Sunday Funday #6

Wat een cadeautje, dit heerlijke weer tijdens dit lange Hemelvaart weekend. Ik heb het er even goed van genomen en nog wat extra rust gepakt zo vlak voor de extra drukke laatste weken van het jaar. Ik hoop dat jullie ook vooral buiten van het lekkere weer hebben genoten, maar mocht je er vandaag toch een beetje klaar mee zijn dan heb ik wat leuke tips voor je. Happy sunday!

tip van de week: €10 bbq

Bij dit mooie weer hoort natuurlijk lekker buiten eten en.. BBQ-en! Ik snap nog steeds niet waarom alle BBQ-reclames gericht zijn op ‘echte mannen’, want als vrouw kun je ook heel goed BBQ-en hoor. Ik kocht afgelopen week deze barbecue bij de Action voor nog geen tientje en hij doet het super goed! Het is even een bouwpakketje maar dan weet je in ieder geval zeker dat ie stevig in elkaar geschroefd zit. Met een diameter van 36 cm is de grill groot genoeg, en toch blijft hij heel klein en compact zodat je ‘m makkelijk meeneemt naar het park. Serieus nu al de beste aankoop van deze zomer!

uit de oude doos: watermeloen salade

Ik deelde ‘m al op Facebook, maar dit is echt m’n ‘allerlievelings’ gerecht op dit soort hete dagen: deze salade met watermeloen. Super simpel, staat binnen 10 minuten op tafel (het is vooral een kwestie van verschillende gerechten bij elkaar op je bord leggen) en zo lekker! De watermeloen geeft het een fris tintje en de combinatie met de hartige feta en Parmaham maakt ‘m verrassend. Perfect als bijgerecht bij de BBQ, of als maaltijd (vul ‘m dan aan met bijvoorbeeld bulgur voor wat meer vulling).

quote

Ik moet me verontschuldigen: m’n laptop zit zo vol dat zelfs nieuwe lettertypes downloaden te veel is gevraagd. Deze week dus even geen nieuw font, maar wel een van m’n lievelingsquotes. Deze past zo goed bij mij, ik word er altijd blij van :-)

favoriete blogposts van afgelopen week

 • Zo’n leuke post van Romy over haar last minute tripje met ‘last minute vriendin’ naar Kaapverdië!
 • Iris testte 3 veggieburgers uit de supermarkt (zodat jij dat niet meer hoeft te doen).
 • Ik ben jaloers op Zoë’s DIY-skills.. Ze maakte deze hele toffe poef!
 • Het is vandaag nationale hamburgerdag, dus maak deze bonenburgers van Maura!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Roos

  Wat chill die BBQ! De wegwerp BBQ’s van de Action zijn ook super goed. Ik heb zelf namelijk geen plek om dat ding op te bergen. Die kosten maar €1,50 oid. X

 2. Eline

  Wat handig die bbq! Zelf gebruik ik altijd zo’n wegwerp ding, maar dit is ook wel heel erg handig om in huis te hebben. Waar de Action toch niet al goed voor is. En lekker positief blijven, dat is juist heerlijk om te verspreiden!

 3. Roos

  Wauw, wat fijn zo’n BBQ! Dat doe ik écht te weinig, deze zomer maar weer eens gaan doen. Ik ben ook erg benieuwd naar die veggieburgers, dus ga het artikel zeker even checken :)

 4. Danique

  Handig die barbecue! Ook handig om mee te nemen op vakantie!

 5. Anna Maria

  Wij hebben eem grote bbq maar gebruiken hem heel weing. Al is het de bedoeling binnenkort wel, met broer en zus erbij! Met zijn twee is het hier altijd zonde. (2 st vlees en ik ben klaar…)

Geef een reactie