Self love club: Mijn favoriete boeken over zelfliefde

zelfliefde

Hallo, welkom bij de Self love club! Een club die iedereen (stimu)leert om écht van jezelf te houden. Een belangrijk maar soms best wel lastige opgave. Daarom ben ik mijn eigen Self love club gestart en iedereen mag lid worden! De komende weken zullen er allerlei artikelen over zelfliefde in deze serie op mijn blog verschijnen. Zo neem ik jullie mee naar interessante workshops, vertel ik over mijn coachsessies en deel ik andere tips. Lees verder om meer te weten over mijn Self love club!

self love club: focus op zelfliefde

De afgelopen jaren ben ik druk bezig geweest met mezelf leren kennen, om van daaruit op zoek te gaan naar mijn passies en kwaliteiten. Iets waar ik overigens nog steeds mee bezig ben. Met als doel het beste uit mezelf te halen, zonder aan mezelf voorbij te gaan (met een burnout als gevolg). En eigenlijk als belangrijkste doel gelukkig zijn, in het leven maar ook vooral met mezelf.

Ik schreef vorig jaar al hoe ik van 2016 mijn jaar maakte. Nu wil ik een stapje verder: het gaat goed met me, ik zit lekker in m’n vel en alles loopt op rolletjes. Er is dus ruimte om een stapje uit mijn comfort zone te doen, op onderzoek uit te gaan. Ik neem jullie graag mee! Hopelijk spoort het jullie aan om ook op ‘ontdekkingsreis’ te gaan. Ik zal regelmatig oefeningen en tips delen, voel je vrij om mee te doen en je mening/ervaringen in de comments te delen.

zelfliefde

mijn favoriete boeken over zelfliefde

Ik zal in een volgende blog wat dieper ingaan op zelfliefde; wat houdt het precies in? Het is in ieder geval een stuk minder suf of zweverig dan het misschien klinkt. Om alvast in de stemming te komen (of een stap in de goede richting te zetten) deel ik vandaag mijn favoriete boeken over zelfliefde.

Ze zijn allemaal anders: de een richt zich vooral op goed eten en innerlijke rust, de ander focust op het vergroten van zelfvertrouwen en weer een ander gaat vooral over de emotionele band die je met jezelf hebt. Stuk voor stuk vind ik het aanraders, mocht je je eigen Self love club beginnen blader dan zeker eens door een van deze boeken! Ik zal ze kort voor je omschrijven zodat je alvast een selectie kan maken.

zelfliefde

over van jezelf houden

Deze twee focussen echt op gelukkiger worden en meer van jezelf houden. Over Het Happiness Project schreef ik eerder al een uitgebreide review. Dit boek is lekker luchtig geschreven en leest daardoor makkelijk weg. Het boek volgt een soort maandelijks plan, waarbij je elke maand iets aan je leven verandert waardoor je uiteindelijk gelukkiger zou moeten worden.

Voor Verslaafd aan liefde heb je wat meer aandacht en concentratie nodig. Dit boek is wat spiritueler, maar zo de moeite waard. Dit boek gaat over onze eeuwige zoektocht naar liefde en erkenning. Volgens Jan Geurtz komt deze voort uit een fundamentele zelfafwijzing, in dit boek leert hij je hoe je écht van jezelf kan houden – en de liefde van die ander dus niet per se nodig hebt. Ondanks dat het boek af en toe wat ingewikkeld is, heeft het me zoveel inzichten gegeven. Echt een must-read op gebied van zelfliefde.

zelfliefde

over het beste uit jezelf halen

Jij bent een badass‘ klinkt een beetje als je vader die hip probeert te doen met straattaal, maar behalve de titel is dit wel echt een goed boek. Het boek is luchtig en humoristisch geschreven en werkt echt motiverend. Voor iedereen die twijfelt en zich afvraagt ‘is dit alles?’ (het antwoord is nee).

‘Details die het verschil maken’: De Sparkle focust vooral op kleine veranderingen die grote gevolgen kunnen hebben. Soms zijn slechts kleine aanpassingen nodig om tot een beter resultaat te komen. Het boek is soms wat theoretisch, wat het enerzijds heel concreet en duidelijk maakt maar ook wat saai.

zelfliefde

over not giving a fuck & getting your shit together

Sarah Knight komt met duidelijke taal in haar grappige doch zeer scherpe (vinger op gevoelige plek etc) boeken. In haar eerste boek ‘The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck‘ leert ze je om je minder druk te maken om de mening van anderen. Het boek is grappig geschreven, al is de grap na ‘zero f*cks’, ‘I don’t give a f*ck’ en nog wat kreten met f*ck erin er op gegeven moment wel af. Wel fijn zijn alle voorbeelden die het verhaal heel concreet maken.

Het tweede boek, ‘Get Your Shit Together‘gaat een stapje verder en focust vooral op het organiseren van je leven. Alles weer op orde krijgen, productief worden en nog steeds vooral doen waar jij gelukkig van wordt (i.p.v. anderen te pleasen).

Beiden boeken zijn vooral heel grappig en no-nonsense, maar er valt serieus wel wat uit te leren. Oh, en ze staan mooi op je nachtkastje.

zelfliefde

over een gelukkig lichaam = een gelukkige geest

Zowel Pretty Happy als Happy Body zijn boeken die heel breed ingaan op het onderwerp zelfliefde. Naast nuttige tips om gelukkiger te worden gaan deze boeken ook letterlijk in op ‘lekkerder in je vel zitten’. Zo staan ze vol gezonde recepten en handige eetschema’s, goede sportoefeningen en andere tips om een gezond en gelukkig lichaam te krijgen.

Over beide boeken schreef ik al eens een uitgebreide review. Lees die van Pretty Happy hier en die van Happy Body hier.

wecome to the self love club?

En, heb ik jullie enthousiast kunnen maken om ‘lid’ te worden van de Self love club? Zit er een boek tussen dat je aanspreekt? Of heb je misschien zelf nog aanraders? De komende weken zal er regelmatig een artikel verschijnen in deze Self love club serie, dus stay tuned!

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen (de boeken De Sparkle, Pretty Happy en Happy Body). Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Anna Maria

  Oh wat een fijn blogje, ik ken alleen het eerste boek. Staat braaf in mijn mini boekenkast om gelezen te worden. Toch maar eens aan beginnen.

 2. Romy

  De boeken lijken me stuk voor stuk zo fijn om eens te lezen. Vooral The Happiness Project staat al een tijdje hoog op mijn lijstje. Ik ben alleen nog bezig in ‘Nooit meer te druk’. Ook een heel fijn boek!

 3. Dionne Keizer

  Count me in bij deze self love club. Interessante boeken en ik ben er erg nieuwsgierig naar

 4. Veerlez

  Aan deze club wil ik wel mee doen, ik lees vrij vaak boeken in dit genre! Ik ga mijn leeslijst weer eens wat aanvullen met deze boeken :)

 5. Mirthe

  Fijn lijstje! Ik ben ooit begonnen in ‘Nooit meer te druk’ om vervolgens niet verder te komen dan hoofdstuk 2, want ik was (je raadt het al) te druk. Oeps..

 6. Ah ik ben je echt net op het juiste moment gaan volgen haha! Ik ben de laatste tijd een beetje zoekende. Als in, wie ben ik? Wat wil ik? Waar word ik nou echt gelukkig van?
  Dus ik ben heel benieuwd naar je artikelen! Alle boeken vind ik interessant, maar het hapinness project lijkt me een mooie om mee te beginnen!

 7. Hedwig

  Yess, I’m in! Dit komt precies op een goed moment, de laatste tijd ben ik ook op zoek naar een beetje meer zelfontwikkeling. En zelfliefde is natuurlijk nooit verkeerd, ik ben heel benieuwd naar je blogs!

 8. Danique

  Wat een toffe boeken! Ook mij lijkt The Happiness Project erg interessant. Snel gaan lezen dus!

 9. Shirley

  Wat een mooi onderwerp om aandacht aan te besteden. Ik lees mee. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik dit type boeken nooit door kom, maar misschien heb ik wel altijd de verkeerde te pakken. Bij zweverig haak ik af. Jij bent een badass klinkt nog wel goed eigenlijk. Misschien kan ik die eens proberen te lezen.

 10. Marjoke

  Echt een heel tof onderwerp! Ik heb zelf al het nodige gedaan (personal coaching) en gelezen op dit gebied, maar ik blijf altijd nieuwsgierig naar meer. Van deze boeken heb ik alleen het Happiness Project gelezen. Een paar maanden geleden heb ik De Kracht van kwetsbaarheid gelezen van Brene Brown en dat heeft me heel veel nieuwe inzichten gebracht. Het leest niet altijd even makkelijk weg, maar is heel erg de moeite waard. Voor jezelf, maar zeker ook om meer inzicht te krijgen in anderen.

 11. Mariska

  Mooi lijstje! Ik heb net ‘The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck‘ aangeschaft, dus ga daar maar eens in beginnen. Het boek ‘de moed van imperfectie’ stond voor mij ook vol met dingen om over na te denken.

 12. Johanne

  Wat leuk! Count me in. Heb in januari The Happiness Project gelezen en dat is ook één van de grote redenen waarom ik eindelijk mijn eigen blog ben gestart. Momenteel lees ik het eerste boek van Sarah Knight, maar ga nog niet zo snel. Het is in ieder geval leuk geschreven. Hoop alleen dat ik niet moe word van het aantal f*cks.

 13. Cathelijne

  Wat super! Ik sluit mij heel graag aan! Helemaal passend op dit moment. Ik ben heel benieuwd naar deze boeken. Zelf overweeg ik op dit moment het boek: De kracht van het nu, aan te schaffen. Ik lees er heel veel goede verhalen over. Mooi om elkaar te kunnen inspireren! Liefs, Cathelijne.

 14. Romy

  nooit meer te druk en het boek van Galadarling over radical self love :)

 15. Leonie

  Count me in! ;-)
  Een aantal van deze boeken ga ik in ieder geval op mn to-read-lijst zetten.

 16. Hilde

  Wat een zalig interessant overzicht. Laatst nog getwijfeld om ‘Het happiness project’ te kopen. Het soort logs dat ik erg graag lees. Bedankt om dit te delen.

 17. Resy

  Zitten een paar hele goede boeken tussen! Zelf ben ik op het moment bezig met het boek Not giving a fuck van Sarah Knight. Ik ben helemaal verkocht door haar schrijfstijl, ze schrijft zo lekker luchtig. Dat andere boek van haar wil ik dan ook zeker lezen wanneer ik deze uit heb.

Geef een reactie