Diary week 21: Zomer! BBQ-en, verjaardagscadeautjes uitzoeken en luieren!

Oh jongens, het is ZOMER!! Wat kan ik gelukkig worden van dit weertje, al is het killing voor mijn productiviteit. Gelukkig had ik maar een korte schoolweek waardoor ik maximaal kon relaxen voordat straks de tentamenweek weer aanbreekt. Dat resulteerde in een wat stilte hier op de blog, maar ook in een lekker vol dagboekje!

Maandagochtend had ik weer college, en dat viel best wel een beetje tegen na de leuke Media Future Week. Gelukkig kreeg ik mijn groepsgenootjes wel zo ver om ook met magneetballetjes en klei aan de slag te gaan, ha! ;-)

Onderweg naar huis scoorde ik dit ijsje, had ik de heeeele dag al zin in. Deze zijn zo lekker taai haha.

‘s Middags schreef ik een artikel af voor werk en chillde ik daarna bij Roos op haar dakterras. Zo fijn!

Met dit mooie weer sta ik altijd het liefst zo min mogelijk in de keuken, dus een makkelijke salade (helemaal eentje die je kant en klaar koopt ;p) is dan ideaal.

Daarna ging ik naar de bioscoop en zag ik The Circle. Ik had net de dag ervoor het boek uitgelezen, waardoor ik de film natuurlijk goed kon vergelijken. Ik vond ‘m niet zo. De film week best wel af van het boek en ik vond Emma maar slecht acteren. Meh. Er was wel een hele mooie zonsondergang!

Dinsdag had ik een lange collegedag en had ik daarna zoveel zin om lekker in het park te zitten. Helaas had iedereen al andere plannen, dus ging ik lekker in m’n uppie (wel met pizza!) naar het park. Eigenlijk ook wel relaxed!

Woensdagochtend stond ik in de green screen ruimte van school. Voor het vak ‘Film’ moet ik een korte film opnemen met ook wat scenes voor de green screen. Super grappig om eens te doen!

Thuis wachtte dit leuke koffertje vol Coca Cola op me. Zo leuk! Hoewel ik zo min mogelijk frisdrank probeer te drinken vind ik met dit hete weer ijskoude cola met ijsklontjes wel echt heeeel erg lekker.

Daarna ging ik samen met Roos de stad in, en scoorde ik deze BBQ voor nog geen tientje bij de Action. Lekker barbecuen deze zomer!

Het was even pittig om ‘m aan te steken doordat het opeens ging waaien..

..maar hij deed het! Zo gezellig, ik hou van dit soort zomeravonden waarop je lekker kunt buiten eten.

Misschien wel het leukste van BBQ-en: eindigen met marshmallows!

We sloten de avond natuurlijk af met #ajamun, voelde bijjjjna een beetje zoals het EK of WK. Bijna.

Donderdag was het Hemelvaart, dus was ik vrij en dat kwam goed uit want het was heeeerlijk weer! Ik vind de winter altijd een stom seizoen qua mode. Dan heb ik het gewoon koud en wil ik een dikke trui aan. Met mooier weer kun je tenminste weer wat leuks aan!

Samen met vriendinnetje Marieke ging ik naar de Maarsseveense plassen. Hoewel het water nog wat koud was om echt te zwemmen, was het er heerlijk!

‘s Avonds zaten we in het park, met mijn nieuwe BBQ! Zo gezellig haha. We grilden kipsateetjes, hamburgertjes en aubergine. Het hele park zat vol gezellige mensen die aan het BBQ-en waren of spelletjes deden, zo leuk!

We eindigden de avond bij DB’s, een bar en concertzaaltje in Zuilen, voor een 3voor12 bandjesavond. Deze avonden worden vaker georganiseerd en zijn gewoon gratis, ik vond het super leuk!

Vrijdagochtend ging ik even de stad in, om te kijken voor verjaardagscadeautjes.

Aanstaande zaterdag word ik 25 en omdat dat toch een bijzondere leeftijd is, wilde ik ook een bijzonder cadeau. Mijn oog was gevallen op deze ring, leek me een mooi en symbolisch cadeau van mijn ouders. Hij is van Diamont Point, wat in de Bijenkorf zit. En wonder boven wonder hadden ze vanwege Hemelvaart 20% korting!

Na het ringen passen ging ik door naar mijn stagebedrijf, waar ik in september stage ga lopen. Ik heb er super veel zin in, al zal het wel even pittig zijn om op eens full time te werken.


Daarna ging ik samen met m’n huisgenootje en haar vriend langs Meneer Smakers, de lekkerste burgers van Utrecht! We namen ze mee naar park Lepelenburg, waar het ook al zo gezellig druk was. Ik hou van Utrecht in de zomer! <3

Zaterdag was de meest luie dag ever. Iedereen had al plannen, dus ben ik weer lekker in m’n eentje in het park gaan liggen. Ik had wat boeken bij me en bereidde een schoolopdracht voor, zodat ik toch nog een soort van productief was. Voor zover dat kan met deze temperaturen..

Eten jullie met dit weer ook altijd zo laat? Ik zat om half negen aan m’n bordje nasi met saté, haha.

Zondagochtend zat ik al vroeg op het terras bij het Gegeven Paard. Samen met een schoolgenootje werkten we aan een opdracht. Naar aanleiding van de Media Future Week gaan we een workshop co-design geven, waarmee ik hopelijk m’n eerste ster in het Honourstraject van de Hogeschool Utrecht behaal. Deze sterren kun je behalen door verdiepende of extra opdrachten/onderzoeken te doen tijdens je studie. Wanneer je vijf sterren behaalt studeer je af ‘with honours’. Super tof!


Daarna liep ik een rondje over de Swan market, die op Vredenburg stond. Ik spotte allemaal leuke dingetjes, en vooral het kraampje van Koid’azur vond ik heel tof!

Daar scoorde ik deze twee leuke haaientandjes, om aan een ketting of oorbel te hangen.

Ik deed nog wat andere boodschappen en haalde o.a. deze beach hair spray die heeeerlijk naar kokos ruikt! Laat de zomer maar komen!!

Eenmaal thuis moest ik even bijkomen hoor.. ;-) Met m’n favoriete ijs: frozen yoghurt.

Ik deed nog een poging tot studeren, maar stapte daarna op de fiets richting Maura, waar we samen met haar zusje deze heerlijke wraps (met vega gehakt, aanrader!) aten en nog lang van het zonnetje op haar balkon genoten.

‘s Avonds nog met blote benen naar huis fietsen.. heerlijk!

En toen was het weer maandagochtend (yes die klok werkt niet). Komende week moet ik even hard aan de bak voor school, over 2 weken zijn mijn tentamens al. Eigenlijk heb ik geen tentamens meer, alleen nog maar assessments en groepsopdrachten. Wat niet minder meetelt, maar daardoor mis ik nog een beetje die deadline stress.. ai ai.

Verder focus ik me deze week vooral op de leukste dag van het jaar: mijn verjaardag! :D Ik vier vrijdagavond mijn feestje en ik hooooop dat dit heerlijke weer nog even aanblijft.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Shirley

  Ik hou ook van de zomer in Utrecht! Dat dakterras ziet er ook echt heerlijk uit. Een dakterras lijkt me zo fijn. Maar voorlopig moet ik het doen met mijn balkonnetje. In ieder geval heb ik een buiten. Alvast een fijne verjaardag. En ik hoop met je mee dat dit weer nog even blijft.

 2. Mieke

  Ohhh man, ik was ook echt niet weg te slaan uit het park (met basis factor 50 en bijsmeren met 30, want die zon brandde als een dolle). Ik hang altijd bij/tegen het hek bij de schapen en de koeien. Zó gezellig als die beesten van even komen kijken wat je allemaal aan het doen bent.

  Have fun deze week!

 3. Femke

  Hee volgens mij zag ik je gister op de Swan Market! :D Wat een leuke markt is dat he.
  Een fijne week en alvast een fijne verjaardag!

 4. Sonja

  Love die fijne zomeravonden! <3 Wanneer het weer zo mooi is doe ik ook ineens zo veel meer leuke gezellige dingen merk ik! Tof ook trouwens dat je gewoon lekker in je up in het park bent gaan zitten met een pizza! Moet ik eigenlijk ook gewoon doen als iedereen al plannen heeft;). Super mooie ring heb je uitgezocht trouwens! En de Swan Market! Ik heb spijt nu dat ik niet ben gegaan…!
  Heel veel plezier vast met je verjaardag en een fijne week! X

 5. Roos

  Ah die bakjes frozen yoghurt vind ik ook zó lekker! X

 6. Linda

  Wat een leuke dagboekje! Je hebt optimaal van het lekkere weer genoten :) Ik kan me helemaal vinden in het laat willen eten en minder zin om te studeren. Succes met je tentamens alvast!

 7. Danique

  Heerlijk die salade’s! Ik had na het zien van de trailer van The Circle ook niet echt het idee dat ik hem per se moest zien, ondanks het feit dat Emma Watson echt heel leuk is! Wat heerlijk dat je zoveel buiten bent geweest.

 8. Anne

  Lekker weekje weer, heerlijk he, dat zonnetje? En ik vind je sandalen zo tof! Ik kan ze helaas nergens vinden op internet :( Waar heb jij ze gekocht?

Geef een reactie