Diary week 32: een weekje België, smoothie bowls & veggies

Afgelopen week voelde een beetje als een ‘tussenvakantie’. We kwamen terug van onze vakantie in Portugal, maar pasten nog een weekje op het huis van de ouders van m’n Favoriete Belg. Een mini vakantie in België dus. We bezochten onze oma’s, waren een dagje in Antwerpen en een dagje in Gent. Oh, en we aten een heleboel smoothie bowls!

Maandag gingen we boodschappen doen bij de Colruyt, in België een wat voordeligere supermarkt. Het was een beetje een mix van een groothandel en de Aldi, waar al het eten zo in dozen uitgestald staat. En dan nog was het even duur als onze Albert Heijn of Jumbo. Zo gek die verschillen, haha. En dan hadden ze niet eens bonus-aanbiedingen!

‘s Middags was het een rommeldagje. We hadden op zondag een heleboel wasjes gedraaid, dus dat moest gestreken worden. Doe ik normaal nooit hoor, maar met zo’n supersonische strijkijzer is dat eigenlijk best leuk.

Als lunch maakten we deze smoothie bowl. Zoals je in onze vakantie dagboekjes al kon lezen zijn we helemaal verslaafd geraakt aan de smoothie bowl, dus deden we een poging om ze thuis na te maken. Best goed gelukt toch?

‘s Avonds kwamen wat vrienden bbq-en. Het was gelukkig nog mooi weer, we konden de hele avond buiten zitten!

Dinsdag reden we helemaal naar (Nederlands) Limburg om bij mijn oma op visite te gaan. Gelukkig stond de vlaai al klaar, haha! We zijn ‘s avonds nog uit eten geweest en hebben een super gezellige dag gehad. Fijn om even bij oma langs te gaan <3.

Op woensdag brunchten we bij de oma van m’n vriend, die speciaal voor mij oranje servetten op tafel had gelegd. Oranje boven, haha!

Daarna gingen we nog even Antwerpen in. We dronken heerlijke koffie bij Butchers Coffee, dat had ik wel gemist in Portugal. Daarna slenterden we nog wat door de stad en ging mijn vriend naar de kapper.

Donderdag begon de dag weer met een smoothie bowl, yum!

Daarna gingen we naar Gent, mijn favoriete Vlaamse stad. Ik was hier sinds mei al niet meer geweest! Helaas zal dat in de toekomst waarschijnlijk nog minder zijn, omdat we het kot van mijn vriend leeg kwamen halen. Het komende half jaar heeft hij nog maar 1 of 2 vakken en hoeft hij dus amper in Gent te zijn, vandaar dat hij z’n kamer opgeeft. Jammer wel, want het was een goed logeeradresje ;-).

We lunchten nog een keer bij een van m’n lievelingstentjes: Vos Coffee.

Vrijdag sliepen we uit en werkte ik in bed nog even aan m’n blog. Het was dus de beurt aan mijn vriend om een smoothie bowl te maken. Toen ik beneden kwam was ik blij verrast: hij had een kei mooie smoothie bowl gemaakt! Al kwamen we er later achter dat die rode dingetjes links geen goji bessen zijn maar stukjes zongedroogde tomaat.. had ie een hartige zadenmix voor door salades gebruikt.. haha. Gelukkig konden we ze er gemakkelijk uitvissen en was de smoothie bowl alsnog lekker!

‘s Middags gingen we naar de Mediamarkt om voor mij een Fitbit te kopen! Na lang twijfelen en vergelijken wilde ik toch graag zo’n activity tracker. Ik wil weer wat meer bewegen en fitter worden en merk dat zo’n tracker een goede motivatie is! Zeker met het oog op mijn stage, waarbij ik full time op kantoor zit, leek me zo’n tracker wel handig. Op Instagram werd al gevraagd of ik ‘m kon reviewen, mochten jullie dat ook leuk vinden dan zal ik na enkele weken in gebruik eens mijn mening geven over het ding. Vooralsnog vind ik ‘m erg fijn!

Het leek wel herfst afgelopen week! Wat een saai weer zeg. Ik weet dat iedereen herfst altijd zo romantiseert met koppen thee en warme chocomelk, dikke sjaals en mooie oranje bladeren maar voor mij betekent herfst vooral: einde van de vakantie, regen en kou. Ik zag op H&M deze regenjas voor een mooi prijsje dus besloot ‘m maar te kopen. Ik krijg ‘m vandaag binnen dus ik ben heel benieuwd!

Zaterdagochtend pakte ik de trein vanuit België naar huis, Utrecht. M’n vriend is weer een weekje surfen in Zuid-Frankrijk, de geluksvogel. Het is best gek om na 3 weken samen weer uit elkaar te gaan, maar ik had echt zin om weer even in Utrecht te zijn. Eenmaal thuis werd ik begroet door de blauwe regen, die in de zomer wanneer ik weg ben altijd naar binnen probeert te sneaken.

‘s Middags sprak ik af met Maura, om bij te kletsen. Ik bestelde een plaattaart en kreeg deze taart vol met maanzaadjes. Beetje gek, maar het was eigenlijk wel heel lekker!

Daarna ging ik door naar Linda, mijn oud-huisgenootje. Afgelopen maand is ze verhuisd om samen te gaan wonen met haar vriend. Ze woont nu in een superleuk appartementje op een van de mooiste plekjes van Utrecht. Jaloers! Samen maakten we curry met bloemkoolrijst: voor ons allebei iets nieuws. Het was super lekker! De bloemkoolrijst was in de bonus dus ik heb gelijk nog een pak gehaald en ga er deze week nog eens mee experimenteren.

Zondag ging ik de stad in om wat dingen voor mezelf te halen. Bakjes voor eten, zodat ik straks tijdens m’n stage een fatsoenlijke lunch mee kan nemen. De blauwe bakjes (inclusief de yoghurt beker) zijn allemaal van Hema. Ook kocht ik een nieuwe waterfles. Ik gebruikte hiervoor altijd mijn Dopper, maar die werd altijd vies tussen de groeven van de draaidrop. Met de hand kon ik dat niet goed schoon krijgen. Bovendien trokken er soms geurtjes in als ik bijvoorbeeld een citroen in het water had gedaan.

Na wat research kwam ik uit bij de Mizu fles: een roestvrijstalen fles met nog steeds een vrij grote opening zodat je er gemakkelijk fruit in kan doen. Niet alleen duurzaam maar ook een stuk fijner! Bij de wereldwinkel zag ik ook dit ‘boterhammenzakje’: deze is gemakkelijk schoon te maken (hij mag zelfs in de wasmachine!) en daardoor herbruikbaar. Zoals je merkt wil ik met kleine stapjes toch iets duurzamer worden.

Het boek kreeg ik opgestuurd ter review. Ik ben er super benieuwd naar want ik gebruikte de bijbehorende website vaak om leuke hotspots in Vlaanderen te vinden. Later meer hierover!

Ik was ook al een tijdje op zoek naar een goede en verantwoorde pindakaas. Ik had al wat notenboters geprobeerd maar die waren super vloeibaar en smaakten naar niks. Deze van de Albert Heijn bevat 100% pinda’s en is super lekker! Nog steeds wel relatief vloeibaar, maar door de crunchy stukjes vind ik dat niet storend. En deze smaakt tenminste écht naar pinda’s!

Nog een lunch tip: deze veganistische filet d’americain (of preparé zoals ze dat in België noemen) van de Vegetarische slager. Ik at dit altijd super graag, totdat die beruchte aflevering van de keuringsdienst van waarden op tv kwam.. Sinds dien vertrouwde ik het goedje niet meer. Gelukkig hoef je bij deze variant niet bang te zijn voor rauw vlees en vieze bacteriën! En eerlijk: ik vind het super lekker! Hij smaakt echt precies zoals het origineel, zelfs qua structuur. Yum!

‘s Avonds bestelde ik eten. Ik had nog een kortingsbon van €10 over en in Utrecht bezorgd Uber nog steeds gratis. Liever lui dan moe ;-).

‘s Avonds ging ik op tijd naar bed en nam ik al m’n planning tools mee, iets wat ik meestal op zondag doe buiten de vakanties om. Even een overzicht maken voor de komende week. Hoewel ik nog vakantie heb wordt het tijd voor wat meer structuur. Zo moet ik nog m’n stage inschrijven en wat andere administratieve dingen doen. Boring! Gelukkig is het weer er ook naar..

Hopelijk komt het zonnetje snel weer terug! Ik wens jullie een fijne week, tot de volgende :-)

 

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Shirley

  Volgens mij is van die pure pindakaas altijd wat vloeibaarder. Het doorroeren voor gebruik helpt wel een beetje, maar het blijft wat dunner. Het ziet eruit als een fijne week. Waar ga je stage lopen? Op kantoor zitten is inderdaad funest voor je beweging, bij mij in ieder geval wel. Als ik naar kantoor loop vanaf het station (20 minuten heen en 20 minuten terug) en in de pauze 30 minuten ga lopen dan haal ik toch nét de 10.000 stappen.

  1. Gelukkig wel gewoon in Utrecht, dus ik kan er op de fiets naartoe! Het is een leuk en hip bedrijf, dus ik denk dat ik af en toe wel een blokje om kan en ik mag af en toe ook vanuit huis werken dus dan zou ik het ook wat meer kunnen combineren, maar blijft lastig natuurlijk.

 2. Truusje

  Die smoothie bowls zien er zo goed uit, ik ben benieuwd naar je receptjes. :) Ik zweer ook bij plastic bakjes, haha. Ik heb er heel veel in huis die ik regelmatig vul met eten voor de oma van mijn vriend. Zo hoef ik niks weg te gooien en hoeft oma niet te koken. :)

 3. Karlijn

  Ik zag die bloemkoolrijst liggen bij de Appie en dacht “mweh weet niet wat ik daar mee moet”, maar het gebruiken in curry is wel een slim idee!

  1. Ja ik weet niet of het ook lekker is als je er gewoon boontjes en een stukje vlees bij eet, en de bloemkool dus echt als “rijst”. Dat is misschien een beetje saai. Maar met veel kruiden of zo door de curry is het super lekker!

 4. Marcella

  Altijd fijn, jouw weekoverzichten. Je maakt echt zó benieuwd naar smoothie bowls. Ziet er onwijs goed uit! Kom maar door met je recepten!

 5. Siroon

  I love bloemkoolrijst! Ik gebruik het als rijst bij mijn Indiase curry’s inderdaad of om bloemkoolpizza te maken. Meer inspiratie op mijn blog ;) overigens koop ik gewoon een hele bloemkool en gooi hem in de keukenmachine. Maar kopen kan natuurlijk ook.
  Oh en tip van mijn zusje: zij maakt nasi met bloemkoolrijst. Dat ga ik binnenkort maar eens uitproberen..

 6. Saskia

  lekker druk weekje :) Heerlijk lijken mij die smoothie bowls. Ben zelf al tijden verzot op smoothies, dus binnenkort hier eens in verdiepen.

 7. Leonie

  leuke diary weer! Ik heb wel veel verzoekjes nu :p De recepten van de smoothie bowls, het recept van de bloemkoolrijstcurry én de review van ds FitBit please! ;-)
  en dat boterhamzakje wil ik oookk!! ga ik voor mn verjaardag vragen denk ik :)
  en heb je nog tips voor Antwerpen? ik ga er dit weekend heen.

  thanks voor de inspiratie weer! (al zaten er nu geen outfitfoto’s bij ;-)

  1. Haha ik zal naar je wensen luisteren, de Fitbit review komt sowieso (over een tijdje als ik ‘m goed heb kunnen testen!), en recept volgt en ik zal weer wat vaker outfits posten. Voor Antwerpen: ga naar de Nationalestraat en de Kammenstraat. Daar zitten alle leuke tentjes! Verder is de website newplacestobe.com erg fijn, en het time to momo gidsje over Antwerpen!

 8. Debbie

  Leuke diary! Ben ook erg benieuwd naar je ervaring met de fitbit zit al zooooo lang te twijfelen om zoiets te kopen en heb dezelfde beweegredenen als jij haha;-) hoe was je regenjas? Ik heb hem een tijd terug besteld en hij was echt veeeeel te groot ☹️

  1. Hij valt wel iets groot, maar op zich moet een regenjas ook wel een beetje ruim zitten (zodat alles droog blijf en anders zijn ze vaak zo benauwd). Ik twijfel nog even, omdat ie wel erg mooi is!

 9. Djuli

  Mmm wat een heerlijke smoothiebowls! En leuk dat je een Fitbit hebt gekocht! Ik heb dezelfde en ik vind ‘m nog steeds super motiverend.

 10. Irene

  Haha wat grappig van die tomaatstukjes :D Dat zou ik ook hebben :p Ik heb die regenjas ook een keer besteld maar ik paste er twee keer in :'( Heb er dan een roze besteld op Zalando van Dorothy Perkins en die zat wel supermooi. Ben er elke regenachtige dag op m’n fietsje blij mee :D

 11. Esther

  Ik heb ook sinds twee maanden een Fitbit en het werkt best goed (voor mij). Ik ga er nu toch wat vaker (lopend) op uit. Wat ik een handige tip vond, is om als je een rondje (in de buurt) loopt, bij te houden hoeveel stappen dat ongeveer is. Zo heb je na een tijdje een goed idee van verschillende wandelingetjes van ongeveer 2000, 3000, 4000 etc. stappen. Als je dan ‘s avonds nog stappen te kort komt, weet je makkelijk wat voor een rondje je nog zou moeten lopen en hoeveel tijd het je ongeveer kost om aan de 10.000 te komen.

 12. Katrien

  Die regenjas is zo mooi! Heb je er misschien een artikelcode van? Ik kan hem niet meteen terugvinden op de H&M website… :)

 13. Merel

  Ik ga de file american van de Vegetarische slager onthouden. Ook een van mijn favoriete lunch spreads als ik een keer wat anders wil. Volgens mij was het een fijne week voor je. En succes met je administratie! Je kunt het!

 14. Anneleen

  Leuk en gezellig dat je een paar daagjes in België was! De colruyt is inderdaad helemaal niet zo goedkoop dan mensen doen uitschijnen vind ik haha. Je koopt er vaak pas met voordeel wanneer je huismerk koopt of grote hoeveelheden inslaat. Ik ben ook benieuwd naar de review van de fitbit, ik wil er namelijk graag al een tijd eentje kopen, maar nog steeds niet gedaan… :) Misschien helpt zo’n fitbit me om de knoop door te hakken ;)

Geef een reactie