Diary week 16: Een week vol afspraken, weekend Kopenhagen & verkoudheid

Hoi, daar ben ik weer! Door een lang weekend Kopenhagen en een verkoudheid die ik er aan overhield duurde het even voor ik dit dagboekje online kon zetten. Ik lig nog steeds snotterend in bed, maar voel me wel al iets beter. Als goedmakertje een extra lang en uitgebreid artikel dit keer, met heeeel veel foto’s! Let extra goed op als je binnenkort naar Kopenhagen gaan, want er zitten al wat tips in verstopt ;-).

Even terug naar vorige week maandag, tweede Paasdag. Na een paar dagen België en een weekend bij mijn ouders ging ik eindelijk weer terug naar Utrecht. In de boekhandel van het station zag ik dit gratis gidsje over Leuven liggen, van de makers van mijn favoriete reisgidsjesTime to momo. Ik ben pas 1 keer in Leuven geweest maar wil daar zeker nog eens naartoe, dus dan komt dit mini gidsje goed van pas!

Ik deed een koffie met Roos en haar vriend bij Daens, een van m’n favoriete plekken in de stad.

Samen namen we een kijkje bij de vernieuwde Rode Winkel. Dit is mijn go to place voor nieuwe (spijker)broeken. Ze hebben hier alle soorten merken broeken en je wordt altijd super vriendelijk geholpen! De winkel is flink verbouwd en heeft nu een heel mooi instagrammable barretje ;-).


‘s Avonds at ik met Maura bij de nieuwe vestiging van Kimmade. Kimmade is m’n favoriete Vietnamese restaurant in Utrecht. De vestiging op de Mariastraat is superklein – echt een typisch Vietnamees streetfood stalletje. Nu hebben ze er in een werf aan de Oudegracht (ter hoogte van Pathé Rembrandt) een vestiging bij. Hier kun je rustig en uitgebreid tafelen, tegen nog steeds lage prijsjes. Ik ben er blij mee!

Dinsdag had ik een lange schooldag (van 8:30 tot 15:30) maar kreeg ik wel allemaal goede cijfers terug van afgelopen periode. Ik heb al m’n vakken gehaald, hoera!

Daarna dook ik de stad in, op zoek naar sandaaltjes. Ik loop in de zomer eigenlijk 24/7 op sandaaltjes, en aangezien ik een beetje platvoeten heb mogen dat best wel goede sandalen zijn. Dus liep ik de Birkenstock winkel binnen.. ja, dat had ik zelf ook nooit gedacht ;-).  Ik vind Birkenstock vaak te degelijk, maar door dit plaatje op Pinterest was ik toch geïnteresseerd! Helaas is dat een oud model dat niet meer gemaakt wordt. Ik paste bovenstaande modellen als alternatief en hoewel ze goddelijk zaten vind ik ze toch iets te lomp, dus mijn zoektocht gaat door. Hebben jullie nog tips?

Wat ik wel kocht: deze oorbellen van Anna+Nina, bij Sissyboy. Deze stonden al een tijdje op mijn lijstje, maar ik kon ze nergens vinden. Ik was op zoek naar oorbellen met een hangertje er aan, deze zijn perfect! Ben er erg blij mee :-).

‘s Avonds was het tijd voor een guilty pleasure.. Mc Donalds! Samen met Roos en twee andere oud-collega’s aten we deze zeer gezonde -ahum- maaltijd.

Daarna gingen we naar de Sneak Preview in de bioscoop, en zagen we de zeer bizarre thriller ‘Get Out’. Hij was niet zozeer eng, vooral heel erg gek. Hij is zeer goed ontvangen maar ik weet nog niet zo goed wat ik er nou zelf van vind..

Woensdag startte ik mijn dag met een ontbijtje bij Luc., voor een Hashtag Workmode overleg. #Workmode is een co-working plek, waar je je eigen bureau kan huren. Ideaal voor freelancers en andere entrepeneurs! Werken in een café is namelijk vaak te druk en ook niet altijd even fijn. Bovendien zit je bij #Workmode met allemaal andere creatieve girlbosses en kun je zo dus ook ideetjes sparren.

#Workmode is aan het kijken of ze na de zomer een vestiging in Utrecht kunnen openen. Er zit al een vestiging in Amsterdam en een in Rotterdam, maar het is tijd voor Utrecht. Ik werd samen met wat andere Utrechtse bloggers en freelancers om advies gevraagd. Het was een super gezellige ochtend, ik hoop dat #Workmode snel haar deuren opent!

Daarna ging ik snel door naar Teds, waar ik samen met vriendinnetje Marieke had afgesproken om te lunchen. We hadden weer genoeg om over bij te praten ;-).

Daarna ging ik door naar school, voor een briefing over de Media Future Week. Dit is een vierdaags seminar voor media en entertainment studenten van hogescholen in Nederland. Samen met andere studenten vanuit Nederland ga je vier dagen lang werken aan een opdracht van een opdrachtgever. Ondertussen zijn er allemaal interessante lezingen en workshops te volgen. Het thema van dit jaar is ‘Fake News’ en spreekt me zeer aan. Ik ben super benieuwd naar dit event en zal er later nog wat meer over schrijven.

Daarna racete ik snel door naar de stad en at ik samen met mijn huisgenootje bij Kloek, ter ere van haar verjaardag. Het was een laaaange maar super leuke dag!

Donderdag had ik weer een lange collegedag, dit keer van 8:30 tot 16:30. Ik kan je vertellen: dat laatste uur neem je geen informatie meer in je op.. Eenmaal thuis lagen er wat perspakketjes op me te wachten! Dit boek over een Digitale Detox (waar later nog een uitgebreide review over verschijnt, want het is interessant!) en nieuwe drankjes van Honest, een soort limonades op basis van thee. Lekker!

‘s Avonds kwam Maura eten, ik maakte deze bulgur salade met falafel en tzatziki. Lekker!


Daarna gingen we door naar onze keramiek cursus, waar we deze keer onze potjes gingen ‘afdraaien’. Dat houdt eigenlijk in dat je ‘m wat gaat bijschaven.

Kijk hoe mooi?? Dit zijn een paar van mijn creaties. Nog een beetje scheef haha, maar het is echt moeilijker dan je denkt! Ze worden nu afgebakken, de volgende les gaan we glazuren. Ik heb er nu al zin in!

Vrijdag was ik vrij, dus deed ik rustig aan. Op de planning stond m’n koffer pakken en de trein richting België nemen. Dit weekend zou ik namelijk samen met mijn Favoriete Belg en zijn ouders naar Kopenhagen gaan!

Ik maakte een paklijstje..

En stond op tijd klaar voor vertrek richting België. De volgende dag zouden we heel vroeg vanaf Charleroi vliegen.

‘s Avonds kookte m’n vriend: gevulde tomaten. Lekker! We doken vroeg ons bed in, want om 3:30 ging de wekker..


En zo zaten we om 10:00 al aan een heerlijk ontbijtje bij Paludan Bogcafé, in Kopenhagen. Ik zal later nog een uitgebreid artikel schrijven met alle leuke adresjes die we dit keer ontdekt hebben. Paludan kende ik echter al, 3 jaar geleden tijdens mijn eerste bezoek aan Kopenhagen heb ik hier ook al eens ontbeten. Blijft een fijne plek!

Natuurlijk brachten we ook een bezoekje aan het HAY house..

Ik spotte ook zoveel keramiek! Heel tof (en duur, haha).

We namen een kijkje bij de Botanische tuinen. Vooral de tropische kassen zijn echt prachtig. Via deze romantische trappetjes kan je helemaal naar boven en kijk je zo uit over de hele kas.

Natuurlijk maakten we een foto bij de gekleurde huisjes in Nyhavn ;-)

Zoals je ziet trok het helemaal open, en werd het super lekker zonnig weer!


‘s Avonds aten we bij Bistro-de-Luxe, een restaurant dat is aangesloten bij Madklubben. Bij de Madklubben restaurants eet je een 1-, 2- of 3-gangen menu voor 100, 150 of 200 kronen. Best een goede optie in het toch wel prijzige Kopenhagen. Bistro-de-Luxe was gezellig en erg lekker! Ik at een steak tartaar en gebakken knolselderij met nog een toetje na (maar die was al op voordat ik de foto nam ;-)).

Na de lange dag (via mijn iPhone kon ik zien dat we 17,2 km gelopen hadden) lagen we na het eten vrijwel direct in bed. Moe maar voldaan ;-).


Zondag hadden we fietsen gehuurd, zodat we wat meer van de stad konden zien. We fietsten naar de Jaegerborggade, een leuke straat in de wijk Nørrebro. We haalden een typisch Deense ‘Kannelsnurrer’ bij Meyers Bageri en aten ‘m op met een koffie bij Coffee Collective. Super lekker (en vullend!) deze dingen, ik wil ze eens proberen na te maken.

Daarna fietsen we een beetje door de wijk, om natuurlijk even te stoppen bij Superkilen. Dit ‘park’ zit vol grappige lijnen en gekke kleurtjes, leuk om wat foto’s te maken.


Daarna stopten we bij Sidecar voor een brunch. Brunchen op zondag is echt een ding bij de Denen, reserveer voor de zekerheid want elk tentje zit vol! Bij Sidecar kies je een brunch (ik ging voor een standaard brunch met pannenkoekjes, ei en spek). Vervolgens mag je alle ‘koude gerechtjes’ onbeperkt van een grote tafel halen. Deze stond vol met fruit, kaas, vleeswaren, yoghurt, avocado, salades.. ik keek m’n ogen uit! Zo lekker!

Ik was door Sidecar uitgenodigd om langs te komen, via Instagram. Instagram is in Kopenhagen veel groter en ‘belangrijker’. Drie jaar geleden toen ik samen met Maura in Kopenhagen was werden we ook al bij verschillende plekken uitgenodigd via onze Instagram-accounts. Voor veel restaurants is Instagram een belangrijke PR-tool!

Toen onze buikjes vol zaten stapten we weer op de fiets, dit keer richting Christianshavn. We namen een kijkje bij de prachtige Vor Frelse Kirke, een kerk die niet alleen van buiten maar ook van binnen erg mooi is.

Daarna namen we een kijkje bij Christiania, een mini vrij-staatje midden in Kopenhagen.  We pauzeerden even bij Papirøen, een overdekt foodtruck hal om vervolgens weer verder te fietsen.

Natuurlijk mocht een bezoekje aan de kleine zeemeermin niet ontbreken. Biecht: dit was mijn derde keer in Kopenhagen, maar pas mijn eerste bezoek aan de zeemeermin.

‘s Avonds aten we weer bij een Madklubben restaurant, dit keer bij pizzeria Gran Torino. Deze pizza’s waren super lekker!

De laatste dag deden we rustig aan. Op maandag was het weer wat wisselvallig en inmiddels hadden we de meeste ‘hotspots’ al gezien. We wandelden wat door Vesterbro en liepen wat warenhuizen in. Echt shoppen hebben we niet gedaan, maar ik kon natuurlijk niet naar huis zonder..

..een potje Lakrids! Dit zijn chocolade-drop balletjes, en dit is een speciale editie met een laagje framboos. You hate it or you love it, ik hoor bij de laatste groep! Overigens zijn ze tegenwoordig ook gewoon bij de Bijenkorf verkrijgbaar, maar toch :p Leuk en lekker souvenir!

We warmden op met een kom soep bij Paludan, waarna het toch tijd werd om onze koffers op te halen en richting het vliegveld te gaan.

Na drie hele leuke dagen was het tijd om terug te keren! De terugvlucht was hels: in Kopenhagen was ik verkouden geworden. Op zich niet zo erg, maar ik was even vergeten dat vliegen met verstopte holtes enorm pijnlijk kan zijn. Tijdens het landen verandert de luchtdruk en wanneer je holtes en de buis van Eustachius verstopt zitten met snot resulteert dit in enorm pijnlijke steken. In mijn geval in m’n oor en vooral achter m’n oog, super gekke plek. Ik heb echt nog nooit zo’n intense pijn gehad, het voelde alsof m’n oog eruit ging ploppen. Dus wijze les: voortaan altijd neusspray kopen en zorgen dat je voor het vliegen weer vrij kan ademen ;-).

Gisteren pakte ik weer de trein terug van België naar Utrecht, en deed ik vooral rustig aan. In Kopenhagen heb ik m’n verkoudheid zoveel mogelijk genegeerd, maar daar word je niet beter van.

Dus ziekte ik lekker uit in bed! Ik bestelde een salade en smoothie (lekker gezond en zo hoefde ik de deur niet uit) en keek alle afleveringen van de nieuwe Netflix serie Girlboss in 1 keer achter elkaar. Aanrader!

Vandaag voel ik me alweer een stuk beter, al vind ik het niet erg om een goed excuus te hebben om Koningsdag over te slaan dit jaar ;-). Zo stom dat het weer niet echt meewerkt, dan vind ik er gelijk niks meer aan. Wat zijn jullie plannen voor Koningsdag? Oh en tot volgende week, dan is mijn dagboekje er gewoon weer op maandag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Roos

  Wat een ontzettend fijne week. Volgens mij zou je alleen al naar Kopenhagen moeten gaan voor het eten, het ziet er heel goed uit allemaal! Dat met die hoofdpijn achter je ogen dat heb ik áltijd als ik ga vliegen, zelfs als ik totaal niet verkouden ben. Het voelt dan echt net alsof je hoofd uit elkaar gaat ploffen.

   1. Cathy

    Leuke blog weer Marlous :) En neusspray helpt niet, heb ik ook geprobeerd. De pijn is er hoe dan ook met verkoudheid, idd erg pijnlijk!

    1. Niet? Ik had gehoopt dat dat ervoor zou zorgen dat de aanvoerbuisjes e.d. van de holtes wat verder open zouden gaan staan.. Nou goed, volgende keer blijf ik gewoon wat langer in Kopenhagen ;-)

 2. Wat een fijne adresjes weer voor Kopenhagen, mijn lievelingsstad.
  P.S. Met Pasen maakte ik de rodebietenpesto met tortellini. Superlekker!!!!

 3. Shirley

  Wat een superleuke foto van jullie samen in bij Nyhavn. Het ziet eruit als een heerlijk weekend. Hopelijk knap je snel op van je verkoudheid nu je een beetje rust hebt genomen. Ik vind dat boekje van Leuven superleuk. Er staan leuke tips in. Mijn vriend woont in Leuven en inmiddels ben ik bijna overal wel geweest :-) Ik heb nog geen plannen voor Koningsdag. Ik wacht meestal af of er spontaan nog iets voorbij komt, maar de kans is wel aanwezig dat ik dit jaar helemaal niets doe.

  1. Thanks!! En oeh ben benieuwd naar jouw Leuven tips! Ik ben er rond kerst even een dag geweest en dat zag er goed uit. Mijn vriend heeft er ook vier jaar ‘op kot’ gezeten, dus die kent de stad ook goed (maar die is dan weer minder van alle hotspots en leuke koffietentjes, haha).

   1. Shirley

    Leuk dat hij daar gestudeerd heeft! Ik moet zeggen dat ik ook niet heel erg thuis ben in de koffietentjes. Restauranttips kun je vinden als je op mijn blog zoekt, mocht je dat leuk vinden. En als je een keet wat meer tijd hebt: buiten het centrum ligt Coupe Matadi, een ijssalon op een bootje.

 4. Roos

  Super leuk dat je bij het Workmode ontbijtje was! :) X

 5. Leuke foto van jullie twee in Nyhaven! Wat vonden je schoonouders er eigenlijk van dat je “zoveel” foto’s neemt? ;-) Mijn ouders vinden het hi-larisch dat ik af en toe foto’s van mijn eten neem. En het vriendje eigenlijk ook wel. :D

 6. Mieke

  Oehhh ik ben nog aan het wennen aan Girlboss, ik was de eerste paar afleveringen niet per se onder de indruk (en ik vond Sophia vooral heel erg irritant), maar nu ik bij aflevering vier of vijf ben (voordeel van de korte afleveringen), die ene aflevering waarin The OC verwerkt is (epic), merk ik dat ik het leuker begin te vinden.

  LOVE Kopenhagen. Wat een fijne stad is dat <3 Heerlijk dat je daar weer was!

  Fijne week :)

 7. Eva

  Wat een heerlijke diary zeg! Om een of andere reden koppel ik Kopenhagen altijd heel erg aan jou, dus het verbaast me niks dat je weer die kant op ging ;) Hoe meer ik er van zie, hoe liever ik er nog een keer heen wil trouwens, dus ga maar door en dan ben ik er ook in no-time een keer te vinden!

 8. Mirthe

  Ik geniet altijd zo van jouw foto’s! Krijg spontaan weer zin om erop uit te gaan :-) Kopenhagen staat hoog op het lijstje, maar vriendlief is niet zo’n fan van de hoge prijs voor een biertje haha!

 9. Stephanie

  Wat een leuke week! En kopenhagen ziet er zo mooi uit, ik wil daar ook snel naar toe.
  Ik heb Get Out ook bij de sneak preview gezien, vond het interessante film, lekker raar. houd ik wel van :)

Geef een reactie