Diary week 15: Bezoekjes aan Gent, Brussel, Limburg en Nijmegen!

Goedemorgen! Lekker uitgeslapen vandaag? Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn Pasen gehad. Mijne was niet al te bijzonder: ik was al de hele week in vakantiemodus en deed dus lekker niks (op een boek lezen na). Inmiddels ben ik weer in Utrecht, maar afgelopen week zat ik in België. Meer daarover in deze diary!

Brussel

Maandag verkende ik samen met m’n Favoriete Belg de Belgische hoofdstad: Brussel! Dat dat verrassend leuk was kon je al in mijn mini city guide lezen die afgelopen week online kwam. Ik wil zeker nog eens terug om de stad verder te ontdekken.

We aten gewoon thuis, er stonden namelijk asperges op het menu. Het witte goud, op z’n Belgisch bereid. Verschilt niet veel van hoe wij dat thuis doen (met een gekookt eitje, botersaus en ham). Was lekker!

We eindigden de dag met een stukje zelfgemaakte cheesecake en verse aarbeitjes, en doken vervolgens op tijd het bed in. Via de stappenteller van mijn iPhone kon ik zien dat we die dag ruim 15km hadden gelopen.. dat was te voelen ook!


Dinsdag ging ik samen met m’n FB naar z’n ‘kot’ in Gent. We liepen wat door de stad, deden een koffie bij ons favoriete koffietentje, en lieten een foto van ons afdrukken voor mijn oma (lief zijn we he?).

Ik kocht het boek ‘De Cirkel’, hier was ik al zo lang benieuwd naar! Nu de verfilming hiervan binnenkort uitkomt wil ik ‘m nog lezen voordat ik de film ga zien. Ik kreeg er het boekenweekgeschenk bij, leuk!

 

En we maakten een begin aan de Netflix serie 13 reasons why (om ‘m vervolgens binnen 1,5 dag uit te kijken)! Lekker luieren en even écht vakantie vieren. Ik vond de serie wel vermakelijk. Het heeft een hoog Amerikaans highschool teenage drama gehalte, maar het verhaal an sich is goed.

Oh en wanneer je vriendje speciaal voor jou naar de frituur gaat om een burger (een echte Bicky burger!) te halen weet je dat het goed zit toch? ;-)

Woensdag zijn we de deur niet uit geweest. We keken 13 reasons why uit, ik las een boekje, werkte wat aan mijn blog.. lang leve de vakantie!

Donderdag besloten we daar verandering in te brengen. Het zonnetje scheen, ik had m’n artikelen af en Gent blijft te leuk om er niet op uit te trekken. We begonnen met een koffie en bagel bij OR Café, een van onze favoriete koffietentjes in Gent.
We wandelden door het centrum en door wat onbekendere zijstraatjes. Gent is zo gezellig! Ik voel me hier enorm thuis. Jammer dat het zo’n end weg is van Utrecht, anders had ik er zeker wel kunnen wonen.

We ontdekten weer een heleboel toffe plekken, waaronder Stek. Hier kun je naast een lekkere lunch ook een stekje van een plant scoren. Super leuk! Binnenkort weer een follow up van leuke hotspots in Gent op de blog ;-)

Vrijdag waren we weer even bij de ouders van m’n FB. Ik heb hier geen foto’s van, maar wederom hebben we weer veel geluierd: filmpje, boekje, spelletje..

Zaterdag gingen we op bezoek bij mijn oma. Mijn oma woont in Sittard, Limburg en dus was er vlaai! Yum! We kletsten bij en ‘s avonds gingen we nog samen met mijn moeder, broer en tante uiteten. Ik ben een echt familiemens, dus ik word hier altijd heel erg gelukkig van ^-^

We reden door naar Nijmegen, naar mijn vader. In het voorjaar ziet alles er zo mooi uit!

Natuurlijk probeerde ik de truc van het vierkantje uit op de katten van mijn vader. Afgelopen week ging er een bericht viral waaruit bleek dat als je een vierkantje van tape op de grond maakt, katten er automatisch in gaan zitten.

En natuurlijk werkte het. Gek beest :p

Gisteren ontbeten we met eitjes en broodjes in de vorm van paashaasjes. ‘s Avonds kwamen mijn broer en schoonzusje nog gezellig op bezoek, maar verder heb ik niet veel gedaan. Luieren tot de max! Komende week begint er weer een nieuwe periode op school wat betekent dat het weer druk wordt. Dus ik geniet nog even van lekker niks doen.

‘s Avonds aten we dit bijzondere toetje dat ik even met jullie wil delen. Het is een ‘gezond’ gebakje, met een mousse van avocado en banaan en een bodem van abrikoos, kokos en noten. Het was super lekker! Ik vond het recept online terug, mocht je het ook willen maken.

En dat was m’n week! Een luie vakantieweek, helemaal prima! Volgend weekend zit ik in Kopenhagen, waar ik enorm veel zin in heb. Ik ben al allerlei leuke adresjes aan het opzoeken en kan niet wachten om weer in mijn lievelingsstad te zijn <3. Geen idee of het lukt om volgende week mijn dagboekje op tijd online te krijgen, maar jullie houden in ieder geval een extra uitgebreid dagboekje met veel Kopenhagen foto’s tegoed ;-)

wat er afgelopen week online kwam

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Anna Maria

  Wat een heerlijk weekje zeg, heb nu trouwens zin in taart en hamburgers *smile*

 2. Eline

  Wat een lekker weekje, ziet er echt uit als vakantie. Zo fijn om lekker te kunnen luieren en even een keertje niets te hoeven doen.

 3. Siroon

  Enjoy de Cirkel, ik was redelijk paranoïde achteraf, maar dat trekt wel weer bij ;) Wat een gaaf boek!!
  Ik wist niet dat er een verfilming kwam, die ga ik zeker kijken!

 4. Inge

  Ik ben nu ook de cirkel aan het lezen toevallig! Wat vind je er tot nu toe van?
  Nog een tip voor Kopenhagen voor goede en goedkope hamburgers: Friends & Brgrs.

 5. Shirley

  Dat klinkt als een fijne vakantieweek! Succes met het begin van de nieuwe periode en alvast veel plezier in Kopenhagen. Ik ben daar ooit 36 uur geweest en dat vroeg om meer. Ik vond het ook heel leuk dat je na een klein stukje fietsen al middenin de natuur staat.

 6. Zoë

  Jaaaaa kom in Gent wonen! Ik trek er op 1 mei weer in en heb het zo gemist :) Hahaha dat vierkantje van je kat is geweldig :p Gekke beesten

 7. Danique

  Wat grappig dat dat vierkantje van tape ook echt daadwerkelijk werkt haha! Gent lijkt me erg mooi, ik moet er ook echt een keer heen!

 8. Sara

  Ik ben benieuwd naar de aanvullende adresjes van Gent. Ik ga er deze zomer 3 dagen heen en ben erg benieuwd!

 9. Alex

  Een leuke verslag! Ik heb 13 reasons why ook binnen no time uitgekeken en er vandaag zelfs een post over online gezet omdat ik het een super belangrijk onderwerp vind. Met veel drama omgezet, maar toch heel belangrijk! In het begin dacht ik nog, even kijken of het wel wat voor mij is, maar toen keek ik het toch in één keer uit. :D

Geef een reactie