Diary week 23: Verjaardagsfeestje 2.0 & de laatste loodjes!

Oh oh.. ik heb even getwijfeld of ik dit dagboekje wel online moest gooien, omdat het dan lijkt alsof dit zo’n blog is waar alleen dagboekjes online komen. Maar omdat het alternatief (niks online) niet veel beter is hier dan toch een weekoverzicht van afgelopen week! Welke nog steeds in het teken stond van mijn verjaardag, maar inmiddels ook van alle tentamens en verslagen die deze week af moeten zijn. Een beetje dubbel dus!


Dinsdag zat ik de hele dag op school, vorige week vrijdag moest namelijk het eerste onderzoeksverslag ingeleverd worden. Ik heb toch maar weer m’n bril opgezet. Ik heb maar een kleine afwijking waardoor ik ‘m vaak vergeet, maar ik merk wel een groot verschil aan het einde van de dag. Als ik m’n bril niet opzet ben ik doodmoe en krijg ik snel koppijn, terwijl ik met bril een stuk langer door kan werken.

Wel leuk: na de lange schooldag ging ik direct door naar de bioscoop en zag ik 2 films: Alien:convenant (wel oke) en in de sneak preview zagen we 47 meters down, over twee zussen die gaan duiken met haaien in een kooi waarbij het touw van de kooi knapt en ze 47 meter diep naar de zeebodem zakken. Die laatste vond ik tof!

Woensdagochtend begon ik de dag met mijn cursus keramiek! Ik kon afgelopen week niet op donderdagavond, dus wisselde ik van dag. De cursus is alweer bijna ten einde.. zo jammer, want het is zo leuk! Ik zit er sterk aan te denken om in september verder te gaan, maar ik moet even kijken of ik dat kan combineren met mijn stage.

Ik maakte nog een nieuw plantenpotje. Lief zijn ze he?

Daarna ging ik weer naar school, waar ik weer de hele dag aan ons verslag werkte. Dit keer vergat ik m’n bril op te zetten waardoor ik bijna omviel van de slaap toen ik thuis kwam. Met heeeel veel moeite maakte ik een bordje spaghetti voor mezelf en ging ik  – vanuit m’n bed – weer verder met m’n opdrachten.

Ik krijg altijd enorme cravings van tentamenweken, dus een halfuur voor sluitingstijd rende ik nog even naar de supermarkt om wat snacks te halen..

..en werkte ik tot laat door! Mijn scherm is trouwens zo oranje omdat ik de app Flux gebruik, die de helderheid en teint van je scherm aanpast naarmate het later wordt. Stuk beter voor je ogen!

Het begint al saai te worden, maar ook donderdag zat ik de hele dag op school. We spreken nu telkens af in ons oude schoolgebouw, dat volledig verbouwd is. Nu zitten er allemaal ingenieur en design opleidingen en is het gebouw zo fancy!! Voorheen zat hier de faculteit communicatie en journalistiek, maar wij zitten dus “tijdelijk” (inmiddels al 1,5 jaar) in een oud gebouw met vergeelde muren vol piemel krabbels erop.. Tja.

Donderdagavond was wél leuk: ik vierde mijn verjaardag met mijn huisgenootjes. Mijn huisgenootje maakte dit heerlijke (en originele!) receptje van wraps met gebakken kikkererwten in tahinepasta met feta, sla en radijs.

Daarna speelden we mijn nieuwe spel Go Go Gelato, wat hilarisch was. Dit is zo’n leuk spel!

We kregen zoveel zin in ijsjes dat we daarna naar een ijssalon zijn gelopen om een ijsje te halen.

Vrijdagochtend kwam de regen met bakken uit de lucht. Wij moesten het verslag waar we de hele week hard aan gewerkt hadden presenteren op locatie bij de opdrachtgever. Dit was redelijk saai, omdat de rest van de klas (5 groepen) min of meer hetzelfde onderzoek hadden uitgevoerd. 6 keer dezelfde presentatie aanhoren dus.

Daarna pakte ik snel de trein richting Nijmegen, waar ik dit weekend m’n verjaardag nog eens dunnetjes over ging doen. Mijn Favoriete Belg kwam langs bij mijn vader en z’n vriendin en bij mijn moeder. Jaja, meet the parents!

Kareltje, de kater van mijn broer, was ook bij mijn vader omdat mijn broer en zijn vriendin met de camper door Australië aan het touren zijn. Dus gaf ik Kareltje maar extra knuffels. Later wil ik ook een rode kater, zo lief!

Sowieso fijn om weer op de boerderij te zijn en te knuffelen met alle beestjes <3

Zaterdag vierde ik dus opnieuw m’n verjaardag, en dit was mijn outfit! Ik kreeg veel vragen over de broek: die is van Samsøe & Samsøe.

We hadden een heerlijke tafel vol met hapjes en later ging de bbq ook nog aan. Het was zo gezellig! En wat had ik (wederom!) een geluk met het weer, we hebben nog tot laat buiten gezeten.

Zondag was het tijd voor verjaardagsfeestje 2.2, want we gingen lunchen bij mijn moeder. Om in het strepenthema te blijven droeg ik dit jurkje van Zara.

Aan alle leuke dingen komen een eind.. dus na een gezellige middag trok ik m’n chill outfit aan en kroop ik maar weer achter m’n laptopje.

Inmiddels stond het volgende reflectieverslag alweer voor me klaar, jippie!

Wél leuk: ik bestelde deze bikini, ik hoop dat ‘ie goed zit! Over iets minder dan twee weken ga ik weer surfen en dan heb je een iets stevigere bikini nodig. Je ziet het niet zo goed, maar de 2 ‘driehoekjes’ zitten niet aan elkaar vast, maar zijn ‘crossover’ en sla je dus om elkaar heen. Ik vond vooral het printje heel leuk, dus fingers crossed dat hij in het echt net zo mooi is.

Inmiddels is het alweer maandag en is de week van de deadlines echt begonnen. Ook vandaag bracht ik de hele dag door op school.

Ik at zelfs op school! Maar met een kantine met een Big Green Egg is dat geen straf..

Geen grap: om half negen zaten we er nog! Uiteindelijk heb ik om 21:00 m’n laptop dichtgeklapt en ben ik naar huis gegaan. We hebben wel veel werk kunnen verzetten, dus dat scheelt!

Bij thuiskomst lag er dit boek in mijn brievenbus! Met m’n duffe kop dacht ik even dat de post-it persoonlijk naar mij gericht was, ik schrok me rot haha! Dit klinkt in ieder geval als een spannende thriller en de timing is perfect: die kan mooi mee naar Frankrijk volgende week!

Bij dezen het einde van dit weekverslag. Vergeef me voor de weinige updates hier; ik heb zoveel leuke ideetjes maar zo weinig tijd om ze uit te voeren. Momenteel typ ik me elke dag suf aan alle verslagen die af moeten. Het goede nieuws is dat ik er vrijdag vanaf ben en dan vakantie heb tot 4 september (!!!!). Ik kan deze week dus niet beloven dat er iets online komt, maar daarna ben ik weer terug vol leuke blogs! Fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Yanine

  Klinkt als een hele leuke week, ondanks studieverplichtingen! Je hebt trouwens wel echt suuperlang zomervakantie als die deze vrijdag al begint, wauw! Veel succes nog deze week :)

 2. Josianne

  Wow, is dat de FCJ die je postte? Dan is de school inderdaad flink verbouwd haha! Succes met de laatste loodjes deze week :)

 3. Danique

  Wat een toffe broek! Ah bah, die film met die haaien is echt mijn allergrootste nachtmerrie. Ik ben bang voor alles wat in de zee leeft, dus dat is zeker geen film voor mij haha.

 4. Eline

  Dat plantenpotje is zo ontzettend leuk! Super leuk zo’n keramiek cursus. Na al deze foto’s zou ik dat ook wel eens willen proberen, lijkt me heel tof om te doen.

 5. Leonie

  Dat plantenpotje is echt leuk, net zoals je broek!
  Succes met de laatste loodjes deze week!

 6. Truusje

  Mooie broek! Samsoe & Samsoe is een leuk abel, ik heb er een zomerjurk en een tuinbroek van. :) Succes nog deze week!

 7. Shelley

  Ik vind jouw haar zóó mooi! Elke keer weer. :D En dat ijsje ziet er lekker uit. Misschien vanavond ook maar weer even langs de ijssalon lopen, ghehe.

 8. Karina

  Ik lees dit verslag nu met hetzelfde I <3 NY souvenir-vandaag-ga-ik-niet-naar-buiten-doei-bh shirt aan, succes met de deadlines!

 9. Marjoke

  Veel succes nog met je laatste weekje studie! (ben nu al bloedjaloers op je lange vakantie die daarna volgt…). Ik had nog niet van het boek “Ik zie jou” gehoord, maar heb ‘m even opgezocht en hij lijkt mij ook heel tof! Die gaat op mijn to-read list.

 10. Niki

  Hé wat grappig! Mijn vriend woont in Utrecht en ik in België (Antwerpen) dus een beetje het omgekeerde van jou en je favoriete Belg ;-) (En we hebben ook nog hetzelfde horloge.) Veel succes met de laatste loodjes!

 11. Roos

  Heyyy wat grappig, ik heb dezelfde bikini besteld haha! Wat staat doe Samsoe broek je goed, super mooi issie :)

 12. Sabine

  Wat een prachtige broek! Ik twijfel of ik hem ook zal bestellen.. Hoe valt hij bij jou & hoe lang ben je?
  Leuke blog trouwens! Ik kwam hier via de zelfliefde-blogpost via google maar ga je volgen op feedly! Fijne dag!

  1. Ah wat leuk om te horen! Je bedoelt de Samsoe & Samsoe broek? Ik ben 1.69 en de broek had niet langer moeten zijn, hij komt precies net boven de grond. Maar hij is super makkelijk in te nemen, mocht dat nodig zijn.

Geef een reactie