Diary week 35: de Domtoren beklimmen, grote schoonmaak + mini shoplog

Afgelopen week was mijn allerlaatste vakantieweek. Vanaf 17 juni tot 3 september had ik zomervakantie, wow! Ik benutte m’n laatste dagen goed: ik beklom de dom, ging naar het strand en maakte het huis spik en span zodat ik opgeruimd aan een nieuw schooljaar kan beginnen. Ik heb er zin in!

Maandag sliepen we lekker uit (we moesten immers nog bijkomen van de 18km die we de dag ervoor door Amsterdam hadden gewandeld). We deden een drankje bij Café Fier op de Ganzenmarkt. Daarna kochten we kaartjes om de Domtoren te beklimmen later die middag.

Bij Pull and Bear liep ik tegen dit jasje aan. Hij is van een dunne stof wat ‘m wat meer casual maakt. Ik vond ‘m erg leuk! Voor m’n stage wilde ik iets nettere kleren aanschaffen (ik kan niet eeuwig in m’n strand kloffie blijven rondlopen haha), dit leek me wel een goede aanwinst daarvoor. Uiteindelijk heb ik deze week nog best wel wat geshopt, aan het eind van deze diary zal ik wat outfitjes laten zien met m’n nieuw gekochte dingen.

Daarna door naar de Domtoren! Ik woon dus al 5 jaar in Utrecht, maar had nog nooit de Dom beklommen. Gelukkig kwam daar nu verandering in. Als ik het goed onthouden heb zijn het 465 treden naar boven. De toren is met z’n 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland. Als bezoeker kun je tot 90 meter hoog komen.

De toren is alleen te bezoeken met een gids, maar dat is juist heel erg leuk. De gids vertelt allerlei leuke en interessante weetjes, in Nederlands en Engels. Er gaan dus ook veel toeristen mee, waardoor ik me echt toerist in eigen stad voelde – zo leuk!

En dit is dan het uitzicht vanaf het een-na-hoogste plateau, 70 meter hoog. Hier zie je het academiegebouw en de Lange Nieuwstraat.

Er hangen verschillende klokken in de toren. Deze klokken zijn wat kleiner en hangen bovenaan, deze zorgen voor muziek. Wist je dat de Domtoren vaak moderne liedjes speelt? Zo komt Radiohead vaak voorbij en is ook wel eens de tune van Star Wars gespeeld. Super grappig!

Een verdieping lager hangen veel grotere klokken, die worden gebruikt om de tijd of de dienst mee aan te kondigen. Daar hangt een exemplaar van 31.000 kilo tussen! Dat is even veel als 12 volwassen olifanten (jaja, ik heb goed opgelet tijdens de tour. Maar het was ook zo leuk en interessant!).

Het laatste trappetje naar het hoogste plateau is een stuk smaller en kronkelt heel erg. Op gegeven moment word je er wel een beetje duizelig van, er lijkt geen einde aan te komen!

Maar het uitzicht is het helemaal de moeite waard, zo mooi! Ik houd echt van uitzichten en had nog wel wat langer op de top kunnen blijven staan. Ik spotte m’n eigen huis in de verte, zo leuk!

Ik had m’n polaroid camera meegenomen voor een leuke selfie boven op de Dom, maar deze witte foto was het resultaat :’)

Maarrr we kregen wel dit kaartje als ‘bewijs’ dat we de Dom hadden beklommen. Mocht je dit nog niet eerder gedaan hebben dan moet je dat zeker doen! Als student kost het slechts €7,50.

Dinsdag had ik een kick off ontbijtje bij mijn stage. Ik kan er gewoon op de fiets naartoe, zo fijn! Het is ook een mooie route, o.a. een stuk langs de Singel – dat vind ik altijd zo’n mooi stukje, vooral in de herfst.

Ik kreeg gelijk allemaal leuke welkomstcadeautjes, zo leuk! En zo toevallig: ik had afgelopen week zitten kijken naar deze duurzame notitieboekjes van Agreenstory.nl, en kreeg er nu een van mijn stagebedrijf cadeau! De blaadjes in dit notitieboekje zijn geplastificeerd, je schrijft met een soort whiteboard pen erop. Als je je notitie niet meer nodig hebt (bijvoorbeeld een to do list) kun je ‘m zo uitgummen en hergebruiken. Super handig!

Op de terugweg spotte ik deze schattige woonboot met rietendak. Dinsdag was de kick off omdat andere stagiaires deze week al startten, maar ik hoef vandaag pas te beginnen dus ik kon nog even vakantie vieren!

Dat kwam goed uit, want die dag werd het 26 graden! Wij pakten de trein naar Scheveningen waar we heerlijk op het strand hebben gelegen en ons favoriete kabouterspel hebben gespeeld.

Na het zonnen liepen we nog even naar Hartbeach, een grote surfshop. Daar spotte ik deze leuke roze trui van Roxy, die afgeprijsd was. Ik hou van deze roze kleur, dus nam ‘m mee!

‘s Avonds keken we in bed de film Annabelle. We hadden zaterdag Annabelle 2 in de bioscoop gezien, maar eigenlijk allebei deel 1 nooit gezien. Oh, met deze zak popcorn. Dit is echt m’n favoriet, hij is zowel zoet als zout en gewoon te koop bij Albert Heijn!

M’n vader kan trots op me zijn: woensdagochtend haalde ik mijn fiets op bij de fietsenmaker. Voor €35 had ik een nieuwe fietsbel, nieuwe handvatten, nieuwe voor- en achterverlichting en was m’n ketting bijgesteld. Hij reed weer soepeltjes! Omdat ik zoveel mogelijk naar m’n stage wil fietsen leek het me verstandig m’n fiets een opknapbeurt te geven.

Daarna reed ik gelijk door naar het atelier van mijn Keramiek cursus, om foto’s te maken. Deze week kunnen jullie eindelijk lezen over mijn nieuwe hobby: keramieken!

Toen ik thuiskwam was m’n vriend aan een grote schoonmaak begonnen. Eh ja, dat was ook wel hard nodig, maar ik had er telkens geen zin in. Super fijn dus dat hij een begin maakte, ik heb de rest van de week nog schoongemaakt.

‘s Avonds gingen we bij mijn broer en schoonzusje eten. M’n broer heeft een perfecte lift voor spiegelselfies, dus zie hier mijn outfit (met m’n nieuwe trui!).

M’n andere schoonzusje kwam ook, samen gingen we kaasfonduen. Zo lekker!

‘s Avonds liepen we tijdens de schemering terug naar huis. Utrecht ziet er dan zo gezellig uit! Als ik die lampjes zie branden achter de ramen krijg ik gelijk helemaal zin in de herfst. Normaal wil ik zo lang mogelijk van de zomer genieten, maar nu ik toch full time aan de bak moet mag het van mij ook wel herfst worden.

Donderdagmiddag zette ik mijn vriend op de trein, hij gaat voor 3 weken naar Zuid-Frankrijk om te werken op het surfkamp. Ik heb altijd zo’n hekel aan afscheid nemen, zo’n wegrijdende trein maakt het  ook nog eens extra dramatisch. Overigens had ik ook wel zin in me-time, we waren nu 2 weken onafscheidelijk geweest en stiekem ben ik dan toch iets minder productief.. haha.

Om het verdriet wat te verzachten (:p) besloot ik nog even te gaan shoppen. Ik kocht deze pantalon bij de WE, die zowel netjes als casual te dragen is. Als student krijg je standaard 10% korting bij WE, heeeel fijn. Oh en mocht je denken dat ik tegenwoordig wel m’n sokken match dan had je het mis: ze mogen dan wel beiden wit zijn, de ene is een enkelsok en de ander een instap (?) sokje. Tja.

Ik bedacht me dat ik naast hakken helemaal geen geschikte schoenen had voor bij zo’n pantalon, dus ging op zoek naar witte sneakers. Volgens Pinterest past dat er goed bij. Ik paste deze bij Sacha, maar vond de neus wat gek. Zo klein en spits.

Uiteindelijk nam ik deze van Pull & Bear mee, waren ook een stuk goedkoper.

En kijk wat ik bij Hema spotte! Kruidnootjes! Eindelijk. Ik had hier al sinds mijn terugkomst van vakantie zin in. Nu kan de herfst echt beginnen.

Thuis ging ik verder met opruimen. Ik stopte al m’n troepjes in opbergdozen, ziet er toch een stuk netter uit. Ik moet alleen nog even kijken wat ik met m’n printer doe, die staat er een beetje lomp zo (maar ik weet niet zo goed waar ik ‘m anders moet laten).

Ik sorteerde mijn boeken ook op kleur, oogt toch wat rustiger (al is dit nog steeds een vrij druk rek). Er past ook echt geen boek meer bij.

Mijn outfitje van vrijdag. De broek kocht ik bij Bershka in Antwerpen, het shirtje is nieuw en van My Jewellery. Ik kocht daar ook nog een wit shirtje met een geborduurd citroentje erop. Ik wilde wat basic witte shirts hebben, maar zo is het toch net wat leuker.

Zaterdag was m’n kledingkast aan de beurt. Als ik het zo zie ziet het er nog steeds wat rommelig uit, maar je had de ‘before’ moeten zien.. Ik deed een zak kleding weg die naar het goede doel kan. Verder moet ik misschien eens kijken welke kledingstukken nog mooi zijn maar ik niet meer draag, zodat ik wat meer ruimte in m’n kast kan creëren.

‘s Avonds zag ik American Made in de bioscoop. Toffe film! Gebaseerd op een (bizar) waargebeurd verhaal en in heel toffe 70ies/80ies stijl gefilmd.

Zaterdag ontdekte ik dat ik weer meelmotjes in m’n voorraadkast had. Ik had alles al in potten gedaan, maar blijkbaar was een pot niet goed afgesloten.. Ik vind die beesten zo goor! Ik deed dus een grote schoonmaak, poetste alles af met witte wijnazijn (dat zou moeten helpen volgens het internet) en haalde extra voorraadpotten.

Ik zoek alleen nog iets voor m’n crackers en mais wafels. Die hebben natuurlijk een gekke vorm en passen niet in zo’n pot. Maar ik neem aan dat die ook wel bestaan toch? Iemand enig idee waar ik goed afsluitbare doosjes voor crackers en wafels vind?

Toen ik eenmaal bezig was in de keuken, besloot ik maar gelijk ons vriesvak te ontdooien. Dat was nog nooit gebeurd sinds ik hier woon en best wel nodig omdat er super veel ijsvorming in onze vriezer zat. Dat is niet alleen onhandig (je hebt minder plek) maar ook slecht voor het milieu.

Het was even een klus om al het ijs te eruit te doen, maar het gaf wel voldoening. Nu is alles lekker schoon en hebben we opeens zoveel ruimte!

Oh, en toen werd ook nog m’n nieuwe strijkijzer en strijkplank bezorgd. Voel me zo’n huisvrouw nu, haha. Nu ik allemaal blousjes en pantalons had gekocht leek het me verstandig ook een strijkijzer te hebben..

De rest van de middag was ik bezig met m’n blog. Foto’s maken, stukjes schrijven. Ik zit in een lekkere flow met veel ideetjes maar ben bang dat ik straks tijdens m’n stage niet genoeg tijd heb, dus wilde ik wat vooruit werken.

‘s Avonds at ik een burger terwijl ik Linda’s Zomerweek terugkeek. Later die avond keek ik ook naar het nieuwe programma de Kroongetuige. Leek me een leuk alternatief voor Wie Is De Mol, maar ik vond het maar niks. Veel te chaotisch, iedereen liep door elkaar te schreeuwen en te vloeken en ik kwam er achter dat opletten op zaterdagavond om 22:00 niet m’n sterkste kant is..

Waar ik wel goed in ben: online shoppen. Ik werd verliefd op deze loafers van Gucci (kijk hoe leuk dat staat), maar vond €600 voor een paar schoenen toch wat duur haha.

Dus ging ik op zoek naar een look alike, en vond die bij Asos. Ze komen als het goed is woensdag binnen, ben benieuwd!

Gisteren ruimde ik mijn kamer verder op, en toen dat eenmaal gebeurd was zette ik ‘m gelijk op de foto. Jaja, zo netjes zie je ‘m namelijk niet zo vaak. Morgen kun je een kijkje in mijn huisje op de blog verwachten!

Dan nog de mini shoplog, zie hier mijn geshopte spulletjes van afgelopen week (ok, de broek van de Bershka kocht ik vorige week in Antwerpen). Ik moet nog een beetje wennen aan de witte sneakers (ze zijn wel errrrg wit), maar ik vind ze leuk geloof ik. Sowieso lastig welke platte schoenen er bij zulke pantalons passen. Ik kreeg de laatste niet zo goed op de foto, maar het is dus een donkerblauwe broek met een dun bruinkleurig krijtstreepje.

Ondertussen maakte ik een bananenbrood. Leek me handig om die voor komende week als snack of ontbijt te hebben!

Ik was zo lekker de goede huisvrouw aan het uithangen, totdat ik een wasje uit de machine haalde.. om de een of andere reden was m’n nieuwe witte shirtje met een bonte was meegewassen. En nu is ie roze!! Argghhh. Ik heb ‘m gelijk in een emmertje met ontkleuringsspul van HG gegooid, hij is al iets minder roze maar of dit nog goed komt :-(

Door al het gedoe vergat ik m’n bananenbrood en liet ik ‘m bijna aanbranden! Ik trok ‘m gelukkig nog net op tijd eruit… ik heb ‘m al even geproefd en hij is super lekker geworden.

Je begrijpt dat ik daarna bekaf was, haha. Ik maakte nog snel een planning voor komende week, legde m’n lunch klaar en dook op tijd m’n bed in. Vanaf deze week loop ik stage en ik ben heeeel benieuwd hoe me dat zal gaan bevallen. Hopelijk heb ik nog genoeg energie over na een lange werkdag. Vooralsnog niet getreurd, ik heb wat vooruit geschreven dus jullie kunnen gewoon posts verwachten. Tot volgende week!

Dit kwam er afgelopen week online:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Josianne

  Superspannend dat je stage nu begint, heel veel succes vandaag! En je outfitjes zijn mooi hoor, inclusief witte sneakers (die overigens vanzelf minder wit worden haha).

 2. Shirley

  Veel succes met je stage. Heerlijk dat je op de fiets kunt. Mijn vriend doet soms ook dingen in mijn huishouden als ik weg ben. Zo lief. Dan voel ik me wel een geflopte huisvrouw, haha. Het geeft me in ieder geval een goed gevoel over samenwonen in de toekomst ;-)

 3. Lenneke

  Heel veel succes en plezier bij je stage! Je hebt je in ieder geval goed voorbereid door mooie dingen te kopen! En ik vind je huis ook grandioos. Oh: en ik moet ook écht de Dom een keer beklimmen. Roep ik dus echt al jaren en doe het precies nooit.

 4. Debbie

  Leuke week! Krijg ook helemaal zin om thuis te poetsen Heel veel succes met je stage! Is dit trouwens derdejaarstage of afstudeerstage? Ik weet het niet meer, sorry

  1. Debbie

   Oh ja ik kijk uit naar morgen: hometour

 5. Berber

  Voor crackers/wafels zijn wel afsluitbare bakjes te vinden bij Hema/Ikea volgens mij. In een beschuitbus passen die wafels volgens mij wel!

  Ik hou van je nieuwe kleding! Helemaal zin om te shoppen nu. Heb je eigenlijk nog shoptips voor in Utrecht? Woon er sinds kort en als ik een baan heb, moet ik wel mijn garderobe aan gaan vullen :)

  1. Oh goede tip, ik ben bij de Hema geweest maar heb ze niet zien staan. En waar koop je tegenwoordig nog beschuitbussen? Dat klinkt zo ouderwets haha, maar is wel een goed idee! Qua shoptips.. ligt een beetje aan je stijl denk ik! Voor fijne basics/wat nettere kleding vind ik WE heel erg fijn. Daarnaast is & Other Stories ook een favoriet, maar wel prijzig. Zara en Mango vind ik ook leuk, al vind ik de Mango in Utrecht ruk, zo klein! Bij Pull and Bear en Urban Outfitters haal ik soms leuke shirtjes of jasjes ofzo, oh en My Jewellery heeft leuke shirts!

 6. Jessie

  Haha ik moest zo lachen om al je huisvrouw-avonturen! Succes op je stage komende tijd :)

 7. Simone

  Wat een hele hoop foto’s, leuk! Wat fijn, zo’n warm welkom op je stage-plek. Echt heel lief van ze! Ik vind je nieuwe kleding heel erg leuk én je nieuwe sneakers staan er goed bij hoor! Afscheid nemen blijft inderdaad lastig, mijn vriend is marinier dus het blijft een terugkomend iets bij ons, helaas! Wel gaaf dat je vriend op een surfkamp is gaan werken, klinkt onwijs leuk!

 8. Marjolein

  Super leuke foto’s! Mooi uitzicht ook vanaf de Domtoren, lijkt me leuk om eens te doen. Ik zou afgelopen week ook naar American Made gaan maar heb ‘t last minute toch maar geskipt. Had misschien toch maar wel moeten gaan ;).

 9. Cathelijne

  Heel veel succes deze week Marlous met de eerste stageweek! You can Do it!
  Liefs,
  Cathelijne.

 10. Eline

  Die broek van de Bershka is echt super gaaf! Staat je super goed, ik ben benieuwd of ze hem hier ook hebben.

 11. Anna Maria

  Succes met de stage, wat heb je een leuke kleding aangeschaft en poef die vriezer was wel hard nodig ;)

 12. Cathelijne

  Hi Marlous,
  Wat een leuke tip over het uitwisbare notebook! En wat toevallig dat je hem als cadeautje kreeg!
  Heb je hem al gebruikt?
  Wat is jouw ervaring?
  Ik overweeg hem te bestellen.
  Ik ben benieuwd.
  Liefs,
  Cathelijne.

  1. Ik vind ‘m superfijn voor aantekeningen, vooral het snel wegpoetsen is handig wanneer je een foutje maakt. Ik schrijf nog altijd liever analoog dan digitaal, maar het voordeel van digitaal is natuurlijk dat je snel dingen kan aanpassen. Ik moet er alleen even een goed poetsdoekje bij halen, want het ‘gummetje’ dat achterop de pen zit is zo klein dat het erg lang duurt voordat alles schoon is.

 13. S

  Wat leuk allemaal! :) en leuke kleren!

 14. Fleur

  Wat een mooie foto’s allemaal! Waar heb je die spijkerbroek vandaan met die lichtere patches? Echt super gaaf!

Geef een reactie