8 Leuke dingen om te doen deze herfst

herfst

Als je afgelopen week naar buiten keek was het je vast ook al duidelijk: de herfst is begonnen! Om precies te zijn start hij vandaag, op 22 september om 22:02. Gelukkig wordt het de komende tijd wat beter weer, tijd om echt te genieten van het nieuwe seizoen. Hoewel ik echt een zomerliefhebber ben, kan ik ook wel genieten van de gezelligheid die de herfst te bieden heeft. Ter inspiratie deel ik vandaag een lijstje met alle leuke dingen die je deze herfst kan doen!

Leuke dingen om te  doen deze herfst

Het is even wennen om de bikini op te bergen en de truien weer uit te kast te halen. Gelukkig heeft de herfst ook z’n voordelen. Ik zette een aantal leuke dingen om te doen voor deze herfst op een rijtje. Ik heb er veel linkjes in gestopt naar andere leuke en handige sites, dus klik vooral lekker door.

1. Naar de film

Een van m’n favoriete bezigheden is een bezoekje brengen aan de bioscoop. Ik heb een Pathépas en kan dus onbeperkt naar de bioscoop. Ik regel ‘m al een aantal jaren via ING, waar je met je rentepunten korting krijgt op zo’n pas. Zo betaal ik nu €40 voor 4 maanden onbeperkt naar de film!

Extra leuk: het Nederlands Film Festival vindt op dit moment plaats in Utrecht. Op de website vind je het programma en kun je tickets kopen voor de verschillende voorstellingen.

2. Netflix marathon houden

Als de regen met bakken uit de lucht valt blijf je natuurlijk liever thuis. Gelukkig heb je met Netflix je bioscoop aan huis. Nu de zomer voorbij is komen je favoriete series ook weer terug. Zo kijk ik enorm uit naar seizoen 2 van Stranger Things, dat op 27 oktober op Netflix komt. Maar ook nieuwe seizoenen van o.a. Homeland, Black Mirror, American Horror Story en Designated Survivor komen er aan. Ik hou zelf altijd de site flixfilms.nl in de gaten om de nieuwste toevoegingen op Netflix te checken.

3. Een bezoekje aan het bos of de botanische tuinen brengen

Het voor- en najaar zijn mijn favoriete seizoenen, omdat de natuur dan zo mooi is! Regel een hond voor een lange boswandeling of bezoek de botanische tuinen. Vrijwel elke Universiteitsstad heeft een botanische tuin en zeker in het najaar zijn ze de moeite waard om te bezoeken. Vergeet dan vooral niet je camera mee te nemen om wat mooie foto’s te schieten!

4. Sterren kijken bij Sonnenborgh

Op de sterrenkijkavonden van Sonneborgh kun je de sterren en planeten van dichtbij bekijken, door de enorme telescopen van de sterrenwacht. Hoe tof is dat?

5. Bandjes kijken tijdens Popronde

Popronde is een reizend festival, waarbij 35 opkomende artiesten op 1 avond hun kunsten vertonen. Popronde strijkt op 12 oktober neer in Utrecht. De verschillende concerten vinden plaats op poppodia, maar ook minder voor de hand liggende locaties zoals galeries of zelfs kerken. Meer informatie en het programma vind je op website van Popronde.

6. Biertjes drinken op het streekbierfestival in Utrecht

Op 3, 4 en 5 november wordt weer het streekbierfestival gehouden. Op verschillende plekken in de stad kun je de lekkerste streekbieren proeven, waaronder natuurlijk ook herfstbock! Het festival is gratis toegankelijk.

7. Een lezing bijwonen

Wist je dat er een heleboel interessante lezingen worden gegeven in Utrecht? Een heleboel zijn zelfs gratis toegankelijk. Weer eens wat anders dan een avondje naar de bioscoop. Deze lezing over ‘grenzen van het internet‘ lijkt mij heel interessant, net zoals de lezingen waarin TV-series Narcos en Game of Thrones worden ontleed.

8. Leren breien/haken/borduren

Een nieuwe hobby leren is altijd leuk, ik had niet voor niets het voornemen om dit jaar zoveel mogelijk nieuwe dingen te proberen. Een van de nieuwe hobby’s voor dit najaar wordt breien en/of borduren. Dat lijkt me niet alleen leuk, maar ook praktisch: kan ik gelijk een warme sjaal breien of een shirt met een leuk borduursel erop. Zeeman heeft mooi breigaren en een leuk ‘breiboek‘ voor fijne prijsjes.

Kijken jullie uit naar het nieuwe seizoen? Wat zijn jullie plannen?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Loes

  Ik heb vooral heel veel zin om lekker op de bank met thee een netflixmarathon te houden, haha. Ik vind dat zo gezellig! En ik wil ook graag nog een lekkere boswandeling maken, dat vind ik echt heerlijk in de herfst.

 2. Extra veel naar het bos met Hermie! We gaan meestal steeds naar een ander gebied in Nederland. Zo leuk om telkens opnieuw te ontdekken hoe mooi het ergens is (en hoe het met de plaatselijke horeca gesteld is, haha).

 3. Dionne

  Zo tof dat je begonnen bent borduren. Dit wil ik ook gaan leren. Lijkt mij heel tof om ergens in je huis op te hangen.

 4. Madelon

  Wat een leuke en originele ideeën! Ik kijk vooral uit naar lekker warm op de bank films kijken. En oh ja, Halloween. Daar ben ik, heel on-Nederlands, groot fan van haha!

  1. Oh ja, ik vind Halloween ook leuk, maar alleen als het goed uitgevoerd is. Daar ontbreekt het in Nederland vaak aan, al worden er elk jaar meer en betere Halloween feestjes gegeven!

 5. Marie

  Oh ja, ik moet zeker weer naar het bos deze herfst! Zo leuk!

 6. Marjoke

  Wat een leuke foto Marlous! Als ik nog wat aan dit lijstje toe mag voegen: de sauna! Eén van de grootste genoegens van de herfst/winter. En dan nog een massage er bij… heerlijk!

 7. Irene

  Ik wil ook graag leren breien! Lijkt me zo fijn om een eigen gebreide sjaal te kunnen dragen in de winter! En cinema en boswandelingen zijn ook leuk. Hier bestaat er helaas niet zoiets als een cinema abonnement, anders zou ik dat ook doen!

 8. Karlijn

  Die lezing over Game of Thrones is echt een aanrader om heen te gaan, een docent van mij doet het praatje en hij is helemaal fan van middeleeuwen en altijd erg enthousiast over Game of Thrones in zijn colleges ;)

Geef een reactie