Diary week 34: Antwerpen, Utrecht en Amsterdam in één week

Afgelopen week begon rustig; ik spendeerde een paar dagen bij mijn vriend en schoonouders in België. Daar heb ik voornamelijk gechilld en geluierd (of is dit een tautologie? ;-)). Aan het einde van de week keerden we weer terug naar Utrecht en gisteren bezochten we Amsterdam. Toch nog best een volle week zo, en hey: de zomer kwam eindelijk terug!

Maandagochtend pakte ik de trein richting mijn Favoriete Belg. Van mijn schoonouders kreeg ik dit souvenir van hun vakantie in Oostenrijk. Het zijn kleine snoepjes met mini figuurtjes erin. Hoe mooi ziet dit eruit? Ik vind het echt fascinerend hoe dit gemaakt wordt. Elk snoepje smaakte ook naar het figuurtje wat erin zat.

Maandag hielp ik mijn vriend met een klusje: takken van een boom in stukjes knippen en in de aanhangwagen leggen. Dat knippen was stiekem best wel leuk. Ken je dat gevoel van voor het eerst met je mes in een onaangebroken pindakaaspot gaan? Om de een of andere reden gaf het knippen van deze takken een beetje hetzelfde gevoel :’) Lekker therapeutisch haha.

‘s avonds deden we een wandelingetje en ik moet altijd zo lachen om Belgische huizen. Niet dat onze Vinexwijken nou zo geweldig zijn hoor, maar in België kijk je soms echt je ogen uit. Daar kan een super modern huis tussen een super oud huis staan, en het volgende huis kan dan weer wat weg hebben van een kasteel. Of zoals hierboven, een vrij normaal huis maar dan opeens van die pilaren aan de voordeur.


Andere huizen zouden dan weer niet misstaan in het Sprookjesbos.

Dit is ook een leuke: zoek de voordeur. Er is trouwens een hele Instagram pagina gewijd aan de ‘Ugly Belgian Houses‘. Aanrader ;-).

Dinsdag gingen we een dagje naar Antwerpen, waar ik eigenlijk helemaal geen foto’s van heb gemaakt, behalve deze. Dit hangertje kreeg ik namelijk van mijn vriend cadeau. Het was een bedankje omdat ik mijn oude iPhone aan hem gedoneerd heb (al was dat vooral uit eigen belang, hopelijk is ie nu wat beter bereikbaar :p).

Toen we aan het eind van de middag thuiskwamen, was de vader van mijn vriend net bezig met druivensap maken. Hoe leuk ziet dit eruit? Je kunt er allerlei soorten fruit in doen (bijvoorbeeld ook appels) en zo je eigen sap maken. Een analoge juicer ;-).

Woensdag was echt een luie dag. ‘s Ochtends speelde ik wat met waterverf, wat ik wel in een filmpje deelde op Instastories maar waar ik geen foto van nam. Dus dan maar even een screenshot.

De rest van de middag spendeerde ik hier. Zo lui maar zo chill haha.

Aan het einde van de middag fietsten we de moeder van m’n vriend tegemoet die van haar werk kwam. We namen een pontje naar een gezellig cafeetje en dronken daar sangria. Sinds ik in Porto witte sangria heb geproefd is dat echt m’n favoriet, nog lekkerder dan de rode sangria!

Doordat ik m’n foodfoto’s nu apart deel in m’n eetdagboekje voelt het een beetje kaal aan, maar goed. Door naar donderdag! Ik had zin om te bakken, dus bakten we m’n favoriete cake: de bosbessen yoghurt cake.

Dit is zo’n lekkere, frisse cake! Hij was ook binnen no time weer op.

‘s Avonds gingen we uiteten en toen we naar het restaurant liepen zag ik dit speeltuintje met deze super rare glijbaan. Of ja, wat is het eigenlijk? Ik neem aan dat je hier dus met je benen wijd naar beneden afglijdt? Is dat is Belgisch? Als klein kind donder je dan toch naar beneden?

Vrijdagochtend ontbeten we nog in België. Ik gaf alvast het verjaardagscadeau aan m’n schoonmoeder die komende maand jarig is, omdat ik er dan waarschijnlijk zelf niet ben. Ik gaf een potje dat ik zelf gemaakt heb tijdens mijn keramiekcursus, met een plantje erin. Schattig he? Ik weet dat sommigen van jullie heel erg benieuwd zijn naar de cursus. Het was een onderdeel van mijn goede voornemen om dit jaar meer nieuwe dingen te doen, dus er zoals beloofd komt er een artikel over online! Doordat het atelier tijdens de cursus verhuisd is duurde het even voordat ik foto’s kon maken, ik hoop er deze week langs te gaan zodat er snel een blogje over online kan!

‘s Middags pakten we de trein naar Utrecht. Na een lange treinrit bestelden we eten en ploften we op de bank, waar ik al jullie reacties en feedback uit m’n blog enquête las. Mocht je ‘m nog willen invullen, doe dat dan nu, aan het eind van de dag haal ik ‘m offline. Ik vond het best wel spannend om deze enquête online te zetten. Eigenlijk wilde ik vooral weten wie jullie zijn (hoe oud, wat jullie bezighoudt etc). Maar toen ik toch bezig was besloot ik maar gelijk om wat feedback te vragen. Ik was bang dat er een heleboel negatieve feedback zou komen (ja hoezo eigenlijk? Ik denk omdat zo’n enquête anoniem is? Geen idee) maar dat was echt nergens voor nodig want jullie zijn zo lief!!! Ik heb zoveel lieve complimentjes gehad (naast ook heel wat nuttige feedback hoor!) en als ik al jullie antwoorden zou moeten samenvatten komt er vooral ‘ga zo door/doe zo voort’ uit. Omdat sommigen aangaven het leuk te vinden om de uitslag te lezen zal ik later deze week wat resultaten met jullie delen.

Oh en mocht je om wat voor reden de printable nog niet hebben ontvangen, geef dan even een gil. Dan heb ik je per ongeluk over het hoofd gezien!

Toen we naar bed gingen zag ik dat Het Monster a.k.a de blauwe regen weer zijn weg naar binnen had proberen te banen. Hij had zich helemaal om het snoer van de luxaflex gewikkeld, net een soort beest ofzo. En ik was maar een weekje van huis!!

Zaterdagochtend gingen we al vroeg Utrecht in. Door examens en vakantie was m’n vriend hier al sinds mei niet meer geweest! En dat terwijl Utrecht in de zomer zo gezellig is!


We begonnen bij Beadies, die me hadden uitgenodigd om langs te komen. Ze vonden mijn artikel over enkelbandjes maken zo leuk, dat ze me graag een cadeautje wilde geven. Dat artikel was niet gesponsord, doordat een van mijn vriendinnetjes nu bij Beadies werkt kom ik er weer vaker. Superlief dus dat Beadies achteraf contact met me heeft opgenomen dat ze me toch iets wilden geven, blijkbaar heeft het ze veel bestellingen opgeleverd ;p. Ik zocht deze twee leuke ringetjes uit, die op de foto om m’n wijsvinger zitten. Dat maantje matcht goed bij het hangertje dat ik van m’n vriend kreeg!

We lunchten (natuurrrrlijk met een smoothie bowl, haha) bij bookcafe Lewis, waar de serveerster me herkende. Ik vind dat altijd zo grappig (en super leuk om een gezicht bij een lezer te zien!). Ik ben helemaal vergeten te vragen hoe het meisje heette (ik ben dan toch altijd een beetje overrompeld haha), dus sorry! Ik bedacht me trouwens hoe grappig het is dat je dan als lezer leest dat m’n vriend en ik elke dag aan de smoothie bowls zitten en dan ook daadwerkelijk een smoothie bowl bij je op het terras komen eten :p.

We struinden nog wat door de stad. Ik spotte deze super schattige tasjes bij Flying Tiger. Ze hebben wel wat weg van de Kånken Fjällräven (ik moest even googelen voor de spelling van dit merk hoor..), maar dan natuurlijk een stuk goedkoper. Het is dat ik geen klein kind heb, anders had ik er een meegenomen!

Toen we thuiskwamen lag er nog een leuk pakje voor me te wachten: deze oorbellen van Lucardi! Ik mocht 2 paar uitzoeken, dus koos ik voor creolen met sterretjes (voor bij m’n maanring en maanketting!) en creolen met staafjes. Die laatste zijn een cadeautje, ik heb zelf soortgelijke oorbellen van een ander merk maar deze zien er veel mooier uit en waren nog goedkoper ook. Aanrader dus als je nog op zoek bent naar mooie minimalistische oorbellen! Ik kan nog niet zoveel zeggen over de kwaliteit, het zijn zilveren oorbellen met een gold plated laagje, maar de meeste gold plated sieraden die ik heb blijven na veel douchebeurten nog heel mooi! Ik zal jullie op de hoogte houden ;-). Ze zijn gemakkelijk online te bestellen of bijvoorbeeld bij  de Lucardi Juwelier in Utrecht te halen. Oh en deze oorbellen kreeg ik dus opgestuurd in ruil voor deze vermelding.

Kijk, dit is toch een superleuk setje zo?!

Zondag sliepen we een beetje uit en pakten we daarna de trein naar..

..Amsterdam! Hoewel het maar een kort treinritje is vanaf Utrecht, blijf ik me altijd een toerist voelen in Amsterdam. Ik zou er ook nooit willen wonen, juist dat ‘vakantie in eigen land’ gevoel vind ik zo leuk in Amsterdam!

We ontbeten in Pluk, zo’n leuk tentje!

Daarna hebben we heel wat rondgewandeld. Dit keer ontdekte ik vooral veel leuke plekken in West, waar ik normaal niet zoveel kom. Ik zal binnenkort nog wat leuke adresjes met jullie delen.

We wandelden door het Vondelpark waar we opeens tegen een Jazz ensemble aanliepen. Dit was zo gezellig! Ik heb een stukje gefilmd op mijn Instastories, als je deze blog niet al te laat leest zou je het nog moeten kunnen vinden.  Ik werd er helemaal vrolijk van!

Als je dan toch de toerist uithangt mag een foto met de ‘IAMSTERDAM’ letters op het museumplein natuurlijk niet ontbreken. Zo grappig al die mensen die hier foto’s maken. Uiteindelijk is het helemaal niet leuk want het ziet er zwart van de mensen, waardoor je altijd met tientallen vreemden op de foto staat en je amper kan lezen wat er nou staat, haha.

Wat is Amsterdam toch een plaatje he? We hadden ook echt geluk met het weer, de stad is dan extra gezellig met al die bootjes die rondvaren.

Ok, deze is eigenlijk voor m’n eetdagboekje, maar ik kon het niet laten om het alvast met jullie te delen. Aan het eind van de dag aten we bij de Vegan Junk Food Bar. Een volledig plantaardige burgertent, perfect dus voor mijn veggie challenge. En dit was lekker!! Niet normaal, als ik deze foto zie ga ik weer watertanden. M’n vriend vond het ook super lekker, dus vleeseter of niet: probeer dit eens!

Toen we daarna naar huis liepen, kwamen we langs een tafeltje met een stuk of 5 meisjes die aan het knutselen waren. Ik heb een te schattige foto van ze, maar wil die niet zomaar op het internet delen. Anyway, ze vroegen of we op de foto wilden en haalden toen een polaroid camera tevoorschijn. Zo leuk! Ik had namelijk nog getwijfeld om mijn polaroid camera mee te nemen, maar had geen zin om met dat ding te zeulen. Dus dit was perfect! Sowieso was het hele tafereel té schattig: de meisjes suggereerden dat we naast een rozenplant moesten gaan staan voor een mooie foto. We rekenden €1 af en ik moest stiekem grinniken om deze jonge ondernemers. En hoe perfect is deze afsluiting van deze mooie dag?

Daarna pakten we de trein terug naar Utrecht en ging ik met de voetjes omhoog. Ik had namelijk al genoeg stappen gezet, haha pfff.

Komende week is mijn allerrrrlaatste vakantieweek! Dinsdag heb ik een kick off ontbijtje bij mijn stage, waar ik 4 september echt ga beginnen. Verder ben ik nog vrij en wordt het super mooi weer, dus wellicht dat een dagje strand er nog wel in zit. Ik zal proberen weer leuke foto’s te maken, uit m’n enquête bleek dat jullie vooral fan zijn van mijn weekoverzichtjes. Dat kon ik aan de statistieken natuurlijk wel al een beetje aflezen, maar dat jullie er zo fan van zouden zijn kon ik me eigenlijk niet voorstellen haha. Ik voel me nu bijna schuldig voor de keren dat ik saaie en lege dagboekjes had, haha. Nou goed, tot volgende week dan maar weer!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Eline

  Ik wil echt nog een keertje bij Pluk gaan eten, het ziet er daar altijd zo mooi en vooral heel lekker uit!

 2. Shirley

  Wat veel leuke dingen in een week. Geniet er nog even van voordat je volgende week aan de slag gaat. Ik ga volgende maand weer naar Amsterdam. Afgezien van het feit dat ik er bijna dagelijks werk, maar dan kom ik nooit voorbij Amsterdam Amstel en zie ik weinig leuks (loser). Waar ik in België ook altijd vol verwondering naar kijk: de elektriciteitspalen in sommige dorpen. Zal aan mij liggen, maar ik zou dat niet als uitzicht willen. Mijn vriend is inmiddels aan mijn rare fratsen gewend ;-)

  1. Ja als je er gewoon voor je werk komt zie het misschien ook door andere ogen? Daarom vind ik het ook zo leuk dat ik er niet al te vaak ben, dan blijft het nog een beetje speciaal. En ja die elektriciteitspalen!!!

 3. Debbie

  Leuke week!! Pluk lijkt me ook zo leuk:-) Mag ik vragen waar die YAY totebag van is op de eerste foto?

   1. Debbie

    Oh leuk! Ga ik daar kijken, dankjewel

 4. Shirah

  Wat een leuke week! Je diary bekijken, vind ik altijd een goed begin van de maandag. Die polaroid is echt te schattig!

 5. Wat een heerlijke week! Die vegan burger ziet er trouwens geweldig uit, ik ben benieuwd wat er allemaal op zit?

  1. Eigenlijk gewoon de standaard dingen: sla, tomaat, augurk en dus vegan cheddar! Mijn vriend had een dubbele burger waar ook een gefrituurde uienring op zat (maar daar ben ik niet zo’n fan van).

 6. Josianne

  Wat een heerlijke week zo! En ja, ik ben ook fan van deze dagboekjes <3 Dus blijf die vooral maar posten!

 7. Sanne

  Ik heb nog snel je enquête ingevuld! En ik vergat nog te zeggen dat ik je tips voor lekker vegetarisch eten ook erg interessant vind! Ik ben zelf ook net begonnen met vegetarisch en af en toe veganistisch eten.

 8. Simone

  Ooh my! Dat eten bij de Vegan Junk Food Bar! Dat moet ik uitproberen. Ik vind je setje sieraden ook heel leuk bij elkaar, goede tip van de oorbellen bij Lucardi. Ik ga zeker een kijkje nemen.

 9. Milou

  Oeh hopelijk komt de Vegan Junk Food Bar inderdaad ook in Utrecht! Ziet er heerlijk uit.
  Ik heb vandaag ook nog je enquete ingevuld, zou ik dan ook nog gebruik mogen maken van je ‘cadeautje’ van de planner? Ziet er super uit, zou er graag gebruik maken nu ik bijna met m’n master begin!
  Fijne week :)

 10. Cathelijne

  Hi Marlous,
  Super leuk weer een nieuwe diary!
  Zou jij mij alsnog de planner per mail toe kunnen sturen? Mijn emailadres staat in de PM op facebook!
  Dankjewel!
  Geniet nog even van de vrije week!
  Liefs,
  Cathelijne.

  1. Cathelijne

   Oh! Sorry! Ik ontdek de mail nu in mn ongewenst mailbox! Sorry voor de verwarring! Ik heb de mail goed ontvangen. Super bedankt! Heel leuk! Liefs! X

 11. Wat een ontzettend mooi potje heb je gemaakt! En ook zo’n lief cadeautje is dat haha. Ben heel erg benieuwd naar het artikel over de cursus :)

Geef een reactie