Diary week 33: fitbit testen, weekendje Nijmegen & babynieuws!

Afgelopen week was mijn eerste week als vegetariër. Meer daarover lees je in mijn eetdagboekje wat gisteren online kwam. Dat betekent ook dat er in dit weekverslag geen eetfoto’s staan (en dan blijkt opeens de helft van m’n diary uit eetfoto’s te bestaan.. :’)). Ik zal volgende week wat meer foto’s maken. Gelukkig was het alsnog een leuke week om te laten zien! Zo was ik dit weekend in Nijmegen en heb ik zoals de titel al zegt.. babynieuws!

Ik begon de week vol goede moed met een planning en een to do lijstje. Ik moest onder andere nog m’n inkomstenbelasting doorgeven en wat dingen voor m’n stage regelen. Omdat ik bijna de hele zomer van huis ben geweest was ik daar nog niet aan toe gekomen. Gelukkig wordt alles leuker met deze pastelkleurige markers en stiften.

Maar, zoals dat altijd gaat wanneer je een lange to do lijst hebt, besloot ik eerst andere dingen te doen. Zoals m’n kamer op te ruimen. Dat was hard nodig en inmiddels is er alweer een vuilniszak vol spullen de deur uit. Tijdens het opruimen vond ik ook deze cd-rom van de Sims. Inmiddels heb ik geen disk drive meer in m’n laptop dus ik kan het spel niet eens spelen, maar ik heb ‘m toch maar bewaard.. haha.

Kijk, begint ergens op te lijken toch? Dat onderste plankje moest duidelijk nog gedaan worden. Ik kwam erachter dat wanneer ik mijn kookboeken op kleur sorteer het er gelijk een stuk opgeruimder uitziet. Bonus tip ;-). Van de meeste kookboeken vind je trouwens een review op mijn blog! Ze staan in de kookboeken review index. Mocht er eentje missen en wil je daar meer over weten, geef dan even een gil!

Dinsdag was het regenachtig weer maar had ik wel een goed excuus om m’n nieuwe regenjas eens uit te proberen.

Woensdag heb ik verder m’n kamer opgeruimd en de mail van m’n blog weggewerkt. Ik moet altijd echt even voor m’n mail gaan zitten, dus dat stapelt nogal snel op. ‘s Avonds ging ik naar m’n broer en schoonzusje om daar te eten. Wat ik heb gegeten zie je dus in m’n eetdagboekje, wat ik droeg zie je hierboven in de liftselfie ;-).

Donderdag had ik een enorme offday, dus heb ik de hele dag in pyjama doorgebracht. Ik begon ‘s ochtends met blogjes lezen. Ik lees veel blogs op mijn telefoon, waardoor ik veel minder reageer dan wanneer ik achter m’n laptop zit. Eigenlijk best stom (want reacties zijn leuk! hint hint ;-)), dus deed ik donderdag een blogrondje mét reacties.

Als ik me niet lekker voel (als in niet per se fysiek maar vooral mentaal) dan heb ik altijd heeeel veel behoefte aan snacks, dus haalde ik dit. Die doos Prince koekjes ligt nog steeds ongeopend in de kast haha, maar alleen de aanschaf ervan geeft al een goed gevoel.

Vrijdag pakte ik de trein naar Nijmegen. Toen ik de deur uit liep zag ik dat er een pakketje voor me lag: dit boek! Het gaat over het Zweedse ‘Lagom’, wat me heel erg doet denken aan het Deense Hygge waar ik vorig jaar ook al over schreef. Ik ben benieuwd of het vergelijkbaar is – of wat juist de verschillen zijn – en zal hier later in een review op m’n blog op terug komen!

Een van de leukste dingen bij mijn vader zijn alle beestjes. Dit is Jona, een Maine Coon kater.

Brus was heel zielig, want die had een ontstoken pootje. Hij had een kap om zodat ie er niet aan kon likken (want dan geneest het niet).

Zaterdagochtend heb ik heel wat dozen uitgeruimd. Er stonden een heleboel dozen vol spullen van mij op zolder, waar ik na de verhuizing 6 jaar geleden niet meer in had gekeken. Tijd om op te ruimen dus. Het werd uiteindelijk een enorme trip down memory lane haha.

Zo vond ik 2 dozen vol met Barbiepoppen! Dit linker koffertje is zelf nog van m’n moeder geweest, en die Barbie is dus een echte vintage Barbie! Ik gebruikte die altijd als ‘Ken’, bij gebrek aan een echte Ken (die kreeg ik pas rond m’n 8e verjaardag of zo) omdat deze geen echt haar had en heel boos keek. Daardoor leek ‘ie mannelijk vond ik, ondanks de flinke borsten haha.

Ook leuk: de cd van de Backstreet Boys (die eigenlijk stiekem van m’n broer was, hehe).

En hoe schattig is dit?! Dit jasje kon ik uiteraard niet weggooien. Uiteindelijk zijn we wel van 12 naar 5 dozen gegaan (waarvan 1 doos niet van mij is), dus best knap toch?

‘s Middags vierde de vriendin van m’n vader haar verjaardag, en kwam er allemaal visite op bezoek. Zo ook m’n broer en zijn vriendin en nu kan ik eindelijk terugkomen op de titel van mijn blog: ik word tante! Ik weet het al een hele poos, want 3 oktober wordt het kindje al verwacht. Het wordt een jongetje en het is het eerste kleinkind in onze ‘familie’. Ik vind het ZO leuk! Ik ben het enige familielid dat echt in de buurt woont, dus ik kan lekker veel met de baby knuffelen. Oh en hoe mooi zwanger is mijn schoonzusje? Je zou helemaal niet verwachten dat ze al zo ver is omdat ze nog zo’n mooi figuur heeft.

Dit is echt m’n favoriete trui op het moment. Het is echt een zak haha maar hij zit zo lekker! Hij is van America Today trouwens.

Zondagmiddag gingen we even de stad in en spotte ik deze leuke fluwelen haarbanden bij Make My Day. Ik vind ze zo leuk! Maar het staat mij niet echt, ik heb gewoon niet echt een haarbandenhoofd denk ik. Of valt daar nog iets aan te doen? :p

Sinds ik deze fles heb drink ik veel meer water, vooral nu ik dat ook bijhoud met de Fitbit app. De fitbit was dit weekend sowieso wel een dingetje; ik heb ‘m nu een week maar doordat ik veel thuis was had ik amper m’n doelen en stappen behaald. De vriendin van m’n vader heeft precies dezelfde voor haar verjaardag gekregen en m’n (andere) schoonzusje heeft ‘m ook gehaald. Nu kunnen we elkaar lekker uitdagen :D


Honden zijn ook een goed excuus om die extra stappen te behalen, haha. Met Brus ging het inmiddels een stuk beter waardoor z’n kap afkon en hij weer een stukje mocht lopen.

En met nog wat extra rondjes in de tuin waren alle doelen zo behaald. Uiteindelijk eindigde ik de dag met alles in het groen: genoeg stappen gezet, genoeg km’s gemaakt, genoeg trappen gelopen, genoeg actief geweest en genoeg water gedronken. Het werkt nogal verslavend om alle rondjes vol en groen te krijgen, haha.

Je kunt via de website heel uitgebreid al je activiteiten inzien, echt heel leuk en interessant. Er is me al via verschillende social media gevraagd of ik ‘m wil reviewen: ga ik doen, maar pas wanneer ik ‘m wat langer in gebruik heb en alle functionaliteiten getest heb. Ik gok dat dat over ongeveer 2 weken zal zijn. Al ben ik er tot nu toe erg enthousiast over!

Dat was mijn week, ik merk dat mijn dagboekje zonder eetfoto’s opeens wat kaal is. Mijn leven draait nogal om eten. Dat jullie dat interessant vinden blijkt ook wel uit mijn statistieken zeg, haha. Ben benieuwd of m’n gewone dagboekjes nog wel gelezen worden nu ik het eten eruit heb gehaald :p. We zullen zien! Deze week keert de zomer als het goed is weer terug en daar heb ik heel veel zin in. Tot volgende week!

 

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 25 reacties

 1. Shirley

  Wat leuk dat je binnenkort tante wordt! De oplossing om een haarbandenhoofd te krijgen, is denk ik gewoon een haarband indoen. Al moet ik zeggen dat ik dat type haarbanden bij veel mensen een beetje maf vind staan, maar dat zal aan mijn smaak liggen, haha. Mijn reacties op blogs plaats ik juist meestal mobiel, als ik onderweg ben. Soms zijn ze daardoor wel kort waarschijnlijk.

  1. Haha ja, ik heb een beetje flapoortjes en met zo’n haarband benadruk ik dat alleen maar. Terwijl ik soms zie bij meisjes die het dan zo heel nonchalant, bijna een beetje slordig in hun haar hebben zitten en dan vind ik het zo leuk! En ah ja ik heb er bij mijn design wel op gelet dat reageren via mobiel zo gemakkelijk mogelijk gaat. Helaas geldt dat niet voor elke blog en dan haak ik al snel af..

 2. Lotte

  Hoe geniaal is dat roze jasje?! Heerlijk toch, en wat een nostalgie die barbie’s, backstreet boys CD en stiekem ook wel de SIMS. :D Je schoonzusje is prachtig zwanger, wat een lijntje! ik word over enkele weken voor de tweede keer tante, zusje van mijn vriend is voor de 2e keer zwanger nu, spannend!

 3. Nicole

  Ah, wat leuk dat je tante wordt! Wel de knuffels, niet de slapeloze nachten ;)

 4. Marjolein

  Tante zijn is het leukste wat er is, ik spreek uit ervaring ;) En fijn dat de Fitbit bevalt, ik twijfel al een tijdje of ik er eentje ga aanschaffen en reviews zijn dan altijd handig! Ik ben benieuwd naar de volledige review :)

 5. Kiki

  Ah wat leuk dat je tante wordt, gefeliciteerd! Ik ben ook erg benieuwd naar het boek over de Zweedse levensstijl en of het lijkt op de Noorse levensstijl. Ik ben nu in Oslo om daar een semester te studeren en de leefstijl is hier zo anders. Iedereen is heel sportief, vrouwen hardlopen achter een buggy en de mensen zijn in het begin heel gesloten, maar als je ze kent veel opener.

 6. Mieke

  Yayyyyy gefeliciteerd! En WOW, als ze over anderhalve maand is uitgerekend, heeft ze inderdaad een méga chille buik. Hoop dat ze een fijne zwangerschap heeft.

  En (kook)boeken op kleur: love it. Ik heb dat in mijn kast ook gedaan en het oogt zo veel rustiger. Heerlijk.

 7. Ayla

  Ha! Ik heb precies hetzelfde, lees nu op m’n telefoon en laat idd nergens reacties achter. Stom eigenlijk! Ik ga ook m’n Fitbit maar weer eens opladen denk ik, geeft toch altijd wel motivatie :) Leuk dat je tante wordt! Oktober is ook al bijna, extra leuk!!

 8. Zoë

  Aaaah wat een leuk nieuws! Ik wacht ook nog op de eerste baby in onze familie, maar aangezien ik de oudste ben … Haha. Een fitbit lijkt me ook wel wat, ik merk dat ik steeds luier wordt.. Stom! En het huis van je vader ziet er altijd zo leuk en gezellig uit!

 9. Daphne

  Hi Marlous! Leuk altijd die dagboekjes, ook zonder eten ;) .. vraagje; waar haal jij je spijkerbroeken? Ik ben op zoek naar een nieuw soort! Ik heb vooral hele strakke skinny’s maar daar wil ik een beetje variatie in brengen.. en ik vind die van jou wel leuk! Iets losser, maar niet helemaal baggy.. ik vraag me af of het me überhaupt staat, maar ben benieuwd!
  xx Daphne

  1. Ik haal ze eigenlijk altijd bij Levi’s, zowel strakkere als lossere modellen maar het blauwe model dat je in deze diary ziet is toevallig van Monki! Weet niet of ik je daarmee geholpen heb?

 10. Simone

  Super leuk, al die vergeten spullen die je tegenkomt bij het opruimen! Maakt bij mij wel dat het opruimen altijd veel langer duurt dan het zou hoeven duren haha. Volgens mij is je nieuwe regenjas trouwens heel erg leuk. De kleur is in ieder geval erg mooi!

 11. Kim

  AAH wat leuk dat je tante wordt, gefeliciteerd!

 12. Cathelijne

  Wauw, Marlous! Wat een geweldige nieuws! Gefeliciteerd! Super om te lezen dat jij tante wordt!
  Bijzonder!
  En wat super dat je weer in mijn home-town, NIjmegen, was!
  Heel inspirerend ook jouw food-dagboek. Love it!
  Fijne week!
  Liefs,
  Cathelijne.

 13. Iris

  Ik zie die pastelkleurige markers ineens overal voorbij komen en ik wil ze nu ook HEEL graag. Al heb ik geen idee waar ik ze voor zou moeten gebruiken, maar ik denk dat ik er toch maar naar op zoek ga al is het alleen maar om mijn werkplek wat Instagram-waardiger te maken. Vind het trouwens superleuk dat je nu ook een Fitbit hebt! Hoe gaat het met het brede bandje? Is die ook wel comfortabel genoeg om mee te slapen? En gefeliciteerd natuurlijk :D

 14. Marjoleine

  Wat leuk dat je tante wordt, gefeliciteerd! Je nieuwe trui is helemaal geen “zak” hoor, vind hem juist heel leuk :-) Heeeel benieuwd naar de Fitbit, ik wel er binnenkort ook eentje aanschaffen. Door jou heb ik trouwens een tijdje geleden lichtroze reebok sneakers aangeschaft en die lopen echt goddelijk, dus bedankt!

 15. Cassandra

  Ik heb vandaag echt een offday, redelijk irritant. Ik denk er trouwens over na om binnenkort een fitbit te nemen, dus een review zal zeker van pas komen! En nog proficiat!

 16. meike

  Haarbandtip: doe je oren eronder.. En wat bij mij beter werkt (maar ik heb krullen dus dat is misschien een beetje anders): geen haarbanden kopen met aan de onderkant n elastiek… Vaak trekt dat toch te strak (of zakt t steeds verder naar de achterkant van je hoofd). Ik heb er 1 met een strik en je hebt ook leuke met een ijzerdraad erin. Heb er ooit 2 gekocht en die maak ik na met leuke (ook fluwelen) stof van de lapjesmarkt. Misschien kun je er een keer een DIY-artikel aan wijden.. Ik heb nog wel een ‘mal’ liggen mocht je dat leuk vinden.

  1. Oh dat is wel een goede tip! Ik moet zeggen dat die met ijzerdraad tot nu toe ook nooit zo’n succes waren, maar ik ben wel heel benieuwd naar je mal!

 17. Irene

  Oooh die princekoekjes, zo lekker! Ik ben ook een snoeper als ik me wat minder voel. Haha. En die markeerstiften kocht ik ook. Nu ik weer moet studeren vond ik dat een geoorloofde uitgave ;) Gefeliciteerd met je nichtje trouwens! Superspannend ^^ en de trui vind ik ook geweldig!

 18. Ineke

  Ik was gelijk naar beneden gescrold om te kijken of je zelf toevallig zwanger was, of iemand anders haha. Gefeliciteerd! Een neefje of nichtje krijgen is heeeeel leuk (wel de lusten, niet de lasten ;-)). En ook zonder eetfoto’s nog steeds een leuke diary! Ik wil een van de kookboeken die je hebt (My new roots) toevallig cadeau geven aan iemand, dus ik ga de recensies zeker even bekijken.

Geef een reactie