Diary week 36: start van mijn stage, avondje Efteling & babyshower

Afgelopen week was mijn eerste week op mijn stage. Vanaf nu ben ik full time (dat wil zeggen 40 uur!) in de week aan het werk als online marketeer. Daarnaast probeer ik ook nog mijn blog en sociaal leven bij te houden, best pittig dus! Bij het uploaden van de foto’s realiseerde ik me dat mijn dagboekjes vanaf nu wellicht niet meer zo spannend zullen zijn, omdat ik zoveel tijd op kantoor doorbreng. Hopelijk blijven jullie het leuk vinden om ze te lezen ;-).

Maandag begon mijn stage dan echt. Het was een leuke, maar lange dag. Ik was van 8 tot half zes op kantoor, waarna ik snel boodschappen deed. Ik had beter moeten weten, want rond etenstijd is het altijd super druk en de winkel half leeg geplunderd.

Wel leuk: bij thuiskomst wachtte er een super leuk pakketje van Alpro op me. Met o.a. fijne plantaardige producten (handig voor tijdens de vegan challenge die ik wil gaan doen), maar ook een heel leuke mand, beker en snijplank! Ik kreeg er een heleboel receptjes bij voor lekkere (drink) ontbijtjes, dus die ga ik zeker eens uitproberen.

‘s Avonds maakte ik alvast mijn ontbijtje voor de volgende dag. Voelt zo volwassen haha. Wel fijn, want als ik dit dus niet doe ontbijt ik niet, daar heb ik zo heel ‘s ochtends vroeg nog helemaal geen puf voor.

Daarna vulde ik nog even een blad van de Passion Planner in. Naar aanleiding van mijn artikel over planners en agenda’s heb ik toch besloten de Passion Planner aan te schaffen. Ik kreeg toen direct al enkele pdf’jes om te downloaden, zodat ik er al een kon uitproberen. Ik plande wat afspraken in en dook m’n bed in, best een productieve dag zo!

De volgende dag begonnen we met het instellen van mijn bureaustoel. Als ik hier dan toch de komende 20 weken moet werken, moet ik wel een goede houding hebben. Blijkbaar heb ik korte beentjes, want in de perfecte houding raakten m’n voeten de grond niet meer. Een krukje is besteld, tot die tijd steun ik op twee stapels papier, haha.

Ik werk dus bij een relatief jong bedrijf, als (online) marketeer. Ik mag meedenken over marketingplannen, een adviesrapport over de nieuw te ontwikkelen website maken en een social media strategie ontwikkelen. Allemaal dingen die ik super leuk vind en dicht bij mijn studie liggen.

En zo zien mijn dagen er een beetje uit. ‘s Ochtends vertrek ik voor 8:00 richting stage, het liefst op de fiets maar als het regent pak ik de bus. Ik begin de dag met een kop thee (en ontbijt als ik dat nog niet gehad heb) en start meestal met het bekijken van de dagplanning en het doornemen van mijn mail.

Op dit moment moet ik vooral nog veel onderzoek doen dus daar ben ik voornamelijk mee bezig.

Eenmaal thuis na een lange dag vind ik het heerlijk om op de bank te ploffen en een dom filmpje of TV-programma aan te zetten. Even verstand op 0 zegmaar. Op YouTube kwam ik op een aflevering van ‘Steenrijk, straatarm‘, blijkbaar een TV-programma (ik kijk nooit TV) waarin een rijk gezin van huis en levensstijl wisselt met een arm gezin. Dit was zo leuk om te zien! Het arme gezin ging helemaal los met de credit card en het rijke gezin hield van het weekbudget á €60 zelfs nog €12 over.. Interessant, haha.

Woensdagavond waren m’n nieuwe schoenen binnen gekomen: de Gucci look alike loafers (maar dan dus van Asos). Ik ben er zo blij mee, ik deed ze natuurlijk meteen aan. Maken je outfit echt af, vind ik. Verder droeg ik m’n nieuwe jasje van Pull & Bear, de broek is van Monki en de trenchcoat van Mango.

Vrijdag was een leuke dag! Doordat ik eerder die week wat extra uurtjes had gemaakt, kon ik vrijdag wat vroeger weg. Ik ging namelijk naar de Efteling! Vriendinnetje Marieke is vrijwilliger voor het Rode Kruis geweest en deze avond was de Efteling speciaal voor vrijwilligers en vrienden geopend. Het was zo leuk om weer in de Efteling te zijn, ik houd van pretparken! Marieke was zelfs nog nooit over de kop geweest in een achtbaan, maar na een rondje Python bleek dat heel erg mee te vallen. We zijn gelijk ook in de Baron 1898 geweest, voor mij ook nog een nieuwe achtbaan en ook deze is veel minder eng dan je denkt! Het was echt zo leuk, ik denk dat ik dit jaar ook nog naar de winter Efteling wil.

Ik ging naar huis met twee zuurstokken in de smaak ‘extra zuur’ en ‘watermeloen’, kon niet kiezen haha.

Zaterdag was ik zo lui. Ik was kapot van de avond ervoor, en waarschijnlijk ook een beetje van m’n eerste full time week werken. Ik heb de hele dag lekker in bed geluierd. Ondertussen heb ik wel wat wasjes gedraaid en even op de bank gechilld, maar al gauw kroop ik weer lekker terug naar bed.

Zo’n luie middag gaf me wel wat tijd en rust om wat blogs bij te lezen. Zo vond ik dit artikel van Siroon heel leuk omdat ik zelf achter de schermen met een soort gelijk project bezig ben, en ook haar city guide van Tallinn vond ik tof want die stad staat nog op m’n lijstje. Net zoals Parijs trouwens, daar schreef Judith dan weer een super uitgebreide post over. Leuk!

Ik raapte mezelf uiteindelijk bij elkaar en ging de deur uit, ik had namelijk een film-date met m’n oud-collega’s van Starbucks. Het is herfst, dus de Pumpkin Spice latte is weer terug! Was altijd gekkenhuis de eerste week dat ‘ie er weer was, maar ik vind ‘m eerlijk gezegd veeeel te zoet. Met 1 pompje siroop in plaats van 3 is ‘ie wel lekker!

Daarna aten we een hapje in de stad, de laatste avond van de veggie challenge! Dus ik ging voor een watermeloen salade, met groene tomaten! Die waren niet onrijp, ze horen zo. De buitenkant zag er een beetje uit zoals een watermeloen en ze smaakten een klein beetje naar komkommer.

We gingen naar IT, de horrorfilm gebaseerd op het boek van Stephen King uit 1986. In de film wordt een jongetje met een gele regenjas door een enge clown (‘It’) het riool in gesleurd. Toen wij de bioscoopzaal inliepen, stond er dus iemand met een gele regenjas en een ballon (die komen ook vaak terug in de film). Zo creepy!! Wel een hele toffe stunt!

Ik vond de film echt geweldig, het verhaal is tof, laf de jaren ’80 setting (en laf Finn Wolfhard die net zo leuk is als in Stranger Things), er zitten goede jump scares in maar ik heb ook veel gelachen. Deze moet je echt in de bioscoop zien!

Zondagochtend stond ik wel op tijd op, er moest namelijk een cake gebakken worden! Gisteren was de babyshower van mijn schoonzusje, die over 3 weken is uitgerekend. Ik nam de yoghurt bosbessen cake mee, die is altijd een succes. Ik deed gelijk een poging tot weekboodschappen doen, maar wat is dat lastig! Ik heb uiteindelijk voor 3 dagen eten gekocht en dan heb ik nog 1 restje in de koelkast. Hoe doen jullie dat? Ik kan echt niet nu al bepalen waar ik woensdag zin in heb, dat hangt heel erg af van mijn stemming en energie die dag.

Kijk! De hele tafel stond vol met lekkere dingen maar mijn cake was een van de weinige dingen die helemaal op is gegaan. Dus mocht je nog een succesrecept zoeken, maak dan deze cake.

We hebben geen suffe spelletjes gedaan (brrrr), wel hingen deze leuke papieren rompertjes aan een slinger waarop je de naam en de geboortedatum kon voorspellen. Ik ging voor Finn: lekker kort en internationaal.

Samen met mijn andere schoonzusje.

Het aansnijden van de taart! Hier zie je ook goed de buik van m’n schoonzusje. Ik vind dat ze zo mooi zwanger is! Op de buik na is ze nog super slank.

Het was heel gezellig, nu kan het aftellen beginnen. Ik kan echt niet wachten tot de kleine er is, ik vind het zo leuk!! Ik ben helemaal klaar om suikertante te worden :D

‘s Avonds probeerde ik m’n nieuwe strijkijzer uit. Ik ben echt een suffe kut aan het worden haha, maar dit gaf zo’n voldoening. Lekker alles schoon en netjes :p. Daarna FaceTimede ik nog met m’n vriend en toen was het tijd om m’n bed in te duiken. Op naar week 2 van de 20 weken stage..

Dit kwam er afgelopen week online:

Omdat de Veggie Challenge erop zit komen er vanaf nu weer wat minder artikelen online. Je kunt op maandag, woensdag en vrijdag een artikel verwachten. Vergeet niet tussendoor te checken, want als ik zin heb gooi ik wat extra’s online ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Eline

  Ik vind het na zo’n lange stagedag zo lekker om op de bank te ploffen met een serietje of 24kitchen, haha. Eventjes helemaal niets, succes deze week!

 2. Daphne

  Ik zag de loafers bij jou en heb ze toen meteen ook besteld. Topdingen! Thanks voor de tip, was het zoeken naar de perfecte loafers al een beetje beu haha. Succes deze tweede stageweek!

 3. Loes

  Wat een leuke week! Ik ga binnenkort ook weer naar de Efteling, vind dat altijd zo leuk, heb er veel zin in. En de babyshower ziet er ook ontzettend gezellig uit!

 4. Anneleen

  Ziet er inderdaad een drukke week uit, maar je stage lijkt me wel erg boeiend ! :) Ik ben benieuwd hoe je je Passion Planner verder vorm geeft, ga je hier nog eens iets over schrijven? :) Mijn vriend is ook de IT film gaan zien, zat hier al erg lang op te wachten en hij vond em een beetje tegenslaan om hij de film niet zo eng vond, hij had em enger ofzo verwacht, maar voor derest vond hij het ook wel een geslaagde film ;)

  1. Geen idee of dat interessant of nuttig is, anders wil ik best mijn plan methodes laten zien :-) IT was inderdaad niet super eng, al zaten er wel goede jumpscares in haha. Ik vond Annabelle 2 veel enger, maar IT blijft een klassieker he..

 5. ah leuk die babyshower, gezellig is dat hé! en efteling wil ik ook weer eens heen, de baron is zo leuk!

 6. Simone

  Omg wat een hoop lekkers op de babyshower! Krijg er helemaal honger van. Fijn dat je zo’n leuke stage hebt gevonden, goed ook dat er meteen wordt gekeken naar de instellingen van je bureaustoel want dat is echt cruciaal!

 7. Lianne

  Wat een lekkere hapjes allemaal op de babyshower. Jouw cake klinkt erg lekker, heb je dat via je eigen recept gemaakt?

  1. Yes, of ja – het is een aanpassing van een recept van Donna Hay. Ik gooi er alleen veel meer yoghurt en citroen doorheen, maakt ‘m een stuk frisser! Linkje naar het recept staat in dit artikel! :-)

 8. Oohh wat is ze prachtig zwanger inderdaad! En over die weekboodschappen, ik denk altijd in maaltijden… Dus ik ben bijvoorbeeld 3 keer in de avond thuis, heb 5x lunch nodig en 6x ontbijt. Dan haal ik dat allemaal (soms vul ik het aan met wat er nog in de koelkast ligt) en bedenk ik op de avond zelf waar ik zin in heb.

Geef een reactie