Hotspot: Mexicaans restaurant Popocatepetl in Utrecht

Mexicaans restaurant

Vorige week was ik uitgenodigd voor een etentje bij Mexicaans restaurant Popocatepetl in Utrecht. Toevallig stond die nog op mijn lijstje om te bezoeken, want afgelopen zomer heeft dit restaurant een volledige make over gehad. Popocatepetl (of liefkozend ‘Popo’s’) is inmiddels een bekend Mexicaans restaurant met verschillende vestigingen in Nederland. Het kleurrijke en ietwat hysterische interieur heeft plaatsgemaakt voor een frisse ‘woestijnlook’ en ook het eten is er flink op vooruit gegaan. Ik offerde me op (;-)) om het eens uitgebreid te testen.

Mexicaans restaurant Mexicaans restaurant

van hysterisch gezellig naar warm gezellig

Popocatepetl is inmiddels een begrip in Nederland: de hysterische inrichting met vrolijke kleurtjes, plastic vogelkooitjes aan de lucht en kitscherige accessoires waren kenmerkend voor de restaurants. Het eten was prima, maar wel wel vrij studentikoos. Daar was de prijs ook naar en verder was er eigenlijk geen alternatief. Naar mijn weten is Popocatepetl (op afhaalrestaurant Taco Mundo) nog steeds het enige Mexicaanse restaurant in Utrecht.

Ik ben er wel eens geweest als teamuitje van een van mijn studentenbaantjes, maar m’n ouders of date nam ik toch liever ergens anders mee naartoe. Gelukkig heeft Popo’s een flinke make over ondergaan en is de hysterische gezelligheid omgezet tot een warm en echt Mexicaans restaurant.

Mexicaans restaurant Mexicaans restaurant Mexicaans restaurant

een volwassen restaurant

De warme kleuren (zacht groen en oud-roze) geven een ‘aards’ en natuurlijk gevoel en met de vele cactussen en bananenplanten waan je je zo in Mexico. Het restaurant is volwassen geworden! Er zijn verschillende hoekjes gecreëerd: de lichte ‘serre’ met de groene muur vol hoefijzers, de gezellige lange bank waar je zo aanschuift of losse tafeltjes voor een wat intiemer etentje.

Het restaurant oogt een stuk chiquer dan voorheen en straalt ook wat meer rust uit. Het studentikoze is er af, maar de prijzen zijn nog steeds prima! Een prima plek om met je studiegenoten het einde van de tentamenweek te vieren, maar ook om je ouders mee naartoe te nemen voor je afstudeerfeestje.

De vestiging in Utrecht is de oudste vestiging in Nederland en ook de eerste vestiging die een make over kreeg. De andere restaurants zullen in de loop van het jaar volgen.

Mexicaans restaurant

Mexicaanse tapas

Ook de menukaart heeft een upgrade gekregen. Je kunt hier nog steeds terecht voor heerlijke taco’s, burrito’s, quesedilla’s en andere Mexicaanse gerechten maar er is een leuke optie aan toegevoegd: losse kleine gerechtjes om te delen met je tafelgenoten. Een soort tapas dus, maar dan the Mexican way. Ik vind dit zelf altijd erg gezellig, bovendien kan zo van alles wat proeven.

De kaart is een stuk hipper, zo vind je er nu ook soft taco’s (die met pulled pork zijn m’n favoriet), zoete aardappelfrietjes met truffelmayo of avocado soep. Wat ook bijdraagt is de presentatie: waar voorheen je bord volgegooid werd met eten, wordt nu alles netjes op een mooi Instagram-waardig servies gepresenteerd. Onze burrito was zelfs ingepakt in een papiertje met een touwtje eromheen! Daar geeft je vriend misschien geen zak om, maar ik vond het een leuk detail.

Mexicaans restaurant

Aanwinst in Utrecht

Wat niet veranderd is zijn de cocktails: die zijn nog steeds even lekker en niet al te duur. Dat maakt Popo’s ook een uitstekende plek voor de borrel trouwens, natuurlijk bestel je er dan wat tortillachips met guacamole en salsadip bij.

Ik ben echt blij verrast door deze make over en zal hier nog veel vaker te vinden zijn. De Mexicaanse keuken is fantastisch en als enige Mexicaanse restaurant zullen ze het nog druk gaan krijgen, zeker wanneer iedereen doorheeft dat Popo’s z’n studentenjaren achter zich heeft gelaten.

Je vindt Popocatepetl in het centrum, op Nobelstraat 163. Bezoek de website om alvast weg te kwijlen bij het menu ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Mylène

  Lekkerrr! Het ziet er nu echt goed uit. Best een stap om het helemaal om te gooien, maar gelukkig is het er alleen maar beter op geworden :)

 2. Eline

  Wat ziet het er allemaal lekker uit! Ik ben dol op alle vormen van tapas, dus zeker met de nieuwe look lijkt het me ontzettend leuk om hier eens te gaan eten. Vooral dat je alles kunt delen is zo leuk. Dan kan je echt alles proeven.

 3. Wauw het is super mooie geworden! Ik vind het wel jammer dat ze niet meer de daghap hebben, die was bij hen écht goed en lekker. Nu heb je in Utrecht eigenlijk alleen nog goedkope daghappen in de uitgaanscafé’s, dat is toch echt anders dan een restaurant ;) Maar desalniettemin vind ik het veel mooier geworden haha!

 4. Roos

  Wauw, wat is het interieur mooi! Ik ben er zelf nog nooit geweest en wilde misschien deze week naar die in Nijmegen gaan. De menukaart sprak mij alleen niet zo heel erg aan, aangezien ik allergisch ben voor avocado en daar toch meestal wel de aandacht op lijkt gericht. Maar het filiaal in Utrecht ziet er iig super uit, ik ben benieuwd of ze dit in Nijmegen ook zo hebben aangepast.

 5. Wauw wat een prachtig restaurant zeg! Ik heb zelf een keer in Amersfoort gegeten bij Popo en het was lekker, maar niet geweldig en inderdaad heel schreeuwerig. Het klinkt alsof dit een goede transformatie was! Malou x

 6. Dionne

  Oeeeh wauw, wat mooi zeg. Vroeger was het niet zo mooi! Prachtig die groene muur!

 7. Wat een mooi interieur en wat een fijne kleuren! Vooral die eerste foto aaah dat kleurtje <3 Vroeger dacht ik bij Mexicaans altijd aan bruine bonen en dat vind ik zooooooo vies. Ik begin steeds meer van de Mecxicaanse keuken te ontdekken (meer dan bruine bonen dus haha) en word steeds meer fan.

  1. Haha ik was vroeger ook nooit bonen fan, maar inmiddels lust ik ze graag. Scheelt dat ze in Mexicaanse gerechten vaak verstopt zitten onder een laag saus en kaas hehe

 8. Femke

  Wow wat is het mooi geworden! En wat een verandering. Ik ken alleen de vestiging in Eindhoven (die inmiddels weg is), maar volgens mij was het interieur overal hetzelfde haha. Dit ziet er veelbelovend uit!

 9. Oh, ik ben zo dol op dit soort stoere restaurants! Het ziet er zo gezellig uit, en ik baal dat Utrecht zover weg is nu! Maar ik ga dit sowieso onthouden, misschien als ik ooit in de beurt ben!

  1. Alle restaurants krijgen deze make over, dus wellicht dat een van de andere vestigingen (Rotterdam, Nijmegen?) wat dichter bij je in de buurt zit? Kun je daar proeven ;-)

 10. Sonja

  Oooh wat leuk! Ik zag al aan de buitenkant dat er ineens iets gebeurd was, en in eerste instantie was ik bang.. Ik hield namelijk stiekem best wel van die hysterische kleuren en het goedkope Mexicaanse eten. Maar het ziet er echt mega mooi uit van binnen zie ik nu, en als het nog steeds betaalbaar is ga ik er heel graag snel een keer eten!

 11. Karin

  Ik ben er een paar maanden geleden ook weer eens geweest, maar ik vond het een beetje tegenvallen. Het eten was minder lekker dan daarvoor. En het interieur zag er wat te gelikt uit (jouw foto’s zijn trouwens echt supergoed gelukt!) Ik heb misschien een hele slechte smaak, maar ik vond dat kitscherige juist leuk, haha! Nu kan het net zo goed een willekeurig ander restaurant zijn. Ik miste de schreeuwerige Mexicaanse invloeden. Maar ja, kwestie van (slechte? hehehe) smaak ;)

  1. Haha ieder zijn smaak natuurlijk ;-) Hoewel dat kitscherige op zich wel grappig was, vond ik dat zelf niet heel relaxed eten. Ik vond het eten wel echt beter, alleen al de presentatie zorgt er voor dat het eten er lekkerder uit ziet maar ik vind de kaart nu ook wat verrassender. Maar ook daar geldt weer: smaken verschillen!

 12. Annemijn

  Ik had echt nog nooit gehoord van het restaurant. Was het eerder een beetje La Cubanita-achtig? Anyway, het ziet er nu erg mooi en best kwalitatief uit! Merk je veel verschil qua prijzen t.o.v. voor de restyle?

Geef een reactie