Diary week 14: Tentamenweek, opening WE store & fietsen in België

Ohh wat heerlijk dat mijn tentamens eindelijk voorbij zijn! De komende drie weken heb ik slechts 3 dagen les en staat er een heleboel leuks op de planning. Mijn vakantie begon gelijk goed met die heerlijke zonnige dag gisteren, maar eerst nog even terugblikken op afgelopen week waarin ik vooral met m’n neus in de boeken zat..

Afgelopen week had ik geen college meer, maar genoeg deadlines. Ik moest twee verslagen inleveren, deze allebei presenteren (en deze presentaties dus voorbereiden) en ik had een tentamen. Dus ondanks de lesvrije week zat ik bijna elke dag op school om samen met m’n projectleden aan alle opdrachten te werken.

Mijn opleiding zit “tijdelijk” (inmiddels ook alweer 1,5 jaar en dus bijna m’n gehele studie) gevestigd in een oud gebouw, wat echt zo aftands is. Muren van lokalen zijn verkleurd, overal staan piemels op de muren getekend (?) het hele binnenplein staat vol met rookpunten.. ik vind het echt zo’n mega shabby gebouw, HU moet zich schamen.

Het gebouw waar ik mijn opleiding startte is inmiddels verbouwd tot een super mooi en licht gebouw met een heuse foodcourt! Daar haalden we deze heerlijke Vietnamese snacks (veel beter dan de verlepte broodjes uit de kantine van ons eigen gebouw). Overigens gaan we niet meer terug naar dat gebouw, daar zit nu een andere faculteit. Voor mijn faculteit wordt een ander gebouw gebouwd, maar of ik dat nog ga meemaken..

Na een lange dag op school dook ik ‘s avonds nog mijn studieboeken in. Mijn tentamen ging eigenlijk over best wel interessante stof: het ontwikkelen van concepten. Daarbij leer ik bijvoorbeeld ook wat mensen motiveert om bepaalde dingen te doen en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Ondanks dat de stof dit keer gelukkig erg interessant was, blijft leren niet niet mijn favoriete taak..

Dinsdagochtend gaf ik de eerste van de twee presentaties van deze week, en die ging gelukkig erg goed! Daarna ging ik door naar kantoor van de Dudes. Hun nieuwe website kan elk moment live komen, dus er werden wat leuke plannetjes besproken.

Sowieso is het altijd lachen gieren brullen met de Dudes. Ik kreeg ook een van hun nieuwe tasjes mee, echte D&D merch! Deze is voor €5 via hun blog te koop, ik vind ‘m zo grappig. Heb er al een hoop leuke opmerkingen over gehad ;-).

Uiteindelijk was het toch nog wel een lange en drukke dag. Ik was helemaal kapot en had geen zin om te koken, dus nam ik een pasta van Julia’s mee naar huis.

Om vervolgens ‘s avonds laat alsnog in bed tijdens het studeren zo’n Unox instant pasta te maken, haha. Mega skeer en heel erg studentikoos, maar goed – dat ben ik ook dus het mag.

Woensdagochtend ging ik al vroeg richting het nieuwe Hoog Catherijne, ik was namelijk uitgenodigd voor de feestelijke opening van de nieuwe WE. Een heus flagshipstore! Lucky me mocht ook nog eens €150 shoptegoed uitgeven en dat kwam bijzonder goed uit. Zoals jullie in de vorige diary al konden zien was ik op zoek naar een wat nettere outfit en uiteindelijk vond ik die (voor ruim €100) bij de WE. Je begrijpt dat ik deze heb teruggebracht en opnieuw heb aangeschaft, hehe. Deze timing kon niet beter!

Naast de outfit die je vorige week al kon zien kocht ik ook nog deze top met een grappige knoop erin, een blousje met stippels en een basic V-hals shirt.

Ik was trouwens zwaar onder de indruk van het nieuwe Hoog Catherijne! Zo ruim en licht! Het heeft echt iets van een Amerikaanse shopping mall. Mijn tweet bleef niet onopgemerkt, want ik zag ‘m terug op Lindanieuws. Zo grappig!

Daarna door naar school, want er moest een nieuwe presentatie in elkaar gezet worden.

‘s Avonds at ik bij Roos, haar flatgenootje zou namelijk mijn haar doen. Zij is kapster en heeft m’n haar wat lichter gemaakt. Met de zomer in het vooruitzicht had ik namelijk zin in zomers haar! Het is geen mega groot verschil, want echt blonderen zou m’n haar veel te dood maken. Maar het is toch wel een stuk lichter – de rest mag de zon doen!

Daarna dook ik weer m’n boeken in.. het waren lange dagen afgelopen week ;-)

Ook donderdag was ik de hele dag aan het studeren, maar werd dit even onderbroken door dit toffe pakketje: een persoonlijke ice tea fles! Ik ben dol op ice tea, al probeer ik zo min mogelijk frisdrank te drinken. Gelukkig is deze nu met 45% minder suiker. Zo grappig om mijn eigen naam erop te zien staan! Als kind kon ik namelijk nooit mijn naam vinden op kettinkjes of armbandjes, omdat hij te ‘apart’ was.. dit maakte een hoop goed ;-).

Ik flanste een snelle pasta in elkaar (eigenlijk dit recept, maar dan met groene pesto i.p.v. bietenpesto) en ging snel door naar de keramiekcursus.


Dat was weer heel erg leuk, maar nog steeds zo lastig! Het lijkt veel makkelijker dan het is ;-)

Vrijdag was het D-day; ik had mijn laatste tentamen en presentatie. Beiden gingen goed dus wat mij betreft kon de vakantie beginnen. Ik pakte direct de trein richting België, waar ik de komende week ben.

En wat doe je als je in België bent? Frietjes eten! ;-)

Gisteren was het zulk lekker weer, dus besloten m’n Favoriete Belg en ik een fietstochtje te gaan maken. Wat uiteindelijk een heuse tocht van 50km werd!We reden langs de Schelde en kwamen langs allerlei schattige dorpjes, waar we uiteindelijk ook zijn gestopt om bij deze schattige plek Bretonse crêpes te eten.

Na die fietstocht was het tijd om te luieren, dus ploften we neer in de tuin. Het was echt zo warm, echt een voorproefje van de zomer!

Al hadden we iets beter moeten smeren met zonnebrand.. oeps. Ik vergeet dus altijd m’n handen in te smeren! Toen ik vorig jaar in Johannesburg een biketour door Soweto deed waren m’n handen ook al zo verbrand!

‘s Middags bakten we een cheesecake..

..en maakten we een heerlijke salade met o.a. watermeloen, feta en parmaham (recept hier!) die we buiten opaten. Zo lekker! Wat een heerlijke zondag was dit.

En gelukkig ben ik nog tot en met Pasen vrij! Vandaag ga ik samen met m’n Favoriete Belg Brussel verkennen. Ik hoor de laatste tijd zoveel goede verhalen over deze stad, ik ben benieuwd of ik het ook zo ga ervaren! Later deze week ben ik ook nog in Gent, toch wel m’n lieveling in België. Fijne week, en tot een volgende!

Dit kwam afgelopen week online:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Shirley

  Geniet van je dagen in België na al het leren :-) Die instant pasta, haha. Zo studentikoos eet ik ook nog wel eens, en dat terwijl ik al meer dan vijf jaar werk. Qua leeftijd had ik misschien nog net student kunnen zijn, dat is mijn excuus.

 2. Hm heerlijk die pasta van de Julia’s! En wat leuk dat je een outfitje mocht uitzoeken bij de WE, ik was laatst ook in Hoog Catharijne en het is inderdaad prachtig geworden! Wat stom dat jullie in zo’n skeer gebouw zitten… Die crepes trouwens, oh my! Geniet in België! Malou x

 3. Mylène

  Jouw haaaaarrr <3 Ik ga van de week wel even door HC lopen. Ben wel benieuwd! Wel echt lekker dat je een shoptegoed kreeg zeg. Dat gaat altijd wel op toch!

 4. Roos

  Wat een heerlijke week weer! Echt een vakantieweekje. Wat een leuke dorpjes ook allemaal in België, ik vind het altijd zo maf dat je alleen de grens over hoeft en al zó erg een vakantiegevoel hebt.

 5. Danique

  Wat heerlijk hé dat gevoel na de tentamens! Ik ben gisteren ook verbrand, ik was iets te optimistisch en ik heb me dus ook niet ingesmeerd (oeps!)..

 6. Roos

  Wat heerlijk zo’n weekje, heel veel plezier! X

 7. Eline

  Wat ontzettend leuk zo’n keramiekcursus! Eens heel wat anders. Heel veel plezier met je favoriete Belg, heerlijk zo’n weekje vakantie.

 8. Tewa

  Ik moest erg lachen om die ene tomaat op je bord friet!

Geef een reactie