Filmtips #11: Netflix films

netflix films

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik mijn laatste filmtips met jullie deelde. Maar het is nog steeds vakantie, dus ik had genoeg tijd om wat films te kijken. Het zijn allemaal Netflix films, dus je kunt ze meteen bekijken. Hoewel het altijd even goed zoeken is naar leuke films op Netflix vind ik het wel een gemakkelijk medium. Er zitten een paar bekende films tussen, maar ook 2 films die wat minder bekend zijn maar zeker de moeite waard!

netflix films

The Danish Girl (2016)

Deze film heb ik gemist in de bioscoop, daarom ben ik erg blij dat ‘ie zo snel al op Netflix staat! De film vertelt het waargebeurde verhaal van Einar Wegener, later bekend als Lili Elbe – de eerste bekende transgender in de geschiedenis. Einar en zijn vrouw zijn allebei schilders en wanneer zijn vrouw Gerda hem vraagt om te poseren met kousen en een jurk zodat ze haar schilderij kan afmaken realiseert Einar zich dat hij zich meer vrouw dan man voelt. Gerda staat er in eerste instantie open voor: samen bedenken ze het alter ego ‘Lili’, het nichtje van Einar, en vertrekken ze opgedoft naar feestjes. Al blijkt het naar verloop van tijd toch lastiger omdat niet iedereen de situatie begrijpt.

Neem daarbij twee fantastische acteurs (Eddie Redmayne en Alicia Vikander) én het prachtige Kopenhagen als decor en ik ben fan. Zeker een aanrader! Zie hier de trailer, al geeft die al veel weg van de film en zou ik ‘m daarom niet kijken.

netflix films

Okja (2017)

Okja is een Amerikaans-Zuid-Koreaanse Netflix Original film met onder andere mijn favoriete acteur Jake Gyllenhael erin, al speelt ‘ie wel een gekke rol. Okja is een speciale ‘superpig’, een soort nijlpaard varken dat speciaal ontwikkeld is door een bedrijf uit de vleesindustrie. Tien jaar geleden zijn enkele superpigs verspreid over de wereld om te kijken waar ze het beste ontwikkelen. Okja belandt bij Mija en haar opa in Zuid-Korea. Samen zijn ze heel erg hecht totdat Okja wordt opgehaald voor de grote lancering van de superpigs in New York, waar zij tentoon gesteld zal worden. Maar dat laat Mija niet zomaar gebeuren..

De film begint wat traag, maar is toch heel erg mooi en heeft een duidelijke boodschap. Tissues ga je nodig hebben op het eind en waarschijnlijk zul je je bordje vlees ook wel even laten staan.. Hier kun je de trailer bekijken, maar ook bij deze film raad ik dat af omdat het hele verhaal al verteld wordt.

netflix films

Prisoners (2013)

Dit is zo’n pareltje waar ik het eerder over had: een ijzersterke thriller, maar om de een of andere reden ken ik maar weinig mensen die ‘m gezien hebben. Ook hierin speelt Jake Gyllenhael, samen met o.a. Hugh Jackman en Paul Dano. Wanneer het dochtertje van Keller (gespeeld door Hugh Jackman) samen met het buurmeisje verdwijnt, is hij radeloos. Al snel wordt de bestuurder van een vervallen camper die in de straat wordt gearresteerd, maar rechercheur Loki (gespeeld door Jake Gyllenhael) moet hem vrijlaten bij gebrek aan bewijs. Dan besluit Keller het heft in eigen handen te nemen en alles op alles te zetten om zijn dochtertje terug te krijgen.

Deze film is zo spannend! Hij is niet zo zeer eng – al zitten er wat gruwelijke scenes in – maar de spanningsopbouw is vooral heel goed. Als kijker wordt je de hele tijd op het verkeerde been gezet en ga je ook twijfelen wie nou de ‘bad guy’ is. De trailer vind je hier, en geeft al goed de grilliger sfeer van de film weer.

netflix films

The Invitation (2016)

In deze typische suspense thriller heeft onze eigen Michiel Huisman een hoofdrol. In deze film wordt Will uitgenodigd voor een reünie etentje door zijn ex-vrouw en haar man. Door een vreselijke gebeurtenis uit het verleden heeft de groep vrienden elkaar al ruim 2 jaar niet gezien. Will vindt het maar verdacht en zoekt achter elke handeling iets verdachts. Als kijker ga je enorm twijfelen: heeft Will gelijk en is het raar dat de voordeur op slot zit, of is Will gewoon paranoia omdat hij zijn verdriet nog niet verwerkt heeft?

Ook hier zit een enorme spanningsopbouw in, waarna de film in 20 minuten bijna ‘ontploft’. De climax verloopt wat snel, al is de laatste scene weer zo griezelig dat deze film nog wel een tijdje zal blijven hangen. Laat je niet tegenhouden door de ietwat trage opbouw, achteraf begrijp je dat alles een functie had – maakt ‘m leuk om nog eens te kijken. Als je fan bent van David Lynch dan vind je dit zeker leuk. Hier vind je de trailer, maar ik zou enkel de eerste paar secondes kijken voor een sfeerbeeld want verder verklapt de trailer te veel.

Nog meer leuke Netflix films

Ik tipte al eerder leuke Netflix films op mijn blog, zie hier, hier en hier. Het aanbod van Netflix wisselt, dus het kan zijn dat sommige films niet meer op Netflix te vinden zijn, gelukkig komen er altijd leuke nieuwe films voor terug. Hebben jullie nog aanraders voor mij? Oh en heb je zin in iets luchtigers? Ik zag dat Mean Girls onlangs ook is toegevoegd aan Netflix.. ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Simone

  Goede tips, dankjewel! Ik heb laatst ‘to the bone’ gekeken, vond deze echt héél indrukwekkend. Weet eigenlijk niet of hij Netflix only is, maar vind hem echt de moeite waard.

  1. Ja ik geloof dat dat een Netflix original is. Ben ik ook nog erg benieuwd naar, al is hij geloof ik wel vrij heftig? Dus daar moet je wel even voor gaan zitten..

   1. Debbie

    Thanks voor de leuke tips! Ben vooral benieuwd naar Prisoners. Goed dat je erbij verteld dat de trailers veel verklappen, dat vind ik altijd zo zonde. Vooral bij Nederlandse films is dat het geval, dan zitten alle grapjes al in de trailer haha!

    Ik vond ‘to the bone’ vooral erg saai en een ontzettend trage film. Hoewel het onderwerp natuurlijk heel heftig is!

 2. Leuke tips! Ik vind Prisoners ook een ontzettend goede film! Zo spannend! Heb ‘m ook al eens voorbij laten komen in een lijstje met filmtips op ‘m blog. :)

 3. Yara

  Ik heb Prisoners in de bioscoop toen gezien en ik vond hem steen goed! Ik snapte ook niet dat zo weinig mensen hem kennen/gezien hadden.

 4. Loes

  Ik vind jouw filmtips altijd heel fijn, zitten altijd mooie films tussen. Ik heb ‘Okja’ en ‘the Danish Girl’ al gezien, daar was ik allebei erg van onder de indruk. De andere twee ken ik nog niet! Ik ben op het moment helemaal verslaafd aan ‘the Blacklist’ op Netflix, maar dat is geen film maar een serie!

 5. Iris

  Heb steeds het gevoel dat ik Netflix heb uitgespeeld als ik er doorheen scroll, maar The Invitation heb ik nog niet gezien, heuj! Thanks. Ben benieuwd! Een film die ik laatst keek op Netflix en extra goed vond was Contratiempo, ook een thriller.

  1. Haha, ik las dit iets te snel en las ‘concentratie tempo’. Ik dacht al: dat is echt een film voor mij :’). Thanks voor je aanrader, ik ga ‘m eens opzoeken.

 6. Ineke

  Jaa The Danish girl moet ik ook echt echt nog zien. De andere drie films spreken me ook aan, dus bedankt voor de tips. Trailers kijk ik ook nooit meer want heb vaak het idee dan al (te) veel te weten of de leukste stukjes uit een film al gezien te hebben. Toch jammer!

 7. Marie

  Ik heb The Danish Girl onlangs gekeken en man wat een prachtige film! Lang geleden dat ik nog zo’n goede film gezien had!

 8. Anne-Wil

  Bedankt voor je tips! Ik was wel weer toe aan wat nieuw film-voer. x

Geef een reactie