Recept: frisse wraps met kikkererwten, feta en radijs (vega)

wraps met kikkererwten

De afgelopen maand heb ik amper gekookt. Ik ging uit eten, was op vakantie, liet eten thuis bezorgen of iemand anders voor me koken. Tijd om weer eens zelf in de keuken te staan dus! Een van die keren dat er voor me gekookt werd was rond mijn verjaardag. Ik at samen met mijn huisgenootjes en zij schotelden me dit maaltje voor. Zo lekker! En echt anders dan wat ik normaal met m’n wraps doe. Toen ik eindelijk weer eens in de keuken stond wist ik dan ook meteen wat ik zou gaan maken: deze wraps met kikkererwten, feta en radijs!

wraps met kikkererwten

ingrediënten

Zoals jullie van me gewend zijn kook ik altijd een beetje op gevoel. Ik heb dus m’n best gedaan om een fatsoenlijk ingrediëntenlijstje op te stellen, maar pin me er niet op vast als blijkt dat je uiteindelijk voor een heel weeshuis gekookt hebt. Gebeurt mij namelijk ook altijd. Al komt dat hier wel goed uit: deze wraps met kikkererwten zijn ook ideaal om mee te nemen als lunch de volgende dag!

 • een blik kikkererwten (400 gr)
 • 200 gr feta
 • 1 halve komkommer
 • Radijsjes (zoveel als je wilt)
 • Gemengde sla
 • Rode ui (jep, vergeten op de foto te zetten)
 • Tortilla wraps (ik gebruikte de mini’s want die vind ik lekkerder eten, maar grote wraps werken ook)

Voor de saus (waarin je je kikkererwten ‘marineert’):

 • Tahin (6 eetlepels)
 • Water (3 eetlepels)
 • Citroensap (halve eetlepel)
 • Paprikapoeder
 • Chilipoeder
 • Fijngesneden koriander

Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. De echte keukenprinsessen maken dit natuurlijk zelf, maar het is gelukkig ook gewoon in de supermarkt te koop. Ik bracht m’n sausje op smaak met paprika- en chilipoeder maar iets anders (Tabasco, tomatenpuree, kerrie etc) kan natuurlijk ook prima. Oh en als jij bij de groep zeurpieten hoort die niet van koriander houdt (grapje) kan je die natuurlijk ook gewoon weglaten ;-).

wraps met kikkererwten

bereiding

Was de kikkererwten en laat ze uitlekken. Bak ze vervolgens in een pan met wat peper en zout totdat ze een beetje krokant worden. Ondertussen kun je de saus maken waarin je de kikkererwten gaat ‘marineren’. Meng alle ingrediënten met elkaar door goed te roeren. In het begin ziet het er een beetje gek uit, maar het duurt even voordat het water goed wordt opgenomen door de tahin. Blijf tussendoor proeven of de smaak nog naar wens is. Ik heb geen idee hoeveel paprikapoeder ik heb toegevoegd, dat doe ik altijd op smaak.

Snijd ondertussen ook de komkommer en radijs in dunne plakjes en de rode ui in (halve) ringetjes. Als de kikkererwten krokant zijn kun je ze door de saus heen roeren. Leg vervolgens even een tortilla in de pan om ‘m op te warmen. Daarna kun je je wrap bouwen: leg er wat sla op, schep wat kikkererwten met saus op, kruimel wat feta eroverheen en top af met komkommer, radijs en ui.

Super simpel, maar echt ontzettend lekker! Zoals ik al zei: een keer wat anders dan een Mexicaanse vulling. De radijsjes geven het gerecht ook nog een mooi kleurtje. Deze wraps met kikkererwten kun je prima koud eten, dus ook lekker als bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.

wraps met kikkererwten

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Siroon

  Klinkt mega lekker! Het klinkt alsof het ook lekker is met Ras-el-Hanout. Ik marineer mijn kikkererwten daar altijd in als ik er borrelnootjes van maak. All-time-favorite! Ik zal het eens proberen en de uitslag dan doorgeven ;)

  1. Ja Ras-el-hanout is denk ik ook een goede! Sowieso ben ik voorstander van mixen & matchen en elke keer wat anders proberen. Ben benieuwd naar jouw variatie!

 2. Hm dit lijkt me erg lekker! Ik heb eigenlijk nog nooit echt kikkererwten op. Misschien is dit een goed recept om het eens te proberen!

 3. Julia

  Klinkt lekker! Dit ga ik zeker eens proberen, want wraps maak ik inderdaad altijd wel met zo’n standaard Mexicaanse vulling. Leuk trouwens dat je de laatste tijd weer zo actief bent op Snapchat! :)

 4. Alex

  Ziet er super lekker uit! Ga ik zeker ook een keertje proberen! :)

Geef een reactie