Boek review: New places to be

new places to be

Het afgelopen jaar heb ik Vlaanderen heel wat beter leren kennen. Zo bracht ik vele bezoekjes aan Gent (ik denk m’n favoriete Vlaamse stad), deden we een dagje Brussel, zijn we vaak te vinden in Antwerpen en ook Leuven hebben we al eens bezocht. Mechelen en Hasselt staan nog hoog op m’n lijstje. Langzamerhand steelt Vlaanderen m’n hart en heb ik stiekem al eens gegoogeld naar buitenlandse stages.. maar laten we vooral Nederland niet vergeten: ook hier hebben we super leuke steden!

New places to be: hotspots in vlaanderen, Rotterdam en Amsterdam

En dat is nou net wat de gids New places to be zo geweldig maakt: het heeft de 150 leukste hotspots van Vlaanderen, Rotterdam én Amsterdam bij elkaar gebundeld. De gids hoort bij de gelijknamige website newplacestobe.com, een website die ik zelf regelmatig heb gebruikt voor het vinden van leuke hotspots tijdens onze Vlaamse citytrips. Op de website vind je een overzicht van de nieuwste hotspots met foto’s en een omschrijving en ook niet geheel onbelangrijk: de openingstijden. In veel Vlaamse steden zijn koffietentjes en restaurants namelijk op maandag en/of dinsdag gesloten. Iets waar ik pas achter kwam na een paar keer voor een dichte deur te hebben gestaan.

new places to be new places to be new places to be

Vormgeving en inhoud van de gids

De titel van de gids is in het Engels, maar de teksten zijn gewoon in het Nederlands geschreven. Het is een paperback, maar de gids is gedrukt op stevig papier waardoor hij niet goedkoop of kwetsbaar aanvoelt. Met 150 hotspots is het een behoorlijk dikke gids geworden: hij telt bijna 300 pagina’s!

Elke stad wordt aangeduid met een gekleurde pagina waarop wat informatie staat over de stad. In de gids vind je mooie foto’s van de hotspots, afgewisseld met grafische printjes zoals op de kaft.

De gids behandelt de Vlaamse steden Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel en Hasselt. Van de eerste vier steden worden ook nog enkele hotspots in de buurt genoemd.

new places to be   new places to be
new places to be

Over de hotspots

De hotspots zijn allemaal vergezeld van een duidelijke foto’s. Sommige adresjes krijgen twee volle pagina’s, andere adresjes staan verzameld op een pagina. Bij elke hotspot wordt het adres vermeld, de tags (een soort categorieën) en de prijsklasse. Zo weet je van te voren een beetje waar je aan toe bent.

Tussen alle hotspots door vind je af en toe ook nog een interview of zoals hierboven een infographic over coktails. Tof gedaan!

new places to be

De New places to be gids is een super leuke en handige gids voor iedereen die binnenkort een citytrip heeft gepland naar een van deze steden. Mij is deze gids echt op het lijf geschreven door de combinatie van de Vlaamse en Nederlandse steden, al mag er in een volgende druk wel een hoofdstuk over Utrecht bij ;-).

Ik neem de gids zeker mee bij mijn volgende bezoekje aan Vlaanderen! De gids kost €17,99 en is o.a. hier te koop.

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

  1. Wat een tof boek! En vooral erg mooi vormgegeven :) Ik heb nu toevallig net een boek voor mijn verjaardag gekregen met ook allemaal hotspots erin. Alleen dan van heel nl en vlaanderen.

  2. Judith

    Ziet er superleuk uit :) binnenkort maar eens een dagje Gent plannen na jouw verhalen!

  3. Evelien

    Wat ziet het boekje er tof uit, lijkt me heel handig! Hasselt is een leuke stad. Ik ben er een paar keer geweest, maar dat is eigenlijk al wel te lang geleden.

Geef een reactie