Bucketlist zomer 2017

bucketlist

Vorig jaar zomer deelde ik mijn zomer bucketlist met jullie. Een lijstje met 20 dingen die ik die zomer wilde doen. Achteraf loopt alles altijd anders, maar in mijn terugblik bleek dat ik toch heel wat dingen van m’n lijst heb kunnen strepen. Tijd voor een nieuwe bucketlist, en aangezien de zomer al begonnen is gaat ‘ie NU in!

1. heel veel bbq-en en ‘s avonds in het park eten

Ha, deze ligt natuurlijk voor de hand. Nu ik een eigen BBQ heb, ga ik er ook goed gebruik van maken! Sowieso houd ik van gezellig ‘s avonds met vrienden in het park eten, dus ik hoop dat deze zomer heel veel te kunnen doen!

2. de domtoren beklimmen

Yep. Deze zomer woon ik 5 jaar in Utrecht en heb ik NOG STEEDS NIET de domtoren beklommen. Shame on me. Daar moet en zal verandering in komen, deze zomer gaat het gebeuren! Niet op een snikhete dag natuurlijk, maar met een stralende hemel is het uitzicht volgens mij wel het mooist.

3. de lyrics van despacito uit m’n hoofd leren

Zodat ik de hele zomer lang dit lied luidkeels kan meezingen. Gelijk een goede opsteker voor m’n Spaans (ik heb in een grijs verleden eindexamen Spaans gedaan).

4. m’n fotografieskills verbeteren

Deze stond vorig jaar ook al op m’n lijstje, maar het kwam er niet echt van. Inmiddels is m’n collectie servies en andere fotoprops wel verder uitgebreid, dus nu wordt het echt eens tijd! Blogvriendje Desmond (die de prachtige foto’s van Our Hangry Kitchen maakt) geeft 8 juli een foodfotografie en -styling workshop in Utrecht, dus die staat op m’n lijstje!

5. boeken lezen

Als kind was ik dol op lezen, maar naar mate ik steeds meer verplicht leesvoer op school kreeg las ik minder in m’n vrije tijd. Langzaam maar zeker komt die zin (en rust) om te lezen weer terug. Voor de zomer wil ik nog wat interessante non-fictie boeken of spannende fictie boeken lezen. Hebben jullie nog aanraders voor me?

bucketlist

6. mijn surfskills verbeteren

Vorig jaar zomer stond ik voor het eerst op een surfplank. Hoewel dat toen vooral nog bij schuimhappen bleef was dat zo’n toffe ervaring! Deze zomer ga ik opnieuw surfen en hoop ik m’n surfskills een beetje te kunnen verbeteren.

7. sieraden maken

Het gaat nog steeds lekker met m’n goede voornemen om nieuwe dingen te proberen. Zo speel ik nu ukelele, kan ik handletteren en ben ik nog bezig met m’n cursus keramiek. Dat laatste duurt wat langer (omdat het ook zo leuk is!) dan ik dacht, vandaar dat de updates over dit project een beetje uitblijven. Tijd om alvast een nieuwe hobby op te pikken: sieraden maken! Dit heb ik als kind altijd gedaan en met zomers weer krijg ik altijd zin om lekker veel enkelbandjes en kettingen te dragen. Dit wordt m’n nieuwe hobby!

8. België verder verkennen (en m’n vlaams verbeteren)

Door m’n Favoriete Belg heb ik de afgelopen maanden flink wat bezoekjes aan België gebracht. Ik ben stiekem ook een beetje verliefd geworden op Gent, het lijkt me heerlijk om daar deze zomer weer een paar dagen te zijn. Daarnaast heb ik Brussel en Leuven pas een keer bezocht, dus daar wil ik sowieso naar terug! Welke Belgische steden moet ik nog meer bezoeken? Oh en ik ben ook zot op dat Vlaamse taaltje, maar m’n vocabulaire kan nog wel wat worden uitgebreid en op m’n accent moet ik ook nog oefenen ;-).

bucketlist

9. een dag naar een zwembad

Niets is ontspannender dan de op een luchtbedje ronddobberen toch? Sowieso ben ik dol op zwemmen dus ik hoop op een zomer vol mooi weer en veel dagen aan het zwembad!

10. een weekendje kamperen

Dit jaar is het precies 10 jaar geleden dat ik voor het laatst echt ging kamperen. Lijkt me zo leuk om nog eens een weekendje (weet niet of ik het langer volhoud, haha) met een tentje en gasstelletje tussen de bomen te kamperen! Lekker oldskool.

11. een open-lucht bioscoop bezoeken

Dit lijkt me zo tof! Ik weet dat de Cinemec bioscoop in Utrecht in de zomer soms films vertoont op hun dakterras. Maar met je stoeltje in het gras naar een groot scherm in de verte kijken lijkt me ook wel wat. Worden er nog zulke filmvoorstellingen georganiseerd in Nederland?

bucketlist

12. met m’n favoriete belg op vakantie

Ok, stiekem is dit al geboekt maar omdat we ‘m nog niet kunnen afvinken vind ik dat ie op dit lijstje mag. We gaan deze zomer samen naar Portugal, ik heb er zoveel zin in! We verblijven o.a. in Lissabon en Porto maar zoeken nog een tussenstop dus kom maar door met al je Portugal tips!

13. een spelletjesavond organiseren

Ik ben dol op spelletjes doen en mijn spelletjes collectie wordt steeds groter! Lijkt me heerlijk om op zo’n zwoele zomeravond tot laat buiten spelletjes te spelen met vrienden en een goede fles wijn. Wat is jullie favoriete bordspel?

14. m’n laptop opschonen

Ok, saaiste item op m’n bucketlist maar wel hoog nodig: het opschonen en herstructureren van m’n laptop. Ik heb ‘m nu bijna twee jaar en hij begint nogal vol te raken.. tijd voor een grote schoonmaak (en het maken van een back up is ook wel handig..).

15. Interessante docu’s en colleges kijken

Het internet staat vol interessante documentaires en colleges. Denk aan Ted Talks, de filmpjes van de Universiteit van Nederland en programma’s zoals 3doc, Zembla en Tegenlicht. Ik kijk nog amper tv, maar hier zit soms interessante stof tussen waar je echt wat van leert. Zo staat de Netflix docu ‘Abstract’ over designers hoog op mijn ‘te kijken’ lijstje. Hebben jullie nog kijktips?

16. een workshop geven

Gisteren gaf ik sinds lange tijd weer eens een workshop en ik merk dat ik daar zo gelukkig van word! Ik haal er ontzettend veel energie uit en leer er zelf ook heel veel van. Ik neig steeds meer naar de rol van coach of facilitator als functie voor na mijn opleiding. Het zou tof zijn als ik deze zomer nog een workshop kan geven over iets waar ik veel kennis van heb, zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen in deze skill. Workshop anyone? ;-)

17. naar museum voorlinden

Deze staat al op mijn lijstje sinds ie opende: museum Voorlinden. Een kamer gevuld met ballonnen, een zwembad waar je doorheen kan kijken en levensgrote poppen? Alle foto’s die ik voorbij zie komen van museum Voorlinden zien er zo tof uit, hier wil ik naartoe!

bucketlist

18. leren skateboarden

Dat lijkt me nou echt handig voor korte afstanden. Dat je gewoon even op je skateboard naar de supermarkt rolt. Ziet er nog tof uit ook! Als kind durfde ik het nooit maar je bent nooit te laat om te leren toch? Past mooi bij het verbeteren van m’n surfskills, eigenlijk is skateboarden gewoon een soort van surfen op asfalt ;-).

19. oefenen in creatief schrijven

Volgens mij stond ‘ie vorig jaar ook al op m’n lijstje: schrijven! Ik ben dol op schrijven, maar er is een vorm die ik nog vrij lastig vind maar wel graag onder de knie zou willen hebben en dat is het schrijven van columns. Vlotte, leuke korte verhaaltjes of hoe je het ook wil noemen. Deze zomer is een goed moment om hier mee te oefenen!

20. een perfecte planning maken voor het nieuwe schooljaar

Ik heb altijd een beetje moeite met weer aan de slag gaan na zo’n heerlijk lange zomer vol leuke dingen. Dit jaar start ik echter met mijn stage na de zomervakantie. Meteen 40 uur aan de bak! Dat wordt vast wennen, maar een goede planning is al het halve werk. Een mooie nieuwe agenda helpt daar vast bij..

bucketlist

bucketlist zomer 2017

En dat is ‘m, mijn bucketlist voor deze zomer. Ik ben benieuwd wat er van terecht gaat komen, dat zien jullie uiteraard terug op mijn blog aan het einde van de zomer. Voorlopig wil ik daar nog lang niet aan denken, laat de vakantie maar beginnen! Wat staat er op jullie bucketlist? Lijkt ‘ie een beetje op de mijne?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 47 reacties

 1. Shirley

  Mijn bucketlist lijkt een beetje op jouwe, want ik ga ook op roadtrip van Lissabon naar Porto. Met mijn Vlaamse vocabulaire zit het tegenwoordig best goed. Ik ben laatst zelfs betrapt op een Vlaamse zinsconstructie (dat vond ik eigenlijk minder leuk, op mijn blog kun je checken welke zin het was :’)). Volgens mij organiseert molen de Ster (of een andere molen) in Utrecht ook wel eens een openluchtbioscoop. Op mijn bucketlist: Vuurtoreneiland bij Amsterdam. Lijkt me zo leuk, maar het is altijd snel uitverkocht.

  1. Haha, sowieso grappig dat onze levens soms een beetje op elkaar lijken. Kan jij ook echt met Vlaams accent praten? Ik alleen sommige zinnetjes (bijvoorbeeld het heel erg random ‘en da’s nie om te lachen he!’ haha). Vuurtoreneiland lijkt mij inderdaad ook heel gaaf, dat exclusieve maakt het ook zo bijzonder!

   1. Shirley

    Daarom vind ik je artikelen en dagboekjes ook altijd heel leuk om te lezen. Lekker herkenbaar :-) Ik kan niet met een Vlaams accent praten, maar dat wil ik ook eigenlijk echt niet. Bepaalde uitdrukkingen die mijn vriend vaak gebruikt, kan ik wel nadoen van hem, maar dat klinkt echt voor geen meter. Een aantal van zijn uitspraken zijn bijvoorbeeld: ‘ça va nog hè.’ en ‘Ma allez zeg’. Hoe gaat het met jouw Vlaamse accent?

    1. Haha ja, zo grappig. Bij mij klinkt het ook debiel hoor, al kan ik sommige dingen (zelfs echt Gents) best goed nadoen. Maar met een Brabantse vader en Limburgse moeder doe ik eigenlijk altijd al accenten na :p. Ik zou niet per se een Vlaams accent willen hebben, al vind ik het wel een hele mooie en lieve taal. En ik vraag bijvoorbeeld nooit of ik mag pinnen in België want dan voel ik me altijd zo betrapt als OER-Hollander haha. Maar zelf van die typisch Vlaamse uitdrukkingen gebruiken zoals ‘amai’ dat komt er denk ik bij mij ook niet in (alleen om m’n vriend te pesten).

 2. Saskia

  Leuke lijst heb je! Pluk de Nacht is een openlucht filmfestival in Utrecht en Amsterdam. Staat bij mij ook nog steeds op m’n bucketlist om heen te gaan.

   1. Lotte

    Ja, nu weer! Zag op de fb-pagina van SOIA al een evenement voorbij komen (geloof 7 juni).

 3. Danique

  Wat een leuke bucketlist en wat gaaf dat je naar Portugal gaat! Op mijn lijst staat: een week kamperen in Ameland met mijn vriend, veel lezen ook en vooral genieten. Ik denk dat ik dat nog wel het belangrijkste vind.

   1. Lisette

    ‘Naartoe terug’ is zeker ook Vlaams…? :) :)

 4. Roos

  Wat leuk om te lezen! Heel veel mooie plannen heb je :)

 5. Loes

  Wat een fijne bucketlist! Ik krijg er helemaal zin van in de zomer. Wat staat er op mijn bucketlist.. goede vraag.. Ik denk vooral heel veel leuke dingen doen met vrienden en familie, genieten van het weer, terrasjes doen en van mijn mooie stad Maastricht genieten/wat meer verkennen!

 6. Merel

  Voor een leuke stad in België. Brugge is erg leuk vind ik! Lekker biertjes drinken op het terras met je favoriete Belg :). Ik wil zeker ook nog gaan surfen deze zomer, wie weet wel aan de Nederlandse kust. Dat staat in ieder geval hoog op mijn bucketlist voor deze zomer!

 7. Mieke

  Mijn leesinspiratie wordt vooral opgedaan via Goodreads. Wat ik nu echt aan het verslinden ben, is de Q-serie van Jussi Adler-Olsen. Ik ben geen groot thrillerlezer, maar deze schrijver heeft me helemaal in z’n greep, hij zet zieke geesten en daden op papier en je krijgt als lezer zowel informatie over de gebeurtenis/de dader/het slachtoffer als dat je de Afdeling Q (politie) volgt in hun onderzoek. Zo weet je als lezer veel meer dan de personages, maar blijft het tot de laatste pagina spannend. LOVE IT.

 8. Wat een mega leuke bucketlist! Door mijn werk in een boekhandel heb ik nog wel wat boekentip voor je, misschien een ideetje om op mijn blog te zoeken op 7 Reads? Zo leuk dat je naar Portugal gaat, mijn vriend en ik moeten nog plannen maar ik zou wel heel graag naar Lissabon of Porto gaan eigenlijk. En als je een workshop gaat geven kom ik! Malou x

 9. Karin

  Wat een leuk idee, zo’n bucketlist voor de zomer! Ik moet gewoon werken en tussendoor ook nog verhuizen en klussen (had ik nog maar van die lange schoolvakanties, zucht…) dus veel tijd voor leuke dingen zal ik niet echt hebben helaas.

  Ik moet de domtoren ook nog beklimmen… Maar ik woon nog maar 2 jaar in Utrecht, dus dan mag ik nog 3 jaartjes wachten, toch? ;) En voor puntje 3, je kunt Despacito natuurlijk ook gewoon zoals Justin Biebert zingen :p

  De openlucht bioscoop bij Cinemec is erg tof! We hebben daar een keer de film Mars gezien, en toen was het ook volle maan. Erg sfeervol! Hopelijk hebben ze deze zomer weer een programma. Ik geloof dat ze bij SOIA ook af en toe een film draaien.

  1. Haha ja ik ben ook zooo blij met deze lange vakantie! Bijna al mijn vriendinnen werken al full time dus ik ben me er goed bewust van hoe fijn dit is. En haha ja dat filmpje van Justin Bieber heb ik ook gezien, goed alternatief :D

 10. Lenneke

  Leuk zo’n zomerbucketlist!
  Zelf heb ik er geen omdat ik maar een maandje in NL ben vd zomer, daarna naar Porto twee maanden om te werken in een surfhostel. Dus ben ook benieuwd naar de tips die je straks gaat hebben :)

 11. Alex

  Een leuke lijst! Ik heb er ook een paar doelen: weer een keertje naar Parijs, mijn trouwjurk vinden, veel in de zon liggen, meubels voor onze balkon kopen en veel boeken lezen. Misschien dat je op mijn blog een aantal boeken vind, want ik schrijf elke maandag een recensie – tot nu toe alleen in het Duits, maar binnenkort ga ik er ook in het Nederlands mee aan de slag.

 12. Linda

  Leuke bucketlist! Een aanrader voor je boekenlijst: ‘De Meisjes’ van Emma Cline. Een van de mooiste boeken van het afgelopen jaar :)

 13. Rosemarijn

  Wat een leuk artikel!! Punt 1 wil ik ook gaan toepassen, vooral omdat ik op m’n kamer geen balkon ofzo heb. Dan maar naar het park :). En een workshop, ja! Where can I apply? *insert emoji van dat meisje met die hand omhoog hahah* Ik ga op citytrip naar m’n broer (Kopenhagen <3) dus die staat er bij mij op, maar prioriteit nummer 1 is stappen zetten in herstel en daar ga ik voor deze zomer! Veel plezier in Portugal, Lissabon is prachtig! x

  1. Haha, heb je ook nog suggesties voor een workshop? ;-) Oh en Kopenhagen, leuk! Doet me er aan denken dat ik snel m’n Kopenhagen tips online moet zetten. Succes met je herstel!

 14. Lisa

  Ik was twee jaar geleden in Portugal dus even kijken wat ik er nog van weet, haha. We hebben toen rondgereisd door midden-Portugal en zijn nog een weekje naar de Algarve geweest, maar dat is wel héél toeristisch (als in: er is een Nederlandse kroeg en meerdere Nederlandse restaurants). In midden-Portugal vond ik de stadjes Coimbra en Evora erg leuk. Als je nog een last-minute deal kan vinden is het heel erg leuk om in een Pousada te slapen: dat is een historisch gebouw dat is omgebouwd tot best wel luxe hotels. Sommige waren wel een beetje stil, maar er zitten echt hele leuke tussen, vooral die van Evora was fantastisch. Niet helemaal een studentenbudget maar wel een leuke ervaring, ik heb in ziekenhuizen en kloosters en kastelen geslapen.

  Rondom Lissabon was Sintra erg leuk, en we hadden een hotel in Estoril, bij Cascais in de buurt. Cascais is ook erg leuk om naartoe te gaan als je de stad een beetje wil ontsnappen, maar het is daar bij het strand altijd erg druk in de zomer dus je kunt overwegen om meer richting Estoril te gaan, al moet ik zeggen dat ik niet precies weet hoe het daar zat met eb en vloed. Je kunt er in ieder geval heel makkelijk met de trein naartoe. Voor Porto heb ik geen tips maar daar wil ik ook nog wel eens heen! Veel plezier in ieder geval, ook met alle andere plannen!

 15. Fleur

  Leuk zo’n bucketlist! Die ga ik in mijn studeerpauze ook maken, heb ik iets leuk om naar uit te kijken. Ik studeer zelf in België, maar ben uit Nederland en ik maak vaak ook scheve zinsconstructies en hoor van anderen ook dat steeds Vlaamser klink. Wel logisch, na 4 jaar : )

  Oh en een openlucht bioscoop dat lijkt me ook zo leuk! Vroeger ben ik eens naar een autobioscoop geweest, dat was ook zoooooo leuk! Het wordt hoe dan ook een mooie zomer met leuke mensen om je heen!

 16. Lyanne

  De Dom moet je echt deze zomer beklimmen hoor, het is echt een aanrader (zeg ik die na 4 jaar in Utrecht te wonen pas de Dom beklom haha…)!

 17. Lauradenkt

  In Rotterdam heb je pleinbioscoop en roffa mon amour, allebei buiten. Toevallig draaien ze volgende week films op het dak van waar eerst de V&D zat!

 18. Karlijn

  In Utrecht heb je Brommerbios, ook een openluchtbioscoop! Op hun website staan nog niet de nieuwe data voor 2017, maar op Facebook stond dat ze er mee bezig waren :)

 19. Wat een toeval, ik ga in juli ook naar Portugal met mijn lief! :)
  Ik wil je trouwens graag Brugge aanraden in België, ik wil je zelfs gerust rondleiden daar :)

 20. Paulien Wuyts

  Combinatie van nummer 8 en nummer 11: heel augustus zijn er openluchtfilms van de Zomer van Antwerpen! In Antwerpen dus :-) Geweldige aanrader, zowel de stad als de films! Antwerpen ken ik het beste, aangezien ik daar woon, maar ook Hasselt vind ik een erg fijne stad. Mechelen is ook fijn om een keer te doen! Beiden kleiner, wel gezellig.

 21. Toevallig kwam ik deze post tegen, en kon het niet laten even te klikken en te lezen. Ik heb namelijk net zelf een zomer bucketlist gemaakt en dat maakt nieuwsgierig naar hoe iemand anders hem heeft gemaakt. Ik moet bekennen dat ik een aantal keren dacht ” goh, dat had ik ook nog kunnen toevoegen” Leuk om te zien dat je zoveel plannen kunt hebben en dat ze ook niet allemaal even nuttig of super gek hoeven te zijn. Juist die kleine dingen maken je bucketlist compleet. Bedankt voor het delen.

 22. Marissa

  Hoi! Het lijkt me echt super leuk om een workshop van je te krijgen. Ik krijg altijd zoveel inspiratie en energie van je posts. Wat voor workshops heb je al gegeven?

  1. Haha ah, dat is leuk om te horen! Ik heb in het verleden workshops over leuke postbriefjes (dus leuke briefjes die ook echt mooi in elkaar zaten) gegeven, naar aan leiding van een blog die ik 6 jaar geleden had waar ik brieven schreef met mensen over de hele wereld. Verder wel eens geholpen bij fotografie workshop en laatst vanuit mijn opleiding een workshop design thinking/creatief concepten. Ik zou alleen niet weten waar ik nu een workshop over moet geven, haha!

   1. Marissa

    Tof! Lijkt me allemaal heel leuk, haha!

Geef een reactie