Diary week 18: Workshop ‘kwaliteiten’, een nieuw gezond dieet & shoppen in Antwerpen

Afgelopen week heb ik zoveel gedaan, dat vorige week maandag als twee weken terug voelt. Ik ging naar een workshop over het ontdekken van je kwaliteiten, had een high tea met een vriendinnetje, deed wat nieuwe aankopen, ging weer naar m’n cursus keramiek, nam een filmpje op en was het weekend in België. Een hele lijst he? Oh en tussendoor probeerde ik m’n eetschema om te gooien.. met succes!

Maandag haalde ik dit (werk)boek op bij m’n coach. In het kader van mijn Self Love Club heb ik wat gesprekken met een coach, om te ontdekken waar ik goed ik ben en wat ik precies wil met mijn leven. Dit boekje zou daar ook bij moeten helpen, ik ben benieuwd!

Ik maakte een gezond maaltje, want ik besloot om m’n eetgewoontes een beetje om te gooien. Het was maandag, het begin van een nieuwe week en ook nog eens een nieuwe maand: dat motiveert mij altijd extra om nieuwe dingen te starten. De afgelopen maanden waren er wat pondjes aangekomen, met het oog op de zomer mogen die er wel af. Omdat ik niet echt overgewicht heb wilde ik de focus vooral leggen op gezond eten.

Deze avond maakte ik noedels met kip, broccoli, wortel en koriander.

Daarna snel door naar Amsterdam, waar ik naartoe ging voor een workshop georganiseerd door hetzelfde bedrijf als waar ik gecoacht word.

De workshop ging over het ontdekken van je kwaliteiten. Elk mens bezit verschillende kwaliteiten. Het is heel interessant (en nuttig) om te ontdekken welke kwaliteiten jij hebt, zodat je ze kan inzetten (of erop kan focussen en ze kan verbeteren). Bij mijn theezakje zat deze quote. Normaal vind ik die thee-quotes heel suf, nu vond ik ‘m wel toepasselijk ;-) Ik zal hier in de Self Love Club-serie nog op terug komen, ik heb een paar super leuke oefeningen en tips mee gekregen die ik graag met jullie deel!

Als ik in Amsterdam ben voel ik me toch echt weer een meisje van de provincie. Zo stapte ik in de verkeerde metro, niet richting Amstel maar richting Centraal. Het duurde dus iets langer voordat ik weer in Utrecht was.. ;-)

Dinsdag ging ik high tea-en met Marieke, die deze high tea voor haar verjaardag als cadeau had gekregen (en ik mocht dus mee, super lief!). De high tea was bij Teds, waar ik twee keer eerder was geweest (toevallig beide keren ook met Marieke). Maar man man man (insert Rob Geus), wat is dit toch een tegenvaller.

Tot nu toe hebben we elke keer mega slechte bediening gehad; het duurt lang voordat je geholpen wordt, vervolgens duurt het een halfuur voordat je eten krijgt. Bij onze high tea duurde het zelfs drie kwartier voordat we iets kregen, kun je nagaan dat we hiervoor gereserveerd waren en ze dus op de hoogte waren van onze komst.

Daarnaast is de bediening vooral heel erg met zichzelf bezig. De kaart is leuk, maar de uitvoering mwoah. Normaal schrijf ik het liefst over aanraders en hotspots op mijn blog, maar na drie mega slechte ervaringen (dit kan geen toeval zijn toch?) toch even deze mini review van Teds in Utrecht. Ben benieuwd of jullie andere ervaringen hebben..

Goed, door naar leukere dingen: ik wilde een nieuwe broek voor de zomer. Eigenlijk het liefst een boyfriend-model, maar in ieder geval een beetje een apart model. Dus ging ik naar m’n favoriete broekenwinkel in Utrecht: de Rode winkel. Daar paste ik dit model van Levi’s. Heel apart maar dat vind ik er juist wel heel tof aan! Ik liet hem nog even hangen (want, twijfel twijfel).


Thuis lagen er nog meer pakketjes op me te wachten: roze schoenen! Ik kon niet kiezen, dus hield ik ze allebei.. :D. Ze zijn wel echt een andere kleur roze, en het tweede paar zijn goedkope schoenen van H&M. Tot zover mijn verdediging ;-). Ik heb de hele winter geen leuke kleuren gezien en vrijwel niks uitgegeven, en nu zie ik zooooveel leuke dingen!

Ter compensatie maakte ik een account aan op United Wardrobe, om wat kleren te verkopen. Yep, ik ben ook gezwicht voor de #UWspon. Maar ik vind het best wel een fijne manier van kleren doorverkopen! Mocht je benieuwd zijn naar wat ik verkoop (de bikini hierboven is helaas al weg), zie hier mijn ‘kledingkast’.

Woensdag had ik maar 1 college, waardoor ik genoeg tijd had om andere dingen te doen. Zoals het oud papier wegbrengen.. inmiddels had zich een lading opgestapeld. Ik moet altijd een stukje lopen, waardoor ik het uitstel.

Mijn lunch: maiswafels met kalkoenfilet en veel groente! Ik kwam eerst amper aan de 200 gram per dag, nu zit ik er dik overheen.

En ik rolde m’n fitness matje weer eens uit. Ik doe nu pilates en bil/been/buik oefeningen via YouTube filmpjes. Vooral Blogilates vind ik erg fijn! Mocht je nog een aanrader hebben (want telkens hetzelfde filmpje wordt ook saai), dan hoor ik het graag!

En m’n avondeten: tortelloni met broccoli, kip en Parmezaanse kaas. Ik probeer m’n eten nu ook af te wegen. Waar ik normaal altijd (onbewust) veel pasta/rijst(/andere koolhydraten) at wanneer ik hongerig was, probeer ik nu extra groentes te pakken. Door alles af te wegen i.p.v. het achteloos uit het pak in de pan te gooien merk ik dat ik er veel bewuster mee bezig ben en dus eerder de juiste keuze maak. Nu nog de vraag hoe lang ik dit volhoud ;-)

Op school heb ik nu het vak ‘Film’, waarvoor ik leer monteren. Wie weet heb ik er nog wat aan voor m’n blog ;-). Deze week moesten we een dialoog filmen ‘from scratch’. Dus zelf script en storyboard maken, film en geluid doen en zelf monteren. Ziet er best professioneel uit toch? ;-)

‘s Avonds maakte ik een van m’n favoriete avondmaaltjes: zoete aardappelfrietjes met broccoli en (vegan) kip. Met appelmoes!

Daarna ging ik door naar de cursus keramiek voor alweer de vierde les. Deze les gingen we glazuren. Super leuk, want als het goed is zijn de potjes de volgende keer afgebakken en echt af! In mijn handen zie je de twee soorten glazuur die ik heb gebruikt (dit zijn dus niet mijn potjes!).

De blauw/groene glazuur zit op het potje dat je daarachter zit. Daar is de glazuur nu nog mintgroen, maar eenmaal afgebakken ziet hij eruit zoals het linkerpotje in m’n hand. Het witte potje achter de mintgroene is geglazuurd zoals het rechter vaasje in m’n hand: een mooie grijs/blauwe matte glazuur. Ik ben heeeel benieuwd hoe het er volgende week uit gaat zien. Ik kan niet wachten, ik vind dit zo leuk!

De volgende dag vertrok ik weer richting België met de trein. Gezellig zo he, met m’n pastel roze schoenen en pastel gele koffer.

Van tevoren sprak ik nog met Roos af bij de Yoghurt Barn. We moesten allebei nog ontbijten en zo konden we tegelijkertijd even bijkletsen.

Ook in de trein heel gezond ;-) Overigens eet ik wel meer dan wortels en tomaten hoor, dit is alleen mijn gezonde vervanging voor chips en snoep.

Bij m’n Favoriete Belg aangekomen pakten we samen de fiets. Het was lekker weer, dus besloten we een stukje langs de Schelde te fietsen. Onderweg spotte ik deze toffe street art. Ik vind street art zo leuk! Ik wil in Utrecht ook meer street art gaan ontdekken, dus als je nog toffe murals of andere vormen van street art in Utrecht weet.. tip ze dan in de comments!

Zaterdag stonden we op tijd op en vertrokken we naar Antwerpen. We begonnen op de Vogeltjesmarkt..

..liepen door de Botanische tuin (waarvan de kas helaas nog niet open was, hij zag er heel mooi uit!)..

..en gingen naar een surfwinkel. Met mijn Favoriete Belg moet ik altijd surfwinkels in ;-) Vind ik helemaal niet erg hoor, het zijn vaak erg mooi ingerichte winkels met toffe spullen!
We brunchten bij een schattig cafeetje en liepen wat door de stad. We zaten ook een tijdje op het terras, want wat was het lekker weer! Ik zal binnenkort nog eens een blogje schrijven met tips voor een dagje Antwerpen, want er is zoveel leuks te zien!

En om de shoplog compleet te maken nog deze bril van Komono. Ik had ‘m al in Gent en in Utrecht gepast en toen ik in Antwerpen ‘m uiteindelijk besloot te kopen bleek net het meisje voor mij het laatste exemplaar te hebben gekocht. Bummer. Gelukkig kun je tegenwoordig alles online bestellen en heb ik ‘m hopelijk komende week alsnog in huis.


We sloten onze avond af bij Bavet, een soort chic spaghetti ‘fast food’ restaurant. Hier kun je terecht voor een lekker bordje spaghetti (bolognaise, vier kazen, pesto en meer). Toevallig appte ik m’n Favoriete Belg vorige week nog dat ik zin had om samen een bordje spaghetti mét gehaktballetjes te eten, dus dat is precies wat we deden. Eten bij Bavet is heel voordelig en daardoor perfect als afsluiter na een lange dag shoppen of als een snel diner voordat je naar de film gaat. Voor ons was het gratis, want ik was er op uitnodiging ;-) Maar het smaakte goed, dus ik ga zeker de vestigingen in Gent checken!

Gisteren was een relaxte dag: we sliepen uit, ontbeten met verse jus en eitjes van kipjes uit de tuin. Daarna vierden we al een beetje de verjaardag van m’n Favoriete Belg, die komende dinsdag jarig is. Ik ontmoette onder andere z’n oma’s voor het eerst en wat een leuke lieve mensen zijn dat! En natuurlijk aten we Brusselse wafels, yum!

Deze week blijf ik nog even in België, om de verjaardag van mijn vriend te vieren. Maar dan wel in Gent! Ik ben dol op die stad, dus ik heb er veel zin in. Volgend weekend ben ik lekker thuisthuis, om moederdag te vieren. Ik hoop dat ik tussendoor nog wat tijd heb om te bloggen, want dat schoot er nu door de drukte wat bij in.. Sorry!

PS. Bedankt voor al jullie leuke en lieve reacties op het artikel over mijn 25 levenslessen. Ik vond het een beetje spannend om zo’n lang artikel met veel tekst en weinig plaatjes online te gooien, maar stiekem vind ik zulke teksten schrijven heel erg leuk. Dus wie weet volgt er meer.. ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Shirley

  Goed bezig met gezond eten! Ik heb laatst voor mijn werk een artikel geschreven over calorieën tellen. Ik ben de snoepkont op de redactie en daarnaast mocht onze ‘fitgirl’ haar calorieën tellen. Dat was wel even confronterend. Ik eet met gemak 3000 calorieën (ahum). En waar ik inschatte dat ik 20 gram kaas op mijn ovenschotel gooide, bleek dat eerder 40 te zijn. Mijn collega bleek trouwens niet veel minder calorieën te eten, maar zij nam in ieder geval wel een stuk gezondere voeding ;-) Zulke inzichten zijn best wel leerzaam. Gefeliciteerd met je favoriete Belg!

  1. Ja, ik noemde het niet in m’n dagboekje maar ik heb afgelopen week ook m’n calorie-inname bijgehouden. Vooral om inzicht te krijgen hoeveel ik naar binnenstop (en hoeveel ik er ook weer af beweeg!). Het helpt wel hoor, ik ga nu veel bewuster met mijn eten om. Net als jij bijvoorbeeld met kaas: i.p.v. een heel zakje er overheen te kieperen weeg ik het nu af en dan nog valt het me eigenlijk mee dan bv 20 gram ook wel genoeg is? Ben wel heel benieuwd naar jouw artikel, heb je er een (Blendle)linkje naar?

   1. Shirley

    Het heeft mij ook inzicht gegeven. En 20 gram kaas is ook nog net oké, haha! Het artikel staat helaas niet op Blendle, maar als je me mailt maar het e-mailadres dat ik bij deze reactie gebruikt, zal ik het je sturen :-)

 2. Mieke

  Teds vind ik ook elke keer een beetje moeilijk. Ik vind het eten heel erg chill (je kunt me wakker maken voor hun Triple Omega of hun french toast – wel optimale teleurstelling dat de grapefruit juice nooit te bestellen was en nu ook van de kaart is), maar ik word doodmoe van die types in de bediening. Ze zijn zó verhipt wannabe-Amsterdams. Verhuis alsjeblieft naar dat omhooggevallen Amsterdam als je zo nodig die air wil tentoonspreiden, maar doe dat niet in de Utrechtse horeca. Zo. Veel. Gedoe.

 3. Daphne

  Die Bavet is dus récht tegenover mijn kamer geopend in Antwerpen. En nu ik dit zie, is het een grote schande dat ik er nog niet ben geweest haha!

 4. Anna Maria

  Oh die schoenen, ik vind ze te leuk!!! Poef krijg wel weer honger van je blogje hoor.

 5. Goed bezig met gezond eten! Ik ben ook begonnen haha, inderdaad een maandag en een nieuwe maand, motiveert extra! Ik ben erg benieuwd naar je cursus en het werkboek, ik hoop er snel meer over te lezen!

 6. Roos

  Wauw wat ziet Bavet er ontzettend goed uit! Die ga ik zéker weten onthouden, ik wil namelijk echt nog een keer naar Gent. Jammer dat je ervaring bij Teds niet zo goed was, Jessy is er laatst ook geweest en zij was vooral over het eten wel te spreken maar over de bediening ook wat minder.

 7. Hedwig

  Wat een fijne week heb je achter de rug! Tof dat je een cursus keramiek volgt, weer eens een heel andere hobby, haha. Ah en dat boekje van je coach is geschreven door mijn vorige baas zie ik, zo grappig!

  1. Ja, nog steeds in het kader van mijn goede voornemen om dit jaar veel nieuwe hobby’s uit te proberen ;-) En grappig, ik ben er nog niet aan begonnen dus ben benieuwd of het wat is.

 8. Ik denk dat ik je echt net gemist heb die vrijdag in de barn… Jammer! Ik moest toen ‘s middags werken namelijk :) Die keramiek cursus lijkt me stiekem ook echt fantastisch! Ik ga het denk ik overwegen haha

 9. Danique

  Wat een heerlijke week! Jammer dat Ted zo tegenviel, ik werk zelf ook in de bediening en ik zou het vreselijk vinden als gasten zo slecht werden behandeld. Die jeans is echt tof!

 10. Marjoleine

  Die roze schoenen van Reebok <3 Heb je een linkje? Vind ze echt heel leuk! :-)

 11. Cathy

  Hey tof! Die muur waarvoor je staat, dat zijn illustraties van Brecht Evens. Zijn boeken zijn echt goud!

 12. A

  Hee! Ik heb je blog ontdekt en wat schrijf je fijn en chill. Vooral fan van je diary’s, zo leuk! Mocht je ooit in Amsterdam een high tea overwegen; De Drie Graefjes is een aanrader. Heb zo’n vermoeden dat de taartjes bij je in de smaak zouden vallen (en levert goede plaatjes op ha!).

  1. Ha wat leuk om te horen! Goeie binnenkomer ook met zo’n tip ;-) Ik heb de naam vaag ergens eerder gehoord, maar ga het nu even in m’n telefoon zetten zodat ik het kan onthouden voor de volgende keer!

Geef een reactie