch? Zou gaaf zijn als ‘ie echt bestond, maar apps ontwikkelen is echt nog wel een vak apart ;-).

Dinsdag was weer een lange schooldag. Mijn tentamenweek komt er weer aan, naast 2 tentamens heb ik ook 2 groepsopdrachten dus we zitten nu vooral samen om verslagen te maken. Zoals je ziet probeer ik nog steeds wat gezonder te eten, dus groene sapjes en tomaatjes mee naar school..

En mijn avondeten! Ik ben nog steeds fan van de vegan kipschnitzels van Vivera, zo lekker! Omdat ik te lui was om zoete aardappelfrietjes te maken at ik gewoon 2 kipschnitzels.


Woensdagochtend was de deadline van mijn schoolopdracht voor ontwerpen die ik gelukkig haalde, maar had ik ook nog wat deadlines op werk. Eenmaal thuis moest ik door naar een interview. Super leuk, maar ik was zoooo moe. Die druk van alle deadlines en dingen die ik nog moest doen zorgde ervoor dat ik continu een soort van gespannen was, erg vermoeiend. Gelukkig helpt make up altijd wel ;-) Ik draag hier een van mijn favoriete lippenstiften: Taupe van MAC (op de eerste foto zie je de werkelijke kleur).

Shameless selfie trouwens, maar aangezien mijn dagboekjes altijd vol eetfoto’s staan leek het me wel eens leuk om ook eens m’n gezicht te laten zien.. ;-)

Na het interview ging ik naar Roos en maakten we samen een mindmap. Een handig trucje dat helpt om overzicht te krijgen wanneer je hoofd een beetje overloopt van zorgen. Ik schreef er lang geleden eens een blogpost over, ik gebruik het dus nog steeds regelmatig.

‘s Avonds aten we spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes, lekker comfort food!

Donderdag was vriendinnetje Marieke jarig, dus dat moest gevierd worden. Omdat ik al m’n deadlines inmiddels gehaald had kon ik ook een beetje relaxen. Het zonnetje scheen heerlijk dus we wandelden door de stad waarbij we af en toe stopten (voor een taartje en bijv. dit heerlijke soepje bij KEEK).

Tijdens onze wandeling liepen we ook een spelletjeswinkel binnen (aan de Oudegracht zitten er een paar), waar ze super veel leuke spellen hadden – ook voor twee personen! Ik ben dol op spelletjes dus nam deze mee voor mijn verzameling. Kent iemand deze al?Daarna ging ik door naar restaurant Le Jardin, waar de boeklancering van Leafs plaatsvond, een vegetarisch kookboek door Carola de Kanter. Ik was al erg nieuwsgierig naar Le Jardin, waar de keuken vooral op groentes gebaseerd is. Er werden heerlijke hapjes geserveerd, hierboven zie je bijvoorbeeld een vegetarische tartaar. Niet van vlees maar van tomaat, heel origineel (en erg lekker!).

Daarna ging ik door naar Maura waar we een heerlijk Thais soepje maakten. Heel simpel maar zo lekker, een van m’n lievelingsgerechtjes dit.

Daarna ging ik samen met mijn huisgenootje door naar de film Life. Mijn Pathé-pas loopt bijna af dus daar wil ik nog even goed gebruik van maken. We keken al heel erg lang uit naar Life en hij stelde niet teleur! Sowieso is Jake Gyllenhaal een van mijn favoriete acteurs, ik vind bijna al zijn films goed. Hij is een beetje intens, maar ik vind het wel een echte aanrader!

Vrijdagochtend had ik weer college. Na de les ging ik even naar kantoor om wat dingen te bespreken. ‘s Middags was deze drukke week dan eindelijk voorbij, dus had ik zin in iets leuks.


Ik at samen met m’n oud-collega’s, met wie ik samen naar de film ging die avond. Een van die oud-collega’s heeft nog K’nex thuis.. hoe leuk is dat?? Hij had zelfs nog de old school boekjes die wij vroegah ook hadden. Ik had zin om te ‘spelen’ dus maakte deze tractor (met nog een aanhang-ding). Haha heerlijk ontspannend dit. Iedereen die ook een beetje druk is zou het eens moeten proberen: lekker spelen met K’nex of Lego ;-).

‘s Avonds zag ik Mein blind date mit dem leben in de bioscoop, een grappige Duitse feelgood film.

Zaterdag ging ik samen met mijn huisgenootje naar Creative Life in de Werkspootkathedraal. Een beurs vol creatieve stands waar je voor kleine bedragen (tussen €5 en €15) workshops kunt volgen. Zo leuk! M’n huisgenootje en ik keken onze ogen uit. We kregen een soort ‘sugar rush’ van al het leuks en moois wat er te zien was. Kijk zelf maar:


Hier word je toch blij van?

We volgden ook drie workshops: brushlettering bij Mevrouw Knot, een plantenhanger macraméën en een mok met handlettering beschrijven bij Werk aan de winkel.

Natuurlijk gingen we niet met lege handen naar huis.. Ik kocht onder andere spullen voor brushlettering: een blok met allerlei soorten papier, een penseel, gouden ecoline en een schuine kroontjes pen. Ook kocht ik nog brush stiften, voor op papier maar ik kreeg er een voor op porselein bij.

De mooie kaartjes met waterverf print zijn van een stand waar we heel graag een ‘botanical watercolor’ workshop hadden willen volgen, maar deze zat al vol. Gelukkig  zit deze mevrouw in Amersfoort, dus dat gaan we zeker nog eens doen. Op de foto zie je ook m’n zelfgemaakte mok en plantenhanger, schattig he?

Oh, en Joyce van Kijkkalligrafie schreef gratis kaartjes met je naam. Zo mooi vind ik dit! Moe maar zeeeer voldaan gingen we na ruim 6 uur pas naar huis. Ik vond het een mega leuke beurs op een toffe locatie met alleen maar leuke mensen. Het was gezellig druk maar zeker niet te druk waardoor je niet meer bij workshops kon aanschuiven. De volgende keer ga ik zeker weer!

Zaterdag was het natuurlijk Earthhour dus deed ik om 20:30 m’n lichten uit en de kaarsjes aan.

Gelukkig was er net genoeg licht om nog even te oefenen met m’n nieuwe brushletter stiften.. ;-)

‘s Avonds haalde ik m’n Favoriete Belg op van het station en sloten we avond gezellig af met een wijntje en wat hapjes.

Ondanks de zomertijd had ik geen moeite met opstaan, wat een heerlijk weer is het toch! We ontbeten met m’n favoriete ontbijtje: pancakes! Met Griekse yoghurt en blauwe besjes. Yum.

‘s Middags deden we een koffie met Maura, daarna speelden we thuis het spelletje dat ik donderdag had gekocht. Het heet dus ‘Saboteur’ en ik heb de variant voor 1 of 2 personen (er is er ook een voor meer spelers). De bedoeling is dus dat je gangen maakt en zoveel mogelijk goudstukken ‘claimt’. Ondertussen kun je elkaar saboteren door bijvoorbeeld een deurtje te plaatsen, een trol (blokkade) op de weg te zetten of simpelweg de ander weer vast te bouwen. Al kun je dit met speciale kaartjes weer omzeilen.

Afijn. Lijkt ingewikkeld maar eigenlijk is het gewoon een iets slimmere variant van Het Betoverend Doolhof (en een stuk handzamer, want alles pas in een doosje). Ik vind het echt super leuk! Vooral omdat je dit gewoon met z’n tweetjes kunt spelen (en gelukkig is m’n Favoriete Belg net zo dol op spelletjes als ik).

Daarna stapte ik op de fiets naar restaurant WT Urban Kitchen, dat bovenop een oude watertoren gevestigd is, en dus geweldig uitzicht heeft! Gelukkig scheen het zonnetje ook heerlijk. De tafeltjes in dit restaurant zijn beperkt waardoor je ruim van tevoren moet reserveren. Ik reserveerde 3 maanden geleden een tafeltje voor mij en m’n vader, om nog z’n verjaardag uit 2016 te vieren (inmiddels is ie dit jaar ook alweer jarig geweest, oeps).

We hadden een tafeltje met prachtig uitzicht op Utrecht. Eten bij WT Urban Kitchen is iets duurder dan het gemiddelde restaurant in Utrecht, maar dat komt ook omdat Utrecht vol studentenrestaurants en eetcafes zit. Voor een driegangenmenu betaal je €36, de prijs/kwaliteit verhouding is goed vind ik, zeker met dit bijzondere uitzicht!

We hadden allebei hetzelfde bijzondere voorgerechtje, met o.a. eetbare viooltjes wat het echt een kunstwerkje maakte.

Dit ziet er ook heel culinair uit toch?

Bij het dessert waren we weer eensgezind: kaas! Ik ben niet zo’n zoetekauw, dus kaas vind ik altijd een lekkere afsluiter.

We eindigden met een kopje thee en koffie, terwijl ondertussen de zon onderging. Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat op deze dag de zomertijd in zou gaan. Uiteindelijk kwam dat goed uit, hierdoor konden we een uurtje langer van het zonlicht genieten!

Ik vond het echt een geweldige ervaring. Het eten was heerlijk, uitzicht geweldig en het was fijn om even quality time met mijn vader te hebben. De rekening kwam uiteindelijk boven de honderd euro uit, wat prijzig is maar het voelt goed om nu een soort van volwassen te zijn en mijn vader eens te kunnen trakteren i.p.v. andersom.

Mocht je nog een plek zoeken voor een speciaal etentje in Utrecht, ga dan zeker naar WT Urban Kitchen! Reserveer wel op tijd! Ze serveren van donderdag t/m zondag ook lunch, misschien dat je daar sneller een plekje krijgt.

M’n Favoriete Belg wachtte me thuis op (qua planning was het even niet anders, en zo kon hij mooi aan z’n studie werken), waar we nog een spelletje ‘Saboteur’ speelden. Het is verslavend!

Dit was mijn super drukke maar wel heel erg leuke week. Ik weet dat ik die drukte grotendeels zelf creëer hoor, maar er komen ook zoveel leuke dingen op mijn pad. Komende weken zal ik hoe dan ook wat gas terug moeten nemen want de tentamenweek komt er weer aan. Daarom sluit ik dit dagboekje af met dit prachtige nummer van Ry X, lekker rustgevend. Fijne week!

Ps. Mocht je me een mailtje hebben gestuurd de afgelopen weken en nog geen reactie hebben gehad: I’m working on it! :-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Aneta

  Jeetje meis! Wat een hectische week. En dan nog al die deadlines erbij. Wat een toffe app zeg! Ik die het je niet na. Tegenwoordig maak ik ook een Mindmap van dingen. Dat zorgt er voor dat de warboel ik m’n hoofd steeds minder wordt. Echt een super tooltje. Fijne maandag

 2. Shirley

  Wat een drukke week! WT Urban is zo leuk. Ik heb er twee jaar geleden oud en nieuw gevierd en dat vond ik ook echt heel leuk. Nu wil ik graag een keer terug om te eten met uitzicht in het licht. Mooie nieuwe week gewenst!

 3. Laura

  Wat een volle week zeg! Creative life was inderdaad erg leuk! Leuke mensen, leuke sfeer en niet te druk. Echt een topdag gehad (en ook ik kon het niet laten om met lege handen naar huis te gaan, haha).

 4. Roos

  Wat een volle maar volgens mij ontzettend leuke week! Het eten bij Le Jardin ziet er inderdaad ontzettend goed uit! En al die foto’s van het creative life event.. Ik snap helemaal dat je daar een soort sugar rush van kreeg haha.

 5. Josianne

  Grappig, ik vond de Watertoren helemaal niet zo’n succes. Het eten was al niet zo mijn ding haha en omdat we buiten zaten (in september) werd het heel snel toch wel heel koud (en ze hadden geen dekentjes)

  1. Oh dat is inderdaad wel koud buiten! Maar hoezo was het eten niet je ding? Ik vond het erg lekker en toch wel verrassend, eens niet zo standaard zonder dat je gelijk allemaal dingen op je bord hebt liggen waarvan je niet eens weet hoe je het ingrediënt moet uitspreken.

 6. Anna Laura

  Ah Creative Life, alle foto’s die ik afgelopen weekend er over gezien heb maakte me echt jaloers. Ik snap eigenlijk niet zo goed aan mezelf dat ik niet ben gegaan. Als het nog een keer komt, ga ik zeker! Haha ik heb vroeger ook met K’nex gespeeld. Jaren geleden heb ik het weggedaan maar als ik die foto zie zou ik er eigenlijk wel weer aan willen beginnen.

 7. Roos

  Wat leuk dat je ook op de Creative Lifebeurs was! Ik was er op vrijdag dus heb je helaas niet gezien, haha. Mooie dingen heb je daar gemaakt. :) X

 8. Danique

  Die app ziet er erg gaaf uit! En dat spel lijkt me ook erg leuk om eens te spelen!

 9. Caro

  Wauw wat een drukke week, maar wel ook veel leuke dingen! Vooral het Creative Life event ziet er geweldig uit. Ik had laatst een aantal burshpens bij de action gevonden, die ga ik ook eens proberen, het ziet er bij jou allemaal zo vrolijk uit:)

 10. Wauw wat tof je ontwerp voor de app!
  Ziet er profi uit zeg :)
  Je moet hem maar echt (laten?) maken, lijkt me heel leuk.

 11. Arjanne

  Superleuk om te lezen! En maak alsjeblieft die app, ik bedoel hoe handig zou dat zijn!? Ik heb d’r al vaker aan gedacht, maar dat is eigenlijk precies wat er nog mist in de app store: een app waarin je makkelijk de leukste, lekkerste en dichtsbijzijnde hotspotjes kunt vinden!

Geef een reactie