5 originele weekendjes weg voor het Pinksterweekend

Pinksterweekend

Komend weekend is het Pinksteren, wat betekent dat we weer een extra lang weekend vrij hebben! Zo’n extra lang weekend leent zich perfect voor een mini vakantie. Lekker luieren op het strand, een nieuwe stad ontdekken of cultuur opsnuiven in verschillende musea. Samen met Weekendesk zocht ik leuke en originele uitjes voor dit Pinksterweekend!

Pinksterweekend

1. een weekendje naar nederlands venetië

Hoe schattig ziet dit eruit? Een schoolreisje naar Giethoorn zou eigenlijk verplichte kost op de basisschool moeten zijn. Helaas was dat bij mij niet het geval dus heb ik een goed excuus om hier nog eens naartoe te gaan. Bij Weekendesk zitten er vaak leuke extra’s bij je boeking. Zo zit fietsverhuur en een boottocht inbegrepen in de prijs; de perfecte manieren om Giethoorn te verkennen!

Pinksterweekend

2. mijn favoriete belgische stad: gent!

Afgelopen jaar heb ik Gent ontdekt, wát een leuke en gezellige stad is dit! Sindsdien probeer ik iedereen over te halen om ook een bezoekje aan Gent te brengen. Je bent er zo met de auto of de trein, maar je hebt direct een vakantiegevoel omdat je toch echt in het buitenland zit. Vergeet niet deze leuke hotspots in Gent te checken (en voor meer tips mag je me altijd vragen!).

Pinksterweekend

3. combineer stad met strand

Haarlem is mijn favoriete Nederlandse bestemming voor een weekendje weg. Niet alleen is de stad zelf super leuk vol met toffe winkeltjes en leuke hotspots, je bent ook zo op het strand! Vorig jaar zomer ben ik ook een weekendje naar Haarlem geweest. Wij hadden fietsen gehuurd waarmee we naar het strand reden. Oh en nog een leuke tip: Oerkap! Een stadsstrandje waar je heerlijke biertjes kunt drinken tussen andere gezellige mensen.

Pinksterweekend

4. relaxen in een spa

Mocht het weer nou helemaal omslaan, of ben je gewoon toe aan ultieme ontspanning, boek dan een hotel met spa. Dan rol je zo vanuit je bed via het ontbijtbuffet het bubbelbad in. Klinkt eigenlijk wel als het perfecte weekendje weg, niet?

Pinksterweekend

5. een weekend lang in de achtbaan

Vorig jaar zomer reed ik met twee vrienden helemaal naar Duitsland om naar een pretpark te gaan (zie hier onze heuse vlog van het avontuur). Achteraf hadden we van die mini roadtrip gewoon een weekendje weg moeten maken, om niet 1 maar 2 dagen lang attracties af te gaan. Leuk weekendje weg voor de actievelingen onder ons ;-)

nog veel meer leuke ideetjes

Op de website van Weekendesk vind je nog veel meer leuke ideetjes voor een origineel weekendje weg. Je kun zoeken op bestemming of op prijs, maar ook op thema. Het handige aan Weekendesk is dat zij al een leuke deal voor je onderhandeld hebben. Zo zit er bijvoorbeeld een ontbijt, fietsverhuur of toegang tot wellness inbegrepen bij je boeking. Maakt je overnachting extra leuk!

[bg-box]Dit artikel is geschreven in samenwerking met Weekendesk. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Giethoorn, wat een leuk idee! Het schijnt een ontzettend mooi plekje te zijn, daar wil ik wel een keertje heen. En ook naar Gent en Haarlem ben ik eigenlijk heel benieuwd! In allebei die steden ben ik nog nooit geweest. Zelf ga ik ook graag naar Den Haag voor de combinatie stad en strand, maar dat is natuurlijk wel een stukje groter en minder origineel dan Haarlem… Malou x

  1. Ja Giethoorn ben ik zelf ook nog nooit geweest, maar het lijkt me zo leuk! Gent en Haarlem zijn denk ik mijn lievelingssteden qua citytrip. Zoveel sfeer in die steden! Dat is ook gelijk waarom ik altijd Haarlem boven Den Haag verkies, al vind ik Scheveningen (vooral rondom de surfscholen) wel weer heel gezellig!

 2. Danique

  Wat een leuke plekjes! Giethoorn is echt heel mooi, zo ver van huis is het voor mij niet. Ik ga met Pinksteren op een camping hier in de buurt staan. Ik ga deze zomer samen met mijn vriend met onze nieuwe tent kamperen, dus we gaan vast even ‘oefenen’ dit weekend!

 3. Rowan

  Gent staat heel hoog op mijn verlanglijstje, het lijkt mij zo’n leuke en gezellige stad. Laatst was ik in Mechelen, daar was het ook al zo leuk! Ook echt een aanrader voor een weekendje!

 4. Romy

  Zo leuk! Ik ben fan van mini vakanties! En ik wil nog heel graag eens naar Gent, maar eerst een aantal andere mooie bestemmingen :) Ik besef me nu dat ik nog niet eerder in Haarlem ben geweest volgens mij, nodig tijd! En yay voor achtbanen, ik hou er teveel van. Helaas houden de meeste vrienden van me niet echt van pretparken, in ieder geval niet van achtbanen helaas.

 5. Lenneke

  Ik wilde allemaal dingen doen en uiteindelijk keek ik Sons of Anarchy en heb ik gewerkt. Morgen zal het niet heel anders zijn. :’) Maarrrr Giethoorn zet ik op mijn lijst!

Geef een reactie