Diary week 9: Bezoekje aan Gent, verhuizen en Paaskoekjes

Afgelopen week had ik een weekje vrij van school, maar dat betekent niet dat ik stil heb gezeten. Ik begon de week in Gent bij m’n Favoriete Belg, hielp Maura met verhuizen, nam een filmpje op voor verkiezingsfestival ‘U Vote‘ én werkte veel aan mijn blog. Tja. Ik ben nu eigenlijk wel aan vakantie toe.. haha ;-).

Maandagochtend vertrokken we van Antwerpen naar Gent. Wat een vies weer was het! Gelukkig hoefde ik m’n koffer niet zelf over de plassen te tillen :-)


Maandagavond at ik samen met Jelle en Bert van bloke.be. Bert heeft een nieuw appartementje in Gent en dat moest gevierd worden. Daarnaast sla ik geen enkele uitnodiging van Jelle om te komen eten af want dat jong kan koken! Het recept voor dit heeerlijke stoofpotje kwam afgelopen week online. Maar beter regel je ook een keer dat Jelle dit voor je komt koken ;-)

Dinsdagmiddag ging ik samen met mijn Favoriete Belg op hotspotjacht. Er zijn zoveel leuke plekken in Gent! Ik heb ze allemaal vastgelegd en zal ze later deze week met jullie delen in een blogje.

In Gent is er ook een Kattencafé, waar ik nog zeker een keertje naartoe wil!

‘s Avonds deed ik boodschappen en sloeg ik een flinke voorraad van die Milka/Lu repen in want die zijn zo lekker! Maar in Nederland kan ik ze nergens meer vinden. Die combinatie van koek/chocola is gewoon perfect!


Woensdag hielp ik bff Maura met klussen in haar nieuwe appartement. Ze gaat in een prachtig nieuwbouw appartement wonen, zo gaaf (en zo volwassen!!). Maar eerst moest er natuurlijk geklust worden. Ik was weer niks gewend want aan het einde van de dag waren m’n handen rood en had ik zelfs blaren(!)..

We eindigden de avond met Pho en spring rolls van Kimmade, m’n favoriete Vietnamees in Utrecht.

Donderdagochtend deed ik boodschappen.

Er kwam een kookboek binnen per post: speciaal voor mannen. Goed excuus om mijn Favoriete Belg eens aan het werk te zetten. Ik beloof dat ik hier nog op terug kom.. ;-)

Als lunch at ik trouwens de biologische maiscrackers van de appie (yum!!!) met zoete pompoenhummus (super yum!!!). Ik doe normaal altijd boodschappen bij de Jumbo, maar hiervoor ga ik zeker weer terug naar de Albert Heijn. Zo lekker!


‘s Middags schoot ik foto’s bij een studentenhuis voor een binnenkijker op de blog. Ik heb nog nooit zo’n mooi studentenhuis gezien! Het was super gezellig (stiekem vind ik het ook altijd erg leuk om de gezichten achter de lezers van mijn blog te zien), ik heb een hoop foto’s geschoten. Dat wordt nog even wat edit-werk, maar ik hoop de post z.s.m. online te kunnen delen!

Ik eindigde de avond met een kop thee en paaskoekjes.

Ennn ik startte mijn dag weer met paaskoekjes. Ik deelde dit shot in mijn Instastories en kreeg er zoooveel reacties op. Iedereen aan de paaskoekjes! Deze dingen zijn ook gewoon te verslavend lekker.

Voelde me een eckte influencer.

Vrijdag was ik druk met een heleboel dingen. Ik nam onder andere een filmpje op voor U Vote, het ‘stemfestival’ dat aanstaande donderdag in Tivoli plaatsvindt. In enkele zinnen moest ik in de camera vertellen waarom ik het belangrijk vind dat jij gaat stemmen. Best spannend hoor! Vooral omdat ik straks tussen allemaal BN’ers (o.a. Frank van 3fm en Gwen van Typhoon doen mee) word gemonteerd. Het is dat het voor een goed doel is, ik houd het toch liever bij bloggen i.p.v. vloggen.. ;-).

‘s Avonds hield ik een chill avondje en oefende ik verder met handlettering. Altijd fijn om een beetje creatief bezig te zijn. Geeft me rust :-).

Zaterdag startte ik m’n dag met een lekker ontbijtje. Weer de maiscrackers met zoete pompoenhummus. Serieus, dit is zo lekker! Oh, en deze thee is ook m’n nieuwe lievelings. Je zou bijna denken dat ik aandelen in Albert Heijn had he? (Nee ook geen spon dit :p).

Ik schoot een heleboel foto’s voor mijn blog, o.a. over het handletteren. Hier een kijkje achter de schermen, in typische bloggerpose: op de stoel staand.

‘s Middags nam ik een kijkje bij de Snorfabriek. Dit is een grote oude fabriek waar nu allerlei leuke kleine bedrijfjes en workshopruimtes in zitten. Het is net een grote speeltuin!

‘s Avonds maakten we pulled pork met zoete aardappelfrietjes en broccoli en keken we Wie is de Mol. Ik moet zeggen dat ik er een beetje uitlag, nu het op zaterdag wordt uitgezonden kijk ik het toch veel minder trouw dan ‘vroegah’. Oh, en Jeroen was dus toch niet de mol hehe. Nou goed, alleen maar beter want de vorige twee seizoenen zat ik vanaf aflevering 1 op de juiste mol.

Zondag startte ik mijn dag met een ontbijtje bij Cornelis, ter ere van Uutflükt. Dit is een leuk kortingsgidsje over Utrecht, waarmee je dus korting krijgt bij allerlei leuke hotspots in Utrecht. Later meer hierover.

Daarna fietste ik door naar Maura om haar te helpen met de laatste verhuizingsdingen. Zo moest er nog een kast in elkaar worden gezet en wat dozen worden uitgepakt.

Van al dat harde werken kregen we honger, dus haalden we Roti. Zo lekker!

En dit was mijn week, wat vloog ie voorbij! Komende week hoop ik alle foto’s die ik afgelopen week maakte te kunnen editen zodat ik ze kan verwerken in artikelen op mijn blog. Daarnaast moet ik ook weer even flink aan de bak voor school. Gelukkig zie ik dit weekend m’n Favoriete Belg weer en als het dan toch het hele weekend gaat regenen stem ik voor een filmmarathon weekend. Fijne week!

Dit kwam afgelopen week online:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Shirley

  Ik eet altijd de ronde maiswafels. Ze zijn inderdaad echt lekker. Ik kocht laatst nog eens 5x zo goedkope rijstwafels, maar die vind ik sindsdien dus niet meer te eten. Fijne week deze week!

 2. Siroon

  Haha jaaaa die thee! Das ook de enige reden waarom ik soms langs de appie fiets! *addict*
  De koekjes ben ik nog even niet aan begonnen, ik weet dat ze vreselijk verslavend zijn (in het kader van: pak open, pak leeg!)
  Leuk weekoverzicht weer! Ben heel benieuwd naar jouw lijstje van Gentse hotspots, eens kijken of ik de mijne kan aanvullen voor next time :)
  Hoe vond je de Snorfabriek?

 3. O wat geweldig dat Maura zelf in een appartement gaat wonen! Ik ben ook zo benieuwd naar dat studentenhuis, wat een ongelofelijk mooi en schoon huis. Dat wil ik ook wel volgend jaar! Het is trouwens zo tof hoe betrokken jij bent bij de verkiezingen. Malou x

 4. Femke

  Leuke week! Ben benieuwd naar je hotspots van Gent! En ook naar de binnenkijker. De twee foto’s zien er al veelbelovend uit! Leuk die oude landkaart aan de muur. Fijne week!

 5. Roos

  Wat heb je een fijne week gehad! Ik ben ontzettend benieuwd naar alle hotspots in Gent, ik ben er een aantal jaar geleden geweest maar het is echt een stad die ik gauw weer moet bezoeken. Dus kom maar op met die hotspots :)

 6. Benthe

  Volgens mij heb ik nog nooit die paaskoekjes op . Binnenkort maar eens halen, ben wel benieuwd als ze zo verslavend zijn! Leuk trouwens dat je aan het handletteren bent, ik ben ook fan!

 7. Natascha

  Ik ben benieuwd naar je hotspots in Gent! Ik ben er zelf een aantal jaren student geweest dus ik ken er ook wel enkele maar het is fijn om nieuwe te ontdekken! :-)

 8. Jaaaaaa, Gent <3 <3 Ik heb er 6 jaar gewoond en nu ik er weg ben (door het werk) mis ik het zo enorm! Die, vertrouwdheid, de levendigheid en tegelijkertijd de gezelligheid, het is nergens anders precies hetzelfde…

 9. Rachel

  Wat een leuke foto’s heb je weer gedeeld zeg! en oehhh milka!

Geef een reactie