Nieuwe rubriek: Sunday Funday!

sunday funday

Dit is geen verlate 1-aprilgrap, het is weer tijd voor een nieuwe vaste rubriek op mijn blog! Degenen die mij al langer volgen kunnen zich misschien mijn TGIF-blogs nog herinneren. Een vaste rubriek op vrijdag waarmee ik met leuke blogs, freebies en een mooie quote het weekend in luidde. Na ruim 2 jaar vond ik het wel welletjes en stopte ik met de vaste blogs op vrijdag. Na een lange pauze mis ik het eigenlijk wel en daarom is er een nieuwe vaste rubriek op mijn blog: Sunday Funday!

sunday funday?

Toen ik met mijn TGIF-blogjes stopte kreeg ik best wel wat berichtjes met ‘ooh wat jammer!’ of ‘dat was mijn favoriete artikel!’. Toen het bij weer begon te kriebelen om een nieuwe vaste rubriek op mijn blog te plaatsen besloot ik eerst even te peilen of er nog steeds animo voor zou zijn. Gelukkig kwamen toen min of meer dezelfde reacties, dus ben ik gaan brainstormen.

Ik vond de opzet van mijn TGIF-blogs (zie hier een voorbeeld) erg leuk, maar wilde het wel een beetje vernieuwen. Voor behind the scenes kun je nu naar mijn Patreon-pagina, en elke week een freebie vinden was best pittig. De blogs en de gratis fonts wilde ik wel graag behouden. Sunday Funday is dus een variatie op TGIF, maar dan nog beter. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden..

 

sunday funday

tip van de week

Hier zal ik elke week een leuke tip delen. Dit kan een festival zijn, een nieuw liedje, een leuke hotspot, een toffe actie.. eigenlijk alles!

Deze week tip ik de gratis Masterclass De Blijheidsbalans. Met deze masterclass ontdek je hoe je meer energie krijgt, meer uit het leven haalt en hoe je gelukkiger wordt. Je kunt je nog t/m vrijdag inschrijven voor de gratis masterclass, meer informatie vind je op de website zelf. Ik heb me in ieder geval al ingeschreven!

sunday funday

uit de oude doos

In de 7 jaar dat ik op Lastdaysofspring.com blog zijn er bijna 1300 artikelen verschenen. Genoeg om af en toe eens op een artikel terug te blikken.

Deze week wil ik de allerlekkerste yoghurt bosbessencake nog eens in het zonnetje zetten. Ik ben dol op yoghurt, dat maakt deze cake lekker fris en ideaal voor het voorjaar. Zondag = bakdag toch? Dus als je nog niks te doen hebt vandaag.. ;-)

Quote + font

Door mijn TGIF-blogjes stond mijn laptop vol met leuke fonts. Inmiddels ben ik van laptop gewisseld dus kan ik wel weer wat nieuwe fonts gebruiken! Deze week deel ik het gratis font Whortle, een font dat in brushletter-stijl is. Op dit moment ben ik bezig met het oefenen van brushlettering, dus dit soort fonts zijn een fijn voorbeeld. Je kunt het font gratis downloaden of de afbeelding printen als mini-poster!

favoriete blogs van afgelopen week

Zoals vanouds deel ik weer m’n favoriete blogjes van afgelopen week.

 • Eline schreef een superhandige post vol plantentips, om al je plantjes in leven te houden.
 • Ik werd heel vrolijk van de animaties die Olga voor Hema maakt.
 • Ik schreef afgelopen week al hoe leuk ik de Creative Life beurs vond, Romy schreef er ook nog een leuk verslagje over.
 • Zoals jullie weten ben ik dol op België, Mechelen ben ik echter pas 1 keer geweest dus Merel’s hotspots komen goed van pas!
 • Deze quinoa bowl van Roos lijkt me erg lekker!
 • Siroon schreef over Meneer Peer, een nieuwe hotspot in Utrecht waar ik al benieuwd naar was!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Hee wat een leuke nieuwe rubriek zeg! Zo leuk ook dat je een font deelt, hij is echt erg mooi. Die postertjes zien er ook erg leuk uit! De blogpost van Merel vond ik trouwens ook heel erg leuk. Malou x

 2. Eline

  Ik heb me ook meteen ingeschreven voor de masterclass! Ben super benieuwd, bedankt voor de tip. Ik word nu al heel erg blij van deze rubriek.

 3. Siroon

  Yes! Ik miste je TGIF inderdaad al, heel leuk dat het nu sunday funday is!

 4. Leuk, deze variatie op TGIF.
  De cake heb ik pas gemaakt voor mijn vriendinnen en komt in het vaste assortiment hier thuis.

 5. Mieke

  Wow wow wow! De masterclass is ontwikkeld door mijn BFF! Wat tof om die hier terug te zien YAY!

 6. Roos

  Ik miste TGIF ook dus ik vind dit een súper leuk nieuw idee. En wat leuk dat je mijn quinoa bowl deelt, hopelijk vind je hem lekker! :) X

 7. Yay!! Zo leuk dat er een variant op TGIF terug is! Vond ze altijd erg leuk om te lezen! Nog een fijn weekend en geniet van het mooie weer

 8. Mariska

  Wat leuk! Bedankt voor de tip over de masterclass. Ik heb me direct ingeschreven! En heb de link meteen doorgestuurd naar mijn nichtje die ook wel wat blijheid kan gebruiken. Ik ben erg benieuwd :-)

 9. Dionne

  Super leuk dit nieuwe idee. Ik vond die vorige rubriek ook erg leuk!

 10. Wat een leuke nieuwe rubriek! Ik ben ook super benieuwd naar meneer Peer, snel een keer langs :) Ik gebruik handlettering nu in mijn dummy voor school en begin het steeds leuker te vinden haha. Misschien schaf ik binnenkort zo’n penseeltje aan om deze na te kunnen maken

 11. Karlijn

  Leuk dat de rubriek weer terug is! En zondag is ook wel een fijne dag om blogjes bij te lezen :)

 12. Alex

  Wat een leuk idee voor een nieuwe categorie! Ik ben benieuwd wat er nog allemaal aan zit te komen :)

 13. Renske

  Jeeej, wat een leuke rubriek is dit! Ik heb gelijk de website van de masterclass geopend én mezelf ingeschreven! :-) Ik kijk al uit naar de volgende versie van deze toffe rubriek.

 14. Resy

  Wat leuk dat je weer een vaste rubriek neemt die zo divers is! Ik ga ook eens kijken naar die masterclass, klinkt wel interessant

 15. Eva

  Heel leuk dit, en vooral die linkjes naar allerlei artikelen van blogs die ik nog niet ken :D

Geef een reactie