Diary week 13: Week vol films, bijzonder pakketje & een nieuwe hobby

Een nieuwe week is aangebroken, tijd om terug te blikken op afgelopen week. Een heerlijk zonnige week, maar ook de week voor mijn tentamens. Voor mij is dit altijd een beetje stilte voor de storm: ik heb amper colleges meer en alle opdrachten zijn zo goed als af. Zo goed als, want gisterenavond zat ik toch nog tot middernacht achter m’n laptop, oeps. Vandaar dat dit dagboekje iets later online komt. Deze week zit ik met m’n neus in de boeken, maar we blikken nog even terug naar vorige week.

Maandag startte met een ontbijtje op bed <3 M’n Favoriete Belg was nog hier en dat kwam goed uit: zo hoefde ik zelf m’n bed niet uit voor m’n ontbijt ;-)

Tot 12:00 werkte ik vanuit m’n bed aan een onderzoeksverslag, daarna was het tijd om leuke dingen te doen.

Het was zulk lekker weer, dus stapten we op de fiets. We fietsten naar Theehuis Rhijnauwen, waar we natuurlijk een theetje dronken. Via Lunetten reden we weer terug naar Utrecht.

Uiteindelijk kwamen we uit bij LE:EN, waar we stopten voor lunch.  We hadden onder andere sushi, loempia’s en een steamed bun. Yum!

En natuurlijk hadden we ons kabouterspel bij ons. Zo verslavend dit! Ik denk dat we wel 1,5 uur hebben zitten spelen. Het zonnetje scheen ook zo lekker!

Onderweg naar huis kwamen we langs Roberto’s, Utrecht’s beste ijssalon. Hier moest ik mijn Favoriete Belg natuurlijk ook kennis mee laten maken, dus stapten we af voor een ijsje. En poseerde hij braaf voor deze foto voordat ie aan z’n ijsje likte, goed afgericht he? ;-)

‘s Middags luierden we op de bank – het voelde echt als een vakantiedag. Maar ‘s avonds besloten we er toch nog even op uit te gaan. We haalden een  burger bij Meneer Smakers – dat moet ook om de zoveel tijd gebeuren.

‘s Avonds gingen we naar de film Lion, in het Springhaver theater. Kijk hoe schattig klein dit zaaltje is!

En WAUW wat een geweldige film was dit, hij heeft de hele week in mijn hoofd gezeten. Prachtige opnames, geweldige acteurs en wat een ontroerende film. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal wat het altijd extra heftig maakt. Het verhaal komt in ieder geval goed binnen en op het einde moest ik wel wat traantjes laten hoor. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben ga dan NU nog naar de bioscoop, hij draait geloof ik niet lang meer..

Dinsdag scheen het zonnetje weer zo lekker! Samen met m’n Favoriete Belg trok ik erop uit voor een wandelingetje door Utrecht Oost. Dit is een van mijn favoriete huisjes in Utrecht, het is zo grappig smal. Ik kijk er stiekem altijd even naar binnen als ik langsloop.

Ik nam m’n Favoriete Belg mee naar een van m’n favoriete plekjes in Utrecht: de keizersgracht. Jup, die hebben wij ook! Alleen is het bij ons een heel klein mini grachtje. Het bijzondere aan deze plek zijn de vele bloesembomen die aan weerszijden van de gracht staan.

Zo mooi he! Ik kan hier echt van genieten.

Natuurlijk belandden we weer ergens in het zonnetje met ons kabouterspel.

Daarna zette ik m’n Favoriete Belg op de trein en liep ik door naar vriendinnetje Roos, om bij haar nog even aan m’n blog te werken.

Samen maakten we een broodje falafel als avondeten, met lekker veel knoflooksaus. Daarna ging ik nog door naar de sneak preview in de bioscoop. Het was de film Before I Fall. Op zich een tof verhaal, maar wel in een heeel erg high school teenage drama jasje gegoten wat ‘m lichtelijk irritant maakte :p

Woensdagochtend stond ik weer vroeg op de stoep bij Roos, we hadden een dagje studeren ingepland. Zij voor een tentamen, ik voor alle verslagen die nog af moesten. Als we samen aan school werken fixen we altijd een lekkere lunch. Zo maakten we een bagel met carpaccio en een bagel met acovado en ei. Lekkerrr.

We studeerden de hele dag, totdat het tijd was voor ons Pilates-lesje! Ik mis Pilates heel erg, gelukkig heb ik Roos overgehaald om samen met mij Pilates te gaan doen. We zijn nu verschillende proeflesjes aan het doen om te kijken op welke plek het ‘t chillst is. We begonnen met een lesje bij Studio Natuurlijk aan de Oudegracht. Een hele mooie lichte studio met een fijne docent. Ook fijn: als student krijg je hier €1 korting op je les. Het was een mega fijne ervaring maar we gaan nog even door met vergelijken..

Na de Pilates doken we meteen de keuken in en maakten we deze Thaise curry. Ziet er niet echt smakelijk uit, maar dat was ‘ie wel!

Daarna door naar de Levi’s store: er was een speciale studentenavond met 30% korting. Toevallig had ik al een broek op het oog: m’n favoriete 721 high rise skinny. Deze had ik al, maar is na 2,5 jaar wel aan vervanging toe. Dit scheelde nu €30 en dat is mooi meegenomen!

En daarna snel door naar de bioscoop voor de premiere van Beauty and the Beast. Hij was zoooo leuk! Heerlijk die Disneyfilms. Ik vond Assepoester een aantal jaar terug al gaaf, maar Belle & het Beest is toch wel een van mijn favoriete Disney sprookjes. Ook deze is zeker een aanrader!

Donderdag zat ik de hele dag op school om een presentatie voor te bereiden. Toen ik thuiskwam had ik dus zin om iets creatiefs te doen. Ik ging aan de slag met kwast en inkt: brushlettering! Sinds mijn workshop op Creative Life heb ik de smaak te pakken, nu nog veel oefenen. Zouden jullie het leuk vinden om hier, net zoals het kalligrafie-blogje, wat meer over te lezen? Ik geef graag tips!


Daarna fietste ik door naar mijn volgende afspraak. Donderdag was de eerste echte lentedag met temperaturen boven de 20 graden en dat was te merken. Het was overal zo mooi en gezellig! In park lepelenburg werd zelfs gebarbecued!

Die volgende afspraak was trouwens een cursus keramiek! In het kader van mijn goede voornemen om nieuwe hobby’s te proberen volg ik op dit moment een keramiekcursus samen met Maura. Het is super leuk, maar zooooveel moeilijk dan je denkt, pfoe!

Toch had ik na mijn eerste les (met een beetje hulp van de docent ;-)) al een mooi kommetje gemaakt. Donderdag mag ik weer, ben benieuwd of m’n kommetje nog heel is. Dan kan ik ‘m misschien gaan afbakken en glazuren!

Vrijdagochtend moest ik een presentatie geven, daarna moest ik langs het studenten informatiepunt om mijn propedeuse op te halen. Door een hersenschudding in mijn eerste jaar duurde het wat langer voordat ik mijn ‘p’ had, maar nu heb ik ‘m. Ben er toch wel trots op, best wel een mooie lijst he? ;-)

‘s Middags moest ik nog wat mail wegwerken, dat deed ik met Belle & het Beest op de achtergrond. De tekenfilm staat op Netflix! Sinds het bioscoopbezoekje zaten de liedjes namelijk in mijn hoofd, echter ken ik vooral de Nederlandstalige liedjes omdat ik als kind natuurlijk de Nederlandse versie keek. Via Netflix dus nog even de Nederlandstalige versie opgezocht zodat ik kon meezingen ;-).

‘s Middags maakte ik Pho, een Vietnamese noedelsoep – zoooo lekker! Ik maakte ‘m voor m’n blog, dus woensdag kun je het receptje verwachten.

‘s Avonds ging ik samen met mijn huisgenootje naar de film Het Verlangen. Een grappige, lekker hersenloze film. M’n andere huisgenootje was pas laat thuis van haar werk en kon dus niet mee. Wel zette ik voor haar alles klaar zodat zij ook een kommetje soep kon eten. Lief huisgenootje ben ik he? ;-)

Zaterdag startte ik weer met een goed ontbijtje. Ik werkte de hele dag aan school.

Als pauze tussen het studeren door bakte ik de bosbessen yoghurt cake. Ik noemde ‘m gisteren ook al in Sunday Funday; deze is zo lekker en altijd een succes!

Ik zag dat er een pakketje voor mij bij de buren geleverd was, dus haalde ‘m op. Bleek het deze pot met banaan te zijn?? Haha. M’n buren vroegen zich af wie dit nou weer stuurde. Ik snapte het ook niet helemaal haha..

Totdat later nog eens de bel ging en deze bananenplant werd bezorgd. Het was dus een 1 april grap van mooiwatplantendoen.nl. Super grappig, ik kon er goed om lachen. En ik ben heeeel erg blij met m’n bananenplant! Hij staat nu in de witte pot, maar ik ga snel een grotere pot kopen zodat hij wat meer kan groeien.

‘s Avonds maakte ik home made pizza: yum!

‘s Avonds ging ik weer naar de bioscoop. Ik besef net dat ik deze week vijf keer naar de film ben gegaan, haha. Zo haal ik mijn Pathé-pas er in ieder geval wel uit ;-). We zagen A United Kingdom, weer een waargebeurd verhaal. De film gaat over Seretse Khama, de koning van Bechuanaland (tegenwoordig Botswana), die tijdens zijn studie in Londen verliefd wordt op een blanke Britse vrouw. Ze trouwen, maar hun huwelijk krijgt veel weerstand vanuit hun families en de Britse en Zuid-Afrikaanse overheden.

Een indrukwekkende film. Interessant is dat alle opnames ook daadwerkelijk in Botswana zijn gedaan, om de film zo authentiek mogelijk te houden. Daarnaast is er in het echte huis van Khama gefilmd. Ik vond het een mooi en interessant verhaal, bijzonder hoe zij zich zo sterk hielden terwijl er zoveel weerstand voor hun liefde was.

Rosamund Pike, de actrice in deze film vind ik zo’n prachtige vrouw. Ik weet niet wat het is, maar ze heeft iets bijzonders wat haar beeldschoon maakt. Bijna al haar films vind ik goed.

Ennnn zondag begon mijn dag weer achter m’n laptopje.

Toen om 12:00 de winkels open gingen dook ik even de WE in als pauze van het studeren. Ik had namelijk nog een goede nette outfit nodig voor alle presentaties die ik moet geven en voor andere belangrijke gelegenheden.

Uiteindelijk scoorde ik deze outfit, best chic toch? Je ziet het niet zo goed, maar de broek is ook heel goed casual te dragen. Aan de achterkant heeft hij een elastieken band en hij is wat minder stijf waardoor hij niet zo mega zakelijk overkomt. Ik ben er blij mee, al voelt het wel gelijk heel serieus zo’n outfit, haha.

Ik kroop weer achter m’n laptopje, totdat Maura me belde en vroeg of ik zin had om een drankje te doen. Het zonnetje scheen heerlijk, het was eigenlijk ook zonde om de hele dag binnen te zitten dus ik besloot dat een pauze wel kon.

We zaten in het zonnetje bij Roots, een nieuwe pop-up bar aan het water! Hij ligt zo tussen Tivoli en de Amsterdamse straatweg in. Heerlijke plek om te loungen. En: ze hebben heerlijke snacks (nacho’s, burgers, gegrilde houllimi..) en lekkere limo’s.

Daarna dook ik weer achter m’n laptop en werkte ik tot middernacht aan een verslag. Gelukkig is ‘ie af, het hoeft alleen nog maar gepresenteerd te worden en dan heb ik dit vak (en de bijbehorende studiepunten) weer binnen. Gaat lekker zo.

Komende week wordt dus flink studeren, gelukkig heb ik afgelopen weekend wat vooruit geschreven zodat er nog wat te lezen valt voor jullie ;-). Fijne week!

Dit kwam afgelopen week online:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. jelle

  Heerlijk hoe je favoriete Belg altijd maar gedeeltelijk op de foto staat :p

 2. Selina

  Wow wat leuk dat je bij Roots kunt eten! Ik dacht altijd dat het alleen maar een soort loods/hangplek was voor de skateboarders daar. Goede tip!

 3. Siroon

  Wat een heerlijke diary!
  Jouw lievelingshuis is stiekem ook mijn lievelingshuis, ik noem hem het driehoekshuis! Ik wacht echt op het moment dat ie een x vrij komt en ik heel veel geld win om hem te kopen ;)
  Oja en nog een tip: ik Pilates bij de Workout, en dat is echt heel chill! Er zijn elke dag bijna 2 lessen, en ik ga het liefst naar die van Annemiek, een super grappige stewardess, die zo grappig is dat het uur echt voorbij vliegt! (tis wel super pittig!!)

   1. Siroon

    Er is een studenten abonnement! Geen idee hoe duur die is, maar als je meerdere keren per week sport volgens mij best goed te doen. Mijn zusjes hebben in ieder geval ook een abo als student! Toch jammer dat ik niet meer met al die kortingen mee kan doen ;)
    Ik vind de Workout in ieder geval wel super fijn sporten!

 4. Loes

  Wat een fijne week! Die bagels zien er super lekker uit. Ik ben van de week naar Beauty and the Beast geweest en ik vond de film zoooo leuk! Altijd al mijn favoriete film geweest.

 5. Shirley

  Wat leuk dat je steeds nieuwe (en originele) hobby’s uitprobeert. Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen met brush lettering. Veel succes met leren deze week.

 6. Nathalie

  Fijne week! Ik krijg altijd zo’n trek van jouw diaries: zoveel eten en hotspots om te bezoeken in Utreg :)

 7. Sophie

  Wow, een drukke en leuke week zo te zien! Saboteurs vind ik ook zo’n geweldig spel en fijn dat Het Duel met z’n tweeën te spelen is. Hoe kan het nou dat er “maar een 6” staat bij web skills? Echt een schitterende lijst! Ik zou het erg leuk vinden om meer van de brushlettering te zien!

  1. Haha ja, dat vak heb ik vorig jaar een beetje onder laten sneeuwen door allerlei andere belangrijke projecten die ik diezelfde periode moest doen. Overigens wordt met webskills html bedoeld, ik was daar als 12-jarige beter in dan nu.. haha.

 8. Marlot

  Dat poseren is erg herkenbaar, dat heb ik mijn vriendinnen ondertussen ook aangeleerd haha!

 9. Leonie

  Wat een leuke week weer! Ik vind je zakelijje outfit echt tof! Sowieso ben jij wel een inspiratiebron qua outfits vaak voor me.

  1. Haha echt? Ik zit juist in een soort kleding-identiteitscrisis. Vind sowieso zomerkleding leuker dan winterkleding, dus ik ben blij dat het zonnetje weer schijnt!

 10. Roos

  Wat super leuk dat je een cursus keramiek volgt! Lijkt me heel tof om te leren :)

 11. Zo’n fijn weekend met je favoriete Belg! Heerlijk zeg, die sushi. Wat is dat kabouterspel? Ik ben er super benieuwd naar! Ik vind je casual chic outfit echt prachtig trouwens, wauw! Ik wil ook nog heel erg graag naar A United Kingdom. Dat lijkt me zo’n mooie film! Malou x

  1. Het Kabouterspel heet ‘Saboteurs’, en ik heb hier de versie voor 2 personen, die heet Het Duel. Het is een soort Betoverd Doolhof, maar dan in kaartvorm (en veel leuker!).

 12. Wat een heerlijk lange Photo Diary! Ik heb de film ‘Lion’ afgelopen week ook gezien en ik heb echt hetzelfde als jij: het bleef nog het hele weekend in m’n hoofd hangen. Prachtige film. En wat een mooi pak heb je gescoord, staat je erg mooi! Liefs, Nicole

Geef een reactie