Diary week 26 & 27: op surfkamp met Surfblend (+ tips en meer over surfen!)

Surfblend

Ik ben terug van twee weekjes surfen met Surfblend in Moliets, Zuid-Frankrijk! Jullie hebben natuurlijk nog 2 dagboekjes van me tegoed, maar omdat ik ook een heleboel vragen kreeg over het surfen en Surfblend zelf zal ik deze verwerken in dit artikel. Mocht je zelf ook op surfkamp willen (zeker doen!!), dan kan dit artikel je wellicht nog helpen bij het maken van je keuze. Ik wou dat ik weer terug kon..

[bg-box]Update 2018: Afgelopen zomer ben ik weer mee gegaan met Surfblend. Lees hier meer over het Surf & Yoga kamp in Le Pin Sec en lees hier meer over mijn ervaring als crew bij Surfblend.[/bg-box]

 

Q: Moet ik 1 of 2 weken gaan?

Omdat ik vorig jaar een weekje te kort vond (kon ik eindelijk op die surfplank staan, moest ik alweer naar huis), had ik dit keer 2 weken geboekt. Ik boekte samen met Esther, die ik nog kende van het surfkamp van vorig jaar. Het is dus totaal niet gek om in je eentje te boeken, dat doen meerdere mensen en je maakt makkelijk vrienden! Ik zag ook al voor me dat je in een kringetje rond het kampvuur liedjes zou gaan zingen, maar het is allemaal veel losser dan dat. Je doet gewoon waar je zin in hebt, alles mag – niks moet.

In principe kun je in 1 week de basics leren van het surfen. Het kamp is op 1 week ingericht, blijf je langer dan doe je de week eigenlijk ‘opnieuw’: hetzelfde eten en de zelfde trips staan op de planning. Persoonlijk vond ik dat niet erg, ik ging gewoon langer zodat ik meer kon surfen. Houd er wel rekening mee dat de meeste mensen 1 weekje boeken, dus die zul ja na 1 week moeten uitzwaaien (maar er komen gelukkig altijd nieuwe mensen!).

Surfblend

Na een lange busrit (je vertrekt rond een uur of 16:00 vanuit Utrecht om vervolgens nog andere mensen in Nederland en België op te pikken) kom je altijd vrij vroeg aan op zaterdag. Vorig jaar hebben we rustig gewacht tot we konden inchecken, maar omdat we inmiddels al de surfbasics kenden besloten we meteen het water in te gaan. Surfblend heeft allerlei wetsuits en planken in verschillende maten die je gewoon kan pakken.  Omdat het kamp achter een duin op een camping ligt, loop je zo het strand op.

Ik draag hier overigens geen ‘surfjurk’ zoals een vriendinnetje dacht, maar een poncho. Deze dingen zijn ideaal (en lekker zacht van handdoekstof) om na het surfen over je bikini aan te trekken.

Surfblend

Het hele kamp staat op zand. Dat is even wennen, maar het loopt heerlijk en door het surfen zitten die zandkorrels toch al in je haar en tussen je tenen. Geeft wel een lekker beachgevoel ;-). Ik sliep in een ‘sheddie’, een soort hutje die je hierboven links op de foto ziet. Hierin ligt al een matrasje zodat je deze niet hoef mee te nemen van thuis. Je kunt ook in een tent slapen – dat is iets goedkoper. Als ik nu nog eens ga overweeg ik dat misschien wel, omdat de tenten er ook wel lekker ruim uitzagen.

Surfblend
Surfblend
Surfblend

Omdat tijdens zo’n week de dagen nogal op elkaar lijken zal ik niet per dag vertellen wat ik precies heb gedaan (dat is voornamelijk ontbijten – surfen – chillen – eten – feesten – slapen), maar een beeld proberen te geven van de week.

Q: ik heb nog nooit gesurfd, is dat erg?

Nee, bijna iedereen die langskomt heeft nog nooit op een surfplank gestaan. Daarom komen ze ook naar het surfkamp, om lessen te volgen! Die lessen heb je vaak in de ochtend/begin van de middag. Daarna ben je vrij om nog de hele dag te surfen, maar chillen bij het zwembad van de camping of op het kamp zelf is ook helemaal prima. Zo kun je gratis longboards huren en de camping en het terrein rondom de camping verkennen. Moliets is een heel schattig klein surfersdorpje met leuke surfshops en restaurantjes, leuk om eens langs te lopen.

Ik heb ook een dag gehad dat ik even geen zin had om me weer in een wetsuit te hijsen en naar het strand te gaan. Toen heb ik gewoon gechilld en m’n boek gelezen.

SurfblendSurfblendSurfblend Surfblend

Surfblend zelf organiseert ook 2 hele leuke trips: eentje net over de grens naar het Spaanse San Sebastían en eentje naar Biarritz. Op dinsdag staat de trip naar San Sebastían gepland. ‘s Ochtends kun je nog surfen, ‘s middags is er een lunch en dan vertrek je met de bus naar de (misschien wel mooiste) Spaanse stad. Hier kun je heerlijk pinxtos eten (een soort tapas; kleine hapjes geserveerd op een broodje), shoppen (alle Spaanse ketens zoals Zara, Stradivarius en Bershka zijn hier een stuk goedkoper!) of lekker op het strand chillen. De stad ligt in een baai en hier heb je ‘s avonds een prachtige zonsondergang!  Rond middernacht vertrekt de bus weer terug naar het kamp.

Surfblend

De andere trip is op donderdag, ook hier vertrek je tegen de middag. Je stopt eerst in Soorts-Hossegor, waar je heel veel toffe surfshops vindt. Outlets waar je een wetsuit of een leuke bikini met veel korting kan scoren, maar ook hele hippe conceptstores waar je wat meer betaalt maar wel echt toffe dingen vindt.

Surfblend
Surfblend

Zelf scoorde ik dit wetsuit van Hurley – een van de betere maar ook duurdere surfmerken – met flink wat korting! In principe hoef je geen eigen wetsuit te hebben, die mag je gewoon van Surfblend lenen. Maar omdat m’n Favoriete Belg en ik ook in Portugal nog gaan surfen leek het me handiger om er zelf een te hebben.

Surfblend

Ook een aanrader in Soorts-Hossegor: de ijsjes van Bidon Villa! Deze zijn zo lekker! Ze hebben heel veel smaken en je krijgt zo’n lekkere veeg i.p.v. een zuinig bolletje.

Surfblend

Vervolgens rijd je door naar Biarritz, zo’n mooie stad! Hier ga je picknicken bij de vuurtoren (al is dat een koude pastasalade waar ik niet zo dol op ben, dus ik at een burger bij Jack’s Burgers in Soorts-Hossegor, hehe). Toen wij er waren stormde het een beetje, wat dit spectaculaire plaatje opleverde.

Surfblend
Surfblend

Dat mooie uitzicht heb je vanaf de vuurtoren, die je op deze foto ziet. Daar picknick je dus ook, daarna loop je naar beneden naar het strand. Vorig jaar hebben we met biertjes op het strand de zon in de zee zien zakken, dit jaar zijn we in een leuk barretje gaan zitten. Omdat het al wat later is zijn de winkels al gesloten, maar een rondje door deze prachtige stad lopen is zeker de moeite waard!

Q: ga je alleen maar surfen?

Het antwoord hierop is dus nee, je kunt genoeg andere dingen doen! Overigens zijn de trips optioneel, dus als jij wel liever in de zee ligt is dat ook helemaal prima. Al moet ik zeggen dat de trips wel echt de moeite waard zijn (en voor €20 ook niet heel duur), vaak gaat wel iedereen mee waardoor het extra gezellig is.

Surfblend

Zo’n tripje versterkt de band wel ;-)

Q: wat is de gemiddelde leeftijd van de kampgasten?

Dat is lastig te zeggen. Surfblend heeft een kidskamp (12-16) en een 16+ kamp. Toen ik vorig jaar voor het eerst ging hadden wij een groep met bijna alleen maar jongeren in de leeftijd van 22-26. Of dat lag aan de periode (we gingen de laatste week van augustus) of dat het toeval was weet ik niet. Dit jaar zaten er wat meer 17 jarigen tussen. Hoewel ik met mijn 25 jaar een stuk ouder ben heb ik dat niet als last ondervonden of zo. Uiteindelijk kom je allemaal voor hetzelfde: surfen en chillen, waardoor je al snel een klik hebt. Overigens zie ik er zonder make up, met verwaaid haar en in de trui van m’n vriend er ook uit als 17, haha.  De crew is allemaal tussen de 22 en de 28, dus mocht je toch liever met wat oudere mensen optrekken dan haak je gewoon bij hen aan.

Ik heb natuurlijk meteen m’n nieuwe wetsuit uitgeprobeerd ;-) Het water is al best wel warm, maar als je er lang in ligt is een wetsuit toch wel fijn. Hier zie je ook gelijk de strandopgang: aan de ene kant van deze duin ligt dus het kamp, aan de andere kant het strand. Als het zoals op deze foto eb (low tide) is moet je nog wel even een stukje wandelen, maar dat is goed voor je been- en bilspieren ;-).

Surfblend Surfblend
Surfblend

Dat brede strand is juist wel fijn: zo is er lekker veel plek. Er liggen namelijk een heleboel surfklasjes in het water (naast Surfblend zitten hier ook nog andere, Duitse en Spaanse surfkampen), maar er is dus altijd wel plek om zelf golven te pakken. Anders dan in Nederland staan hier geen strandtenten of kiosken, het is dus verstandig om een fles water en wat te eten mee te nemen. Ik smeerde meestal een broodje extra bij het ontbijt, dat ik dan inpakte in aluminium folie om mee te nemen naar het strand.

Ook niet vergeten: liters zonnebrand! Ik heb er meer dan een halve liter opgesmeerd de afgelopen twee weken, haha. Voor je gezicht heeft Surfblend potjes zink. Dit is dik wit spul (maar soms zie je het ook in felblauw of paars) dat niet intrekt maar op je gezicht blijft liggen. Zo bescherm je je gezicht extra goed tegen de zon, want zolang het er nog op zit weet je zeker dat je beschermd bent. Al die witte of gekleurde gezichtjes ziet er erg grappig uit in het water :-).

Surfblend

Een zinkkoppie ;-) Ik kan met trots vertellen dat ik nul keer verbrand ben de afgelopen weken! Vrijwel iedereen vergeet het een keer (vorig jaar heb ik m’n kuiten goed verbrand), dus smeer je direct in zodra je die bus uitstapt.

Surfblend
Surfblend

Iets wat ik ook veel heb gedaan: ijsjes eten! Naast de entree van de camping vind je ‘La Gourmandise’ (funfact: da’s Frans voor de gulzigheid). Hier vind je naast tientallen smaken ijs (groene citroen, mojito en salted caramel waren mijn favoriet, maar ze hebben nog veel meer!) ook churro’s, wafels en pizza’s. Er zit ook een mini arcade hall bij en het geheel doet zo lekker vintage kermis-achtig aan, super leuk.

Hier vind je ook een supermarkt waar je eventueel nog wat eten kan kopen als je daar behoefte aan hebt.

Surfblend

Verder naar links (wanneer je met je neus naar de ijssalon staat) vind je nog toffe surfshops. Hier scoorde ik deze Rip Curl surfbikini. Mocht je je bikini vergeten zijn dan is dat geen enkel probleem, ze hebben er hier genoeg (en persoonlijk vind ik ze ook veel leuker dan in Nederland!). Houd er wel rekening mee dat de typische surfmerken (Rip Curl, Roxy, Rythm, Vissla, Billabong etc) allemaal super tof zijn, maar ook wat prijziger.

Surfblend

Superlief: van mijn vriend kreeg ik deze surfponcho van Billabong. Ideaal dus om na het surfen aan te trekken, of na het douchen en dan lekker in je blote kont rond te lopen, haha. Overigens is ie ook heeel chill voor thuis op de bank.

Surfblend

Elke avond kun je gaan feesten in de (enige) bar van het dorp. Het stelt niet zoveel voor, maar omdat het de enige bar is en daar alle surfkampen samenkomen is het er wel super gezellig! Als je daar geen zin in hebt kun je ook nog altijd het strand op. In de zomer zijn de temperaturen ‘s nachts heerlijk en door de weinige lichtvervuiling kun je zooooveel sterren zien! Echt een aanrader.

Op vrijdagavond, de laatste avond van het kamp, is er altijd een thema-feestje. Ik geloof dat op de Facebookpagina van Surfblend een lijstje is gedeeld met alle thema’s van deze zomer, zodat je alvast een outfit kan meenemen. Anders kan je sowieso in San Sebastían bij de goedkope Chinese prullenwinkeltjes vaak wel wat toffe gadgets vinden voor een outfit. Ons thema was Cowboys & Indianen. Je ziet het niet zo goed, maar we hadden allemaal schmink op ons hoofd en een veertje in ons haar.

Surfblend

Nog een tip: op vrijdagavond is er altijd markt in het dorpje. Ga dus na het eten en voor het feestje nog even het dorpje in, om o.a. dit soort leuke armbandjes te scoren!

Surfblend

Vooral de crew doet vaak goed z’n best (zie Charle op rechts ;-)), deze feestjes zijn superleuk!

Q: Hoeveel mensen zitten er op zo’n kamp?

Zoals je ziet was onze groep niet zo groot. Ook vorig jaar zaten we met in totaal maximaal 60 man – persoonlijk vind ik die iets kleinere groepen wel fijn. Dan leer je gemakkelijk iedereen kennen, staat er nooit een rij bij de douches en heb je sneller je eten. Maar de grote groepen zijn misschien wel weer wat gezelliger. Het is van te voren lastig in te schatten hoe groot de groep zal zijn, al kun je er vanuit gaan dat het in hoogseizoen (eigenlijk vanaf deze week tot half augustus) het wat drukker zal zijn.

Q: wat moet ik allemaal meenemen?

Eigenlijk je normale kampeerspullen. Als je in een sheddie slaapt kun je je luchtbed thuislaten, maar een overtrek laken en slaapzak is altijd wel handig. Daarnaast natuurlijk je kleren, toilettas, heel veel zonnebrand (al kun je het eventueel ook daar nog kopen) en wat extra geld zodat je daar een trip kan boeken of een biertje of ijsje kan kopen. Surfblend werkt in hun barretje met ‘barkaarten’: voor €10 krijg je een kaart met 7 knipjes, een drankje (bier/fris/wijn) is 1 knipje.

Ook wel handig om mee te nemen is een lampje, die je in je tent of sheddie kunt ophangen. Ik zag zelfs iemand met een deurmat voor z’n tent haha, maar op zich is een extra handdoekje om je voeten mee af te vegen voor je je tent/sheddie instapt niet een heel gek idee. Surfgear (wetsuit, plank etc) hoef je allemaal niet mee te nemen, die mag je daar lenen. Je kunt zelfs gratis Go Pro’s lenen zodat je je eigen surfmoves kunt vastleggen.

Zie verder ook mijn artikel over mijn vakantie favorieten, daarin vertel ik wat ik allemaal meenam op surfkamp. Oh en nog een tip: als je nog tijd hebt, ga dan een paar keer naar het zwembad wat baantjes trekken. Surfen is allll about goed kunnen peddelen. Dus sterke armspieren hebben helpt enorm ;-).

Surfblend

Q: Moet je per se met de bus naar zuid-frankrijk?

Nee hoor, je kunt ook met eigen vervoer komen of met het vliegtuig. Al vind ik de bus wel prima; tot nu toe heb ik altijd geluk gehad en 2 stoelen voor mezelf gehad. Het leuke aan de busreis is ook dat je nog eventjes met je groepje bij elkaar zit. Na zo’n week word je namelijk best wel hecht met elkaar en dan is zo’n extra lang afscheid wel gezellig.

Surfblend

Ja en nu.. heb ik dus verschrikkelijk heimwee! Ik zit er sterk aan te denken om aan het eind van de zomer nog een weekje te gaan. Dat is ook het chille aan Surfblend: je kunt vrij makkelijk last minute boeken. Alles wordt namelijk heel snel en simpel geregeld. Ik geloof dat wij vorig jaar een week voor vertrek hebben geboekt? Anderen zelfs pas enkele dagen? Mocht je volgende week nog boeken dan kun je m’n Favoriete Belg nog zien shinen – die zit er dan nog als crew ;-). Hij is afgelopen week al door een meisje (van een ander kamp) aangesproken met de vraag of ‘ie niet ‘het vriendje van’ is en dat vind ie gek (maar stiekem heel leuk hoor ;-)).

Dit was een iets ander dagboekje dan normaal, maar omdat ik vakantie had heb ik ook niet elke dag evenveel foto’s genomen. Dit is een goed compromis denk ik ;-). Wellicht heb ik jullie ook enthousiast kunnen maken voor een weekje surfkamp – het tofste aan deze kampen vind ik (naast het surfen of course) dat je hier ook gewoon in je eentje kan boeken en zo toch een super leuke vakantie kan hebben (en zelfs vrienden (of vriendjes ;-)) voor het leven kan maken). Handig wanneer al je vriendinnen al met hun lover op vakantie gaan..

Wil je precies naar hetzelfde kamp gaan als ik, dan vind je hier meer informatie. Surfblend heeft ook nog kampen in Zarautz en Loredo, beiden in Spanje. Loredo is 18+ (Zarautz en Moliets allebei 16+), daarnaast zijn er ook nog ‘surfhouses’ (een soort bed & breakfast) o.a. in Portugal en Marokko én voor de gevorderde surfer is er Surf & Drive: dan huur je gewoon een busje en 2 planken en kun je zelf de Franse kust verkennen en een beetje roadtrippen.

Op mijn Instragram vind je nog meer foto’s van de afgelopen dagen en hier vind je mijn dagboekje van vorig jaar zomer, toen ik voor het eerst met Surfblend op surfkamp ging.

[bg-box]Ik heb een klein beetje korting op mijn reis gekregen in ruil voor deze blog – al had ik die toch wel geschreven want ik ben ontzettend enthousiast over Surfblend![/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. Truusje

  Ziet er lekker zonnig uit! Ik ben heel benieuwd naar je DIY van de enkelbandjes, want die vind ik er zo leuk uitzien! Daar komt binnenkort een blogje over online toch?

 2. Shirley

  Wat een heerlijk zomers dagboek. Ziet eruit alsof je echt genoten hebt van de twee weken. Ik snap dat je heimwee hebt. As we speak zit ik in de trein naar huis vanaf Eindhoven Airport na 8 dagen Portugal met zijn vieren. Ik zie nu al op tegen alleen thuis zijn, haha.

 3. Aniek

  Ohh dit klinkt echt superleuk! Eigenlijk is dit iets wat me al best lang tof lijkt, maar wat ik nooit serieus heb overwogen, omdat vrijwel al mijn vriendinnen idd al een relatie hebben en omdat ik ‘al’ 23 ben en mezelf hiervoor te oud vond. Maar blijkbaar hoeft dat dus geen belemmering te zijn? Misschien dat ik het toch nog wel boek dan!

  1. Nee, gewoon boeken hoor! Vorig jaar boekte ik samen met een vriendin, maar was verder vrijwel iedereen alleen! Daar ken ik Esther (met wie ik dit jaar ging) dus ook van. Zou misschien wel wat later in de vakantie boeken, dan heb je denk ik de grootste kans op iets oudere mede-kampleden. Maar zoals ik al zei: uiteindelijk speelt die leeftijd niet echt een rol, je bent allemaal met hetzelfde bezig dus iedereen wordt een beetje leeftijdloos.

 4. Claudia

  Ik word weer helemaal meegenomen naar vorig jaar. Mijn vriend en ik hebben toen ook voor het eerst een surfkamp gedaan en het was te gek. We waren de allerlaatste week en we hadden een groep van 11 man. Heel klein, maar wel heel veel ruimte om te surfen! Ik zou zo nog een keer willen gaan, ik vond het te gek. Dat jij nog zoveel foto´s hebt gemaakt! Ik had mijn telefoon 9/10 keer in mijn tent liggen, haha. Ik heb denk ik 2 foto´s van die hele week haha

  1. Ah wat tof! Waar en op welk kamp ben jij geweest? Ik was nu ook samen met mijn vriend, al was hij eigenlijk aan het werk. We zitten er ook nog aan te denken om het samen eens te doen! Oh en ik wist natuurlijk dat ik dit blogje ging schrijven, bovendien vind ik foto’s altijd een leuk aandenken dus nam ik m’n telefoon gewoon overal mee naartoe. Nu je overal internet hebt is dat nog best handig ;-)

 5. Zoë

  Ahh zo fijn dat je dit nog post voor wij vertrekken :D Ik ben ‘al’ 26 dus voor mij was leeftijd toch ook een dingetje, maar we zien wel :) Ik ga ook met mijn vriend en we rijden zelf, dus hebben we ook wat meer vrijheid om er eens met zijn tweetjes op uit te trekken moest het toch wat te veel ‘kamp’ zijn. Ik heb er zin in!

  1. Ah als je met je eigen auto bent zou ik de trips gewoon op eigen gelegenheid doen! Dan kun je ook nog veel meer leuke plekken bezoeken, moet je de crew gewoon om tips vragen!

 6. Marit

  Heerlijk ik was erbij maar herbeleef deze zomerse dagen gewoon nog een keertje heerlijk <3

 7. M

  Ah wat heerlijk! Heb vorig jaar gesurft in Portugal en ben nu aan het kijken voor een andere plek. Is er een mogelijkheid om in de middag extra surflessen bij te boeken?

 8. Elias

  Hey

  Ik ben misschien van plan om een weekje te boeken. Is het echt geen probleem om alleen te gaan? Mijn moeder vind het namelijk belachelijk om naar een kamp te gaan waar je niemand kent. Ben wel sociaal aangelegd. Ben 20 jaar trouwens.

  1. Haha nee dat is echt niet gek! Genoeg mensen die alleen gaan en anders vind je denk ik snel aansluiting hoor. Is misschien juist leuk, ik hoorde van mensen die hier hun beste vrienden hebben ontmoet en zelf ben ik dit jaar ook gegaan met een meisje die ik vorig jaar heb leren kennen tijdens surfblend (toen was zij ook alleen). Gewoon doen!

 9. Sheila

  Heerlijk! Super tof!! Krijg er direct een soort heimwee van. Ik heb gesurfd op Bali en daar erg van genoten. Surfen is één van mijn favo sprorten als ik reis en ik vind het een prachtige sport om naar te kijken. Een kamp lijkt me heerlijk!! Dat zou ook iets zijn wat ik vroeger zou doen, toen ik nog solo de wereld rond reisde. Spreekt me absoluut aan (maar ik ging dan een paar dagen op een boot om me volledig te wijden aan duiken). Inmiddels reis ik nog steeds de wereld rond, hoor, maar dan met 2 kleintjes erbij.

 10. Bastian Tuip

  Bedankt voor je mooie verslag.
  Was zelf nog aan het twijfelen en kwam via Google op jouw site terecht. Dit heeft me zeker over gehaald om hier alleen heen te gaan. Al zou ik bij één van de ouderen horen met mij 24 jaar, maar maakt mij niet uit. Heb nu al zin in dit avontuur!!

 11. Denise

  Ik ben nu 17 en wordt 1 augustus 18, ik twijfel dus of ik als 17 jarige mee ga met surfblend voor 1 augustus of als 18 jarige na 1 augustus. Wat raad jij mij aan?

  1. Qua kamp maakt het niet zo heel veel uit! Enige verschil is dat je nog geen alcohol mag drinken.. Maar zonder alcohol is het net zo leuk, dus ik zou gewoon gaan wanneer je zin hebt/wat het beste uitkomt!

 12. Lotte Louwers

  Hi Marlous,
  Wat een leuke post!
  Ik vroeg me af of er veel verschil in leeftijd is bij een 16+ kamp. Mijn vriendinnen en ik zouden graag gaan surfen, alleen één van ons is nog 17 in de zomer. Hierdoor kunnen we niet naar een 18+ kamp. Het enige wat ons dus tegen houdt is dat er een groot leeftijdsverschil is, waardoor de sfeer anders is (vooral tijdens feestjes) en er alleen maar 16-jarigen zullen zijn… Wij vinden het namelijk wel zo leuk als er ook leeftijdsgenoten zijn.
  Hoe heb jij dit ervaren?

  Groetjes, Lotte

  1. Dat is vooraf lastig te zeggen, er zijn weken dat de gemiddelde leeftijd 17 is, maar ook weken waarbij er mensen van 28 zijn. Duurt het nog lang tot je vriendin 18 wordt? Anders kan je misschien even contact opnemen en je vraag voorleggen, wie weet is er wat mogelijk.

 13. Nikki

  Wat leuk om te lezen! Ik ga dit jaar ook met een vriendin op surfvakantie met Surfblend. Zin in!!

 14. Jeroen

  Leuk stuk! We mogen echt maar van geluk spreken dat we zulke goeie surfspots in Europa hebben, met nog goed weer ook… Ik ben vorig jaar oktober bij de Quicksilver Pro France in Hossegor. Echt indrukwekkend om die pro’s aan de slag te zien daar. Ook een aanrader!

 15. Floor

  Hi! Ik ga dit jaar ook naar Molliets (alleen), maar vroeg me af of je dan met andere in een tent gaat slapen of alleen?

 16. Sanne

  Hey! Ik heb een vraagje over de busreis terug. Hoelaat vertrek je zaterdagavond en hoelaat kom je zondag ongeveer terug?

Geef een reactie