Self love club: persoonlijke coaching

Gortcoaching

Mijn leven loopt eigenlijk best wel op rolletjes: het gaat goed op m’n studie, ik heb een leuk huisje in Utrecht, een lieve vriend en leuke vriendinnen om me heen. Het gaat goed met me. Toen GORTCoaching vroeg of ik eens hun coachingsessies wilde uitproberen, twijfelde ik dus ook een beetje: coaching was toch voor mensen die niet lekker in hun vel zaten, of die hulp nodig hadden? Maar ik was net met de nieuwe rubriek ‘Self Love Club’ op mijn blog begonnen, en vond dit er goed bij passen dus besloot ik het een kans te geven.

Over gortcoaching

GORTCoaching is het grootste coachingbureau in Nederland. Ze werken zowel voor bedrijven als voor particulieren. GORTCoaching helpt je bij je persoonlijke groei, het vergroten van je zelfvertrouwen en het vergroten en optimaal toepassen van je eigen kennen en kunnen.

GORTCoaching heeft als doel coaching toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom zit er altijd wel een coach bij je in de buurt. Zo had ik mijn drie gesprekken op drie verschillende locaties in Utrecht, net wat het makkelijkste uitkwam voor mij. Een gesprek met een coach boek je makkelijk online, net zoals alle vervolgafspraken. Het oriëntatiegesprek is gratis; het is belangrijk dat het goed klikt met je coach.

Mijn coachingsessies

Omdat ik geen specifieke vraag of probleem had, besloot ik open de gesprekken in te gaan. Laat dat coachen maar op me af komen! Van te voren had ik op internet al even gekeken naar de verschillende coaches en de coach die mij het meeste aansprak gekozen. Gelukkig klikte het ook meteen goed!

In totaal heb ik drie gesprekken gehad, met telkens ongeveer 2 weken tijd ertussen. Zoals ik al eerder zei gaat het op dit moment erg goed met me, ik kon niet echt bedenken waar ik coaching bij kon gebruiken. Toch bleek uit ons oriëntatiegesprek al dat ik snel de neiging heb om dingen goed te praten. In plaats van trots te zijn op bepaalde resultaten en hier je kwaliteiten van in te zien wuifde ik dat al snel weg.

De workshop ‘ontdek je kwaliteiten’ (waar ik eerder al over schreef) heeft me ook erg geholpen bij het inzien van mijn kwaliteiten en hoe ik hier verder nog in kan groeien.

Daarnaast was ik op school mijn tweede jaar aan het afronden. Volgend jaar moet ik een halfjaar stage lopen en daarna heb ik een halfjaar vrije ruimte om keuze vakken te volgen. Deze vakken zullen de richting van mijn studie bepalen en zijn dus best belangrijk! Onbewust was ik toch een beetje zoekende en kwam de coaching op het perfecte moment.

Samen met mijn coach kwam ik er namelijk achter dat ik het coachen zelf ook ontzettend leuk vond. Anderen inspireren, motiveren en zelfs ondersteunen bij het maken van hun keuzes vind ik echt ontzettend gaaf. Tijdens de gesprekken met mijn coach leerde ik nog meer technieken en gaf mijn coach me ook tips of kleine opdrachtjes om mijn eigen ‘skills’ te oefenen of uit te proberen.

gortcoaching

Verschil met een psycholoog

Eigenlijk gingen al onze sessies zo: mijn coach vroeg hoe het met me ging, of ik nog wat nieuwe inzichten had gekregen of tegen nieuwe dingen aan was gelopen. Ik deed mijn verhaal en tijdens mijn verhaal kwam mijn coach met handige tips. Ik heb in het verleden ook wat gesprekken met een psycholoog gehad, maar vond de coaching zoveel fijner!

Ten eerste omdat de coaching veel luchtiger was. Er wordt niet gewroet in je verleden, je kijkt juist vooruit: waar wil je naartoe en wat heb je nodig om daar te komen? Een fijne, positieve insteek waar ik ontzettend veel energie van kreeg. Bovendien kwam mijn coach met heel veel praktische tips en schema’s. Ze stuurde me zelfs informatie na zodat ik thuis alles nog eens rustig kon nalezen en uiteindelijk heb ik ook een werkboek gekocht op aanraden van mijn coach. Zo kon ik na mijn sessies nog verder aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling.

Coaching is een cadeautje voor jezelf

Waar ik van tevoren niet zo goed het nut van coaching inzag, zit ik er nu juist aan te denken om zo af en toe weer eens een korte sessie te doen. Het is zo fijn om alleen al je hart te kunnen luchten en een andere blik op je verhaal te krijgen. Zelfs als je geen specifieke vraag hebt is coaching ontzettend fijn: een cadeautje aan jezelf. Je werkt namelijk aan jezelf, om je leven nog leuker en fijner te maken.

Mocht je zelf nieuwsgierig zijn geworden, aarzel dan niet om eens rond te kijken op de website van GORTCoaching. Wie weet zit er voor jou ook een fijne coach tussen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Loes

  Dit klinkt heel interessant.. Ik loop soms ook wel eens tegen wat problemen met stress bijvoorbeeld aan, dus misschien is dit wel een uitkomst om wat meer zelfvertrouwen in bepaalde dingen te krijgen! Ik ga het eens uitzoeken.

  1. Ja ik vind het echt een aanrader! Vooral omdat het een stuk laagdrempeliger (en voor mijn gevoel) positiever is dan een psycholoog. Denk dat het zeker kan helpen bij stress problemen.

 2. Danique

  Wat klinkt dit goed! Ik ben zelf nog op zoek naar zoiets, dus ik ga even een kijkje nemen op de website!

 3. Shirah

  Dit klinkt heel fijn én laagdrempelig! Kon je eigenlijk zelf de coach kiezen?

  1. Jep, je mag zelf kiezen! Op de website staan de coaches met een korte beschrijving. Aan de hand van die beschrijving heb ik een coach gekozen, en dat was gelijk een goede keus! Maar zoals ik al zei; mocht het niet klikken dan kun je gewoon een andere coach kiezen. Die klik is namelijk super belangrijk!

 4. Sabine

  Wat fijn zeg, iemand die je vooruit helpt! Welk werkboek heb je gekocht?

 5. Aneta

  Fijn dat je het als prettig hebt ervaren. Toch is het bijzonder, dat je vindt dat alles op rolletjes loopt, maar dat er toch iets beter kan.

 6. Anne

  Dat klinkt interessant! Hebben ze ook de mogelijkheid om elkaar online (met Skype of FaceTime) te spreken?

 7. neemtijdvoorjezelf.nl

  Zelf ook al vaak nagedacht over een coach, maar denk dat ik er nu maar eens werk van maak. Leuk artikel!
  Groetjes,
  Saskia Franks

Geef een reactie