Zo maak je je treinrit zo efficiënt mogelijk

Sinds ik mijn Favoriete Belg ontmoet heb zijn het aantal uren dat ik in de trein doorbreng aardig verhoogd. Een bezoekje aan hem duurt ongeveer 3 uur met de trein. Ik ben blij met de trein want zo omzeil ik de files op de weg en kan ik ondertussen doorwerken aan mijn blog of huiswerk. Lekker efficiënt! Bovendien is het ook beter voor het milieu.

 

No Spits Today

No Spits Today heeft mij als ambassadeur gevraagd voor hun campagne waarmee zij iedereen in de regio Utrecht willen stimuleren om de spits te vermijden. Of je dat nou doet door thuis te werken, op de fiets te stappen of de trein niet nemen: kies een alternatief voor de files!

Als Utrechter ben ik daar natuurlijk voorstander van, want minder files betekent ook minder auto’s in en rondom de stad.

Wanneer je meedoet aan de actie spaar je punten en credits die je kunt verzilveren voor leuke goodies die jouw alternatief voor de avondspits ondersteunen. Zo kun je sparen voor een OV tegoed of een tegoed bij fietsenwinkel.nl, dat je dan weer kan besteden aan accessoires voor je fiets. Je wordt dus beloond wanneer je de avondspits vermijdt!

Ga voor meer informatie naar nospitstoday.nl of download de app TimesUpp en start direct met het vermijden van de avondspits!

Ik pak liever de trein

Ik werk veel vanuit huis, als ik echt naar kantoor moet pak ik het liefst de trein. Niet alleen omdat het een stuk goedkoper is dan een auto voor de deur hebben staan, ik vind het ook een stuk gemakkelijker. Als ik in de trein zit kan ik ondertussen ook nog even snel een blogje typen of m’n mail checken.

Met deze tips haal je het meeste uit je treinrit

Het voordeel van de trein is dat je niet op de weg hoeft te letten en dus een heleboel andere dingen kan doen. Als ervaren treinreiziger geef ik je graag wat tips hoe je jouw treinrit zo efficiënt mogelijk maakt!

Ik neem altijd mijn laptop mee in de trein, zodat ik daar kan doorwerken aan schoolopdrachten of freelance klussen. Wanneer ik geen internetverbinding heb maak ik schoolopdrachten of ga ik foto’s bewerken.

☞ Omdat ‘Wifi in de trein’ niet altijd even goed werkt zorg ik ook dat ik ‘offline’ kan werken. Bijvoorbeeld foto’s editten, essays schrijven of blogs tikken. Ook handig: sites met handige info alvast openen, zodat je deze ook offline nog kan bekijken.

De treinrit is voor mij ook een soort rustmomentje, je moet toch wachten tot je je bestemming hebt bereikt. Perfect moment om een boek te lezen, normaal kom ik daar namelijk niet aan toe.

Zo’n rustmomentje is trouwens ook ideaal om van die rotklusjes te doen die je normaal altijd uitstelt, zoals het vrijmaken van geheugen op je telefoon. Of je administratie bijwerken.

Pak jij ook liever de trein dan de auto? En hoe besteed jij je tijd zo nuttig mogelijk in de trein?

[bg-box]Dit artikel is geschreven in samenwerking met No Spits Today. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Loes

  Slimme tips! Ik zit regelmatig lang in de trein, dus ik probeer ook altijd iets nuttigs te doen bij me te hebben.

 2. Shirley

  Ik reis eigenlijk altijd met het openbaar vervoer/de trein. Ik heb namelijk geen auto. Ik lees vaak boeken op e-reader en dan voelt het zelfs een beetje als vrije tijd. MAAR: als ik naar België ga, leen ik altijd de auto van mijn moeder. Met de trein zou ik ook duurder uit zijn zelfs. Ik rijd wel buiten de spits, anders zou het echt een drama zijn denk ik. Ik moet langs Antwerpen en Brussel.

  1. Ik pak dus altijd de trein naar België, maar ik heb het geluk dat ik nog een studenten OV-kaart heb. Tot Roosendaal reis ik dus gratis, en omdat ik onder de 26 ben kan ik ook nog voor minder dan €8 naar elke plek in België met een GO-pass. Als dit allemaal voorbij is wordt een auto waarschijnlijk wel aantrekkelijker haha, al blijft het een lange rit en dan vind ik het wel fijn om die tijd nuttig te besteden.

 3. Elaintje

  Ik ga ook liever met de trein dan met de auto. Ik heb ook geen auto trouwens. Maar ik vind het inderdaad heerlijk dat ik tijdens het reizen andere dingen kan doen. Anders zou ik echt te weinig uren in een dag hebben denk ik.

 4. Benthe

  Handige tips ! Inderdaad superfijn om met de trein te gaan zodat je nog wat kan werken. Ik ga overdag ook het liefst met de trein, maar als ik weet dat ik ‘s avonds laat terug moet of wanneer de plek slecht bereikbaar is met de trein en ik 3x op de bus en de tram moet overstappen, neem ik toch liever de auto. Lekker meetetteren met de muziek, ook weleens lekker

  1. Ja, ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘s avonds laat ook liever niet de trein pak. Dan blijf ik liever gewoon nog een nachtje en dan de volgende ochtend vroeg vertrekken. ‘s Avonds ben ik inderdaad bang om te stranden, of dat er van die aparte types tegen je aan gaan praten.. Nee dankje.

 5. Danique

  Ik reis ook iedere dag zo’n 1,5 uur met de trein. Ik vind het heerlijk om te lezen, omdat ik daar thuis inderdaad niet snel aan toekom. Zo af en toe werk ik ook op mijn laptop aan school. Juist die tijd kan ik altijd goed gebruiken.

 6. Marleen

  Fijne tips! Toen ik veel met de trein ging nam ik elke keer een boek mee. Heerlijk is dat, om gewoon twee uur onafgebroken een boek te lezen :)

 7. Aneta

  Wat een mooi initiatief om mensen op die manier vaker met de trein te laten reizen. Zelf ga ik nooit met de trein omdat ik twee keer moet overstappen met de bus. En daar ben ik stiekem een beetje te lui voor. Als ik met de trein zou gaan zou ik zeker m’n laptop meenemen. Ik de uurtjes dat je in de trein zit kun je prima iets doen

 8. Karin

  Hmm, ik wilde me aanmelden bij NoSpitsToday maar kennelijk moet je daarvoor een brief hebben gehad? Ik rijd wekelijks met een GreenWheels, dus ik heb het idee dat ik zo’n brief niet zal ontvangen.

  Anyway, ik ben wel een heel erg grote voorstander van met de auto gaan.. Het is zo veel comfortabeler dan met de trein! Want werken in de trein klinkt als een goed idee, maar ik moet zo vaak staan en als met je laptoptje in het gangpad staan is gewoon geen optie. Ook ben ik altijd best veel tijd kwijt van en naar het station. Dus van Utrecht – Amsterdam wordt mijn reistijd flink verlengd met de trein. Maar ja, ik kan nu eenmaal niet bij werk parkeren en heb niet eens een auto, dus dan blijft het OV + fiets over. Het kan altijd erger hoor, maar ik zit liever in de auto met m’n muziek mee te bleren dan dat ik op een overvol perron sta en niet meer in de trein pas omdat de NS een te kort treinstel heeft ingezet in de spits!

  1. Karin

   Ik bedoelde: liever in de auto in de file ipv op het perron te wachten.
   Beetje veel NS-frustratie hiero, haha! Sorry ;)

  2. Ah ja, hoe dat met Greenwheels zit weet ik ook niet precies. Dan is het denk ik lastig registreren of je de spits vermijdt. De trein kan inderdaad soms ook onhandig zijn hoor, zeker wanneer je werkplek niet goed bereikbaar is met het OV. Gelukkig biedt No Spits Today ook anderen alternatieven om de spits te vermijden. En als het echt niet lukt.. nouja dan is het ook fijn voor jou als anderen de spits vermijden en voor jou de spits hopelijk een stukje rustiger wordt ;-)

Geef een reactie