Diary week 38: m’n sociale leven terug, leren borduren en een zonnige zondag

Zo, sinds ik full time stage loop vliegen de weken voorbij! Het is alweer maandag. Afgelopen week was een stuk minder saai dan vorige week. Ik had veel eetafspraken en heb slechts 2 avonden alleen thuis gezeten. Zorgde er wel voor dat ik nogal moe werd, haha. Gelukkig heb ik een nieuwe oma-hobby: borduren!

Maandag was weer een gewone week op stage, week 3 inmiddels. Ik moet er in totaal 20, dus ik zit nog een beetje in de opstart fase, al voel ik me wel al helemaal op m’n plek.

Na een lange stage dag was ik hongerig, gelukkig kon ik aanschuiven bij Roos waar haar vriend super lekkere andijviestamppot had gemaakt.

Ik heb eigenlijk helemaal geen foto’s gemaakt van mijn stageplek, omdat dat kantoor er natuurlijk nog steeds hetzelfde uit ziet. Dus door naar het avondeten van dinsdag: frietjes! Ik liep naar huis en had echt geen zin om te koken, en toen rook ik opeens de zalige geur van verse frietjes.. mijn keuze was snel gemaakt ;-)

Het toetje was deze nieuwe chocolade reep van de appie (of ja, een stukje). Ik keek ZML terug, omdat ik meestal op zondag al in bed lig als het wordt uitgezonden. Deze ging over de ‘slechter leven’ vlees stickers en ik vond ‘m zo goed! Ik heb die van gisterenavond nog niet gezien, kijk er nu al naar uit om dat vanavond tijdens het eten te kijken :-)

Daarna ging ik nog een level omhoog in mijn ‘oma-zijn’: ik begon met dit borduur pakketje (lekker vanuit bed). Ik had dit het weekend ervoor gekocht, omdat het me wel leuk leek om te leren borduren.

Nou dat borduren is dus een stuk moeilijker dan ik dacht! Ik besloot maar wat tutorials op youtube te kijken, maar toen m’n draad ook nog in de knoop raakte gaf ik het op.

Woensdag maakte ik wel foto’s tijdens m’n stage, namelijk van onze brainstorm sessie. Ik had m’n potjes klei bij me, omdat ik sinds mijn deelname aan de media future week weet dat klei goed werkt bij brainstormsessies ;-)

Ook leuk aan mijn stage: de pingpong-kamer. Na een paar uurtjes knallen is het lekker om even je gedachten opzij te zetten en een potje te pingpongen. Ik ben er de afgelopen weken in ieder geval een stuk beter in geworden!

‘s Avonds ging ik naar de film Hitman’s Bodyguard, die deels in Amsterdam is opgenomen. Zo grappig om te zien! Al kloppen er heel veel dingen niet, zo rijden ze op een hele grote snelweg richting Amsterdam, terwijl wij zulk soort enorme wegen niet eens hebben. Toch grappig!

Donderdag en vrijdag heb ik blijkbaar helemaal geen foto’s gemaakt. Ik ging overdag natuurlijk naar stage en donderdagavond ging ik samen met een vriend naar de film Bella Donna’s. Zo’n typische foute Nederlandse romkom die stiekem best vermakelijk is. Verder werkte ik aan m’n borduursel: de eerste bloem staat (soort van).

Zaterdagochtend stond ik vroeg op en werkte ik aan een klus voor een tijdschrift. Ik mag een DIY maken voor in het kerstnummer, dus zette ik de kerstmuziek maar alvast op. Ik vond dit zo’n toffe opdracht! Concept, styling, fotografie en tekst doe ik dus helemaal zelf. Naast dat het leuke publiciteit is om in zo’n blad te staan word ik er ook gewoon voor betaald, heel tof dus!

Zaterdag werkte ik verder aan m’n blog en andere opdrachten. ‘s Avonds keek ik Van God Los, dat na jaren eindelijk een derde seizoen heeft gemaakt! Ik vind dit zo’n fascinerende serie. Elke aflevering is gebaseerd op een echte moord, in de aflevering zie je de aanloop naar de moord. Dit is vaak gebaseerd op feiten, maar soms ook een eigen invulling van hoe het mogelijk of waarschijnlijk is gegaan. Aan het einde van de aflevering zie je dan ook welke straffen er zijn opgelegd (sommige moordenaars gaan zelfs vrijuit!). Echt heel interessant!

Zondag besloot ik van het mooie weer te genieten en ging ik samen met Maura de stad in. Ik droeg m’n trenchcoat (deze kocht ik vorig jaar bij Mango), maar dat was eigenlijk zelfs te warm!

Bij Flying Tiger spotte ik super leuke stationery. Ik kocht niks, want ik heb al genoeg, maar wilde het toch even tippen.

Bij Pipoos kocht ik nieuw garen voor mijn borduursel, omdat ik per ongeluk met dubbel garen had gewerkt waardoor ik er sneller doorheen ging. Dit ziet er zo mooi uit vind ik, net een snoepwinkel!


Daarna gingen we naar de Swan Market, waar ik allerlei leuke dingetjes spotte. Hoe leuk zijn deze dierenkoppen voor de kinderkamer? Ik moest me sowieso heel erg inhouden om niet alle schattige baby spulletjes te kopen aangezien de baby van mijn broer over een weekje verwacht wordt..

Ik spotte m’n broer trouwens ook, maar dan in cactus-vorm haha.

Daarna dronken we een wijntje op het terras in de zon en schoven we later nog aan bij vrienden met een heerlijk witbiertje. Ik drink tegenwoordig nog maar zo weinig alcohol dat dit (zeker in combinatie met de zon haha) direct naar m’n hoofd steeg. Werd er heerlijk rozig van, dus besloten we eten te bestellen in plaats van zelf te koken.

We bestelden bij Yum Saap. Ik nam pad thai (yummm) en Maura nam een groene curry. Het was veel te veel, maar oh zo lekker.

Uiteindelijk was ik om 21:00 thuis en dook ik meteen m’n bed in. Doordat het al zo donker was was het voor m’n gevoel al 23:00 ofzo. Vandaar dat dit dagboekje ook iets later online komt, ik lag gisteren al te maffen ;-).

Deze week is het me eindelijk weer gelukt om m’n sociale leven weer een beetje terug te krijgen, haha. Komende week wordt alleen maar beter want dan zie ik eeeeindelijk m’n Favoriete Belg weer en heb ik ook twee halve dagen vrij. Joepie!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Wat leuk dat je een opdracht van een tijdschrift hebt. Super vet! In welk blad komt het te staan?

  Van God los vind ik ook heel interessant. Soms wel heel heftig, dus ik had het een tijdje geboycot, maar ik ga bij dit nieuwe seizoen gewoon weer een poging wagen. Hopelijk kan ik het nu beter aanzien. ;)

 2. rietje

  Blij te lezen dat je je draai (Vlaamse uitdrukking) begint te vinden en goed dat je na werktijd terug naar buiten komt!
  Je outfit van zondag vind ik super geslaagd, de foto mag zó in een modemagazine.
  Borduren geeft rust wanneer je het eenmaal onder knie hebt. Tip: borduur het bovenste draadje van de steek steeds in dezelfde richting om een nog mooier resultaat te verkrijgen.
  Aftellen naar volgend WE… Succes!

 3. Daphne

  Heb precies datzelfde borduurdingetje gehaalt bij Pipoos en man, valt tegen haha! Maar denk dat zodra je het eenmaal onder de knie hebt, het wel lekker rustgevend is :) Heerlijk wel, zo’n nieuwe oude-oma hobby!

 4. Dionne

  Tof dat je begonnen bent met borduren. Het lijkt inderdaad simpel, maar heb het een tijdje terug een keer geprobeerd, maar het is lastiger dan je denkt. Toch wil ik zelf een keer iets maken, lijkt mij erg leuk!

 5. Eva

  Die trenchcoat is heel mooi! En dat borduren heb ik ook al heel lang eens willen oefenen maar iets houdt me toch tegen, dat het toch wat lastig om te starten is, helpt ook niet echt mee ;) Maar je eerste bloemetje ziet er wel heel goed uit, ben benieuwd naar het eindresultaat!

 6. Wat fijn dat je een beetje je draai begint te vinden op en om stage! En dat borduurwerk ziet er al hartstikke mooi uit hoor, zit vast al wat tijd in. In een lang verleden heb ik het geleerd op school, duurde altijd zo lang totdat het uberhaupt ergens op ging lijken!

Geef een reactie