Review: Het Yoghurt Barn kookboek

Yoghurt Barn kookboek

De hemel voor alle yoghurt fans: Yoghurt Barn. Lang geleden schreef ik er al eens over op mijn blog, toen ik er nog werkte als ‘barnista’. Yup, yoghurt scheppen was mijn eerste bijbaantje als student in Utrecht! Ik was al fan van yoghurt, maar door mijn bijbaantje heb ik nog veel meer creatieve ideetjes gekregen om mijn yoghurt te versieren. Goed nieuws voor alle yoghurt fans: er is een Yoghurt Barn kookboek! Nu kun je thuis aan de slag met de lekkerste yoghurtrecepten.

Yoghurt Barn kookboek

Indeling van het boek

Het boekje is wat aan de kleine kant maar daardoor ook lekker handzaam. Bovendien is ie met vijftien euro ook net wat goedkoper dan het gemiddelde kookboek. In het boek vind je 47 recepten op basis van yoghurt. Yoghurt is natuurlijk wel een beetje een ‘hate it or love it’ gevalletje, maar ook als je niet van yoghurt houdt is dit een boek voor jou. Yoghurt verwerkt in een cake of dipsaus smaakt namelijk weer heel anders. Niet voor niets is mijn bosbessen yoghurt cake een van de meest bekeken recepten op mijn blog.. ;-)

Het boek heeft een traditionele indeling per menugang. Persoonlijk vind ik dat een beetje gek, want een yoghurtgerecht dat je als ontbijt eet (bijvoorbeeld overnight oats) kan net zo goed als lunch. En ook de ‘tussendoor’ receptjes zijn voor zowel ontbijt en lunch wel geschikt, je bent een yoghurtfan of niet he? ;-) Daarnaast staan er smoothies bij het hoofdstuk ontbijt en smoothies bij het hoofdstuk lunch. Ik had het logischer gevonden als de recepten waren ingedeeld op smoothies, baksels, dipsausjes etc..

Nou goed, een kniesoor die daar op let. Gelukkig zit er achter in het boek een handig register waarmee je elk recept zo opzoekt.

Yoghurt Barn kookboek Yoghurt Barn kookboek

Inspirerende foodfotografie

Het boekje staat vol prachtige foto’s. Niet zo gek want de fotografie is gedaan door Simone, misschien ken je haar wel van haar foodblog. Hier vind ik het wel jammer dat het kookboek wat kleiner is, de foto’s zouden best wat groter mogen zijn – zo mooi zijn ze! De foto’s zorgen ervoor dat je direct gaat watertanden.

Ook leuk vind ik dat er veel aandacht is gegeven aan de styling van de foto’s, als blogger haal ik hier altijd veel inspiratie uit voor mijn eigen foodfoto’s. Dit soort kookboeken koop ik daarom het liefst omdat ze niet alleen voor inspiratie in de keuken zorgen, maar ook voor op mijn blog!

De groene kleur van het boekje past goed bij de frisse uitstraling van de Yoghurt Barn. Ik vind het mooi en origineel, is weer eens wat anders dan saai wit. Bovendien is dit bijna dezelfde kleur die ik als achtergrond op mijn blog gebruik, mooi he? ;-)

Yoghurt Barn kookboek Yoghurt Barn kookboek

makkelijke en originele recepten

De recepten in dit kookboek zijn bijna allemaal vrij eenvoudig. Geen lange ingrediëntenlijsten met ingewikkelde producten of urenlange bereidingswijzes. Quick & easy! Dat vind ik zelf erg fijn, dat maakt het kookboek lekker toegankelijk. Ik kan me voorstellen dat sommige receptjes voor de gevorderde kok misschien iets te simpel zijn.

Naast wat bekende receptjes (yoghurt met abrikozen, overnight oats en smoothies) staan er ook een heleboel originele en verrassende recepten in. Mijn favoriet zijn de baksels met yoghurt erin, maar hartige yoghurt receptjes zijn ook verrassend lekker (bijvoorbeeld de dipsaus voor groente of chips).

Yoghurt is natuurlijk per definitie niet vegan, maar voorin het boek worden verschillende soorten plantaardige yoghurt uitgelicht. Er wordt verteld over de smaak en de verkrijgbaarheid van het alternatief van yoghurt gemaakt van koemelk. De meeste recepten kunnen namelijk prima met bijvoorbeeld soja- of kokosyoghurt gemaakt worden. Ook handig wanneer je een koemelk-allergie hebt!

het Yoghurt Barn kookboek

Ik ben fan van yoghurt en kan weer even vooruit met deze receptjes. Het Yoghurt Barn kookboek is vanaf nu te koop en kost €15. En, bij welk team hoor jij? Yoghurt-fans of yoghurt-haters? ;-)

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Maja

  Sorry couldn’t understand that much but were can I buy to cook book ?

 2. Loes

  Ik ben dol op yoghurt! Dit boek lijkt me super leuk en vol met lekkere recepten staan.

 3. Roos

  Recepten waar je weinig moeilijke ingrediënten voor nodig hebt vind ik per definitie al geweldig. Dit ziet er súper lekker uit, misschien dat ik hem zelf ook in huis ga halen! X

 4. Aneta

  Bestaat dit echt?? Vorige week ben ik naar de Foodhallen in Amsterdam geweest. En daar heb ik de Yoghurt Barn ontdekt. Niet normaal lekker!!! Ik had de variant met frambozen, Tony chocola, caramel en koek. Dit boek ga ik zeker weten in huis halen

 5. Dorien

  Ziet er vooral een heel mooi boek uit. Ik hou wel van yoghurt, maar ga de laatste tijd steeds vaker voor de plantaardige varianten. Leuk dat die er ook in besproken worden. :)

 6. Truusje

  Oeh, super tof boek! Ik denk dat ik ‘m ga halen, ik ben dol op yoghurt. :)

Geef een reactie