Diary week 17: verkoudheid, shopdag & verjaardagsbrunch

Afgelopen week had ik meivakantie en had ik dus lekker een weekje vrij. Ik heb m’n vrije week vooral gebruikt om op te knappen van m’n verkoudheid, m’n Netflix series bij te kijken en gezellig met vriendinnen af te spreken. Eigenlijk precies zoals het hoort in de vakantie!


Ik was gebleven bij de woensdag, omdat mijn dagboekje vorige week wat later online kwam. Woensdag sliep ik lang uit en sprak ik ‘s middags af met Roos in de stad. Omdat ik nog steeds niet helemaal fit was had ik zin in iets gezonds met veeeel vitamientjes, dus spraken we af bij de nieuwe smoothiebar Smood op de Vismarkt. Ik bestelde een smoothiebowl en die was erg lekker! Dit moet ik thuis ook gaan maken.

We liepen ook even door de nieuwe Sissy Boy in Hoog Catherijne, die is mooooi! Ik vind Sissy Boy zo’n leuke winkel geworden. Met name qua interieur en cadeautjes, maar ook qua kleding wordt het steeds leuker.

‘s Avonds haalden we met een ander vriendinnetje eten af (ik ben team pizza, ik houd niet zo van sushi). Als ik zin krijg in vet eten weet ik altijd dat het weer wat beter met me gaat.

Het was koningsnacht, dus we gingen natuurlijk even de stad in. Het was mega druk in Utrecht, we zijn alle verschillende pleinen even afgelopen en hebben overal even gestaan. Uiteindelijk lag ik rond middernacht wel weer in m’n bedje, echt fit was ik nog niet helemaal.

Dat merkte ik de volgende ochtend ook: vol goede moed ging ik naar de supermarkt om oranje soezen te halen, om later door te gaan naar een vriendin. Uiteindelijk ben ik weer m’n bed in gekropen, ik was zoooo moe. Ik heb veel bijgeslapen, de nieuwe afleveringen van Fargo (seizoen 3 staat op Netflix!) gekeken en vooral geluierd. Beetje een saaie Koningsdag zo, maar stiekem vond ik het wel prima.

Maar het werkte: vrijdag voelde ik me eindelijk wat beter. Ik ontbeet met deze kokosyoghurt, die nieuw in het schap was bij mijn Jumbo. I loooove yoghurt, maar ik was eigenlijk op zoek naar een zuivelvrij alternatief. Ik merk dat ik soms wat puistjes kan krijgen van melk. Sojayoghurt vind ik niet lekker, maar dit is op zich wel een goed alternatief! Al zit er wel een hele erge kokos smaak aan (duh). Nou houd ik wel heel erg van kokos, maar hier is ie een beetje overheersend dus ik ben nog niet helemaal overtuigd.

‘s Middags had ik een intake gesprek bij mijn coach van GORT coaching. In het kader van mijn Self love club krijg ik wat coaching bij o.a. mijn studie en andere keuzes in mijn leven. Super interessant! Na de coaching zal ik hier verslag van doen, dan kun je kijken of het misschien ook wat voor jou is.

Na de coachsessie ging ik even de stad in, om te kijken voor nieuwe sandaaltjes. Fred de la Brettoniere werd getipt dus daar ging ik naartoe. Ik zag deze, die vond ik wel erg leuk! Ik miste alleen een bandje om mijn enkel en had liever cognac-kleurige sandaaltjes (yes, ik ben kieskeurig). Mijn zoektocht naar leuke sandaaltjes mét goed voetbed gaat verder..

Ik nam bloemen mee van de bloemenmarkt (Ranonkels, een van mijn favorieten).

Thuis schoot ik foto’s voor mijn blog en heb ik de hele avond zitten editten en schrijven. Lekker vanuit m’n bedje ;-)


Zaterdag kwam mijn moeder gezellig een dagje naar Utrecht, samen gingen we op jacht naar leuke sandaaltjes. M’n moeder slaagde vrijwel direct in de tweede winkel die we binnenliepen. Bij mij duurde het wat langer.. ondertussen scoorde ik wel dit hele toffe spijkerjack van Sissy Boy. Op de rug staat ‘Piece of Art’ geborduurd. Beetje gewaagd, maar dat vind ik juist wel leuk. M’n moeder wist er nog 20% vanaf te pingelen omdat er een stiksel verkeerd zat, maar dat is al gefixt. Toch handig om je moeder bij je te hebben ;-)

Verder dit leuke A-lijn jurkje (waar je wel heel goed m’n foodbaby doorheen ziet haha, oeps). Het spijkerjasje was ook heel leuk, maar omdat ik voor die andere ben gegaan is deze naar m’n moeder gegaan. Stond haar ook heel tof! Oh, en matchende sokken is zoooo 2016.

Deze Reeboks had ik ook nog gepast, maar het was al 17:30, de winkels gingen bijna dicht en onze verkoper had er geen zin meer in.. ik heb ze nog even laten staan, maar heb ze uiteindelijk nog online besteld. Even thuis rustig kijken hoe hij bij de rest van mijn kleding staat. Ik ben wel op zoek naar roze sneakers/gympen en vind deze heel tof! Al zou ik misschien de veters veranderen voor witte.

M’n moeder is ook goed geslaagd, hier is haar ‘shoplog’, haha. Jasje van America Today, jurkje van WE en de sandaaltjes komen van de schoenenwinkel Brossois die op de Lange Elisabethstraat zit. Een winkel waar ik normaal eigenlijk altijd voorbij loop, maar waar we nu – in het kader van onze sandalen-jacht – toch maar naar binnen liepen. Uiteindelijk hadden ze hier de meeste keus aan leuke sandaaltjes en ben ik er ook nog geslaagd voor een paar! Daar ben ik alleen vergeten een foto van te maken, maar je ziet ze vast binnenkort eens voorbij komen ;-). In ieder geval een tip als je net als ik op zoek bent naar mooie écht leren sandaaltjes met lekker voetbed (i.p.v. zo’n platte zool).

We sloten onze shopdag af bij Kimmade, m’n favoriete Vietnamees in Utrecht. Het was echt een super gezellige dag, lang geleden dat ik echt zo’n volle dag ging shoppen. Meestal ga ik gewoon even snel de stad in voor 1 item. Ik was sowieso lang niet gaan shoppen omdat ik de mode van afgelopen winter echt helemaal niks vond, maar nu het weer voorjaar wordt hangen er genoeg leuke dingen in de winkels!

‘s Avonds ging ik nog met een vriend naar de bioscoop, we zagen de Nederlandse romkom ‘Voor elkaar gemaakt’. Hij was echt heel leuk, lekker feelgood. Nederlandse films zijn vaak of heel slecht, of juist wel leuk (zoals bijvoorbeeld Alles is liefde). Deze film valt zeker in de laatste categorie.

Zondag was de verjaardag van vriendinnetje Anja, die haar verjaardag altijd viert met een uitgebreide brunch. Yum!

Na ‘s middags even in het zonnetje te hebben gezeten ging ik door naar Maura, om daar gezellig te eten en bij te kletsen. Oh, en onze belastingaangifte te doen.. feest.

Uiteindelijk kreeg ik gisteren knallende koppijn dus dook ik vroeg m’n bed in. Misschien nog een staartje van m’n verkoudheid? Al voel ik me nu alweer beter, dus hopelijk blijft het daar bij.

Komende week wordt weer een leuke week! Vanavond ga ik een workshop volgen, ook in het kader van mijn Self love club. Daarnaast heb ik een high tea met een vriendinnetje op de planning staan en vertrek ik dit weekend weer naar België. Zin in! Hopelijk hebben jullie ook een hele leuke week.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Karin

  Yes, Fargo! :D Leuk zeg dat je zo samen met je moeder kunt winkelen :) Mijn moeder heeft een hekel aan winkelen en we hebben totaal niet dezelfde maat. Dus erg leuk dat je dat met haar kunt delen :)

  1. Haha ja normaal heb ik eigenlijk een hekel aan winkelen, maar nu hadden we een gezamenlijk doel (nieuwe sandaaltjes!), dat maakte het een stuk makkelijker. Maar inderdaad wel heel fijn, vooral als ze goed kunnen afpingelen en tussendoor op lunch trakteren ;-)

 2. Eline

  De Sissy Boy vind ik nu zo’n toffe winkel, zeker de woonspullen. Oh daar word ik zo hebberig van.

 3. Irene

  Oh die sandaaltjes van Fred vind ik echt super mooi! Ik ga es kijken of ik ze op de site kan vinden :) Ik was laatst bij de Sissy Boy in Gent (voor de allereerste keer) en ik keek er ook echt m’n ogen uit. Zo’n mooie winkel! De sandaaltjes van je moeder zijn trouwens ook heel leuk. Dat heb je nu altijd hé. Dat je winkels gewoon voorbij loopt omdat het niets lijkt, maar als je er dan es binnen gaat is het zowaar een paradijs. Haha :D

 4. Oooh! Ik ben fan van je roze reeboks! :-) Voor sandalen zou je ook altijd eens kunnen kijken bij camper (super orthopedisch verantwoord en hebben ook wel leuke modellen) of Shabbies (zusje van Fred de la Bretonniere).

 5. Leuke week heb je gehad! Vind de roze sneakers echt tof, heb zelf ook een roze paar van Adidas en ben er echt dol op!

 6. Elaintje

  Foodbaby haha, leuk woord! Leuke sandaaltjes heeft je moeder in ieder geval geshopt. En leuke plannen heb je al staan voor de komende week.

 7. Danielle

  Waar is je zwarte tasje van (op de foto met de Ranonkels), super leuk?!
  Leuk weekje! ;)

 8. Danique

  Wat een heerlijke vakantie heb je gehad zo te zien! Wat hebben jij en je moeder leuke dingen gekocht!

Geef een reactie