Serietips: mijn favoriete Netflix series

serietips

Naast films kijk ik ook graag series. Daarom als opvolging van de filmtips van vorige week nu wat serietips! Netflix kondigde eind vorig jaar al aan dat er dit jaar een hoop nieuwe ‘Netflix Originals’ bij zouden komen. Deze series zijn in opdracht van (en dus speciaal voor) Netflix gemaakt. Bijna alle series die ik vandaag tip zijn een Netflix Original, dus ze timmeren goed aan de weg!

Sherlock

Laten we maar meteen beginnen met de enige níet Netflix Original in dit rijtje: Sherlock. Deze serie is geproduceerd door BBC en dus lekker Brits. De serie gaat over de welbekende detective Sherlock Holmes (gespeeld door Benedict Cumberbatch) en zijn hulpje dokter John Watson (gespeeld door Martin Freeman). Hoewel het originele verhaal meer dan 100 jaar terug afspeelt, leeft deze Sherlock in het heden en heeft hij dus ook een mobiele telefoon.

De afleveringen zijn vrij lang: zo’n 1,5 uur. Een seizoen telt dus ook maar 3 á 4 afleveringen, gelukkig staan 3 van de vier seizoenen op Netflix. In elke aflevering ontrafelt Sherlock een nieuw mysterie: een moord, een verdwijning of een ander misdrijf. Mega verslavend als je er eenmaal in zit, en wat spelen de acteurs goed!

designated survivor

Nog zo’n spannende serie: Designated Survivor. De ‘designated survivor’ moet wanneer de president en het volledige Amerikaanse kabinet omkomt tijdens de State of the Union de rol van president op zich nemen. Deze designated survivor was aangesteld om op momenten waarbij de president, de vice-president en het volledige kabinet tezamen zijn altijd fysiek op een andere plek te zijn, zodat nooit de volledige presidentiële lijn van opvolging kan worden weggevaagd. Na de aanslag wordt hij snel ingezworen als president, maar de aanslag bleek slechts het begin van alle ellende.

Deze serie is net begonnen, op dit moment is seizoen 1 bezig en komt er elke week een nieuwe aflevering online. Gelukkig staan er wel al 14 afleveringen voor je klaar. Zelf ben ik nog niet begonnen aan deze serie, maar hij is me zo vaak aangeraden dat hij hoog op m’n lijstje staat.

13 reasons why

Hier kon je de afgelopen dagen niet omheen: de gloednieuwe serie 13 reasons why, met o.a. Selena Gomez als producer. De serie is gebaseerd op een boek, en gaat over Hannah Baker. Nadat Hannah zelfmoord pleegt krijgen alle mensen die haar gekwetst hebben een doosje met 7 casettebandjes opgestuurd. Op deze bandjes verteld ze de reden van haar zelfmoord.

Lijkt op het eerste gezicht een typisch tienerdrama, maar zit erg goed in elkaar. Hier ben ik zelf erg benieuwd naar, het eerste seizoen (met gelijk 13 afleveringen!) staat sinds deze week online.

Lovesick

Goed, ook even wat luchtigers: Lovesick. Dylan is op zoek naar de ware liefde, helaas loopt hij onderweg chlamydia op. Met de hulp van zijn huisgenoten zoekt hij al zijn ex-partners op (ja, ook die van 5 jaar geleden) om ze op de hoogte te brengen. Deze ontmoetingen zijn grappig, soms pijnlijk en geven inzicht in z’n liefdesleven.

Deze serie is zo leuk! Grappig, lief maar zeker niet te zoetsappig. Afleveringen duren ongeveer 25 minuten, dus je kunt ze makkelijk even tussendoor kijken (of op 1 dag 2 seizoenen er doorheen jagen zoals ik deed – oeps).

master of none

Met een metacritic score van 91 is dit een van de beste Netflix Originals. Master of None gaat over Dev, een 30-jarige acteur die voornamelijk rolletjes in reclames speelt. Hij woont in New York, waar elke dag een nieuw avontuur is. Eigenlijk vertelt Master of None het verhaal van Dev: het gaat over z’n liefdesleven, je ziet hoe hij probeert om grotere rollen te bemachtigen en hoe iedereen om hem heen settelt (maar hij nog niet). Eigenlijk is alles heel alledaags, maar dat maakt de serie juist zo herkenbaar en daarom leuk om te kijken. Bovendien is Dev ook heel grappig.

Gisteren werd bekend dat op 12 mei het nieuwe seizoen van Master of None op Netflix komt. Begin dus nu met kijken, dan kan je gelijk door met seizoen 2!

 

Wat zijn jouw favoriete Netflix series? Heb je nog serietips voor mij?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 34 reacties

 1. Shirley

  Ik ben benieuwd naar 23 reasons why. Ik moet eerst een van de series afkijken die ik nu kijk: Riverdale, Gotham en The Affair. Een aantal series die ik leuk vond: Narcos, Don’t trust the b**** of apt. 23, Jessica Jones, Jane the Virgin, Daredevil, New Girl. Ik zie er vast heel veel over het hoofd.

   1. Shirley

    De tips zijn wel over een wat langere periode verzameld. De reden dat ik nu maar liefst 3 series kijk: Riverdale heeft maar 1 nieuwe aflevering per week, dus dat vul ik aan met The Affair en Gotham kijk ik met mijn vriend. Klinkt inderdaad wel alsof ik heel druk ben met series kijken, haha!

 2. Aneta

  Yes! Dit lijstje ga ik onthouden. Ik heb aan mezelf beloofd dat als ik ben afgestudeerd (dat is over twee maanden) dat ik dan mezelf Netflix cadeau geef.

 3. Lauriette

  Goede lijst! Mijn vriend en ik zijn nu bezig met 13 reasons why. Elke avond twee afleveringen! ;) Ondanks dat het na de eerste paar afleveringen wel ietsjes minder werd, wil ik nog steeds weten hoe het nu gaan eindigen!

 4. Sam

  Leuk! Ik ben momenteel totaal verslaafd aan The Affair, maar heb tot nu toe nog niemand ontdekt die de serie uberhaupt ook kent. Eenzaam is dat… :)
  Maar wel een tip dus. Hierna begin ik met een van deze!

 5. Danique

  Master of None lijkt me echt heel tof, die komt op mijn to see lijstje samen met 13 Reasons why!

 6. Marjoke

  Ik voeg hier aan toe:
  – Marcella. Steengoed! En een hele dikke aanrader als je van The Bridge houdt.
  – Luther (geen Netflix-original). Ijzersterke, megaspannende serie van Britse topkwaliteit. Luther is heerlijk tegendraads en eigenzinnig en de magie tussen hem en Alice Morgan (een rol van Ruth Wilson) is geweldig. En buiten dat mag ik erg graag naar Idris Elba kijken ;-)

 7. Loes

  Ik ben dol op dit soort artikelen! Ik heb 13 Reasons Why veel te snel uitgekeken.. Oeps! Ik ben heel benieuwd naar Designated Survivor en ook wel naar Sherlock.

 8. Karlijn

  Sherlock is inderdaad erg leuk! Maar Designated Survivor vond ik tegenvallen, de enige reden waarom ik nog kijk is omdat Maggie Q er in speelt, anders had ik het al opgegeven. Het is een serie die erg inspeelt op actualiteiten (racisme / terrorisme etc.), maar voor mij voelde het allemaal te voorspelbaar om leuk te vinden.

  1. Hm.. ben benieuwd. Ik vind het juist wel tof als een serie inspeelt op actualiteiten maar als het te voorspelbaar wordt is het niet leuk. Ik ga het dit weekend eens een kans geven!

 9. Tessa

  Ik denk dat je love heel erg leuk vind! Ook een Netflix original.

 10. Studio Ski

  Mijn tip van de dag is:
  Please Like Me.
  Gewoon fijn om naar te kijken, zit goed in elkaar met leuke dialogen/grapjes/acteurs.
  Zeker een aanrader!

 11. Anna

  Fijn lijstje! Ik moet zeggen dat ik al een tijd geen series gekeken heb, dus inspiratie is meer dan welkom :). En sowieso vind ik het altijd leuk om te zien wat voor series anderen kijken. Nieuwsgierig aagje hier, haha. Master of None lijkt me tof! Die ga ik eens even op mijn must-see lijstje zetten. Thanks voor de tips :)!

 12. Kaylin

  Hartje voor Sherlock! :D Vroeger was ik helemaal geen seriemens maar dat is veranderd door mijn vriend. Sherlock was de eerste serie waar hij me in meenam. Ondertussen hebben we Doctor Who ook al helemaal bekeken.

 13. Lovesick klinkt echt heel erg tof! Leuk concept ook om zo’n serie te maken. 13 Reasons why heb ik half meegekregen, maar ik weet wel dat het boek de winkel uitvliegt! Malou x

 14. Britt

  JAAAA, 13 reasons why, luv. Ik ahd het boek al gelezen en de serie komt nog krachtiger over. Deels ook omdat ik het boek voor het grootste deel al vergeten was.

 15. Do

  Fijne tips! Ik ben onlangs begonnen met Designated Survivor en ik vind het echt een goede serie. Ik ben erg benieuwd naar 13 Reasons Why, aangezien écht iedereen (op social media) erover praat.. Master of None klinkt ook interessant!

 16. Arjanne

  Wat een goede tips! 13 reasons why heeft echt een super aangrijpende trailer zeg, jemig, nu ben ik helemaal benieuwd! Die ga ik waarschijnlijk kijken :)

 17. Mylène

  13 Reasons Why en Designated Survivor heb ik net gezien en vond ik allebei heel goed! Ik ga die laatste twee denk eerst proberen. Ik was eigenlijk meer van de films, maar ik heb de laatste tijd ook wel weer zin in series haha

 18. Karin

  Bedankt voor de tips! Ik ben nu verslaafd aan Project Runway, maar helaas zijn het twee oude seizoenen uit 2008/2009 en dat is af en toe wel te merken.

 19. L

  De Zweedse serie thicker than water is zoooooo mooi, qua verhaal en styling. Ik reageer noet snel maar deze moet je zien

   1. L

    Ja Netflix, waanzinnig goed, fijne acteurs en goed verhaal over een familie. Niet eng ;-)

 20. Britt

  Super fijn om zo’n artikel met tips te lezen! Ik ga ‘m opslaan.

 21. Lola

  Ik heb hier wat tips misschien beetje laat Riverdale, scream, The vampire diaries, The cassie dairies, The 100, nowhere boys en zeker een aanrader : reign❤

 22. Thea

  Reign vond ik ook super! Maar echt helemaal geweldig is Dexter. 8 seizoenen maar van begin tot eind super goed. Verder gaf ik 5 sterren aan:
  Velvet (spaanse romantische serie over een kledingwarenhuis)
  Gran Hotel (ook spaanstalig maar super romantisch en leuk)
  Homeland (spannend)
  The Originals (over vampiers, weerwolven en heksen. Mooie mensen en altijd spannend)
  The Killing

 23. Emily

  Ik was toevallig via je nieuwe post over series bij dit oudere artikel terecht gekomen, van Lovesick en Master of none had ik nog nooit gehoord. Ben naar aanleiding van dit artikel Lovesick gaan kijken, vond het ook superleuk en grappig! Ook per ongeluk veel te snel alles gekeken :-) Nu begonnen met Master of none, idd ook leuk tot zo ver! Bedankt voor de tips dus!
  Verder kan ik Bonusfamiljen aanraden, vond ik een hele leuke serie (Zweeds, nog maar 1 seizoen maar er komt meer), en Narcos, Homeland, Sons of Anarchy en Gilmore Girls zijn verder mijn favorieten ;)

Geef een reactie