Mijn favoriete youtubers & YouTube kanalen

youtubers

Bij YouTube denk ik aan vloggers, make up tutorials en vooral aan kinderen. Ik registreerde mijn account op YouTube in 2006, een jaar na het live gaan van de site, omdat ik op vakantie vrienden had ontmoet die hun eigen liedjes maakten en filmpjes daarvan op YouTube zette. Als ik toen had geweten dat je tien jaar later duizenden euro’s kon verdienen met je eigen homevideo’s.. Tegenwoordig voelt YouTube al bijna als iets van een volgende generatie (of klink ik nou als een oude oma?), toch merk ik dat ik steeds vaker ‘even’ een YouTube filmpje kijk in plaats van een TV-programma. Maar wat kijk ik dan zoal? Tijd om mijn favoriete ‘youtubers’ te delen!

Mijn favoriete Youtubers

Vooral nu ik stage loop merk ik dat ik wat vaker YouTube filmpjes kijk. Even verstand op 0 en een filmpje kijken, zonder dat je er weer een uur aan vast zit, wat vaak bij TV-programma’s of series het geval is. Nou weet ik niet zo goed waarom YouTube zo’n enorme hype is geworden onder de jonge kids, maar je merkt wel dat veel YouTubers ook door hebben dat daar de kijkers (en dus het geld) te halen valt en daar hun tactiek of houding op aanpassen. Het is dus even zoeken tussen alle kinderachtige youtubers, maar de volgende YouTubers vind ik leuk om te volgen. Of ja: zo af en toe een filmpje van te kijken. Klik op de titels om naar het bijbehorende kanaal te gaan!

Casey Neistat

Laten we maar gelijk beginnen met de koning der vloggen: Casey Neistat. Deze filmmaker uit New York heeft vele andere YouTubers geïnspireerd met zijn originele en snelle manier van video’s editten. Hij heeft een hele tijd dagelijks gevlogd, waarbij het vooral leuk was om z’n bijzondere activiteiten te volgen. Extra leuk natuurlijk als ie dan in Amsterdam is ;-). Tegenwoordig vlogt hij niet meer dagelijks, maar maakt hij nog steeds af en toe een vlog. Niet mijn favoriete youtuber, maar zo nu en dan kijk ik een video.

D is for Dazzle

Mijn favoriete Nederlandse ‘influencer’ is Diana Leeflang van het kanaal D is For Dazzle. Haar weekvlogs vind ik leuk om te zien, voornamelijk om haar outfits of de hotspots die ze bezoekt. Maar nog leuker vind ik de andere video’s die ze maakt: handletter how to’s, plan video’s, DIY’s, routine’s.. Ze zijn niet alleen leuk om te kijken, vaak raak ik ook erg geïnspireerd door de videos. Mijn favoriete filmpje is haar waterverf video!

Dit Gebeurt er als

Het kanaal van Marije ontdekte ik eigenlijk via de New York vlogs van Claire (die nu helaas niet meer uploadt). Marije vlogde ook een tijdje vanuit New York, maar maakt daarnaast ook allerlei video’s waarin ze filmt wat er gebeurt als: ze een week lang op pizza leeft, haar vriend haar outfits uitzoekt of wanneer je een week lang zonder plastic afval leeft. Vermakelijke, maar ook hele interessante video’s! Van de meeste experimenten heb ik me zelf ook al eens afgevraagd wat het resultaat zou zijn, maar had ik niet bepaald zin om het te testen.. ;-)

Safiya Nygaard

Safiya heeft bijna 3 miljoen volgers en toch komt ze zo down to earth over! Ook Safiya heeft een heleboel experiment video’s waarbij ze bijvoorbeeld bij gekke webshops of Instagram-ads spullen bestelt, al haar lipsticks tot 1 ultieme lipstick smelt of geblinddoekt gaat shoppen. Mijn favoriete video’s zijn haar video’s waarin ze zich kleedt in de stijl van 1997 of 2007, waarbij ze ook een heleboel achtergrond informatie deelt. Als is de video waarin ze een badpak met de print van een naakte, harige man draagt ook wel een pareltje, haha.

Koen date roos

Koen neemt Roos mee op date, elke week, een jaar lang. Dat levert hilarische videos op want de dates zijn niet altijd even geslaagd en verre van gewoon. De videos zijn lekker kort, dus je kijkt ze makkelijk tussendoor. Wie weet doe je nog inspiratie op voor je eigen dates ;-)

Sofie Senden

De Vlaamse Sofie ontdekte ik toen ik aan het begin van mijn Veggie Challenge maand op zoek was naar inspiratie voor vega recepten. Sofie eet vegan en deelt veel eetdagboekjes op haar kanaal, waar je als vegetariër natuurlijk ook veel inspiratie uit kunt halen. Daarnaast is ze sowieso een inspiratie voor iedereen die een wat duurzamere levensstijl nastreeft. Daarnaast redde ze twee schaapjes van de slacht en heeft ze net haar eigen webshop gestart. Leuke dingen om te volgen!

Tenslotte..

Vervolgens vind ik de volgende series ook erg leuk:

 • De Nailed it! serie van Dylan Haegens, waarin ze in teams iets (bijvoorbeeld latte art) na proberen te maken
 • Jachtseizoen van StukTV, waarbij BN’ers als boef uit de handen van het team van StukTV moeten zien te blijven

Wat zijn jullie favoriete youtubers? Ik kan nog wel wat extra inspiratie gebruiken ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Romy

  Wat een leuk artikel! Ik heb weer heel wat nieuwe vloggers leren kennen, van wie ik zeker eens een video ga bekijken! De video’s van Dylan Haegens zijn echt mijn guilty pleasure. en Dit Gebeurt Er Als vind ik ook een erg leuk kanaal. Ik ben nu wel benieuwd naar Koen Date Roos :)

 2. Debbie

  Leuk! Ik vind het ook heel jammer dat Claire niets meer post:( Haar vlogs in New York waren zo leuk en vind haar sws een leuk mens. Ik snap wel wat je bedoelt met kids die YouTube ontdekken. Ik ben even oud als jij bent, en als ik zeg dat ik een youtuber volg, krijg ik toch wel eens blikken van Hu dat doen toch alleen jonge kids? Haha

  Wel grappig dat mijn favoriete youtubers allemaal wel stukje ouder zijn of mijn leeftijd:
  – Bonnie van boncolor
  – Diana van d is for dazzle (vooral heel grappig dat Alex nu Nederlands spreekt)
  – Rachel van de Huismuts
  – yara Michiels
  – Sanny van sannyzoektgeluk
  – Willemijn van 2wmn
  – Lillia van likylike
  – Annic van wonderen
  Wow als ik dat zo zie, is dat best veel haha

 3. Loes

  Leuk rijtje! Ik kijk er een aantal van. Ik vind Safiya echt heel leuk, ze maakt zoveel originele video’s! En ik vind haar en haar vriend gewoon heel grappig.

 4. Haha, grappig om te zien dat jij ook veel YouTubers volgt die ik nog niet kende. Diana ken ik natuurlijk wel en vind ik ook heel erg tof. Verder: Bonnie van Boncolor, Bram de Wijs (hele toffe dronebeelden!) en Jojan (illustratator die hele leuke video’s maakt over aquarel etc).

 5. Irene

  Ja Safiya vind ik ook leuk! En Diana’s video’s zijn ook altijd een feestje om te zien. En heel raar maar Nikkietutorials vind ik ook geweldig. Ik heb echt niets (oké nee, niet veel) met make-up, maar ik vind haar supertof om te zien!

 6. Karlijn

  Ik merk ook dat ik meer youtube kijk nu college is begonnen, voor een aantal minuten even je verstand uitzetten is toch wel erg fijn. Nu kijk ik nauwelijks Nederlandse vloggers (of vloggers in het algemeen), maar de vlogs van Domien Verschuuren zijn erg leuk om te kijken!

 7. Djuli

  Wat leuk dat Sofie erbij staat! Ik was bij die picknick van het filmpje en het was echt zo gezellig! Een paar andere favorieten van mij zijn Liv B, hot for food, Caitlin Shoemaker en The Vegan Student. Dat zijn ook allemaal vegan YouTubers. Andere kanalen die ik tof vind zijn Geography Now, The Tommy Edison Experience, Chris Stuckmann en WatchCut. Safiya Nygaard en Wat Gebeurt Er Als vind ik trouwens ook geweldig!

Geef een reactie