Recept: (vegan) curry met bloemkoolrijst

curry met bloemkoolrijst

Zoals ik gisteren in mijn artikel over mijn ‘veggie challenge‘ al zei zullen er wat extra artikelen online komen rondom de challenge. Nu ik vegetarisch eet probeer ik veel nieuwe gerechten. Als het een succes is zal ik ‘m hier delen op mijn blog, zodat jullie er ook wat aan hebben. Ik trap af met deze curry met bloemkoolrijst die zelfs volledig veganistisch is – en nog steeds super lekker ;-).

curry met bloemkoolrijst?

Ja, je leest het goed, rijst gemaakt van bloemkool. Geen echte rijst dus, maar het lijkt er wel een beetje op. Qua kleur en vorm dan. Qua smaak is het een stuk minder droog dan echte rijst, bovendien valt het niet zo zwaar op de maag. Ik ben fan! Ik kocht een bak kant en klare bloemkoolrijst bij de Albert Heijn, maar je kunt bloemkoolrijst ook heel gemakkelijk zelf maken. Kwestie van bloemkool in de keukenmachine stoppen en alles fijnmalen tot ‘rijst’.

Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gr bloemkoolrijst (ben je een grote eter, maak er dan gerust 400 gram van!)
200 gr sperziebonen
400 gr kikkererwten
175 gr plantaardige kipstukjes (ik gebruik die van Vivera)
70 gr groene curry kruidenpasta (ik gebruik die van Fair Trade, mijn favoriet!)
400 ml kokosmelk (uit een blik)
Knoflook en ui, gesnipperd
Koriander naar smaak

curry met bloemkoolrijst

Bereiding
Dop de boontjes en breng ze voor 8 minuten aan de kook. Fruit ondertussen een uitje en knoflook in een pan. Ik gebruikte 1 rode ui en 2 teentjes knoflook. Bak vervolgens de kipstukjes al even mee, gooi dan de currypasta erbij. Gooi nu ook de bloemkoolrijst erbij, samen met de boontjes en de kikkererwten. Bak dit kort mee, giet vervolgens de kokosmelk erbij en laat het eventjes stoven. Houd je van knapperige groentes, laat je pan dan niet te lang op het vuur staan. Wil je het geheel juist liever wat zachter, laat alles dan nog even in de kokosmelk sudderen (maar let op dat het niet gaat koken!).

Dat was het! Serveer in een diep bord met wat koriander eroverheen. Wat verkruimelde cashewnoten zijn er ook lekker bij. Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze curry met bloemkoolrijst vinden! Hebben jullie al eens bloemkoolrijst gegeten? Ik hiervoor nog nooit, maar ik ga het zeker vaker doen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Karlijn

    Ik ga altijd voor de rode curry, maar dit klinkt wel als een erg lekker recept om eens te variëren met groene curry :)

  2. Merel

    Lekker! Snijbonen ipv sperziebonen en zelf de bloemkool verkruimeld ;) voor deze stormachtige dagen is het een snelle warme maaltijd.

Geef een reactie