Diary week 22: Mijn 25e verjaardag!

Afgelopen week was mijn favoriete week van het jaar: mijn verjaardagsweek! Zaterdag ben ik 25 geworden. Ik vierde het vrijdagavond met een heus kinderfeestje en heb nog nooit zulk mooi weer op mijn verjaardag gehad. En deze extra vrije Pinkstermaandag is ook een heerlijk cadeautje. Ik hoop dat jullie net als ik goed hebben uitgeslapen ;-)

Nog even terug naar maandag. Afgelopen dinsdag zou ik samen met twee andere studenten een workshop co-design geven. Dit naar aanleiding van de Media Future Week waar wij alledrie geweest zijn en vier dagen lang ons hebben ondergedompeld in de wereld van het co-designen. Daarnaast zou dit ons ook een ster opleveren, een onderdeel van het honourstraject van de Hogeschool Utrecht. Maandag werden de puntjes op de i gezet voor onze workshop!

‘s Avonds maakte ik een simpele salade, met de vegan kip van Vivera. Ben nog steeds fan! Heeft een van jullie ‘m al eens uitgeprobeerd? Ik vind ‘m echt heel erg lekker en echt naar kip smaken!

Dinsdag was het zover: de workshop co-design! Dit was onderdeel van het X= festival, georganiseerd vanuit de studie Communicatie en Multimediadesign. In het Louis Hartloopercomplex in Utrecht waren er die dag allerlei lezingen en workshops te volgen.

Omdat wij een workshop gaven kregen we gratis lunch, heel chill! Ik bestelde een gebakken eitje op brood, Lin had een broodje zalm.

De workshop ging super goed! We hadden drie groepen die allemaal dezelfde case kregen voorgelegd en binnen 2 uur tot een concept moesten komen en dat gaan pitchen. Er kwamen echt toffe en originele ideetjes uit, zo leuk om te zien hoe dat kan binnen twee uur! Ik vond het mega leuk om te doen en zou in de toekomst nog veel vaker workshops willen geven, krijg je zoveel positieve energie van :-)

We sloten af met biertjes en het was zo gezellig dat ik pas rond half tien thuis was. Geslaagde dag!


Woensdag was alweer mijn laatste gesprek met mijn Coach van Gortcoaching. Ik heb slechts drie gesprekken gehad, maar zoveel geleerd en nieuwe inzichten opgedaan! Over mezelf, maar ook over het coachen. Iets wat mij ook heel erg leuk lijkt om te doen. Ik heb de coachingsessies aangeboden gekregen van Gortcoaching, ik zal er in het kader van mijn Self Love Club nog wat meer over vertellen. Ik weet nu al dat ik over een paar maanden nog eens op gesprek zou willen, omdat het zo fijn is!

Daarna dronk ik met vriendinnetje Roos een ijskoffie bij de Coffee Company, even bijkletsen en van het zonnetje genieten!

Daarna liepen we naar Never Never Land, mijn favoriete spellenwinkel op de Oudegracht. Hier hebben ze zoveel leuke en originele spelletjes! Wel goed opletten: er zitten meerdere spellenwinkels op de Oudegracht. Dit is de enige waar geen groepje mannen al dagenlang zonder te douchen in het donker met gekke monsterspelletjes aan het spelen zijn.. haha.

Ik ging eigenlijk voor een reisspelletje, maar zag toen dit spel op tafel liggen..

..waarop de jongen van de zaak meteen een stoel erbij pakte en ons uitnodigde om het spel te spelen. Het spel heet Go Go Gelato en lijkt voor kleine kinderen, maar het is best wel een ingewikkeld spel! Iedereen heeft vier gekleurde ijshoorntjes en vier gekleurde balletjes (wat een bolletje ijs moet voorstellen). Er is een stapel kaartjes met een ‘bestelling’ erop: bijvoorbeeld een groen hoorntje met een geel balletje, een blauw hoorntje met een roze balletje en een geel horentje bovenop een roze horentje met een blauw balletje. Ja, dat klinkt al ingewikkeld he? Vervolgens moet je zo snel mogelijk de juiste combinatie maken, zonder de balletjes met je handen aan te raken. Je moet ze dus overhevelen. Dat maakt het spel ingewikkeld (je moet logisch inzicht hebben) en hilarisch tegelijk. Ik vond het zo leuk dat ik ‘m heb meegenomen :D

Daarna haalden we nog wat party props voor mijn feestje.

Kijk deze grappige printjes bij de Xenos! Ik maakte een foto ter inspiratie om zelf ook weer te aquarellen.

Het was echt een prachtige dag woensdag! Een van mijn favoriete stukjes van Utrecht zijn deze leuke grachtenpandjes.

Donderdag had ik een lange dag op school. De laatste deadlines komen nu wel heel dichtbij: vrijdag 16 juni is mijn laatste lesdag. Daarna heb ik vakantie! We zijn de hele dag bezig geweest met het afronden van projecten en opnames maken voor een filmpje. Dus ‘s avonds vond ik dat ik wel een happy meal verdiend had :D

Vrijdag was ik vrij, en de hele dag druk in de weer met de voorbereidingen van mijn feestje dat die avond plaats zou vinden. Roos was zo lief om haar dakterras aan mij uit te lenen. Wat een heerlijk plekje is dit?!

Tussendoor werd de post bezorgd en kwamen de eerste kaartjes binnen, zo leuk! Deze leuke is van de ouders van mijn Favoriete Belg. Daarnaast kreeg ik ook nog een kaartje van zijn opa en oma, zo lief! Dat zorgde voor een echt verjaardagsgevoel!

Vorig jaar gaf ik samen met Maura een groot tuinfeest met wel 50 gasten, dit jaar besloot ik het lekker klein te houden.
We hebben gebarbecued (wat was het lekker weer!!) en veel gekke foto’s gemaakt. Het was zo gezellig!


Daarna had ik nog een verrassing.. om het kinderfeest compleet te maken zijn we daarna gaan bowlen! Dit was zo grappig en leuk! We hadden het allemaal al een tijd niet meer gedaan, wat het extra leuk maakte. Ik gooide twee strikes achter elkaar waardoor ik met ruim 100 punten bovenaan eindigde.

Maar nog leuker was de strike van vriendinnetje Anouk: ze stond met 17 punten onderaan de scorelijst. Toen het weer haar beurt was had ze een gouden kegel vooraan staan. Als je dan een strike zou gooien, mocht je aan het rad draaien. En wonder boven wonder gooide ze precies toen een strike, waardoor ze aan het rad mocht draaien en we gratis snacks kregen. Haha, we hebben zo gelachen omdat dit zo grappig en toevallig was (en heel chill die gratis snacks :D).

Daarna gingen we nog even de stad in, maar rond half twee lag ik weer in m’n bed. Dat zei overigens niets over de intensiteit van m’n kater.. pfoe. Ik ben duidelijk een jaartje ouder ;-). Echt veel tijd om brak te zijn was er niet, want ‘s middags kwam m’n moeder gezellig langs in Utrecht.

Op deze foto zie je trouwens ook het cadeau van m’n Favoriete Belg: een gouden kettinkje. Hij kon helaas niet op mijn verjaardag zijn omdat die stomme UGent precies op mijn verjaardag (ja, op een zaterdag!!!!) een examen had ingepland. Gelukkig zie ik ‘m volgend weekend :-)

Het was heerlijk weer, dus hebben m’n moeder en ik gezellig bij Orloff aan de kade op het terras gezeten. Zij had een asperge soepje en ik Thaise Tom kha kai: lekker!

Nu kon ik ook eindelijk het cadeautje van mijn ouders open maken: de ring die ik jullie vorige week al liet zien. Ik ben er zooo blij mee! Vind het een mooi en symbolisch cadeau voor mijn 25e verjaardag :-)

‘s Avonds zette ik mams weer op de trein, bij thuiskomst lag er nog meer verjaardagspost voor me in de brievenbus. Onder andere dit toffe boek van mijn vader en z’n vriendin. Ik heb het tv-programma nooit gekeken, maar ken het wel. Dit boek staat dus vol illusies en goocheltrucs, met hele interessante verhalen er omheen. Ik ben helemaal niet per se een goochelaar haha, maar dit boek is echt fascinerend!

‘s Avonds ging ik met twee vrienden naar Foodtruck festival Trek, maar ik merk dat ik een beetje foodtruck festival moe ben. Het is altijd zo druk, het eten is duur en porties klein en inmiddels ken ik alle foodtrucks al wel. Dus besloten we naar de bioscoop te gaan, waar we de nieuwste Pirates zagen. Ik had er niet veel van verwacht (want het hoeveelste deel is dit??) maar hij was verrassend leuk! Beetje nostalgisch zelfs.

Gisteren was het een heerlijke zondag. Ik was al vroeg wakker en ging samen met vriendinnetje Anja buiten de deur ontbijten.

We deden een korte wandeling door de stad en ze hielp me met het vinden van deze toffe streetart! Ik ben namelijk bezig met een artikel over street art in Utrecht. Ik zal binnenkort onthullen waar je deze toffe streetart van de Verfdokter kan vinden, gaaf is ‘ie he?

Daarna ging ik door naar bestie Maura, want die vierde gisteren haar verjaardag. Zij is op 6 juni jarig. Kijk hoe tof dit hoekje in haar appartement is!


Maura vierde haar verjaardag met een wafel brunch, zo leuk! Ik maakte een hele lekkere wafel met spek, banaan en stroop.

Uiteindelijk bleven we nog met een klein groepje vriendinnen over aan het einde van de dag, en bestelden we Indiaas (bij Namaskar: zo lekker!). Het was een mega gezellige en relaxte dag. Zo leuk zo’n weekend vol verjaardagen!

Vanochtend heb ik heeeeel lekker uitgeslapen, en boog ik me over dit spelletje. Het heet IQ Twist en is een heel tof spelletje dat je gewoon in je eentje kan spelen. Ik heb ‘m voor m’n verjaardag gekregen en het is zo verslavend!

Toen had ik pas door dat het alweer maandag is en er weer een dagboekje online moest. Stiekem wel lekker om even de tijd zo te vergeten. Ik heb een geweldige week gehad, gelukkig mag ik volgend weekend nog een beetje m’n verjaardag vieren: dan komt m’n Favoriete Belg samen met z’n ouders op bezoek bij m’n vader en z’n vrienden en bij m’n moeder. Daar heb ik heel veel zin in, maar eerst moet ik nog even hard aan de bak om al die deadlines van de komende twee weken te halen. Fijne week!

 

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Marjoke

  Zo te zien heb je weer een heerlijke week gehad! Van harte gefeliciteerd nog met je 25e verjaardag!

 2. Deisy

  Natuurlijk allereerst nog van harte gefeliciteerd topper met je 25e verjaardag. En je verjaardag ziet er echt geweldig en gezellig en leuk en vrolijk uit haha. Word er zelf helemaal vrolijk van ;-) Dat gevoel met foodtruckfestivals ken ik trouwens wel haha. Hier worden er ook altijd zoveel gegeven en uiteindelijk heb je het wel gezien hihi. En jaaah voor workshops geven hihi. Zie jou dat ook wel helemaal doen. Wanneer kan ik mij inschrijven ;-) X

 3. Shirley

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ziet er heel gezellig uit. Ik kan zelf ECHT niet bowlen. De laatste keer haalde ik 33 punten geloof ik. Dus ik vind het extra leuk dat je vriendin die onderaan stond die gratis snacks voor jullie won, haha! Succes met je laatste deadlines voor school. Nu ij al een paar jaar werk, mis ik dat soms gewoon ;-)

 4. Suzanne

  Wat een leuke week heb je gehad! Nog gefeliciteerd met je verjaardag :) Waar heb je die leuke streepjesbroek vandaan? Staat je heel goed!

  1. Thanks! Die is van Samsøe & Samsøe. Ik heb ‘m uiteindelijk online gekocht omdat ik veel te lang twijfelde en hij toen in de winkel al uitverkocht was ;-)

 5. Mirthe

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ennnn ik zag je zitten op het terras bij het LHC dinsdag maar ik wist het niet zeker en durfde geen hoi te zeggen, oeps.

 6. Roos

  Wow, die wafel brunch ziet er zó goed uit! Dat ga ik even onthouden voor m’n eigen verjaardag volgend jaar ;)

 7. Nog van harte gefeliciteerd! Wat een verjaardagsweek zeg.. Allemaal lekkers en leuks haha. Ik was afgelopen donderdag ook bij Trek, vond het heel leuk. Snap wel dat je er een beetje zat van kan zijn, het viel mij vooral op dat ze bijna geen vega gerechten hadden :/

 8. Lieke

  Wat een gezellige week. Nog van harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag. Utrecht is een leuke stad ik ben er een paar weken geleden geweest om een vriend op te zoeken.

 9. Alex

  Het spel met de ijsjes klinkt idd wel grappig! Zo te zien had je een goede week, nog gefeliciteerd! :)

 10. Danique

  Wat een heerlijke week! Nog gefeliciteerd met je 25e verjaardag! Dat dakterras lijkt me echt heerlijk <3.

 11. Lise

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag :) Zou je weten waar de bank met de schuine poten in het appartement van je vriendin vandaan komt? Ik ben op zoek naar exact zo’n exemplaar!

 12. Kiki

  Klinkt als een hele leuke week. Nog van harte gefeliciteerd en dat dakterras ziet er ook echt prachtig uit met die kleden :-). Als ik dit zie denk ik toch ook altijd: ik moet ook zo’n dagboek bijhouden! Daarnaast snap ik wat je bedoelt met de foodtruck festivals, maar ik was van de week bij de smkmrkt in Nijmegen en daar had je voor 4 muntjes (= 11 euro) bij Try Tai een heerlijke pad thai en loempiaatjes, dat vond ik echt een meevaller, was super voldaan daarna! Succes met je deadlines en een hele fijne week gewenst. XXX

Geef een reactie