Binnenkijken in mijn woning + interieur inspiratie in mijn stijl

woning

Het is alweer ruim 2 jaar geleden sinds ik jullie een kijkje in mijn woning gaf. Uit de enquête bleek dat jullie interieur posts en binnenkijkers erg leuk vinden en iemand opperde dat het misschien leuk was om m’n eigen woning weer eens te tonen.. Dat leek me een goed plan, dus begon ik met een grote schoonmaak! Ter inspiratie heb ik in samenwerking met Flinders wat leuke items in mijn stijl erbij gezocht.

Mijn woning in Utrecht

Ik woon nu alweer ruim 5 jaar in Utrecht, waarvan meer dan 3 in mijn huidige woning. Ik heb een woonkamer en een slaapkamertje. Daarnaast deel ik een ruime keuken, douche en toilet met een andere huisgenoot. Onder mij (in hetzelfde pand) wonen nog twee andere huisgenootjes die hun eigen studio hebben.

Ik woon in een van de mooiste wijken van Utrecht (al zeg ik het zelf): Wittevrouwen. Vanaf hier is alles goed lopend te bereiken: de supermarkt, parken, winkels.. Een heel fijn plekje dus, voorlopig wil ik hier nog niet weg. Hoewel ik hier al ruim 3 jaar woon, is m’n huisje eigenlijk nog niet af. Zo zou ik graag nieuwe gordijnen willen en kom ik wat opbergruimte tekort.. Maar hey, het is goed genoeg voor een binnenkijker op m’n blog!

Vandaag toon ik jullie mijn woonkamertje, inclusief de kant die ik nooit fotografeer omdat het altijd zo’n rommel is ;-). Mocht je vragen hebben over bepaalde spullen, stel ze gerust in de comments!

woning

De foto bovenaan dit artikel is letterlijk wat je ziet wanneer je mijn deur opendoet. Kijk je wat verder de kamer in, dan zie je dit. Een vrolijke, drukke bende. Hoe netjes ik het ook probeer te houden, het blijft toch altijd een beetje druk. Ik heb zoveel spullen!

woning
woning

De schouw en de planken links van de schouw is mijn favoriete deel van de kamer. Dit zie je ook meestal terug op Instagram ;-). Op de schouw staat een vintage letterboard, dat ik met veel geluk via Marktplaats kocht. De kist in de schouw heeft mijn moeder ook nog in haar studentenkamer gehad, hij is van haar opa geweest.

De poster is een museumstuk van Andy Warhol en was oorspronkelijk alleen in het museum van Moderne kunsten in Stockholm te koop. Een lezer van mijn blog heeft ‘m jaren geleden eens voor me meegenomen, zo lief!

woning woning

Tegenover de tv staat mijn bank, die ik helemaal in mijn eentje in elkaar heb gezet. Ben er nog steeds trots op. Als ik groter ga wonen ruil ik ‘m graag om voor een wat stijlvoller model, maar voor nu voldoet ie prima. Ik zit stiekem vaker in het hoekje van m’n bank dan aan m’n tafel.

Naast de bank staat dit leuke stellingkastje. Er staat wat mooi servies op wat niet meer in m’n servieskast paste. Bovenop nog een letterboard, want ze zijn zo leuk!

Boven mijn bank wil ik nog heel graag twee lijsten hangen, maar ik ben er nog niet over uit welke foto’s in die lijsten moeten komen.

Het kleed in mijn kamer is trouwens een echte vintage kelim. Kostte een rib uit m’n lijf, maar ik ben er heel erg blij mee. Die verhuist gewoon mee!

woning

Dan nooit eerder vertoond beeld: de kast achter mijn deur. Ik heb geprobeerd om ‘m een beetje op te ruimen, maar het blijft een beetje een rommeltje. Gelukkig staat mijn deur vrijwel altijd open, en zie je de kast daarom niet.

woning

Mijn kamer zou ongetwijfeld een stuk minder rommelig ogen zonder het kaartenrek aan de muur, maar ik vind ‘m zo leuk! Op het witte kastje links staat mijn platen speler, waar ik graag plaatjes mee draai als ik thuis werk. Boven het kastje hangt een look alike van de String Pocket, een Deens design kastje. Ooit hoop ik the real deal aan de muur te hebben hangen.

woning

Interieur inspiratie van Flinders in mijn stijl

Flinders is een winkel vol design meubelen. Je vindt er mijn favoriete scandinavische merken Hay, Ferm Living en Muuto, maar ook gewoon het VT Wonen merk. De prijzen zijn wat hoger dan bij Leenbakker, maar ook binnen de design meubelen zijn een hoop betaalbare dingen te vinden. Ik maakte een collage van mijn favoriete items, in de stijl van mijn interieur. Mijn favoriet is de marmeren klok van Zuiver, ik heb nog geen klok dus ik denk dat die op mijn wishlist gaat!

Oproepje aan Utrechters met een mooi huisje

Ik wil weer wat meer binnenkijkers gaan plaatsen! Door mijn stage ben ik niet super flexibel dus zoek ik eerst huisjes in Utrecht, waar ik makkelijk op de fiets naartoe kan. Heb jij een leuke/bijzondere woning (dat mag een heel huis zijn maar ook een studentenkamer) en mag ik die komen fotograferen voor op mijn blog? Stuur dan even een berichtje.

[bg-box]Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flinders. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Shirley

  Dat ziet er gezellig uit! En Wittevrouwen lijkt me een topplek om te wonen, dus ik snap dat je voorlopig nog niet weg wilt. Ik vind mijn appartement leuk en hij ligt ook zeker op fietsafstand voor je, maar ik denk niet dat het speciaal genoeg is. Ik heb niet echt items met een bijzonder verhaal erachter in huis, haha.

 2. Lenneke

  Je woont inderdaad in een fantastische wijk! Utreg is zooo fijn. En wat heb je een grandioos huis! Als je trouwens zo’n bakkerskast wil als in je afbeelding met producten, ik heb er van de week één gekocht bij Xenos voor veertig piek.

 3. Kiki

  Wat heb jij toch een mooie kamer, ondanks je vele spullen past het toch heel goed bij elkaar! Het is zo fijn om een eigen persoonlijke kamer te hebben. Ik waardeer het ook zo thuis! Momenteel verhuur ik mijn kamer onder omdat ik tijdelijk in het buitenland studeer maar ben zo blij als ik er weer in mag. :-)

 4. Josianne

  Wat een heerlijk huisje heb je toch, gezellig juist met al die kleuren en plantjes! En een beetje rommelig mag echt wel, alleen maar leuk <3

 5. Heerlijke kleurencombi! Doe mij ook maar zo’n lichtgroene muur. En dan zo’n schouw, wie wil dat nou niet..

 6. Marlot

  Oeh, Wittevrouwen is inderdaad wel echt een van de mooiste wijken van Utrecht! Zou daar nog graag ooit wonen, al ben ik ook erg blij met mijn kamer in Tuindorp. Je woonkamer is echt heel mooi ingericht, erg gezellig!

 7. Loes

  Wat een leuk huisje heb je! Echt heel erg tof ingericht. Ik ben zelf niet 100% tevreden over de inrichting van ons huis, maar we hebben op het moment ook niet te behoefte om er veel geld in te investeren, haha. En we wonen er als nog heel graag!

 8. Karlijn

  Je inrichting is echt heel mooi! Ik vind het ook leuk dat je overal planten hebt staan, oogt heel gezellig.

 9. Simone

  Ziet er leuk en gezellig uit zeg! Volgens mij past het ook precies bij jou, de stijl, van hoe je overkomt op je blog! Mijn huis is wat cleaner, dat vind ik ook fijn, maar ik vind dat van jou wel heel gezellig!

 10. Priscilla

  Ik vind dat je je woning prachtig hebt ingericht. Druk maar toch ook kalm door het gebruik van zachte kleuren en materialen. Heel mooi!

 11. Anna Maria

  Wat vrolijk zeg, al moet ik stiekem bekennen dat het mij wel iets te druk is met overal spulletjes. Maar vind de kleuren die je gebruikt wel heel mooi bij het rustige wit.

  1. Ja ik vind het eerlijk gezegd ook iets te druk hoor! Zoals ik al zei mis ik opbergruimte, waarin ik veel spulletjes zou kunnen wegstoppen. Dus daar moet ik nog even iets op verzinnen..

 12. Lotte

  Super leuk om te zien! Ik woon zelf in buiten witte vrouwen. Erg fijn wonen idd!! Hoop dat je leuke adresjes gaat vinden in Utrecht. Binnenkijken bij andere is leuk!

 13. Rowan

  Wat een leuk en gezellig huisje heb jij! Ik kijk mijn ogen uit, want er staan echt hele leuke spulletjes tussen!

 14. Wat een heerlijk huisje! En ondanks de rommel zie je wel echt een lijn waardoor het niet stoort vind ik :) Oja en die rommel hoort ook een beetje bij een studentenkamer wat mij betreft, het is gewoonweg onmogelijk om alles in 1 of 1 1/2 kamer te proppen haha

 15. Laura

  Ah, ik word echt helemaal warm van je interieur! Ik woon nog thuis bij m’n ouders en ik heb best wel een gezellige kamer, maar omdat er maar één raam is, is het er altijd zo donker!

Geef een reactie