Diary week 20: Media Future Week

Afgelopen week deed ik mee aan de Media Future Week, een vierdaags evenement voor media en entertainment studenten. Ik maakte lange dagen van 9 tot 21 en sliep in een hotel, mijn diary staat deze week dus grotendeels in het teken van deze MFW. Ik vertel je er graag over, want het was zo gaaf! Een van de meest inspirerende dingen die ik ooit heb gedaan en denk ik ook interessant om met jullie te delen.

Maandag ging de wekker vroeg, we werden om 9:00 op het Mediapark in Hilversum verwacht. Gelukkig is dat vanuit Utrecht maar een kort treinritje. Er kwamen studenten vanuit het hele land; van Leeuwarden tot Maastricht!

We kregen een keycoard met onze naam het programma van de komende dagen. Voelde gelijk heel officieel ;-)

Er werden teams gevormd van 8-10 studenten, elk team kreeg een case toegeworpen. Wij moesten in opdracht van VPRO een nieuw concept voor hun website bedenken. Een toffe opdracht, want ik kijk graag naar programma’s van de VPRO (o.a. Tegenlicht en ZML). We gingen meteen aan de slag met mindmappen, verbanden leggen en taken verdelen.

Zie hier mijn team, inclusief coach. Tussen het harde werken en brainstormen door was er ook genoeg tijd voor leuke dingen. Zo was er een ballenbak, een VR-room, een ruimte waar je in sumoworstel-pakken kon sumoworstelen, een mini golfbaan, er waren hangmatten waar je kon chillen en onbeperkt snacks (heeel belangrijk!!).

Met de lange dagen die we maakten was die ontspanning af en toe ook wel nodig, dat zorgde juist weer voor extra creativiteit en inspiratie. Na een lange dag vol concepting, interessante lezingen en workshops gingen we rond 22:00 richting ons hotel.

Vanwege ons intensieve programma sliepen we allemaal in een hotel. Best wel bijzonder!

Dat betekende dus ook elke ochtend een hotelontbijtje! De wekker ging vroeg, elke dag zaten we rond 7:15 aan het ontbijt. Maar er was keuze uit yoghurt, fruit, eitjes, pannenkoeken, donuts.. Lekker!

De dag begon meestal met een lezing. De Media Future Week staat natuurlijk in het teken van de media in de toekomst, maar het specifieke thema van deze week was ‘Design for storytelling in a post-truth media world’. Fake news en ‘alternative facts’ zijn op dit moment ‘hot items’ in de media wereld, het was super interessant om hier meer over te horen van experts.

En zo ging het er in onze teamkamer aan toe. Alle aantekeningen, doodles en krabbels werden aan de muur gehangen. Er was genoeg speelgoed om lekker mee te friemelen. Grappig genoeg werkt dat heel erg stimulerend bij het brainstormen, zie het als een soort bezigheidstherapie ;-) We herontdekten allemaal de klei (wat een geweldig spul is dat haha, een soort stressbal maar dan flexibeler!) waardoor onze teamnaam was geboren: Team PlayDoh.

Het is heel bijzonder om te merken hoe hecht je wordt als je met z’n allen de hele dag bij elkaar zit. De sfeer in ons team was super goed, wat er voor zorgde dat het samenwerken nog beter af ging.

En dat kwam goed uit, want op dag 2 moesten we de eerste versie van ons concept al pitchen. Samen met iemand uit m’n team moesten we in 3 minuten in het Engels voor 3 juryleden ons idee pitchen, waarop de juryleden zouden reageren met een duim omhoog, een duim zijwaarts of een duim omlaag.

Wij kregen ze alledrie, wat betekende dat er sowieso potentie in ons concept zat, maar er waren ook nog wat verbeterpunten.

Het was inmiddels super lekker weer, buiten stond de bbq aan en konden we heerlijk buiten eten. Ik deed even voor hoe een echte blogger d’r avondmaal fotografeert: natuurlijk staand op haar stoel!

Werkelijk alles gefaciliteerd; ontbijt lunch en avondeten, maar ook snacks tussendoor. Er was echt eten in overvloed! Dat kwam goed uit bij al dat harde werken ;-)


Woensdag begon met een Keynote van Amber Case, een onderzoeker bij o.a. Harvard en MIT. Ze gaf een super inspirerende en interessante lezing over ‘calm technology’, waarbij technologie vooral voor jou moet werken i.p.v. andersom (wat nu vaak het geval is). Hij is gefilmd, je kunt ‘m hier terug kijken.

Kijk hoe gezellig! Ondertussen werd het warrrrm, maar omdat de airco in het gebouw goed was en onze opdracht zo leuk was had ik voor het eerst niet een FOMO gevoel bij het lekkere weer.

Sowieso is werken vanuit de ballenbak het beste ever. Ik wil later ook een ballenbak in m’n huis!

We deden ook nuttige dingen hoor! Woensdagmiddag volgde ik een workshop ‘value proposition’ waarna we dit schema over ons concept invulde. Super interessant en nuttig, zoiets had ik op school nog niet geleerd terwijl dit heel goed toepasbaar is op projecten die ik op dit moment op school doe.

Nog zo’n leuke bezigheidstherapie: magnetische balletjes. Je kunt er niet heel veel mee, behalve figuurtjes maken of er een beetje mee friemelen haha. Maar het is zo fijn om met deze balletjes te spelen terwijl je bezig bent met creatieve ideetjes uit te wisselen.

‘s Avonds aten we Indonesisch: lekkerrrrr! Het eten was allemaal super goed geregeld, werd er elke dag maar zo lekker voor me gekookt :D

Donderdag begon met een lezing van Jochem van den Berg, oprichter van De Speld.

Daarna werden de laatste puntjes op de i gezet van ons concept en de eindpresentatie voorbereid. Zoals je ziet hingen de muren van ons kamertje inmiddels helemaal vol!

Tijdens de eindpresentaties presenteerde elk team z’n concept. Heel tof om te zien wat iedereen in slechts 4 dagen had voorbereid. Sommige teams werden zelfs uitgenodigd door de opdrachtgever om verder te praten over de ontwikkeling van hun concept, heel tof! We sloten af met champagne en kregen van onze coach allemaal een potje PlayDoh mee naar huis :D

Het was echt een geweldige week waarin ik ontzettend veel geleerd heb, maar vooral ben gestimuleerd en geïnspireerd om hier mee verder te gaan binnen mijn opleiding. Mocht je zelf media en enterainment student zijn, geef je dan zeker op voor de Media Future Week van volgend jaar!

Ik hield samen met een schoolgenootje het Instagram-account bij van de Media Future Week. Voor meer foto’s en filmpjes met korte dagverslagen moet je daar even kijken: @mediafutureweek.

Inmiddels was ik helemaal dood, die vier intensieve dagen geven je heel veel energie maar maken je tegelijkertijd ook moe. Toch ging ik nog door naar m’n keramiekcursus, ik was daar namelijk ook met een leuk projectje bezig..

Deze schattige plantenpotjes! Lief he?? Ik kan niet wachten tot het eindresultaat! Ze moeten eerst nog afgebakken en geglazuurd worden, maar ik vind ze nu al leuk.

Vrijdag werd ik vroeg wakker vol energie, ik was inmiddels helemaal gewend aan het ritme van afgelopen week. Ik had zelfs een beetje te veel energie haha, nu ik opeens weer alleen thuis zat was het eigenlijk vrij saai. Om nog even in de Media Future Week sferen te blijven zette ik onze teamsong op.

‘s Ochtends had ik een afspraak met m’n coach, waar ik gelukkig al m’n energie en enthousiasme kwijt kon. Afgelopen week heeft me ook echt nieuwe inzichten gegeven voor mijn eigen toekomst, heel fijn!

Onderweg liep ik even langs de Action en kijk wat voor toffe PlayDoh dingen ze daar hadden! Ik ben helemaal fan :D

Daarna pakte ik de trein naar m’n Favoriete Belg. Ik las verder in The Circle, nog steeds een heel tof en interessant boek!

We waren in de Delhaize, een supermarkt en ik moest hier zo om lachen. ‘NIETS OPKLEVEN AUB!!!’ en dan dat hele ding onder de stickers.. haha

M’n vriend was hard aan het blokken voor z’n aankomende examens en zelf had ik ook nog vier dagen school in te halen. Gelukkig had ik nog wat snacks over van de MFW haha!

Het werd stiekem nog heel erg lekker weer zaterdag!

Dus tijd om te barbecuen! Voor mij de eerste bbq van het jaar pas, maar hopelijk volgen er nog meer.

Ik ging voor de grap live via Instagram en verbaasde me over het aantal kijkers! Super grappig dat er gelijk zoveel mensen mee kunnen kijken.


De ouders van mijn Favoriete Belg kunnen allebei heel lekker koken, ik eet daar altijd zo lekker!

Gisteren was eigenlijk een luie dag. Ik las m’n boek uit (en reserveerde gelijk een plekje in de bios voor de verfilming van het boek). Ik deed ook een oproepje op twitter voor het boek ‘Je hebt wel iets te verbergen’, leek me een mooie aanvulling op De Cirkel.

Na het eten pakte ik de trein naar huis waar ik doorwerkte aan school.

Toen ik ‘s avonds thuis kwam lag dit in m’n brievenbus: het boek! @miekpiek had mijn oproepje gezien en had het boek nog liggen. Ze woonde ook toevallig genoeg nog eens bij mij om de hoek. Ik ben er gelijk in begonnen en het is zo’n interessant boek.

Vond dit zo’n tof idee dat ik gelijk de hashtag #twitterboekenclub nieuw leven in blies. Ik heb nu het boek The Circle in de aanbieding, dus mocht je in de buurt wonen en het boek graag willen lezen.. reageer dan even op Twitter! Of deel je eigen oproepje met #twitterboekenkclub!

Dit was ‘m weer, de komende week moet ik hard aan de slag voor school (ik schreef niet voor niets het ‘getting shit done‘ artikel afgelopen week) maar hoop ook nog goed van het heerlijke weer te genieten! Fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Shirley

  Wat leuk die week. Klinkt heel interessant. Ik weet hoe intensief de dagen van zoiets kunnen zijn, ja! Je keramiekbakjes zien er zo schattig uit. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 2. Loes

  Wat een inspirerende week! Lijkt me heel leerzaam en interessant. Werken in een ballenbak lijkt mij ook wel wat!

 3. Karin

  Wat tof zo’n week! Jammer dat we dat tijdens mijn studie niet hadden… Ik kan me voorstellen dat je na zo’n week het fijn vindt om met je handen te werken bij het pottenbakken.

  Ik lach me ook altijd rot om die Belgische uitdrukkingen/termen, maar als je er over nadenkt dan zijn ze best logisch eigenlijk!

 4. Mieke

  Wel vakkúndig je naam van een ‘e’ ipv een ‘u’ voorzien zie ik nu… note to self: volgende keer niet anderhalve seconde voor vertrek nog even een kaartje uit het Flow Paperloversboek grissen en volkrabbelen. Dat moet dus zeker vijf seconden voor vertrek. Veel leerplezier, ik hoor graag wat je ervan vindt!

  En OMG die ballenbak. #lifegoals

Geef een reactie