Mijn favoriete reisspelletjes

reisspelletjes

Als het op spelletjes aankomt ben ik best wel een beetje een nerd. Ik hou van spelletjes doen, maar het is soms nog best lastig om medespelers te vinden. Gelukkig gaat dat in de zomervakantie vaak een stuk makkelijker! Daarom vandaag een post over mijn favoriete reisspelletjes; kleine spellen die je gemakkelijk mee kan nemen op reis.

reisspelletjes

koehandel

Koehandel is een van mijn favoriete kaartspellen. Het zit vrij simpel in elkaar: het doel is eigenlijk om zoveel mogelijk dierenkwartetten bij elkaar te verzamelen. Daarvoor moet je wel het hoogste bod hebben op de veiling. Als alle dieren verdeeld zijn komt het leukste onderdeel van het spel: het koehandelen. Je gaat dan op elkaars dieren bieden om je eigen kwartetten compleet te krijgen. Deze biedingen gebeuren echter blind, waardoor het vooral veel bluffen is en goed inschatten of de persoon tegenover je de waarheid spreekt of niet. Je hebt namelijk ook geldkaarten van nul euro..

Koehandel €9,99

reisspelletjes

Saboteur – het duel

Dit spelletje kocht ik in mijn favoriete Utrechtse spellenwinkel (Never never land), toen ik op zoek was naar een leuk spel voor 2 personen. M’n Favoriete Belg en ik raakten direct verslaafd aan dit spel, het is zo leuk! Je bent allebei een kabouter, die op zoek is naar goudstukken. In het begin liggen er een paar kaartjes met de rug naarboven op tafel, hier kunnen mogelijk goudstukken op staan. Het doel is om zo snel mogelijk een weg naar deze kaartjes te ‘graven’: dat doe je met de ‘gangkaarten’. Deze moeten echter wel precies passen! Daarnaast kun je elkaar nog dwarsbomen door een deurtje op de route te plaatsen of een trol die de weg blokkeert. Het spel is er ook voor meer personen, maar deze duo-versie is mijn favoriet!

Saboteur – Het Duel €9,99

reisspelletjes

nutteloze weetjes

Dit spel heb ik jaren geleden eens voor mijn verjaardag gekregen, en is eigenlijk geen spel. Het zijn allemaal kaartjes met daarop vragen, met op de achterkant het antwoord op die vraag. Op die manier verrijk je kennis met een hoop nutteloze weetjes. Leuk om zelf een quiz mee te organiseren of gewoon in je eentje, om jezelf te verwonderen over alle gekke weetjes.

Nutteloze weetjes €19,95

reisspelletjes

Halli galli extreme

Halli Galli speelde ik voor het eerst op de camping, jaren geleden. Het is een super simpel maar hilarisch spel: alle spelers hebben een stapel kaarten voor zich liggen. Om de beurt draaien ze een kaart om met daarop wat fruitstukken. Wanneer alle omgekeerde kaarten hetzelfde zijn is er een match, en moet er zo snel mogelijk op de bel gedrukt worden. En dat is best wel hilarisch! De extreme versie maakt het nog wat moeilijker door apen, olifanten en varkens toe te voegen. Zo betekent een varken altijd op de bel drukken, want een varken eet alles. Terwijl je bij een olifant niet mag drukken als er ook aardbeien in het spel liggen.. snap je het nog?

Halli Galli Extreme €14,95

reisspelletjes

iq twist

Deze zagen jullie onlangs al in mijn dagboekje voorbij komen: IQ Twist. Ik kreeg het spelletje voor mijn verjaardag en het is zo verslavend! Het leuke aan dit spel is dat je het in je eentje kunt spelen. Je kunt het ook met meerderen spelen door elkaar te helpen of elkaar uit te dagen (wie lost ‘m het snelst op)? Het spel is eigenlijk een puzzel: je moet het hele bord vullen met de steentjes. Je begint elk spel met wat gekleurde pinnetjes op het bord. In het meegeleverde boekje staan allemaal opdrachten; van moeilijk tot makkelijk. Vervolgens moet je de losse stukjes op het bord leggen, maar: een rood stukje mag alleen over een rood pinnetje, en hetzelfde geldt voor de andere kleuren. Dat is nog best ingewikkeld.. Het spelletje is super compact en past zelfs in het kleinste rugzakje en mag daarom wat mij betreft echt niet ontbreken tijdens je reis!

IQ Twist €11,99

reisspelletjes

rummikub

We sluiten af met een gouwe ouwe: Rummikub! Het leuke aan Rummikub vind ik dat het een lekker sloom spel is, prima voor op de camping. Tegelijkertijd moet je wel echt goed nadenken! Ik ben zelf niet zo goed met cijfers, dus dit is altijd goede braintraining voor mij. Ik kocht deze reisversie bij het Kruidvat voor een tientje. Rummikub is vaak ergens in de aanbieding, dus houd de foldertjes in de gaten ;-)

Rummikub €14,95

Dit zijn mijn favoriete reisspelletjes! Welke spellen nemen jullie altijd mee op reis?

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen (het spel Koehandel). Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Blogpost naar m’n hart! Ik ben ook zooo gek op bordspellen en herken helaas de struggles mbt het vinden van mede fanatieken, hehe. Blijf wel vaak bij de spellen die ik al heb realiseer ik me nu. Behalve rummikub kende ik al deze spellen nog niet! De boyfriend gaat vast heel blij zijn met deze nieuwe inspiratie

 2. Danique

  Wat een superleuk artikel! Ik ben ook echt dol op spelletjes. Koehandel en Rummikub vind ik beide echt heel tof. Saboteur lijkt me ook erg leuk, misschien dat ik die binnenkort eens ga kopen!

 3. Rummikub speelde ik vroeger altijd met opa en oma. Ik moet zeggen dat ik de regels zo niet eens meer zou weten.. zou het spel best weer eens willen spelen!

 4. Nicole

  Met baby helaas weinig tijd voor spelletjes hier, maar ik vind Hanabi en Machiavelli leuk, allebei kaartspellen die ook met twee personen te spelen zijn. Bij Hanabi werk je samen om een zo mooi mogelijke ‘vuurwerkshow’ neer te zetten, je weet zelf niet welke kaarten je hebt en moet kaarten afleggen op basis van informatie van de andere spelers. Bij Machiavelli heeft iedereen in iedere ronde een bepaalde rol (dief, bouwmeester, koopman e.d., je weet dit niet precies van elkaar) die je voor- en nadelen geeft en moet je met kaarten een stad bouwen die zo veel mogelijk punten waard is. Het zijn wel allebei spellen waarbij je goed moet opletten en nadenken, dus niet zo geschikt als je moe bent (zoals wij nu meestal, dankzij voornoemde baby ;)). Fijne vakantie!

 5. Emma

  Wat een heerlijk artikel!! Ik hou van spelletjes, maar mijn reisgenoten meestal helaas wat minder. Hoewel ik denk dat ik met IQ twist een goede kans maak :D Die ga ik in ieder geval kopen! Bedankt voor de tips

 6. Mieke

  “Ik ben niet zo’n spelletjesmens”, is mijn catch phrase als mijn dispuutsgenootjes spelletjesavonden organiseren. Maar ik moet dat afleveren. Ik ben namelijk op sommige momenten bést een spelletjesmens, het hangt alleen van de spelletjes af.

  Mijn lievelings:
  – Dobble: 55 kaarten met op elk kaartje acht icoontjes, waarbij elke twee kaarten één overlappend icoon hebben. Je verdeelt de kaarten over het aantal spelers en je moet zo snel mogelijk het overlappende icoon benoemen en je kaart wegspelen. De iconen verschillen van grootte (verder niet van kleur oid), wat het een uitdaging maakt ze snel te spotten. Hysterisch geschreeuw en een adrenaline rush gegarandeerd.
  – 30seconds: binnen dertig seconden de vijf items op je kaartje beschrijven. Vooraf goed afspreken wat de spelregels zijn (mag je wel of geen hoofdletters gebruiken, blijft de eeuwigdurende vraag) en elkaar het vuur aan de schenen leggen over of Chocomel hetzelfde is als choco(lade)melk (nee. Dat is het niet).
  – Exploding Kittens: kaartspel met exploderende kittens, laserbeams, een icidentele geit, hier en daar een tacocat (palindroom!) en meer bizarre kaarten. Je wil niet de exploderende kitten hebben, dus moet je tactisch spelen. Enig!

  Snelle spelletjes met veel geschreeuw. I love it.

Geef een reactie