Diary week 24: Tentamens, anti-stress shoppen en Vaderdag

Afgelopen week stond in het teken van deadlines. Ik had maar liefst 7 deadlines, waaronder een heleboel verslagen, presentaties en een mondeling tentamen. Zoals jullie in mijn vorige dagboekje al zagen zat ik van ‘s ochtendsvroeg tot ‘s avonds laat op school, wat een vrij stille blog opleverde. Gelukkig begon mijn vakantie afgelopen vrijdag om 13:55, want toen leverde ik mijn laatste opdracht in! Tot en met 3 september heb ik weer genoeg tijd om leuke dingen te doen, waaronder natuurlijk ook een heleboel bloggen!

Ik start dit dagboekje op dinsdag, aangezien de vorige op maandag online kwam en ik op maandag tot 21:00 op school zat. Dinsdag was niet veel anders: er moesten 2 verslagen en 2 presentaties gemaakt worden, plus nog wat reflectieverslagen. Ik krijg altijd enorm honger van aan school werken, dus ik zorg altijd dat ik genoeg eten bij me heb. In de kantine op de HU zit zelfs een Vietnamees tentje, waar ik deze heerlijke Pho (noedelsoep) scoorde!


Samen met een groepsgenootje bleef ik tot 20:00 op school aan onze opdrachten werken. We hadden allebei mega veel zin in pasta maar heel weinig zin om te koken, dus besloten we het af te halen. We belandden uiteindelijk bij Abel’s Deli op Utrecht centraal, waar ze echt heerlijke pasta’s hebben! Het was zelfs zo veel dat ik het niet op kreeg. Ik vond het lekkerder dan Julia’s, dus wat dat betreft is het een aanrader. Alleen dat houten bestek.. dat eet altijd zo irritant!

Omdat ik vond dat ik na twee van die lange dagen wel wat ontspanning verdiend had, ging ik naar de bioscoop. We zagen de film Baby Driver in de Sneak Preview en ik vond ‘m tof! De hele film is op muziek gemonteerd, waardoor heel veel bewegingen precies kloppen met de muziek die je hoort – en dat is heel tof!

Toen ik ‘s avonds laat thuis kwam lag er een pakketje voor me: mijn nieuwe bikini! Deze foto maakte ik de volgende ochtend bij daglicht. Ik was al zoooo lang op zoek naar een geschikte bikini om in te surfen (dit houdt vooral in dat ie wat steviger zit en je bil of tiet er niet na 1 golf uithangt), maar dat is best lastig te vinden. Uiteindelijk vond ik ‘m bij de Scheveningse surfshop Hartbeach (tip: met de code ilovesurfing krijg je €10 korting op je bestelling vanaf €70). Kijk wat een leuk briefje en surfpoppetje ik erbij kreeg, haha!

Hij zit echt heel mooi, ben er vet blij mee! Hij is van O’neill en is er ook nog in andere kleurtjes.


Het was eigenlijk de bedoeling dat ik woensdag thuis ging leren voor mijn mondeling tentamen dat ik de volgende dag had, maar in plaats daarvan ging ik even met vriendinnetje Roos en de stad in en kwam met deze dingen thuis. Oeps. Een soort anti-stress shoppen. De trui is van America Today en is echt een heerlijke chill trui die je gemakkelijk overal bij en over aantrekt. De shorts zijn van Levi’s en had ik nodig omdat ik mijn shorts van vorig jaar niet meer pas. Oeps. En ik vond ze gewoon heel leuk! Dat laatste vodje is een jumpsuit van H&M, eindelijk vond ik een leuke die ook nog een beetje gekleed is.

Ik heb uiteindelijk nog wel m’n boeken opengeslagen hoor, maar ‘s avonds vond ik dat ik toch wat ontspanning verdiend had dus ging ik weer naar de film. Dit keer zagen we Wonder Woman en wat was die gaaf!! Ik ben helemaal geen Marvel-fan, maar Wonder Woman is echt een hele stoere chick. De film heeft een tof verhaal en is onwijs mooi gemaakt. Zeker een aanrader!

Donderdag was het weer D-day. Ik begon mijn dag met een korte presentatie voor 2 docenten als onderdeel van mijn honours-traject. Mijn opleiding heeft een honours-traject, bestaande uit vijf sterren. Je kunt een ster verdienen door een verdiepende opdracht uit te voeren (bijvoorbeeld een onderzoek te doen). Uiteindelijk presenteer je dit dus aan docenten, zij besluiten vervolgens of je de ster verdient hebt.

Mijn verdiepingsopdracht was mijn deelname aan de Media Future Week en de workshop die ik naar aanleiding daarvan heb gegeven. En zo tof: ik heb m’n eerste ster binnen! De komende 2 jaar heb ik nog alle tijd om 4 andere sterren te halen, als dat lukt studeer ik af ‘with honours’.

Ik was stiekem best zenuwachtig voor deze presentatie, waardoor ik na afloop helemaal overliep van de adrenaline. Niet zo handig, want ik had nog precies 3 uur om me voor te bereiden voor mijn mondelinge tentamen. Ik denk echter dat de goden me goed gezind waren die dag, want ondanks mijn matige voorbereiding haalde ik het mondelinge tentamen met een 8,4! Zo lekker!

Toen ik thuiskwam lag dit boekje in mijn brievenbus, een cadeautje van Mo’media. Zo leuk! Aanstaande vrijdag vertrek ik namelijk naar Zuid-Frankrijk om te surfen, dus dan komt dit boekje goed van pas!

Donderdagavond was het weer tijd om te keramieken. Dit is alweer bijna de laatste les. Deze week heb ik alleen op woensdag en donderdag nog les, dan is de cursus afgelopen. Wat was het leuk!! Uiteraard komt er nog een uitgebreid blogartikel over deze ‘nieuwe hobby’. Dat duurt alleen nog even, omdat Suus net verhuisd is met haar atelier. Zoals te zien op deze snapshot moet het een en ander nog worden ingedeeld, en dan kan ik een keer mooie foto’s komen schieten. Mocht je toch al nieuwsgierig zijn en je eventueel zelf willen opgeven voor een cursus keramiek, check dan de website van Suus.

Hier trouwens de tussenstand van mijn plantenpotjes: ze zijn geglazuurd en klaar om voor de tweede (en laatste) keer de oven in te gaan. De glazuur droogt altijd licht op, maar het linkerpotje krijgt een transparante voorkant en een mintgroene achterkant, waarbij de ringetjes mat en ongeglazuurd blijven. De middelste krijgt een transparante bovenkant en een mintgroene onderkant. De rechtse is transparant, maar heeft roze wangetjes. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

Vrijdag was mijn allerlaatste tentamendag. Rapport en reflectieverslag moesten worden gepresenteerd en ingeleverd, daarnaast moest ik mijn zelfgebouwde app afmaken en inleveren samen met een ontwerpdocument. Dat lukte ruim voor de deadline, wat betekende dat om 13:55 mijn vakantie begon. Dat moest gevierd worden!

Vrijdag kreeg ik ook een berichtje van UberEats: of ik hun bezorgdienst wilde proberen. Sinds afgelopen week vrijdag bezorgen zij namelijk ook in Utrecht! Ik had wel zin in een comfort maaltje, dus samen met vrienden bestelde ik Indiaas. Het chille aan UberEats is dat je geen bezorgkosten betaalt en ook geen minimum bestelbedrag hebt. Bovendien kun je je bezorger live volgen op de kaart als ie naar je toe fietst, zo grappig!

Hoe lekker is dit?? Je vakantie met comfort food beginnen is natuurlijk niet verkeerd, al helemaal niet wanneer het gratis is ;-). UberEats heeft mij gevraagd om deze week curator te zijn: ik ga verschillende restaurantjes proberen en zal op Instagram en in mijn volgende dagboekje laten weten of het een aanrader is of niet. Mocht je zelf alvast wat willen proberen, gebruik dan de code “eats-nt3c2q” voor €10 korting op je eerste bestelling! En houd dus mijn Instagram in de gaten voor aanraders ;-)

We eindigden de avond met een potje Rummikub, lekker ouderwets gezellig.

Zaterdag was ik direct in vakantiemodus: waar ik de hele week vol adrenaline van deadline naar deadline leefde was ik nu een lamme tak die amper vooruit te krijgen was. Dus paste ik m’n outfit erop aan: lekker chill!

Samen met vriendinnetje Roos ontbeet ik bij Daen’s, m’n favoriete tentje in Utrecht.

Zaterdag stond in het teken van de eerste Utrechtse Gay Pride! Er was een kleine canal parade met 25 boten.


Roos woont aan de Oudegracht, dus vanuit haar raam hadden we mooi uitzicht op de botenparade. Er hing zo’n gezellig en gemoedelijk sfeertje in de stad! Het was druk, maar lang niet zo massaal als tijdens de Amsterdamse Gay Pride.

Gisteren was het vaderdag, dus ging ik naar Nijmegen. Ik trok m’n nieuwe jumpsuit aan, zo zie je beter hoe hij valt. Leuk ding he?

Ik zat al redelijk vroeg in de trein (rond 10:00), maar wat was het druk! De trein zat echt overvol! Zou iedereen op bezoek gaan bij zijn vader?

Wij hebben lekker in de tuin gezeten en gebarbecued. M’n broers en schoonzusjes waren er ook, super gezellig! En wat een weertje he jongens?

Ik eindigde mijn avond met m’n nieuwe favoriete spelletje: GeoGuessr. Hierbij krijg je een willekeurig shot van Google Streetview te zien en moet je op het kaartje gokken waar dit beeld zich op de kaart bevindt. Ik ben hier verrassend goed in, haha!

En dat was mijn week! Aanstaande vrijdag ga ik al op vakantie, dus de komende dagen kan ik alweer m’n koffer inpakken. Morgen ga ik nog even langs de huisarts voor een jaarlijkse moedervlekken-check (kleine moeite maar zo zo belangrijk!!) en hoop ik ‘s middags op het strand of bij het zwembad te liggen. Wat zijn jullie plannen voor deze week?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Jesy

  Wonder Woman is een film van DC, niet van Marvel… misschien vond je de film daarom leuk ;)

 2. Eline

  Wat staat de jumpsuit je leuk. Hij valt heel erg mooi, allemaal weer leuke aankoopjes. Wat lekker dat je al op vakantie gaat, succes met inpakken!

 3. Josianne

  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat van je plantenpotjes; zo zien ze er in ieder geval al superleuk uit!

 4. Shirley

  Aah, ik verlang ook terug naar de tijd van zomervakantie. Ik ga gewoon werken, haha (lach mezelf uit). Wonder Woman wil ik graag zien inmiddels, hoor en lees er veel goede dingen over. Fijne vakantie (en surfvakantie alvast).

 5. Ohhh wat een leuke playsuit zeg! Ik dacht ook dat het een vodje was, maar als je ‘m draagt! Superleuk dat je al die restaurants gaat testen deze week, het lijkt me echt heel chill dat je daar nu weer tijd voor hebt. En je hebt lekker vakantie! Ik heb stiekem nu al zin in studeren, na een tussenjaar heb ik gewoon echt behoefte aan beginnen met mijn studentenleven. Ik ga dat Italiaanse restaurant onthouden trouwens, stiekem is Julia’s minder lekker dan je denkt! Malou x

 6. Super random, maar ik vind dat dekbed met die groene blaadjes zo leuk. Waar heb je die gekocht? :D

  1. Die is van H&M Home, maar wel al van vorig jaar.. maar zie steeds meer dekbedden met botanische printjes, dus je kunt vast wel ergens een alternatief vinden! :-)

 7. Rianca

  Wat heerlijk dat je al vakantie hebt! En die Levi’s short is echt super leuk.

 8. Roos

  Wat ziet die trui van de America Today er mega chill uit! En je bikini ook, zo leuk :)

 9. Mieke

  Ohhhh het gevoel van houten bestek. VRESELIJK. I feel ya! Natuurlijk wel beter voor het milieu enzo dan plastic, maar man man man… In dit geval wissel ik met liefde mijn houten/bamboe bestekje in voor een minder verantwoord plastic alternatief…

 10. Ines

  oooh die jumpsuit staat je echt heel erg leuk! :D

 11. Danique

  Wat fijn dat je nu vakantie hebt! En die bikini is echt super leuk!

 12. Nina

  Weer een super leuk stuk! De kleren staan je prachtig! Ik heb alleen twee hele belangrijke vragen:
  – Waar heb jij je schoentjes gekocht? Zo leuk!! Sorry als ik dit ergens gemist heb.
  – En waar heb jij je Levi’s short gekocht/besteld? Ik vind nergens de perfecte Levi’s.

  1. De schoentjes zijn van Roxy en heb ik vorig jaar in de sale bij Perry Sport gekocht! Denk dus dat ze deze niet meer hebben, maar wellicht hebben ze dit jaar iets soortgelijks? Anders even bij andere surfmerken kijken! De Levi’s heb ik gekocht in… de Levi’s store in Utrecht ;-) Ik draag eigenlijk altijd Levi’s en ga daarvoor meestal naar de Rode Winkel, m’n favoriete broekenwinkel in Utrecht, maar daar was ie al uitverkocht. Het is dus geen vintage model maar gewoon een nieuwe!

Geef een reactie