Diary week 19: Een jarige Belg, heel veel lekker eten & Moederdag

Afgelopen week zat ik in België, m’n Favoriete Belg verjaarde op dinsdag. Daardoor voelde het een beetje als vakantie, want ik had alleen op donderdag nog college. Ik liet alle belangrijke wedstrijden deze week aan me voorbij gaan maar deed wel een heleboel andere leuke dingen. Zo waren m’n eerste keramiek baby’s klaar en genoot ik van het lekkere weer in het park. Het leek afgelopen week zowaar even lente..

Maandag vertrokken we al vroeg naar Gent en lunchten we bij Vos. Dit is een van onze favoriete plekken in Gent.

Terwijl we door de stad liepen viel m’n oog op een paar sandaaltjes. Wat bleek nou: ook deze waren van hetzelfde Spaanse merk waar ik mijn sandaaltjes van heb gekocht. Ik postte het al op Instagram, maar als je nog op zoek bent naar leuke sandaaltjes mét goed voetbed moet je even het merk Yokono opzoeken. Ik kende het nog niet, maar  ze hebben hele leuke (en ook hele gekke hoor haha) sandaaltjes!

De jongens zijn de binnentuin van het kot (= Vlaams voor studentenhuis) aan het opleuken. Er werd een grasmatje gelegd, plantjes gehaald en lampionnetjes opgehangen.

M’n vriend ging aan de slag met masking tape en maakte dit figuur op de muur. Tof he? Ziet er erg gaaf uit vind ik. Inmiddels kan ie niet meer stoppen met plakken en heeft ie de lijnen helemaal doorgetrokken en ook op z’n eigen kamer een figuur op de muur geplakt :’). Houdt ‘m van de straat he.

‘s Avonds maakte ik Thaise curry dat er altijd heel vies uit ziet maar wel echt heel erg lekker is! We keken m’n favoriete Vlaamse tv programma: Komen eten.

Dinsdag was het lekker zonnig en dat kwam goed uit: het was de verjaardag van m’n Favoriete Belg. Waar mijn verjaardag heilig is en ik op z’n minst taart wil eten maar vooral heel uitgebreid m’n verjaardag wil vieren, hoefde dat voor hem niet zo. We gingen samen naar de kapper (moest toch gebeuren) en hebben vooral lekker geluierd samen.


‘s Avonds gingen we een hapje eten bij het restaurant Mosquito Coast, wat volledig in het teken van reizen staat. Zo tof! Verwacht geen culinaire hoogstandjes hier, maar wel een bord vol lekker eten (en veel vegetarische opties!) voor kleine prijsjes. Sowieso heb je in België veel goedkopere restaurants in Nederland vind ik. Waar je in Utrecht misschien 1 gerecht voor €16 op de kaart hebt staan (en dan is het kipsaté of een burger) waren hier de meeste gerechten rond die prijs.

Het restaurant is heel groot, met allerlei leuke hoekjes en een groot dakterras waar ik op een zonnige dag zeker nog eens voor terug kom!

Woensdag weet ik niet meer zo goed wat we hebben gedaan. Even de stad in omdat het nog lekker weer was en thuis uitgebreid geluncht met deze omelet. Ook deze week probeerde ik op m’n voeding te letten. Ik merk echt al dat ik veel sneller vol zit en niet meer zo de neiging heb om te snacken. Gaat de goede kant op!

Goed, onderweg naar Utrecht at ik wel nog een frietje, maar ik kreeg serieus maar de helft van dit bakje op.

Donderdag zat ik van ‘s ochtends vroeg tot een uur of 2 op school. Het was heerlijk weer, dus zo snel als ik kon ging ik naar huis.

Daar lag m’n nieuwe zonnebril op me te wachten, deze van Komono. Hij heeft getinte glazen waardoor alles een mooi zonnig filtertje krijgt, alsof het altijd mooi weer is!

Ik kleedde me ook snel om naar dit jurkje wat ik laatst had gekocht, en besloot om naar het park te gaan. Voor mij was dit eigenlijk ‘rokjesdag’, ik was nog niet eerder met blote benen de deur uit gegaan. En dat terwijl we al halverwege mei zitten!

Oh en dit zijn trouwens mijn sandaaltjes! Ik vind ze heel leuk omdat ze een beetje apart zijn. Bovendien zitten ze super lekker!

Joe, even quality time hoor! Ik had aardbeitjes en worteltjes en een mini stokbroodje met kruidenroomkaas meegenomen naar het park. Ondanks dat het zonnetje achter de wolken verscheen was het nog steeds heerlijk weer en heb ik een uurtje even in m’n boek kunnen lezen.

Daarna ging ik door naar Maura om samen te eten en naar de keramiek cursus te gaan. Eigenlijk uit luiheid trok ik zo m’n broek bij m’n jurkje aan, maar ik vond deze combi eigenlijk ook wel leuk! Het stofje is zo dun dat je niet eens ziet dat hij in m’n broek zit gepropt.

Bij Maura maakten we spring rolls, yum!

Die we lekker op het balkon opaten, heerlijk!


Daarna gingen we door naar onze cursus keramiek, en kijk! M’n eerste potjes waren helemaal af, geglazuurd en wel. De bovenste heeft een matte glazuur en vind ik zo mooi! Ik gebruik ‘m als pennenbakje voor mijn kalligrafiepennen. De onderste is in het echt heel mooi groen/blauw en daar zit inmiddels al een plantje in. Ik vind het keramieken nog steeds zo leuk om te doen!

Vrijdag was een luie dag. Ik had er een paar lange dagen opzitten, dus besloot ik op m’n vrije dag eens goed uit te slapen. Waardoor ik uiteindelijk niet meer uit bed kwam, oeps. Ik schreef wel wat artikelen en verstuurde wat facturen, maar bah wat was dit een luie dag. Daar houd ik eigenlijk helemaal niet van!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/Marlousvdh006/C8F2070E-9A2F-49FC-91C6-7917D8D9B948_zps6yooteal.jpg

‘s Avonds at ik weer bij Maura. Die had van Deliveroo bestel tegoed gekregen, dus bestelden we bij een onbekend Ethiopisch restaurantje. Het eten was me alleen iets te pittig haha, maar het staat wel heel leuk op de foto he?  ;-)

Als toetje aten we het nieuwste ijsje van Nice: in de smaak appel citroen. Deze waren die middag per koerier bij me bezorgd, jaja. Klinkt heel glamorous dat bloggerleven, ware het niet dat ik met badjas en handdoek op m’n hoofd de deur open deed (omdat ik dus de hele dag in bed had gelegen en pas eind van de middag onder de douche was gesprongen). Hehe.

De ijsjes zijn super lekker, echt een van mijn favoriete waterijsjes. Ze worden gemaakt van puur fruit, waardoor ze heel vol van smaak zijn. Het enige nadeel vind ik dat je hiervan niet gewoon een doos bij de supermarkt kan kopen. Zover ik weet zijn ze alleen op bepaalde plekken per stuk te koop. En ijsjes eet je natuurlijk niet per stuk maar per doos.

Zaterdag was luie dag deel 2: hoewel ik m’n to do lijstje afwerkte (pakketje terugbrengen, boodschappen doen, stofzuigen etc) was ik ZO moe. Geen idee wat dat is. Volgens mij wil ik de laatste tijd weer te veel, en stiekem is dat heen en weer gereis naar België ook best wel vermoeiend. Dus besloot ik om voor 22:00 al m’n bed in te duiken, met een boek. Voelde eigenlijk wel heel erg relaxed!

Gisteren was het moederdag, dus ging ik naar Nijmegen, naar mijn moeder. Ik maakte een spiegelselfie in de lift van m’n moeder. Hoi! Hier zie je trouwens dat m’n haar weer wat korter is, ik heb er dinsdag denk ik 2-3 cm af laten knippen.


M’n broers waren er ook en samen gingen we gezellig uiteten! Ik vind het altijd fijn om zo als gezinnetje bij elkaar te zijn. Door onze drukke levens zie ik mijn broers niet heel vaak, maar het is wel altijd gezellig!

Daarna stapte ik weer in de trein naar Utrecht, om daar m’n koffer in te pakken. Komende week doe ik namelijk mee aan de Media Future Week, een vierdaags seminar voor media en entertainment studenten. Vier dagen lang ga ik in een team in co-creatie aan de slag voor een opdrachtgever. Ondertussen worden er allemaal lezingen en workshops gegeven, heel gaaf! Het is een intensief programma van 9 tot 21, ik slaap zelfs in een hotel! Ik heb er mega veel zin in, maar vind het ook een beetje spannend.

De komende dagen kun je me volgen via het instagram-account van de Media Future Week: @mediafutureweek, waar ik verslag zal doen van het event. Ik zou het heel leuk vinden als jullie daar af en toe een kijkje nemen en een reactie achterlaten want het onderhouden van dit account is onderdeel van mijn honoursprogramma!

Zo, tot zover mijn week! Komende week ben ik dus erg druk, het kan zijn dat de artikelen deze week aan het einde van de week pas online komen. Dat ligt er een beetje aan hoeveel tijd en energie ik nog overhoud ;-). Alvast bedankt voor jullie begrip en tot volgende week!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Shirley

  Dat project van deze week klinkt leuk. In een hotel slapen zelfs, serious business. Veel succes en plezier! Je keramiekpotjes zijn heel goed gelukt trouwens. Geslaagde hobby lijkt het :-)

 2. Anna Maria

  Wat een weekje! Ow en die tape is inderdaad wel heel stoer. Opeens vind ik het wel jammer dat zo iets hier niet in huis zal staan.

 3. Jessie

  Ziet er uit als een heerlijk weekje!

 4. Rianne

  Gefeliciteerd nog met je favoriete belg! :-) Wat een heerlijke diary! Krijg er een heel zomers gevoel van. En inderdaad hele leuke sandaaltjes!!

 5. Charlotte

  Ben je ‘s avonds al eens gaan eten in Vos? Misschien niet voor een studentenbudget (of er moet iets speciaals te vieren zijn), maar su-per-lek-ker! Echt waar. En heel leuk, dat sharing-principe! :)

 6. Irene

  Haha geweldig! op mijn vriend z’n verjaardag gingen we ook naar de kapper. En hij zei nog half lachend: “Wie gaat er nu op z’n verjaardag naar de kapper?!”.

 7. Lotte

  Hoi,
  Ik ben op zoek naar een nieuwe, creatieve hobby en word enthousiast van je keramiek-foto’s. Waar doe jij deze cursus? Moet me maar eens gaan oriënteren :)

 8. Natascha

  Ooh die tape is heel leuk! :-) Je diary doet mij zin krijgen in de zomer (en in sandalenweer in het algemeen)

Geef een reactie